Gjenerata te tera shkollore kane kryer shkollat e larta ne gjuhen serbe madje siç tregojne edhe vete e kane mesuar gjuhen serbe pikerisht aty ne shkolle, d.m.th. nuk e kane njohur gjuhen serbe me heret.
Per ate qe thua se shqipetaret e flasin serbishten ne Kosove une kisha me thene ndryshe, e njohin,pra sikurse qe mund ta njohin edhe ndonje gjuhe tjeter.
Serbet qe e njohin gjuhen shqipe zakonisht jane koloniste qe kane jetuar nje kohe te gjate ne Kosove dhe e kane mesuar gjuhen shqipe permes kontakteve ose edhe ne kurse te veqanta ne Beograd pasi keta te fundit sherbenin edhe si agjente.
Ketu me duket se thua qe kemi dashur te asimilohemi me deshiren tone apo kam keqkuptuar???atehere si ka mundesi qe te mosditurit e gjuhes serbe te sillet si argument se nuk donin te asimiloheshin nga serbet?
Armiqesia mes serbeve dhe shqipetareve ka pasur nje kontinuitet qe nga lufta e Toplices me 1878 e deri sot.Ata qe jane asimiluar me deshiren e tyre kane qene te pakte.
Sa i perket romeve doren ne zemer por edhe une nuk ulem ne nje banke me ta.
Pastaj eshte fakt se shumica romeve serbofone jane asimiluar me serbe, dhe sot ka shume serbe me tipare te magjupit, ndersa ky racizmi yne siç duket na ka ruajtur racen te paster ashtu siç eshte.
Krijoni Kontakt