Close
Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 82
    i/e regjistruar Maska e Poeti
    Anėtarėsuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovė
    Postime
    4,216
    Citim Postuar mė parė nga mjeshtria
    me mua sill argumente, dhe jo fjale qe bien ne kundershtim me ate qe vete thua.

sill ndonje tjeter qe te diskutoje me mua po deshe.

kam pasur edhe shume gjera te tjera per te permendur por nuk dua ti sjell,

mund te ti dergoj ty ne privat qe te me kuptosh me mire, por persa i perket temes me kete titull qe ka une kam shkruar ate qe duhet.

me respekt
    Unė shkruaj shqip, nėse nuk i kupton shkrimet e mia t'i pėkthej sėrbisht, apo nė ndonjė gjuhė tjetėr botėrore (kėto tė fundit i kam mėsuar se kam dashur, pėrkunėr asaj serbe qė mė ėshtė imponuar.
    MOS SHIKONI KISHA E XHAMIA, FEJA E SHQIPTARIT ĖSHTĖ SHQIPTARIA

romėt dmth gjo jevgjit e? flisni ere shqip t'ju morim vesh.

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    3 raste personale me Jevgjit/Magjypt/Rromet

Kur flas per ta flas per 'njerez me ngjyre' qe flasin Shqip, jane sedentare(jo -nomade) dhe pergjithesisht muslimane.

Ne shkollen 8te vjecare me vune nje rrom ne patronazh. Detyra ime ishte te ulesha ne nje banke me te e ta ngrija ne mesime se ngelte ne klase. Rromi e kishte emrin Alfred Tufa. Ishte i gjate, i rraces 'kafe' (brown like the East Indians), me sy te verdhe,nuk lahej ndonjehere, e kishte morra. Fatkeqsisht morrat mi beri peshqesh edhe mua. Kur i vdiq i ati i shkova ne shtepi. Ishte pikerisht ate dite kur i bera vetes te njejten pyetje qe i beri vetes A.Hitler kur pa Hebrej Hasidike neper lagjet e Vienes: "Mor po a jane Shqiptare keta"?

Ne shkolle te mesme patem nje vajze rrome shume te mire e te urte dhe punetore. Kishim admirim per te. Askush nuk e ngacmonte sepse ajo i hapte rrugen vetes dhe ngjallte rrespekt. Edhe sot e kujtoj me perzemersi. Ama ajo ishte sterre e zeze. Nuk e pashe ti afrohej ndonje djale ndonjehere. Seleksionimi rracor me beri pershtypje por nuk e dija ende se ishte rracor ne thelb.

Pas 5 vjetesh mungese kthehem ne Shqiperi. Ne nje klase te shkolles te mesme diku ne Kombinat shoh nje vajze qe me habiti: "C'duan Indianet ne Shqiperi"? Pyeta veten. Me pas i mblodha mend dhe e kuptova qe qendrimi ne Amerike me kishte mesuar si te mendoj ne baze rracore e jo etnike sic behet rendom ne Shqiperi.

Konkluzioni:

1)Rromi eshte rrace tjeter, por ama njeri eshte. Po e trajtove keq do te ta ktheje kusurin me te njejten monedhe sic u pa ne Kosove. Problemi rracor nder Shqiptare qendron tek fakti qe nuk jemi mesuar ende te shohim veten si anetare te nje rrace qe ka fatin/destinacionin e vet. Per kete luftoi e shkroi gjithe korpusi i Rilindasve Shqiptare duke nisur me Girolamo de Raden e vazhduar me vellezerit Frasheri e me tej.

2) Minoriteti eshte minoritet per shkak te rezistences ndaj asimilimit. Po te mos kishte rezistence atehere minoriteti do behej maxhoritet nepermjet shartimit dhe humbjes ne detin e popullates ne gji te te ciles jeton. Nqs minoriteti vazhdon te dallohet i tille packa se ka marre gjuhen e popullates pritese atehere ketu ka dicka qe nuk shkon.

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    2) Minoriteti eshte minoritet per shkak te rezistences ndaj asimilimit. Po te mos kishte rezistence atehere minoriteti do behej maxhoritet nepermjet shartimit dhe humbjes ne detin e popullates ne gji te te ciles jeton. Nqs minoriteti vazhdon te dallohet i tille packa se ka marre gjuhen e popullates pritese atehere ketu ka dicka qe nuk shkon.
    Pikerisht ky shartim eshte humbja me e madhe per ne, pasi me ate rast tiparet rome futen ne detin e popullates sone pellazgjike.

Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Per ata qe nuk e done racizmin shqiptar se pari klikoni ketu: http://www.stormfront.org/forum/prin...d.php?t=174567
    dhe shikoni çfare shkruajne te tjeret per ne.

I larguar Maska e panchovilla
    Anėtarėsuar
    11-09-2005
    Vendndodhja
    Milky Way Galaxy
    Postime
    502
    Citim Postuar mė parė nga alibaba
    Per ata qe nuk e done racizmin shqiptar se pari klikoni ketu: http://www.stormfront.org/forum/prin...d.php?t=174567
    dhe shikoni çfare shkruajne te tjeret per ne.
    Rracizmi qe behet nga keta tipat si te keto faqet qe i ke derguar ti eshte rracizmi me i kot ne bote. Pse te bejme krahasime ne mes te shqiptareve dhe te ceceneve? Nuk eshte gjithcka e varur te ngjyra e lekures sepse po te ishte ashtu ne jemi me te bardhe se francezet, spanjollet, nje pjese e madhe e italianeve e shume shume rraca tjera evropiane. Apo mos ka lidhje perseri gjithcka me fene e shqiptareve?!
    Me dy tre fotografi dmth u konstatoka aq lehte se a jemi ne evropiane apo jo? Sidoqofte forumet mos i merr kurre per baze sepse nese i merr seriozisht e tregon mospjekurin tende.

PS: Mos harro o Alibaba se shumica e atyre qe na paskan krahasuar me cecene e me rraca aziatike qenkan serbe me pseudonime cetnik e gjera te ngjajshme. Nese ka ndonje rrace ne Ballkan nga pamja fizike qe i ngjajne me se shumti turqve ata jane serbet pa dyshim fare(edhe pse e kane mbajtur fene ortodokse).
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga panchovilla : 15-01-2006 mė 21:45
    Hardworking pays off in future, laziness is paying off right now

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-01-2006
    Postime
    2
    Citim Postuar mė parė nga Drita_Love
    Jamė 26 vjecare nga Suedia, vetem sa kam diplomuar kėtu. Mė falni ne qoftė se bėj gabime nė gjuhen shqipe por kurrė nuk kam jetuar nė vende shqiptare. Sidoqoftė: Mua mė intereson shumė pėrse shqiptarėt nė perendim nuk janė tė interesuar tė shkollohen fare sepse kjo ėshtė njė pyetje tė cilen shumė nga kolegėt e mi (pedagoge) mė pyesin, dhe pėrse shumė shqiptarė i urrejnė racat tjera?

E ndieva veten shumė tė ofenduar kur njė kolegė e imja suedeze mė tha: nuk mund tė besoj qė je shqiptare sepse je ndryshe. E ndiej veten sikur populli shqiptare dicka ka humbur... Ku janė intelektualėt, ku janė tė gjithė idolet e mi me tė cilet i shikoja nė televizion dhe tė cilėt kėrkonin demokraci? Kėta njerėz i doja shumė kur isha fėmi, por ku janė tani? Ku ėshtė demokracia? Ku jemi ne sot? Nuk i takoj kėta njerėz nga populli shqiptarė nė jeten e pėrditshme, por mė mungojnė teper!

Prandaj ju lutem lajmrohuni, dhe ma ktheni ėndrren time!!!
    Drita me duket se ti ke humbur dicka e jo shqipetaret.E sa i perket kolegeve tua me siguri menduan ndryshe ne pikepamje negative per ty me siguri.E sa i perket shkollimit ndoshta ti vete nuk je shkolluar e ja le fajin tjeterkujt.Ketu ne perendim shkollohemi me mundesit tona sa i perket kulures dhe tradites shqipetare.Mirepo nje gje po te them se ne shqipetaret jemi demokrat dhe e duam demokracin,ndoshta ty te mungon dicka tjeter,mirepo per disa gjera qe nuk i kupeton te lutem mos ofendo.Te kaluaren nuk do ta harroj kurre sepse e kam perjetuar luften perderisa ti ke shetitur dhe argetuar neper diskoteka.Pershendetje dhe te lutem mos e tepro dhe ofendo kombin tend nese je shqipetare.Kritikat i pranojme mirepo ofendim kurresesi.Zonjusha apo zonje PEDAGOGE nuk ke jetuar ne troje shqipetare prandaj nuk guxon te ofendosh.

i/e regjistruar Maska e Drita_Love
    Anėtarėsuar
    06-11-2005
    Vendndodhja
    SWEDEN
    Postime
    101

Si? Pse? Cfarė? Ku?

PËR Oki1971

Pasi e kuptoj që je anëtarë i rij dhe gjykon sipas disa rrjeshteve duke mos e ditur as kush jamë, atëher të propozoj ta lexosh tërë kontekstin para se të shprehesh! Njeriu eshtë sikur një roman dhe mund të keqkuptohet nqs. dikush vetem i lexon disa rrjeshte!

1) Njeriu (sikur unë ashtu dhe ti) është i kufizuar dhe kurrë nuk mund ti kuptoj gjërat të cilat nuk i ka përjetuar vetë. Duke u bazuar në këtë fakt, duhet të kuptosh që "as unë as ti nuk dijmë asgjë" dhe mund të shprehemi vetem për atë që e kemi përjetuar. Atëhere, si mund të më gjykosh dhe të thuash që nuk i kam përjetuar disa gjëra? Cfarë din ti personalisht për mua dhe si mund të shprehesh në këtë mënyrë?

2) A ke harruar që njreriu kurrë nuk i kupton gjërat në qoftë se nuk pyet pse?
    Prandaj, kuptoje thelbin e temes dhe atëhere e kupton që pyetja parashtrohet për ta gjetur përgigjen për atë që e kam përjetuar dhe ta shof një perspektiv tjeter!

3) TIP I DISKOTEKAVE A?
    SA TRAGJIKE, SA INJORANTE, SA PA KUPTIM KUR SHPREHESH ME PARAGJYKIME NDAJ NJERËZVE DUKE U BAZUAR NË PAMJEN E NJERIUT!

JO, JO, JO!
    JO TIP I DISKOTEKAVE,
    JO TIP I RRUGEVE,
    POR QENIE NJERËZORE NGA NJË ZYRE,
    (NDOSHTA E VOGEL, POR E PËRMBAN TËRË BOTEN)
    NJË ZYRE KU TINGLLON ZËRI I LIRISË,
    ATY KU DISA NJERËZ KAN DESHIRË TË TREGOJNË
    QË NJERIU ËSHTË SHUMË MË I LARTË SE TRUPI FIZIK
    DHE ASKUSH NUK E KA VLEREN MË TË MADHE SE TJETRI.

FALIMINDERIT PËR SHKRIMIN DHE LAJMROHU PRAP,
    POR MË SË PARI PYETE VETEN: KUSH JAMË UNË,
    NGA JAMË UNË, PSE JAMË UNË, KU JAMË UNË DHE KU MBAROJ UNË?
    ATËHERE ME SIGURI E KUPTON QË NUK DIN ASGJË, NUK JE ASGJË, VETEM NJË PIK NË KOSMOS ME NJË DETYRË NJERËZORE: TA PARASHTROSH PYETJEN PSE?

KJO VLEN PËR TY, VLEN PËR MUA, VLEN PËR TË GJITHË...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Drita_Love : 16-01-2006 mė 07:44
    Dua te jem e lirė,te fluturoj,ZOTIN ta gjej dhe pėrjetoj, qė ne momentin e vdekjes tė mos mendoj qė kurrė as nuk jetova!

Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Citim Postuar mė parė nga panchovilla
    Rracizmi qe behet nga keta tipat si te keto faqet qe i ke derguar ti eshte rracizmi me i kot ne bote. Pse te bejme krahasime ne mes te shqiptareve dhe te ceceneve? Nuk eshte gjithcka e varur te ngjyra e lekures sepse po te ishte ashtu ne jemi me te bardhe se francezet, spanjollet, nje pjese e madhe e italianeve e shume shume rraca tjera evropiane. Apo mos ka lidhje perseri gjithcka me fene e shqiptareve?!
    Me dy tre fotografi dmth u konstatoka aq lehte se a jemi ne evropiane apo jo? Sidoqofte forumet mos i merr kurre per baze sepse nese i merr seriozisht e tregon mospjekurin tende.

PS: Mos harro o Alibaba se shumica e atyre qe na paskan krahasuar me cecene e me rraca aziatike qenkan serbe me pseudonime cetnik e gjera te ngjajshme. Nese ka ndonje rrace ne Ballkan nga pamja fizike qe i ngjajne me se shumti turqve ata jane serbet pa dyshim fare(edhe pse e kane mbajtur fene ortodokse).
    Panchovilla ato qe jane shkruar ne ate forum me te vertete jane gjera te kota.
    Por sidoqofte mbaje mend nje gje:
    Dhuna kerkon dhune.
    Racizmi kerkon racizem.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-01-2006
    Postime
    2
    Citim Postuar mė parė nga Drita_Love
    PĖR Oki1971

Pasi e kuptoj qė je anėtarė i rij dhe gjykon sipas disa rrjeshteve duke mos e ditur as kush jamė, atėher tė propozoj ta lexosh tėrė kontekstin para se tė shprehesh! Njeriu eshtė sikur njė roman dhe mund tė keqkuptohet nqs. dikush vetem i lexon disa rrjeshte!

1) Njeriu (sikur unė ashtu dhe ti) ėshtė i kufizuar dhe kurrė nuk mund ti kuptoj gjėrat tė cilat nuk i ka pėrjetuar vetė. Duke u bazuar nė kėtė fakt, duhet tė kuptosh qė "as unė as ti nuk dijmė asgjė" dhe mund tė shprehemi vetem pėr atė qė e kemi pėrjetuar. Atėhere, si mund tė mė gjykosh dhe tė thuash qė nuk i kam pėrjetuar disa gjėra? Cfarė din ti personalisht pėr mua dhe si mund tė shprehesh nė kėtė mėnyrė?

2) A ke harruar qė njreriu kurrė nuk i kupton gjėrat nė qoftė se nuk pyet pse?
    Prandaj, kuptoje thelbin e temes dhe atėhere e kupton qė pyetja parashtrohet pėr ta gjetur pėrgigjen pėr atė qė e kam pėrjetuar dhe ta shof njė perspektiv tjeter!

3) TIP I DISKOTEKAVE A?
    SA TRAGJIKE, SA INJORANTE, SA PA KUPTIM KUR SHPREHESH ME PARAGJYKIME NDAJ NJERĖZVE DUKE U BAZUAR NĖ PAMJEN E NJERIUT!

JO, JO, JO!
    JO TIP I DISKOTEKAVE,
    JO TIP I RRUGEVE,
    POR QENIE NJERĖZORE NGA NJĖ ZYRE,
    (NDOSHTA E VOGEL, POR E PĖRMBAN TĖRĖ BOTEN)
    NJĖ ZYRE KU TINGLLON ZĖRI I LIRISĖ,
    ATY KU DISA NJERĖZ KAN DESHIRĖ TĖ TREGOJNĖ
    QĖ NJERIU ĖSHTĖ SHUMĖ MĖ I LARTĖ SE TRUPI FIZIK
    DHE ASKUSH NUK E KA VLEREN MĖ TĖ MADHE SE TJETRI.

FALIMINDERIT PĖR SHKRIMIN DHE LAJMROHU PRAP,
    POR MĖ SĖ PARI PYETE VETEN: KUSH JAMĖ UNĖ,
    NGA JAMĖ UNĖ, PSE JAMĖ UNĖ, KU JAMĖ UNĖ DHE KU MBAROJ UNĖ?
    ATĖHERE ME SIGURI E KUPTON QĖ NUK DIN ASGJĖ, NUK JE ASGJĖ, VETEM NJĖ PIK NĖ KOSMOS ME NJĖ DETYRĖ NJERĖZORE: TA PARASHTROSH PYETJEN PSE?

KJO VLEN PĖR TY, VLEN PĖR MUA, VLEN PĖR TĖ GJITHĖ...
    Me vjen shume mire qe u lajmerove dhe do ta tregoj se une ne qofte se beje debat me dikend atehere do te thote se une kam respekt ndaj atij personi.Do te thote te respektoj do te them nuk ke nevoj te besh paragjykime se a jam dikushi apo askushi me gjithe respekt per juve desha vetem te tregoj se keni thene qe nuk keni jetuar ne trojet Shqipetare atehere si mund te besh paragjykime per te gjithe shqipetare.Nuk mundemi ta akuzojme tere populluin shqipetare nese vetem nje shqipetare nuk eshte i mire d.m.th duhet te mendojme pak me gjere.E dyta me duket se je person mjafte i menqur me vjen keq se e ke kesi mendimi mirepo jetojm ne shtete demokratike dhe mundemi ta shprehim mendimin.E ne fund desha te them se me letren tende siq e kuptuva pak me gjeresisht ja dhave vetevetit pergjigje dhe me vjen mire.Une nuk ofendoj dhe nuk them se "nuk din asgje" dhe" nuk je asgje" por vetem te them me plote respekt moter me vjen mire qe debatuam dhe kisha pasur deshire qe ta kupetosh popullin Shqipetare se jemi shqipetare.Pershendeteje.

Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Racizmi dhe darvinizmi social nė Amerikė
    Nga Gimi3 nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 30-01-2008, 10:36
  2. Londer, racizmi, debohen studentet
    Nga shefqeti11 nė forumin Emigracioni
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 19-04-2007, 01:28
  3. Racizmi - problem shqiptar?
    Nga Ullmar Qvick nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 15-02-2004, 11:25
  4. “Mafia shqiptare” - njė libėr urrejtje dhe racizmi antishqiptar
    Nga Shijaksi-London nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 06-10-2003, 01:32
  5. Shtypi italian dhe racizmi i ri ?
    Nga Letersia 76 nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-09-2002, 05:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •