Close
Faqja 6 prej 9 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 82
    i rregjistruar Maska e mjeshtria
    Anėtarėsuar
    03-12-2004
    Vendndodhja
    Shtetet e bashk.
    Postime
    60
    Citim Postuar mė parė nga alibaba
    Magjupet e Kosoves shumica dermuese jane albanofone, por ata shume heret kane filluar te shfaqin ndjenja armiqesore ndaj shqiptareve.
    Gjate eksodit te madh te banoreve te Prishtines magjupet qendronin se bashku me milicet shkije dhe plaqkitnin se bashku dhe deri diten e fundit te luftes kane plaqkitur neper shtepite e shqiptarve.

Kane kryer masakra dhe djegur shtepi, kane ushtruar dhune psikike e fizike ndaj shqipetareve ne sy te femijeve.
    Dhe te gjithe keta kane qene albanofone, ama armiq tone.
    Asaj gruas si duket ju ka vrare burri duke i sulmuar shqiptaret ne shtepite e veta.
    Ali Baba kisha disa pyejtje:

1. A nuk mendon se eshte faji i shqiptareve ne vite qe ka bere qe romet ta shohin veten me prane serbeve? A nuk kane qene shqiptaret ata qe kane ushqyer ate urrejtje tek ROMET?

2. C'fare mund te thuash per kosovaret qe naten linin kampin e kombeve te bashkuara dhe plackisnin shtepite po te kosovareve? A nuk i barazon dot Gringot kosovare me romet?

3. A nuk eshte demi me i madh per kosovaret spiunimet e komshinjve shqiptare (kosovare)??

4. Sa te verteta jane ato fjale qe romet paskan dhunuar shqiptare? Fizikisht dhe psikologjikisht?

5. A e di ti se kur shkonte skuadra serbe ne presheve per kontroll armesh eshte e vertete se ka pasur raste qe nder ushtaret e njesise ushtarake ka pasur edhe "magjupe" me kallash ne krah. Por po ne kete njesi oficeri ka qene shqiptar i kosoves. Dhe ky oficer kosovar, i cili mund te ishte fare mire edhe oficer i reparteve shqiptare (kosovare) ne kosove, i kercenonte kosovaret se nese nuk tregonin se kishin arme do ti vrisnin fare?

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    1. A nuk mendon se eshte faji i shqiptareve ne vite qe ka bere qe romet ta shohin veten me prane serbeve? A nuk kane qene shqiptaret ata qe kane ushqyer ate urrejtje tek ROMET?
    Shqiptaret kane qene te shtypur nga te gjithe, pasi gjate protestave te pergjakshme qe benim ne, pushteti jugosllav i fuste ne aksion milicet nga te gjitha kombet, serbe, kroate, boshnjake, magjupe, maqedone, etj.
    Poashtu pas perjashtimit te shqiptareve nga vendet e punes magjupet mbeten ne vendet e tyre te punes dhe njekohesisht i mbeten besnike Sllobodanit.

2. C'fare mund te thuash per kosovaret qe naten linin kampin e kombeve te bashkuara dhe plackisnin shtepite po te kosovareve? A nuk i barazon dot Gringot kosovare me romet?
    Mund te kete pasur raste te tilla ne pakice.Per ta bere me te qarte: Nje familje hajnesh i vjedh 20 apo 30 lagje.Pra kane qene nje pakice,nje pjese nga keta edhe i njohim dhe pas luftes ne baze te deshmitareve i kemi detyruar te paguajne demet apo vjedhjet pa ndermjetesimin e policise pasi policia ne ate kohe as qe shqyrtonte raste te tilla.Pra keta jane raste te veqanta, nje funderrine, puna qe kane bere me shume eshte nje veper penale e bere tinez per qellime perfitimi.
    Ndersa magjupet kane bere dhune dhe kane qene te privilegjuarnga Serbia gjate luftes.

3. A nuk eshte demi me i madh per kosovaret spiunimet e komshinjve shqiptare (kosovare)??
    Edhe keta kane qene nje pakice dhe nuk duhet ekzagjeruar numri i tyre por demi ka qene i madh.Keta gjithashtu jane luftuar ne menyra te ndryshme.
    Keta me te vertete meritojne denim, por kjo nuk do te thote qe duhet te sillemi mire me magjupet.

4. Sa te verteta jane ato fjale qe romet paskan dhunuar shqiptare? Fizikisht dhe psikologjikisht?
    Jane njerezit qe i kane perjetuar keto ngjarje dhe sot jane gjalle.

5. A e di ti se kur shkonte skuadra serbe ne presheve per kontroll armesh eshte e vertete se ka pasur raste qe nder ushtaret e njesise ushtarake ka pasur edhe "magjupe" me kallash ne krah. Por po ne kete njesi oficeri ka qene shqiptar i kosoves. Dhe ky oficer kosovar, i cili mund te ishte fare mire edhe oficer i reparteve shqiptare (kosovare) ne kosove, i kercenonte kosovaret se nese nuk tregonin se kishin arme do ti vrisnin fare?
    Po e theksoj edhe nje here se tradhetare qe populli ketu i quan "spiune" ka pasur dhe keta jane luftuar njesoj sikur serbi, me nje dallim se ketyre se pari u eshte bere thirrje qe te largohen nga bashkepunimi.

i/e regjistruar Maska e Poeti
    Anėtarėsuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovė
    Postime
    4,216
    Citim Postuar mė parė nga mjeshtria
    Ali Baba kisha disa pyejtje:

mjeshtria,

Po të përgjigjem edhe unë.

1.Ti që po i mbron me kaq ngulm Romët, mos vallë je njëri nga ata?! Dhe mos është dashur që gjarpërin ta fusim në gji për ta ngrohur?! Romët kanë shkuar në rrugën që e kanë zgjedhur, mu sikur Hashkalinjët dhe Egjiptianët.

2. Plaqkitje dhe vjedhje ka edhe sot dhe jo vetëm nga ana e Kosovarëve, por nga të gjithë dhe gjithkund në botë! Dhe aspak nuk e kuptoj përse e shtron këtë qështje tani këtu kur flitet për racizmin e jo kleptomaninë! Sikur me çdo kusht dëshëron shqiptarët e Kosovës ti paraqesish si njerëz të dobët, racist, hajdut, vrasës e çka jo?! Dhe të shkon kjo në favor??

3. Aty prej nga vjen ti dhe aty ku jeton ti nuk ka spiuj!? po ku ka shqiptarë e nuk ka spiuj sikur edhe tek popujt tjerë ku ka njerëz të dobët që i bashkohen edhe djallit për të arrijtur qëllimet e tyre të ulta? Dhe është kjo edhe një pikë e zezë mbi shqiptarët dhe një poen më shumë për ty??!! Përse nuk e thua drejtpërdrejtë çka dhe ku po të dhemb që vjell kaq shumë helm mbi shqiptarët??

4. Aq sa janë të vërteta se shkijet kanë dhunuar fizikisht dhe psiqikisht shqiptaret, sepse po këta rom që ti i don dhe i mbronë ishin krahu i pushtuesit dhe sahanlëpirësit e tyre, prandaj bënin gjithëçka bënin ata dhe në mos në disa raste edhe më shumë.

5. Këtu definitivish më binde se nuk je shumë naiv në tentimet tua, bile duket se je shumë perfid dhe i lyer në vaj, sepse këto informacione që ti i sjell këtu i kanë vetëm ata që bashkëpunuan ngusht me shkijet dhe që e dinin strukturën organizative të njësiteve që vepronin në Preshevë?! Atë as vet populli i asaj ane nuk e dinte dhe nuk e din, hallall të qoftë, paske burime të forta informacioni.

Për fund dua të ta tërhjek vërejtjen në një gjë: Populli shqiptarë të cilin ti bile me cinizëm e quan kosovarë, gjithënjë i ka hequr barojat e dëmshme nga gjiu i vet, prandaj nëse nuk je ndonjë joshqiptarë që helmon gjakun tonë, kujdesu për vehten, sepse fjalët e tilla, dhe akuzat e tilla nuk qëndrojnë dhe nuk do të qëndrojnë kurrë, dhe ti do të jesh ai që do të bie në rrjetën që e ka ngritur vet.

Kaq sa për këtë radhë
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Poeti : 11-01-2006 mė 15:54
    MOS SHIKONI KISHA E XHAMIA, FEJA E SHQIPTARIT ĖSHTĖ SHQIPTARIA

Anėtarėsuar
    03-12-2004
    Vendndodhja
    Shtetet e bashk.
    Postime
    60
    Citim Postuar mė parė nga alibaba
    Shqiptaret kane qene te shtypur nga te gjithe, pasi gjate protestave te pergjakshme qe benim ne, pushteti jugosllav i fuste ne aksion milicet nga te gjitha kombet, serbe, kroate, boshnjake, magjupe, maqedone, etj.
    Poashtu pas perjashtimit te shqiptareve nga vendet e punes magjupet mbeten ne vendet e tyre te punes dhe njekohesisht i mbeten besnike Sllobodanit.

Mund te kete pasur raste te tilla ne pakice.Per ta bere me te qarte: Nje familje hajnesh i vjedh 20 apo 30 lagje.Pra kane qene nje pakice,nje pjese nga keta edhe i njohim dhe pas luftes ne baze te deshmitareve i kemi detyruar te paguajne demet apo vjedhjet pa ndermjetesimin e policise pasi policia ne ate kohe as qe shqyrtonte raste te tilla.Pra keta jane raste te veqanta, nje funderrine, puna qe kane bere me shume eshte nje veper penale e bere tinez per qellime perfitimi.
    Ndersa magjupet kane bere dhune dhe kane qene te privilegjuarnga Serbia gjate luftes.

Edhe keta kane qene nje pakice dhe nuk duhet ekzagjeruar numri i tyre por demi ka qene i madh.Keta gjithashtu jane luftuar ne menyra te ndryshme.
    Keta me te vertete meritojne denim, por kjo nuk do te thote qe duhet te sillemi mire me magjupet.

Jane njerezit qe i kane perjetuar keto ngjarje dhe sot jane gjalle.

Po e theksoj edhe nje here se tradhetare qe populli ketu i quan "spiune" ka pasur dhe keta jane luftuar njesoj sikur serbi, me nje dallim se ketyre se pari u eshte bere thirrje qe te largohen nga bashkepunimi.
    Argumenti im gjate gjithe shkrimeve ketu eshte se ashtu sic eshte edukuar nje kosovar per dashuri per atdheun ashtu jane edukuar edhe ROMET me idene se shqiptaret jane njerez qe nuk i duan. Dhe jane edukuar me ndjenjen se serbet jane me afer sesa shqiptaret.

Dhe faji i kesaj eshte racizmi i shqiptareve.

Eshte racizmi i kosovareve qe e ka fajin pasi ai racizem eshte aplikuar ne kohe paqeje.

Ne kohe lufte serbin me fjalime e mbronte edhe Ibrahim Rugova vete kur shpallte heronjte kosovare si agjente serbe. Ne kohe lufte po ky Ibrahim Rugova mbrohej po nga forcat serbe. Dhe shumica e deklaratave e Rugoves beheshin nga plazhet e Europes. (nuk kam per qellim qe te trajtoj figuren e Ibrahim Rugoves. kosovaret duhet te ndjekin udheheqesin e tyre qe e kane zgjedhur me vote. une nuk jam i kaosit. por po mundohem te shpreh ate qe ndiej se shqiptaret vete e kane fajin qe kane bere armiq nje popull te tere. mos te futemi ne diskutim te gjate se pse e quajta popull.)

Dhe une mendoj se me e udhes te gjykosh sjelljen e nje populli ne kohe paqeje sesa ne kohe lufte.

Kur fillloi lufta numri i spiunave kosovare u shtua trefish ne vend qe te bashkoheshin dhe te mbronin komshinjte, fisin e tyre.

Per here te fundit:

ne kohe paqeje----- populli serb ishte me mire se populli kosovar.
    qeveria serbe ishte keq.

ne kohe lufte-------- qeveria shqiptare ishte keq
    populli kosovar nuk mundemi ta analizojme pasi nuk do ishte e drejte. por une personalisht mund te nxjerr me shume akuza per kosovaret sesa mund te nxjerr per magjupet.

Anėtarėsuar
    03-12-2004
    Vendndodhja
    Shtetet e bashk.
    Postime
    60

Poetit

Nje pjese te pergjigjes sime mund ta kesh marre tek pergjigja ime ALIBABA'se.

Une nuk jam ROM. Dhe as qe eshte qellimi im te hedh balte mbi kosovaret. Por une mendoj se kosovaret jane raciste. Dhe arsyeja e ime qe po flas akoma ketu eshte se ju nuk po sillni fare argumenta ndaj atyre qe po them une. ALIBABA ndersa po thote se eshte kundra racizmit thote se NUK ULET KURRE PRANE NJE ROMI.

Ne fillim diskutimi u zgjat tek puna e arsimit, dhe une e kam shume te qarte veshtiresite qe kane pasur kosovaret e serbi persa i perket arsimit. Por kete nuk mund ta argumentosh se shqiptaret nuk dinin serbisht dhe se ishin te varfer. Kosovaret kane qene me te pasur se shqiptaret dhe e kane pare europen perpara shqiptareve te shqiperise. Pra arsyeja e debatit deri ne nje fare pike ishte se ju solet argumenta qe nuk qendrojne.

Kur vjen puna e racizmit edhe une solla argumentat e mija te cilat nuk dua ti perseri perseri. Dhe si pergjigje marr nga ALIBABA dhe ty disa fjale qe nuk merren si argument. Jane vetem fjale.

Edhe nje here: nuk kam qellim te vjell vrere mbi shqiptaret por po shpreh ate qe kam ndjere qe para se te fillonte lufta ne kosove. Ate qe kosovaret kane qene racista.

Dhe ti nuk pse mbrohesh kaq me fanatizem pasi une nuk i kam futur ne gjithe kosovaret ne nje thes. Por me lejo te them se kam frike se mbi 50% e kosovareve e kane ate mikrobin e racizmit. Nuk e di se si do te silleshim ne shqiptaret e shqiperise po te kishim nje test te tille. Nje gje eshte e sigurte se SERBET (populli) e kaluan testin me mire se Kosovaret.

Dhe ndersa po thua se ROMET jane sahanlepiresat e serbeve (po e perseris per kush e di te saten here) ato i ka shtyre ajo armiqesi e popullit kosovar shqiptar dhe afrimiteti i popullit serb.

Dhe nese paskam informacione te forta kjo nuk ndikon negativisht ne ato argumenta qe po sjell ketu. Kjo ndikon negativisht per ty, qe i di dhe nuk i analizon dot.

Dhe keto informacione te forta i kam marre nga shume kosovare te nderuar qe kane vuajtur me shume nga te gjithe nga serbet, qe kane qene ne burgje por qe ne te njejten kohe kane qene vazhdimisht kundra racizmit per te cilin une po flas. Keta kosovare te vuajtur kane qene kunder racizmit ndaj ROMEVE.

Dhe popullin shqiptar qe banon ne Kosove nuk po e quaj KOSOVAR nga cinizmi im. Po e permend here qe te mos ngaterrohet me shqiptaret e shqiperise. Mos mi ndrysho fjalet, pasi une nuk kam shprehur ndonje gje te tille.

Une te ftoj vetem te analizosh ato qe ti i ditke shume mire por qe nuk lodhesh ti kujtosh dhe ti bluash ne koke. Une kete mendim e kam patur qe para se te fillonte lufta ne kosove, qe ne kohen e paqes.

C'fare mund te na thuash tjeter?.... pasi shkrimin e ke mbyllur me fjalet KAQ PER TANI.

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Kur fillloi lufta numri i spiunave kosovare u shtua trefish ne vend qe te bashkoheshin dhe te mbronin komshinjte, fisin e tyre.
    Kjo nuk eshte e vertete.Spiune ka pasur dhe ka ne gjithe boten, dhe kjo nuk eshte karakteristike e shqiptarit te Kosoves.
    ALIBABA ndersa po thote se eshte kundra racizmit thote se NUK ULET KURRE PRANE NJE ROMI
    E kam te veshtire qe ketu te flas here ne emrin tim here ne emrin e te gjithe shqiptareve te Kosoves.
    Pra une jam racist.Nuk ma ndryshon dot mendjen.Ndersa per shqiptaret e Kosoves po flas ne baze te fakteve historike.Ndersa ata qe me se paku jane raciste sipas mendimit tim {mos me lejoni te gaboj} jane shqipetaret e Shqiperise dhe une kete mungese racizmi e shoh si fatkeqesi qe eshte duke i kapluar shqipetaret.

Anėtarėsuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovė
    Postime
    4,216

Nė mbyllje tė debatit

Nje pjese te pergjigjes sime mund ta kesh marre tek pergjigja ime ALIBABA'se.

Une nuk jam ROM. Dhe as qe eshte qellimi im te hedh balte mbi kosovaret. Por une mendoj se kosovaret jane raciste. Dhe arsyeja e ime qe po flas akoma ketu eshte se ju nuk po sillni fare argumenta ndaj atyre qe po them une. ALIBABA ndersa po thote se eshte kundra racizmit thote se NUK ULET KURRE PRANE NJE ROMI.

Ne fillim diskutimi u zgjat tek puna e arsimit, dhe une e kam shume te qarte veshtiresite qe kane pasur kosovaret e serbi persa i perket arsimit. Por kete nuk mund ta argumentosh se shqiptaret nuk dinin serbisht dhe se ishin te varfer. Kosovaret kane qene me te pasur se shqiptaret dhe e kane pare europen perpara shqiptareve te shqiperise. Pra arsyeja e debatit deri ne nje fare pike ishte se ju solet argumenta qe nuk qendrojne.

Kur vjen puna e racizmit edhe une solla argumentat e mija te cilat nuk dua ti perseri perseri. Dhe si pergjigje marr nga ALIBABA dhe ty disa fjale qe nuk merren si argument. Jane vetem fjale.

Edhe nje here: nuk kam qellim te vjell vrere mbi shqiptaret por po shpreh ate qe kam ndjere qe para se te fillonte lufta ne kosove. Ate qe kosovaret kane qene racista.

Dhe ti nuk pse mbrohesh kaq me fanatizem pasi une nuk i kam futur ne gjithe kosovaret ne nje thes. Por me lejo te them se kam frike se mbi 50% e kosovareve e kane ate mikrobin e racizmit. Nuk e di se si do te silleshim ne shqiptaret e shqiperise po te kishim nje test te tille. Nje gje eshte e sigurte se SERBET (populli) e kaluan testin me mire se Kosovaret.

Dhe ndersa po thua se ROMET jane sahanlepiresat e serbeve (po e perseris per kush e di te saten here) ato i ka shtyre ajo armiqesi e popullit kosovar shqiptar dhe afrimiteti i popullit serb.

Dhe nese paskam informacione te forta kjo nuk ndikon negativisht ne ato argumenta qe po sjell ketu. Kjo ndikon negativisht per ty, qe i di dhe nuk i analizon dot.

Dhe keto informacione te forta i kam marre nga shume kosovare te nderuar qe kane vuajtur me shume nga te gjithe nga serbet, qe kane qene ne burgje por qe ne te njejten kohe kane qene vazhdimisht kundra racizmit per te cilin une po flas. Keta kosovare te vuajtur kane qene kunder racizmit ndaj ROMEVE.

Dhe popullin shqiptar qe banon ne Kosove nuk po e quaj KOSOVAR nga cinizmi im. Po e permend here qe te mos ngaterrohet me shqiptaret e shqiperise. Mos mi ndrysho fjalet, pasi une nuk kam shprehur ndonje gje te tille.

Une te ftoj vetem te analizosh ato qe ti i ditke shume mire por qe nuk lodhesh ti kujtosh dhe ti bluash ne koke. Une kete mendim e kam patur qe para se te fillonte lufta ne kosove, qe ne kohen e paqes.

C'fare mund te na thuash tjeter?.... pasi shkrimin e ke mbyllur me fjalet KAQ PER TANI.
    mjeshtria,

Sikur unë të përgjithësoja shqiptarët e Shqipërisë nga bisedat dhe takimet që kisha në vitin 1991 kur punoja në Greqi, do të urreja çdo shqiptarë nga Shqipëria më shumë se sërbet, por unë e kam llogaritur dhe e logaris edhe më tutje si një grup që nuk e përfaqëson llojin, sikur ka gjithkund tjetër. Unë vërtetë nuk e dijë se ata shqiptarë nga Kosova që paske takuar ti ku e kanë marrë racizmin ndaj romëve, por një e di me siguri se nuk e përfaqësojnë llojin e vet. E di shumë mirë që nëse ndaleni vetëm pak të analizoni (pasi më fton për analizë) atëherë nuk do të flisnit sikur jeni duke folur, por do i mendonit mirë fjalët, do të i bluanit mirë, para se ti hudhni në letër. Sërbët (populli) e paska kaluar testin më mirë se shqiptarët në raport me romët!!!??? Hiq më pak se qesharake. Si duket sipas teje luftën kundër shqiptarëve (jo për racizem?!) e ka bërë pushteti në vitin më 1897-1898 (këtë ta kam thënë më herët) dhe poashtu edhe gjatë tërë kohës gjer në fund të vitit 1999.
    Vetëm ministrat dhe qeveria e Sërbisë ka bërë luftë në Kosovë kundër shqiptarëve, dhe jo edhe populli i cili edhe sot bën këto që bën (lexo pak shtypin dhe dëgjo lajmet), i cili dhunoi, plaçkiti, vrau dhe dogji gjithë çka i doli përpara. Dhe ata nuk janë racist, sepse këtë e bënë që të na ndihmojnë të dalim në perëndim, sepse nuk na jepnin viza??!!
    Shqiptarët e Kosovës kanë qenë më të pasur dhe më herët e kanë pa Europën?!
    Mendon nga dëshira për ta shetitur botën, apo nga detyrimi që të sigurojnë ekzistencën. Dinin sërbisht sepse ishin të detyruar ta dinin, ose nuk do të mund të kryenin asnjë punë rreth dokumentacionit askund!? Dhe dokumentet duheshin sikur çdo kund në botë, ose dënoheshit që nuk i keni, kësaj nga ne i themi Hip se të vrava, zbrit se të mbyta!!
    Unë po të sjell argumente nga vendi ku kam jetuar dhe jetoj, po ti nga i sjell kuaziargumentet e tua (nëse ka nevojë ti dërgoj emrat e atyre që janë dënuar në çdo hap- çdo shqiptarë që nuk ka qenë bashkëpunëtorë i shkijeve (serbve nëse nuk e kupton)!?
    Nëse nuk ke qëllim të bëhesh racist, atëherë përse po e imiton racistin dhe atë në kahjen krejt të kundërt nga realja (kësaj i themi unë nuk jam racist vetëm se nuk i dua shqiptarët e Kosovës)
    Sërbët i kanë afruar romët si mashë me të cilën ata kapnin gacën, pra shqiptarët, prandaj edhe i afronin, por jo sepse ne i largonim, por ngase ata e kishin pushtetin dhe një kategori e tillë e popullit çfarë janë romët gjithënjë i është mbështetur të fortit, apo pushtetit.
    Kur thash se ke informacione të forta, nuk e thash në kontestin pozitiv, por negative, sepse këto informacione të mbledhura skajeve të rrugëve, nuk janë argumente, as iu vie era si te tilla bile!
    Shqiptarët e Kosovës nuk po i quan shqiptarë që të mos përzihen…këtë hall ke ti se mos po të përzihen e smund ti ndash dot. Por për fat të keq tëndin ne jemi shqiptarë dhe do të përzihemi herdokurë, por jo edhe me sojin tënd shpresoj.
    Mendimin që e ke pasur për shqiptarët para luftës, besoj se e ke fituar në kohën kur shqiptarët që vinin në Shqipëri futeshin në burgje si spiuj të Sërbisë!!?? Provo të vizitosh Kosovën dhe të shikosh gjërat nga afër, të takosh njerëzit e moshave, gjinive dhe hapsirave të ndryshme, pastaj flasim bashk.
    Këto janë të fundit që po ti them sepse nuk dua më të humb kohë të të bind, sespe nuk ia vlenë të të bind pa marrë parasysh argumentet që do të ti sjell.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Poeti : 12-01-2006 mė 17:12

Anėtarėsuar
    03-12-2004
    Vendndodhja
    Shtetet e bashk.
    Postime
    60
    Poeti, mos mi ndrysho fjalet,

une nuk dua ti ndaj shqiptaret me banim ne kosove dhe shqiptaret me banim ne Shqiperi. Perdorimi i termit "kosovar" ka qene thjesht per shkurtim i termit "Shqiptar me banim ne kosove". Kete e kam bere pasi ne shume shkrime kam permndur edhe "shqiptaret e shqiperise" me te cilen nenkuptoj "shqiptaret me banim ne shqiperi". Dhe mendimin tim per kosoven e kam thene ne fillim te debatit.

Ti po do ta nderpresesh diskutimin por kurre gjate ketij diskutimi nuk me ke sjelle asnje argument.

Une te diturit e gjuhes serbe dhe vajtjen e kosovareve ne europe e solla si kunder-argument per mosvajtjen ne universitetet serbe dhe mosmundesine e edukimit ne europe.

Une e di se kosovaret kane shkuar per arsye ekonomike ne europe, e kam fare te qarte, por ne europe pastaj jane mundesite me te mira per edukim. Dhe e di fare mire se ka shume kosovare qe kane studiuar ne europe, por nuk e di me saktesi se sa e kane shfrytezuar kete rast.

Po ti lexosh me kujdes shkrimet e mia do shikosh se une kam bere dallimin e politikes serbe dhe sjelljen e popullit serb. Populli serb eshte sjellur me mire me romet sesa shqiptaret me romet.

Dhe qeveria serbe me shume si mashe ka perdorur shqiptaret kundra shqiptareve dhe kete ti e di me mire se une.

Qeveria serbe romet i ka pasur konsideruar me ulet se shqiptaret gjithmone dhe arsyet si dhe trajtimin une e kam permendur ne shkrimet e mia.

Anėtarėsuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovė
    Postime
    4,216
    Poeti, mos mi ndrysho fjalet,

une nuk dua ti ndaj shqiptaret me banim ne kosove dhe shqiptaret me banim ne Shqiperi. Perdorimi i termit "kosovar" ka qene thjesht per shkurtim i termit "Shqiptar me banim ne kosove". Kete e kam bere pasi ne shume shkrime kam permndur edhe "shqiptaret e shqiperise" me te cilen nenkuptoj "shqiptaret me banim ne shqiperi". Dhe mendimin tim per kosoven e kam thene ne fillim te debatit.

Ti po do ta nderpresesh diskutimin por kurre gjate ketij diskutimi nuk me ke sjelle asnje argument.

Une te diturit e gjuhes serbe dhe vajtjen e kosovareve ne europe e solla si kunder-argument per mosvajtjen ne universitetet serbe dhe mosmundesine e edukimit ne europe.

Une e di se kosovaret kane shkuar per arsye ekonomike ne europe, e kam fare te qarte, por ne europe pastaj jane mundesite me te mira per edukim. Dhe e di fare mire se ka shume kosovare qe kane studiuar ne europe, por nuk e di me saktesi se sa e kane shfrytezuar kete rast.

Po ti lexosh me kujdes shkrimet e mia do shikosh se une kam bere dallimin e politikes serbe dhe sjelljen e popullit serb. Populli serb eshte sjellur me mire me romet sesa shqiptaret me romet.

Dhe qeveria serbe me shume si mashe ka perdorur shqiptaret kundra shqiptareve dhe kete ti e di me mire se une.

Qeveria serbe romet i ka pasur konsideruar me ulet se shqiptaret gjithmone dhe arsyet si dhe trajtimin une e kam permendur ne shkrimet e mia.

E kotė tė diskutohet me ty! NO COMENT

Anėtarėsuar
    03-12-2004
    Vendndodhja
    Shtetet e bashk.
    Postime
    60
    Citim Postuar mė parė nga Poeti
    E kotė tė diskutohet me ty! NO COMENT
    me mua sill argumente, dhe jo fjale qe bien ne kundershtim me ate qe vete thua.

sill ndonje tjeter qe te diskutoje me mua po deshe.

kam pasur edhe shume gjera te tjera per te permendur por nuk dua ti sjell,

mund te ti dergoj ty ne privat qe te me kuptosh me mire, por persa i perket temes me kete titull qe ka une kam shkruar ate qe duhet.

me respekt

Faqja 6 prej 9 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Racizmi dhe darvinizmi social nė Amerikė
    Nga Gimi3 nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 30-01-2008, 10:36
  2. Londer, racizmi, debohen studentet
    Nga shefqeti11 nė forumin Emigracioni
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 19-04-2007, 01:28
  3. Racizmi - problem shqiptar?
    Nga Ullmar Qvick nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 15-02-2004, 11:25
  4. “Mafia shqiptare” - njė libėr urrejtje dhe racizmi antishqiptar
    Nga Shijaksi-London nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 06-10-2003, 01:32
  5. Shtypi italian dhe racizmi i ri ?
    Nga Letersia 76 nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-09-2002, 05:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •