ore ka te drejte shoqja kur thote se eshte krijuar ideja qe shqiptaret nuk shkojne ne shkolla. nderkohe qe edhe une e di fare mire se nje pjese e mire studiojne te mos harrohen edhe ata qe kane shkuar vetem per pune.
Ata qe kane shkuar vetem per pune me diploma juridiku dhe ekonomiku ne xhep.
Si edhe ata prej te cileve tremben te gjithe si tregtare malrash nderkombetare.
Sa per Shqiperine Etnike:
1. Shqiptaret e Shqiperise nuk jane edukuar qe ne vegjeli me ndjenja per shqiperi te bashkuar. Jane mbajtur larg nga informacionet dhe cdo gje tjeter qe lidhej me Kosoven.
2. Dhe eshte ky racizem i shqiptareve, qe une personalisht besoj se e kemi, ka bere qe shqiperia te kete tendenca ndarjeje ne tre zona: toske , gege dhe kosove. Kjo e treta do te jete me larg.
3. Kur vjen fjala per bashkimin Shqiperi-Kosove nuk di si ta them, por mendoj se jemi aq te zote sa te bejme nje katrahure. Kush do e drejtoje vendin? Shqiperia apo Kosova? Duhet shumezuar numri i parlamentareve me tre direkt pas ndonje bashkimi te c'faredo lloji.
-----------------
ndersa vazhdon biseda kisha nje pyejtje te sinqerte:
Pse shqiptaret ne Kosove nuk kane studiuar neper shkolla ne kohen e Jugosllavise?
Me shume kosovare qe kam folur kam arritur te kuptoj se kane qene mundesite per te studiuar ne Universitetet e Jugosllavise. E kuptoj fare mire se nuk ka pasur universitete shqiptare ne Kosove. Por ndersa te gjithe kosovaret e benin ushtrine te gjithe skajet e Jugosllavise pse te mos shkonin per edukim deri ne Beograd?
per kete pyejtjen time e cila ka lidhje me hapesen e temes, pasi sic thote edhe ajo vete se problemi qendronte tek shqiptaret-kosovare.
Krijoni Kontakt