Close
Faqja 2 prej 9 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 82
    i rregjistruar Maska e mjeshtria
    Anėtarėsuar
    03-12-2004
    Vendndodhja
    Shtetet e bashk.
    Postime
    60
    ore ka te drejte shoqja kur thote se eshte krijuar ideja qe shqiptaret nuk shkojne ne shkolla. nderkohe qe edhe une e di fare mire se nje pjese e mire studiojne te mos harrohen edhe ata qe kane shkuar vetem per pune.

Ata qe kane shkuar vetem per pune me diploma juridiku dhe ekonomiku ne xhep.
    Si edhe ata prej te cileve tremben te gjithe si tregtare malrash nderkombetare.

Sa per Shqiperine Etnike:

1. Shqiptaret e Shqiperise nuk jane edukuar qe ne vegjeli me ndjenja per shqiperi te bashkuar. Jane mbajtur larg nga informacionet dhe cdo gje tjeter qe lidhej me Kosoven.

2. Dhe eshte ky racizem i shqiptareve, qe une personalisht besoj se e kemi, ka bere qe shqiperia te kete tendenca ndarjeje ne tre zona: toske , gege dhe kosove. Kjo e treta do te jete me larg.

3. Kur vjen fjala per bashkimin Shqiperi-Kosove nuk di si ta them, por mendoj se jemi aq te zote sa te bejme nje katrahure. Kush do e drejtoje vendin? Shqiperia apo Kosova? Duhet shumezuar numri i parlamentareve me tre direkt pas ndonje bashkimi te c'faredo lloji.

-----------------

ndersa vazhdon biseda kisha nje pyejtje te sinqerte:

Pse shqiptaret ne Kosove nuk kane studiuar neper shkolla ne kohen e Jugosllavise?

Me shume kosovare qe kam folur kam arritur te kuptoj se kane qene mundesite per te studiuar ne Universitetet e Jugosllavise. E kuptoj fare mire se nuk ka pasur universitete shqiptare ne Kosove. Por ndersa te gjithe kosovaret e benin ushtrine te gjithe skajet e Jugosllavise pse te mos shkonin per edukim deri ne Beograd?

per kete pyejtjen time e cila ka lidhje me hapesen e temes, pasi sic thote edhe ajo vete se problemi qendronte tek shqiptaret-kosovare.

I larguar Maska e panchovilla
    Anėtarėsuar
    11-09-2005
    Vendndodhja
    Milky Way Galaxy
    Postime
    502
    Citim Postuar mė parė nga mjeshtria

Pse shqiptaret ne Kosove nuk kane studiuar neper shkolla ne kohen e Jugosllavise?

Me shume kosovare qe kam folur kam arritur te kuptoj se kane qene mundesite per te studiuar ne Universitetet e Jugosllavise. E kuptoj fare mire se nuk ka pasur universitete shqiptare ne Kosove. Por ndersa te gjithe kosovaret e benin ushtrine te gjithe skajet e Jugosllavise pse te mos shkonin per edukim deri ne Beograd?

per kete pyejtjen time e cila ka lidhje me hapesen e temes, pasi sic thote edhe ajo vete se problemi qendronte tek shqiptaret-kosovare.
    Ti me larte the vete se nuk ju eshte mesuar asgje per Kosoven keshtu qe kjo pyetje eshte e pakuptimte. Psh xhaxhai i madh i imi e ka bere ushtrine pas luftes se dyte boterore dhe ai me tregonte shume gjera. Kur kosovaret apo shqiptaret e Maqedonise, Malit te ZI,etj shkonin ne ushtri nuk dinin serbisht. Flas per shumicen ka raste ku ushtria ka qene rasti i pare kur nje shqiptar me nje slloven, kroat apo malazez kane rene ne kontakt per here te pare.
    Kjo ka vazhduar keshtu deri vone. Dmth shumica e shqiptareve qe kane jetuar ne pjese rurale as qe kane ditur serbisht. Pastaj nuk ka qene koha si tani me teknologji, televizore dhe internet. Pastaj kur fillojne e flasin vetem per lokalizem. Dmth eshte si ai rasti me Nasrdinin qe ja vjedhin gomarin. Dmth te gjithe e shajne ate e me ne fund thote Nasradini `po vjedhesi a nuk pati faj fare`. Psh perhere i fajesojme vetem shqiptaret. Sllovenia dhe Kosova kane qene me nje shtet per 45 vjet. Investimet qe jane bere ne Slloveni, Kroaci apo Serbi mos jane bere edhe ne Kosove? Dmth politika jugosllave kurr nuk ka qene ne favor te shqiptareve. Krahas ketyre shkaqeve normalisht qe edhe shqiptaret kane pak faje. Por nuk eshte dicka qe mund ta imagjionin ju nga jasht.
    Racizmi nuk lidhet shume me edukimin. Sepse ke shume raciste qe mund te jene biles edhe me PHD
    Hajt shnet!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga panchovilla : 03-01-2006 mė 13:03
    Hardworking pays off in future, laziness is paying off right now

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-12-2005
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    19
    E ndieva veten shumė tė ofenduar kur njė kolegė e imja suedeze mė tha: nuk mund tė besoj qė je shqiptare sepse je ndryshe........................................... .................................................. ..................................
    DHE UNE STUDIOJ JASHTE SHTETIT DHE DEGJOJ SHUM GJERA PER SHQIPETARET,PO NUKE E CAJ FARE ****** SE JAM SHQIPETAR DHE JAM KRENAR....PER NE FLET HISTORIA NGA (ALEKSANDRI I MADHE,PIRROJA,DHE SKENDERBEU....)...........(VET ZOTI ESHE SHQIPETAR..)ZOTI BEKOFTE SHQIPERIN E BASHKUAR...

Anėtarėsuar
    03-12-2004
    Vendndodhja
    Shtetet e bashk.
    Postime
    60
    Racizmi i vendeve te vogla lidhet me edukimin pasi ne mungese te tij nuk dihet te analizohet c'fare behet, si po shkojne pune dhe nuk dihet tamam se c'fare duhet vleresuar e c'fare jo.

Patjeter qe nuk jane nje me nje. Ate e dime te gjithe.

Faleminderit per pergjigjen, dhe do te prisja pergjigje perseri edhe nga te tjere.

i/e regjistruar Maska e Poeti
    Anėtarėsuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovė
    Postime
    4,216
    Citim Postuar mė parė nga mjeshtria
    3. Kur vjen fjala per bashkimin Shqiperi-Kosove nuk di si ta them, por mendoj se jemi aq te zote sa te bejme nje katrahure. Kush do e drejtoje vendin? Shqiperia apo Kosova? Duhet shumezuar numri i parlamentareve me tre direkt pas ndonje bashkimi te c'faredo lloji.

-----------------

Mjeshtria,

Nga kjo qė thua ti rezulton se nuk ke njohuri tė mjaftueshme politike dhe ke shumė pak njohuri pėr Kosovėn si pjesė e pandashme e Shqipėrisė.

Ja sė pari pėr shtetin e bashkuar Shqipėri-Kosovė, mund tė marrim shumė raste nga Europa dhe Amerika: Zvicra funksionon si shtet me disa kantone, Gjermania, si shtet me disa lande, SHBA si shtet me disa shtete Britania e Madhe si shetet me disa shtete etj. etj.
    A nuk mundet unioni Shqipėri Kosove te funksinoj si shtet me dy krahina, tė cilat kanė ligjet e veta tė cilat korrespondojnė mė ligjin shtetėror, rregullativat krahinore qė rrjedhin nga rregullativat shtetėrore, pėrfaqėsimin proporcional nė qeverisjen e shtetit dhe shumė te tjera, por SĖ PARI TĖ BĖJM BASHKIMIN KOMBĖTARĖ e sa pėr katrahura mos baj dert fare, kėtė ta heq unė qė tani!

Njohurit e tua pėr Kosovėn! Kosova nė kohėn e pasluftės sė dytė botėrore kishte 90 % analfabet tė cilėt normal se nuk e kishin tė drejtėn e shkollimit nė gjuhėn e tyre, kurse nė gjuhėn sėrbe nuk shkolloheshin dot sepse po tė ndodhte diēka e tillė, sot nuk do tė flisnim pėr bashkim kombėtarė (shqiptarėt nė Kosovė do tė ishin asimiluar fare). Nė vitet e mėvonshme kur happen shkollat shqipe nė nivelin mė tė ulėt, pra ate fillor, fillon shkollimi i masave tė gjėra tė popullit, por kjo vetėm nėpėr qendrat urbane, sepse pėr ato rurale as qė kishte mėsues. Bile thėnė mė saktė edhe ata pak mėsues qė kishim na kishin ardhur nga Shqipėria, si rasti i Mehmet Gjevorit qė edhe sot punon nė Prishtinė (si pensionist merret me pregaditjen e librave shkollore).
    Njė numėr shumė i vogėl vazhdon shkollimin nė nivelet mė tė larta (shkollė e mesme-nė gjuhen sėrbe), pastaj nga ky numėr i vogėl vetėm ata qė materialisht ishin tė fortė mund tė dėrgonin fėmijėt nė shkollim nė nivelet superiore nėpėr universitetet e ish Jugosllavisė. Kishte pra tė tillė qė mbaruan studimet nė nivelin mė tė lartė kryesisht nė Kroaci, Bosne e Hercegovinė dhe Maqedoni. (pra raste tė rralla nė Sėrbi-Beograd).
    Pra ishin tri arėsye:
    1. Varfėria e popullatės,
    2. Mosshkollimi i mjaftueshėm paraprak dhe
    3. Rezistenca pushtuesit pėrmes mosmėsimit tė gjuhės sė tij dhe mosshkollimit nė shkollat e tyre.
    MOS SHIKONI KISHA E XHAMIA, FEJA E SHQIPTARIT ĖSHTĖ SHQIPTARIA

i/e regjistruar Maska e Drita_Love
    Anėtarėsuar
    06-11-2005
    Vendndodhja
    SWEDEN
    Postime
    101

Shumė faliminderit...

Të gjithë ju që shkruani, ju falenderoj nga thellësira e zemres time që jeni kaq të angazhuar. Jamë tepër e gëzuar që ka njerëz të cilët këto gjëra i shofin me kaq seriozitet!

Momentalisht jamë duke lexuar...Kam dhezur një cigare dhe shfletoj përgigjtet...Pasi e kam pasur një ditë tepër të rëndë me punë, nuk mund të diskutoj momentalisht, por sa më shpejt do të bashkangjitem prap pasi unë e hapa këtë temë!

Vazhdoni të shkruani, kjo është fantastike!

Cdo reflektim mbi vetveten, rrethines ose kombit është bazë e zhvillimit dhe sjell ndryshime. Kjo fillon mbrenda vetë njeriut...
    Duke e pasur parasysh këtë, ju deshiroj gjumë të ëmbël...

P.S: Më falni për gabime në gjuhen shqipe por kurrë nuk kam mësuar shqip në shkollë...
    Dua te jem e lirė,te fluturoj,ZOTIN ta gjej dhe pėrjetoj, qė ne momentin e vdekjes tė mos mendoj qė kurrė as nuk jetova!

e Shqipes Maska e Foleja_
    Anėtarėsuar
    04-08-2004
    Postime
    1,694
    E nderuara Drita_Love !
    Ju shkruani shume bukur shqip, deri me tani nga krejt cka lexova nga ju vetem nje gabim e gjeta, Kosovo-shqiptaret kjo te them te drejten me vrau pak ne sy,por mbase nga pakujdesia apo ishte perkthim bukval.

Megjithate mbetesh e pershendetur, dhe gjum te embel.

Anėtarėsuar
    03-12-2004
    Vendndodhja
    Shtetet e bashk.
    Postime
    60
    Citim Postuar mė parė nga Poeti
    Mjeshtria,

Nga kjo qė thua ti rezulton se nuk ke njohuri tė mjaftueshme politike dhe ke shumė pak njohuri pėr Kosovėn si pjesė e pandashme e Shqipėrisė.

Ja sė pari pėr shtetin e bashkuar Shqipėri-Kosovė, mund tė marrim shumė raste nga Europa dhe Amerika: Zvicra funksionon si shtet me disa kantone, Gjermania, si shtet me disa lande, SHBA si shtet me disa shtete Britania e Madhe si shetet me disa shtete etj. etj.
    A nuk mundet unioni Shqipėri Kosove te funksinoj si shtet me dy krahina, tė cilat kanė ligjet e veta tė cilat korrespondojnė mė ligjin shtetėror, rregullativat krahinore qė rrjedhin nga rregullativat shtetėrore, pėrfaqėsimin proporcional nė qeverisjen e shtetit dhe shumė te tjera, por SĖ PARI TĖ BĖJM BASHKIMIN KOMBĖTARĖ e sa pėr katrahura mos baj dert fare, kėtė ta heq unė qė tani!

Njohurit e tua pėr Kosovėn! Kosova nė kohėn e pasluftės sė dytė botėrore kishte 90 % analfabet tė cilėt normal se nuk e kishin tė drejtėn e shkollimit nė gjuhėn e tyre, kurse nė gjuhėn sėrbe nuk shkolloheshin dot sepse po tė ndodhte diēka e tillė, sot nuk do tė flisnim pėr bashkim kombėtarė (shqiptarėt nė Kosovė do tė ishin asimiluar fare). Nė vitet e mėvonshme kur happen shkollat shqipe nė nivelin mė tė ulėt, pra ate fillor, fillon shkollimi i masave tė gjėra tė popullit, por kjo vetėm nėpėr qendrat urbane, sepse pėr ato rurale as qė kishte mėsues. Bile thėnė mė saktė edhe ata pak mėsues qė kishim na kishin ardhur nga Shqipėria, si rasti i Mehmet Gjevorit qė edhe sot punon nė Prishtinė (si pensionist merret me pregaditjen e librave shkollore).
    Njė numėr shumė i vogėl vazhdon shkollimin nė nivelet mė tė larta (shkollė e mesme-nė gjuhen sėrbe), pastaj nga ky numėr i vogėl vetėm ata qė materialisht ishin tė fortė mund tė dėrgonin fėmijėt nė shkollim nė nivelet superiore nėpėr universitetet e ish Jugosllavisė. Kishte pra tė tillė qė mbaruan studimet nė nivelin mė tė lartė kryesisht nė Kroaci, Bosne e Hercegovinė dhe Maqedoni. (pra raste tė rralla nė Sėrbi-Beograd).
    Pra ishin tri arėsye:
    1. Varfėria e popullatės,
    2. Mosshkollimi i mjaftueshėm paraprak dhe
    3. Rezistenca pushtuesit pėrmes mosmėsimit tė gjuhės sė tij dhe mosshkollimit nė shkollat e tyre.
    Se sa di apo nuk di une nga politika nuk eshte tema.

Bashkimi Shqiperi-Kosove eshte enderr e imja dhe e uroj te behet sa me shpejt. Dhe kam besimin se do te behet. Por edhe ti thua se do te krijohet si bashkim dhe do te kemi te bejme me dy krahina me ligjet e veta. Une as ate nuk e dua.

Ajo qe dua une, ose ajo e cila mendoj se do te ishte me e vlershme, eshte bashkimi ne nje shtet.

Por se sa kane bere politikanet e shqiperise dhe Kosoves per kete bashkim desha te te pyes se sa here e ka vizituar Ibrahim Rugova Shqiperine. Vete Kosova eshte ne traziren e saj Rugove-UCK. Po ai Rugove qe nuk njeh atdhedashurit dhe deshmoret e Kosoves. Ai nje here i shpall agjente serbe dhe pastaj deshmore. Po krahun politik te Rugoves kush e eliminon ne Kosove?

Kur permend edukimin e Kosoves me ty bashkohem ne shume pika. Sidomos tek pika e dyte- mosshkollimi paraprak. Por ketu do doja te pyesja: kur u hapen shkollat ne Kosove?

Por kur thua se varferia eshte nje faktor, une do doja te thoja se shqiptaret e kosoves e kane pare Europen shume para shqiptareve te shqiperise. Dhe atje nuk besoj se flitej shqip. (kete nuk po e them per sarkazem) Gjithashtu kosovaret kane qene me te pasur se shqiptaret e shqiperise gjithmone. Ketu mund te permend edhe shqiptaret e maqedonise.

Ti personalisht si mendon: a nuk e kane shfrytezuar kosovaret mundesine per edukim ne perendim duke qene se i kane pasur rruget e hapura si dhe duke permendur se e kane pasur gjendjen ekonomike?

Perjashtuar Maska e bashki
    Anėtarėsuar
    22-12-2005
    Postime
    117
    Krijimi i nje shteti federal Kosove-Shqiperi vetem sa shkakton probleme mbase edhe perçarje.Shqiperia e ardhshme duhet te jete e bashkuar me te gjitha trojet shqiptare dhe te jete nje shtet unik, pa kantone.

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Citim Postuar mė parė nga Drita_Love
    Faliminderit shumë për kuptimin tënd, por më trego dicka tjeter: NGA VJEN IDEJA PËR SHQIPRINË ETNIKE? A ËSHTË SHQIPRIA ETNIKE EDHE ËNDRRA JOTE?
    Nga Liebnitz, Voltaire kalon idea tek Arbereshet e Italise(Girolamo De Rada) nga ai kalon tek Sami Frasheri..the rest is history. (s'e kam provuar ende, por keshtu duhet te jete)

Rekomdaj te lexosh librin Old Calabria nga Normand Douglas (botim i vitit 1911)
    kapitulli per De Raden quhet Albanian Seer. Na thote gjera interesante per Jeronimin:

But his guiding motive, his sun by day and star by night, was a belief in the "mission” of the Pelasgian racenow scattered about the shores of the Inland Sea–in Italy, Sicily, Greece, Dalmatia, Roumania, Asia Minor, Egypt–a belief as ardent and irresponsible as that which animates the Lost Tribe enthusiasts of England. He considered that the world hardly realized how much it owed to his countryfolk; according to his views, Achilles, Philip of Macedon, Alexander the Great, Aristotle, Pyrrhus, Diocletian, Julian the Apostate–they were all Albanians. Yet even towards the end of his life he is obliged to confess:–

But the evil demon who for over four thousand years has been hindering the Pelasgian race from collecting itself into one state, is still endeavouring by insidious means to thwart the work which leads to that union.”
    Sic e sheh nuk jemi shume larg teorive Ariane te Teutoneve qe ke fqinj Sidoqofte, une jam unapologetic per rracismin tim pasi e shoh si vete-dashuri. Nqs jevgu nuk i perket kesaj rrace pellazgjike qe na paska nje mision te vecante, nuk kam pse te bej femije me te. Rracizmi eshte i natyrshem kur seleksion partnerin e jetes. Nuk ka shume ndryshim nga rracizmi tjeter qe kujtohet se eshte konstrukt sociologjik ashtu sic mendohet te jete edhe vete idea e rraces.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Qafir Arnaut : 04-01-2006 mė 00:45

Faqja 2 prej 9 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Racizmi dhe darvinizmi social nė Amerikė
    Nga Gimi3 nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 30-01-2008, 10:36
  2. Londer, racizmi, debohen studentet
    Nga shefqeti11 nė forumin Emigracioni
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 19-04-2007, 01:28
  3. Racizmi - problem shqiptar?
    Nga Ullmar Qvick nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 15-02-2004, 11:25
  4. “Mafia shqiptare” - njė libėr urrejtje dhe racizmi antishqiptar
    Nga Shijaksi-London nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 06-10-2003, 01:32
  5. Shtypi italian dhe racizmi i ri ?
    Nga Letersia 76 nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-09-2002, 05:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •