Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 26
    i/e regjistruar Maska e Denata
    Anėtarėsuar
    26-06-2011
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    130

Albatros rexhaj

(Edith)
    Zgjuar jam...
    Edhe pse shpirtin tė pėrgjumur e kam.
    Sytė natyrshėm tėrhiqen drejt diellit, qė ėmbėlsisht mė josh ta shijoj virgjėrinė e mė tė bukurės qė jeta e fsheh.
    Por nuk mjafton tė hapėsh sytė qė tė shpėtosh nga ankthet.
    Mendja vetvetiu nuk di si tė ēlirohet nga hijet ku ėshtė ngatėrruar.
    Andaj nisem drejt diellit.
    Drejt teje.
    Sepse mė mungon o yll i ndjeshėm.
    Mė duhesh qė t'i jep kuptim dallgėve tė frymėzimit tim.
    (A.R)

Anėtarėsuar
    26-06-2011
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    130

Pėr: Albatros rexhaj

Nėse me sheh tė heshtur nuk do tė thotė se nuk kam ēfarė tė them.
    Kujto njė kėngė tė dhimbshme dashurie qė ta ngacmon shpirtin nė pafundėsisht shumė mėnyra. Aq shumė ngacmohesh saqė pėrnjėherė zgjohet ēdo ndjesi e pėrgjumur, e fshehur dhe e harruar. Dhe e tėra synon tė flas me njė zė. Kujtoje! Mė trego se ēfarė mund tė thuhet nė njė situatė tė tillė. E vetmja qė shpėrthen ėshtė ndjenja e pafjalė dhe zhgėnjimi me faktin se mendimet nuk mund tė shpėrfaqen nėpėrmjet syve. Ky jam unė nė ēdo sekondė qė kalon. Sepse nė ēdo ēast mendoj pėr ty.
    Nėse nuk tė shkruaj dhe nuk tė thėrras nuk do tė thotė se me mendje nuk jam te ti.
    Kujtoje njė situatė nga adoleshenca. Shihe njė shpirt tė trazuar qė frymon brenda njė trupi tė pėrmbytur nė djersė. Duar qė drithėrojnė. Duar qė me qindra herė e formojnė njė numėr tė vetėm. Dhe qė asnjėherė nuk gjejnė guxim ta shtypin butonin THIRRJE. Ėshtė ky njė shpirt i hutuar qė tėrė kohėn e pyet veten: "Athua a po e pret ti thirrjen?" Apo kjo edhe mund tė tė prish punė?
    Nėse futem nė vallen e tė gjithėve dhe qesh, luaj manekinin, shurdhohem nė zhurma, humb nėpėr turma....
    Kujtoje Hamletin. Pėrpiqu ta kuptosh furtunėn nė shpirtin e tij dhe do ta ndien se gjithēka dhemb. Dhemb shumė. Sado qė njeriu tė pėrpiqet, sado qė e sforcon veten, disa gjėra nuk mund tė shlyhen nga shpirti. Ato kanė lėshuar rrėnjė thellė dhe tashmė janė bėrė njė me atomet sublime tė shpirtit. T'i shlyesh ato pashmangshėm e zhbėn edhe veten.
    Heshtja pėrballė teje dhe kakofonia pėrballė botės.
    Ėshtė kjo lufta e pafund nė mes tė reales dhe iluzionit. E para mjaftohet nė vetvete ndėrsa tjetra tėrė kohėn pėshtillet nėpėr gjithēka.
    A e di pse?
    Sepse ti je e vetmja gjė e vėrtetė. Andaj edhe i bėn hije ēdo gjėje tjetėr.
    (A.R)

Anėtarėsuar
    26-06-2011
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    130

Unė...
    Ti...
    Tė gjithė ne jetojmė nė njė arenė tė egėr ku njėri tjetrin e shohim me mosbesim.
    Flasim pėr vlera tė mėdha, qė i proklamojmė si ideale tė raporteve ndėr-njerėzore. I stėrmadhojmė aq shumė saqė fillojnė tė duken edhe absurde.
    Kur idealet fillojnė tė tingėllojnė si absurd, dhe t' i ngjasojnė ėndrrave tė parealizueshme, domosdo se humb besimi. Gjithsecili struket nė qoshen e vet. Dhe prej aty ėndėrron pėr njė botė mė tė mirė. Ėndėrron derisa e humb besimin edhe nė ėndrrat e veta.
    A ėshtė kjo jetė?
    Apo ėshtė vetėm njė tablo e tė jetuarit, ku personazhet mė nuk bėjnė pėrpjekje ta njohin njėri tjetrin. Andaj edhe pavetėdijshėm zbehen nė figura dhe skica. Ato mund tė duken bukur, por figurat dhe skicat kurrė nuk mund ta ndiejnė tė mirėn brenda vetes dhe as ta shohin atė nė sytė e tjetrit.
    Sa e trishtė!
    Dikur bota ishte plot me ngjyra ndėrsa imazhet e ēastit ishin bardhė dhe zi. Tani imazhet kapen nė pafundėsisht ngjyra, madje edhe ne 3D, ndėrsa bota po shkon dhe zymtohet nė bardhė dhe zi.
    Jam ngopur sė qeni skicė.
    E di se je ngopur edhe ti.
    Andaj tė ftoj ta flakim tutje kėtė zymti gri qė na ka kurthuar.
    T'u japim jetė ngjyrave brenda vetes.
    Tė jemi tė vėrtetė.
    Dhe mos tė ndihemi keq pėr kėtė.
    (A.R)

Anėtarėsuar
    26-06-2011
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    130

Tė dėshiroj tani!
    Kėtu.
    Dhe nė kėtė ēast.
    Ta sfidoj veten duke tė frymėzuar ty.
    Tė mbushem me jetė duke drithėruar nė gjirin tėnd ndėrsa ti tė ndihesh e gjallė nė shtrėngimin tim.
    Nuk dua tė bėhem nga ata qė thonė: "Nesėr! Ka kohė"
    Nuk dua ta pres kėtė ditė tė duhur sepse e di se ēfarėdo qė tė bėj kjo ditė kurrė nuk do tė vijė.
    Ēdo ditė e re do tė kalojė. Do tė ikė dhe do tė tretet.
    Si shumė tė tjera para kėsaj dhe si shumė tė tjera qė do tė vijnė.
    E fuqizuar nga hezitimi e hidhura nga sot do tė shtrihet nė tė nesėrmet e mėpastajme dhe do t'i bėjė hije diellit tė lumturisė.
    Andaj tė dua tani.
    Kėtu.
    Dhe nė kėtė ēast.
    E nesėrmja kurrė nuk mund ta zėvendėsojė magjinė qė e ndiejmė sot.
    Sepse dashuria nuk guxon tė pres.
    (A.R)

Ti je porti i fundit ku dua te ndalet anija ime.
    Streha ku do te ndihet i plotėsuar njė shpirt rebel qė kurrė nuk diti tė ndalet.
    Pėrqafimi qė do t'i jep fund bredhjeve tė mia.
    Puthja ku do tė shpėrthej zjarri luftarak qė tėrė kohėn digjet brenda meje.
    Pėrkėdhelja qė ėmbėlsisht mė nxit tė pėrmblidhem dhe ta dėshmoj burrėrinė time para teje.
    Dua tė besoj se tani edhe ti po e ndien...
    Ti je fjalia pėrmbaruese ku lapsi im synon ta vendos pikėn.
    (A.R)

Anėtarėsuar
    26-06-2011
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    130

U pėrula si kalorės i kohėve tė shkuara.
    Buzėt e prekėn lehtė lėkurėn e butė tė dorės sė saj.
    Njė ēast i vetėm.
    Shumė i shkurtėr pėr t'u parė nga anash.
    Por rrufeshėm i thellė nė ndjesinė e pakohė.
    U ndjeva i vogėl para hijes sė kėsaj zonje tė rėndė.
    Dhe aty pėr aty e kuptova pse ndėr vite e kisha admiruar nė heshtje.
    Me miliona imazhe mu vėrsulen duke mė mbėrthyer nė dehjen e fantazisė pakufi.
    Herė ajo dhe herė unė ...
    Njė lojė e pafund.
    Ajo e lodhur nga gėnjeshtarėt e dashuruar nė vete ndėrsa unė i mėrzitur nga kukullat pagjak.
    Njė duet qė nuk ndalet sė kėrkuari diēka mė shumė.
    Dhe mė pas ēasti kaloi.
    Ajo e tėrhoqi dorėn ndėrsa unė u pėrpoqa ta pėrmblidhja veten.
    Mu duk se pash diēka nė buzėqeshjen e saj.
    Mos vallė tė dy kaluam nėpėr tė njėjtin vegim?
    Apo ndoshta njeriu e sheh vetėm atė qė zemra ia dėshiron.
    (A.R)

Anėtarėsuar
    26-06-2011
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    130

Lulja ime,
    Thesari im,
    Fjala ime e pathėnė,
    Mė e vlefshmja nė tė gjitha misteret,
    Vullkan i pasionit tė virgjėr,
    Luaneshė e pamposhtur.
    E di se nuk do mund tė tė pushtoj sepse njė mace e egėr asnjėherė nuk mund tė nėnshtrohet.
    Andaj do tė ulė tė gjitha armėt e mia dhe do tė tė ledhatoj.
    Me shumė durim do tė pres derisa kthetrat t'i ndėrrosh me mjaullima tė kėndshme.
    Do tė tė pėrqafoj derisa ta ndiej epshin tėnd duke drithėruar ritmikisht.
    Do tė bashkohem me ty nė paqen qė na fal lumturia.
    Dhe mė pas do tė kėrkoj qė tė mė udhėheqėsh nė dėlir.
    Do tė klith dhe do tė ulėrij derisa ta shterosh edhe atomin e fundit tė fuqisė sime.
    Sepse askush nuk mund tė matet me ty.
    (A.R)

Anėtarėsuar
    26-06-2011
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    130

"Nuk ėshtė se mė nuk besoj nė dashuri, por jam lėnduar aq shumė saqė mė nuk besoj te njerėzit", kėshtu mė tha sot njė mik i imi. Njė djalė i kujdesshėm, i pashėm, por mbi tė gjitha njė shpirt i pastėr njeriu.
    Ishte i lėnduar. Jo vetėm qė shihej kjo gjė, por edhe ndihej nė ēdo atom tė hapėsirės pėrreth tij. E kisha ndjenjėn thuajse po ia dėgjoja mendimet, qė gumėzhinin nė heshtje brenda shpirtit tė trazuar tė mikut tim.
    "Thonė se tė dashurojnė, thonė se do tė bėjnė gjithēka pėr ty, thonė se nuk duan gjė tjetėr pos qė tė tė bėjnė tė lumtur. Dhe mė pas fjalėt i merr era. Sikur e tėra tė ishte vetėm njė shaka e rastit, njė batutė sa pėr tė kaluar kohėn, njė parodi qė tė qeshurat i ngurtėson nė lot tė akullt".
    E di shumė mirė se ku tė degdis njė gjendje e tillė.
    Ėshtė si ato rrėfimet, qė i mėsonim nė shkollė, ku thuhet se bie njė mollė e kalbur dhe mė pas e kemi njė shportė pėrplot molla tė kalbura. Kjo ėshtė e vėrteta e jetės. E mira vjen ngadalė, pothuajse zvarrė, pėrderisa e keqja pėrhapet me shpejtėsi tė dritės. Dhe mė pas njeriu zhgėnjehet! E fillon njė rrugėtim tė dhimbshėm, nėpėr njė tatėpjetė tė mosbesimit kronik, drejt stacionit tė zymtė tė tė ndjerit bosh. Sepse kėshtu ėshtė njeriu pa dashuri. Bosh!
    E keqja e kėsaj bote, e fshehur nė ēdo skutė dhe kthinė, vazhdimisht na pėshpėrit se duhet ta shikojmė vetėm veten tonė, se duhet tė jemi tė ashpėr, tė bėhemi tė ngurtė, tė lėndojmė para se tė na lėndojnė. Sikur vėrtet tė ishte kėshtu atėherė pse nuk ndihemi mė mirė, atėherė kur e pėrqafojmė vallen e poshtėrsisė? Pse tė gjitha qejfet e kėsaj bote nuk ia dalin ta shėrojnė kėtė ndjenjė tė hidhur tė tė ndierit bosh?
    E di se miku im ėshtė i lėnduar. E di se dėshiron ta bind veten se ai mė nuk duhet tė dashurojė. Por unė kam besim nė zemrėn e madhe tė mikut tim dhe e di se njė zemėr e tillė nuk pranon kurrė qė tė ndihet bosh.
    Beso nė fuqinė e dashurisė brenda teje miku im.
    Beso sepse vetėm kėshtu mund ta ndalim tė keqen e akullt qė ėshtė pėrhapur kudo.
    (A.R)

Anėtarėsuar
    26-06-2011
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    130

Asaj i pėlqejnė akulloret.
    I do aq shumė saqė hamendem, kush do tė shkrihet mė parė? Ajo apo akullorja nė gojėn e saj!
    I pėlqejnė edhe luleshtrydhet. I do edhe mė shumė atėherė kur zgjohet rrėmbyeshėm nė katėr tė mėngjesit. Dhe dikush patjetėr duhet t'ia sjellė.
    Mund tė rritet deri nė pafundėsi, por ajo ēdo herė do tė vdesė pėr Nutella. Nė ritėm tė ngadaltė e shijon ēdo lėpirje, sikur e tėra tė ishte njė ritual i orgazmės sė fshehtė.
    Xhelozoj!
    Xhelozoj shumė!
    Por kush guxon tė futet nė mes tė njė zonje dhe ēokollatės sė saj? Kam frikė se ajo mund ta zgjedhė ēokollatėn!
    Ajo ėshtė e llastuar!
    Shume e llastuar, por kėshtu janė tė gjitha princeshat.
    Nė krahėt e atij qė nuk pėrton ta ledhatojė, njė princeshė refuzon tė rritet.
    (A.R)

Anėtarėsuar
    26-06-2011
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    130

E dashura Edith,
    E di se ēfarėdo qė tė them asgjė nuk do ta qetėson vorbullėn e ngatėrrimit, qė po tė gėrryen nga brenda. Por ti mos u mėrzit. Mos lejo qė dhimbja tė tė shemb. Mos u dorėzo para murit tė heshtjes, qė tė shfaqet sa herė qė pėrpiqesh tė shpėrthesh drejt njė dite tė re. Mos u thyej para akullnajės sė ndjenjės tė pashpresė, qė t'i ngurtėson ėndrrat sa herė mendon pėr tė ardhmen.
    Mos u mėrzit e dashura Edith.
    Sa mirė do ishte sikur gjithmonė tė merrnim mė shumė nga ē'dhurojmė, ose tė paktėn njėsoj, por ja qė kjo botė nuk funksionon kėshtu. Tė shtrydhin, tė ndrydhin dhe nė fund tė hedhin si leckė. Por kjo nuk do tė thotė se edhe ne duhet tė bėhemi sikur ata. Kjo nuk do tė thotė se edhe ne duhet ta tradhtojmė dritėn brenda vetes dhe ta pėrqafojmė errėsirėn.
    E shtrenjta Edith,
    Ti je e vetmja, qė mund ta dashuroj. Besomė se jam pėrpjekur tė dashuroj shumė tė tjera, por tė gjitha mund tė sajohen pos dashurisė. Edhe sikur tė jetoj edhe njė milion jetė tė tjera, ka kohė qė e ndiej se nuk mund ta dashuroj askėnd tjetėr. Andaj bėj ēfarė tė duash, por tė lutem mos u mėrzit. Mos e tradhto jetėn brenda teje. Mos e tradhto veten.
    Sado qė duket vėshtirė, sado qė e ke pėrshtypjen se bota vazhdimisht po tė refuzon, sado qė tė duket se je Don Kishoti i fundit, sado qė me qindra herė pėrmbytesh nė lotėt e dėshpėrimit, as edhe njėherė nuk duhet tė tradhtosh jetėn brenda teje. Pėrkushtimi dhe vullneti i pastėr gjithnjė e mundin tė keqėn, ndėrsa bota pėrulet vetėm para atyre qė nuk dorėzohen.
    Edith!
    Sa mė pėlqen tė tė thėrras nė emėr. Emri yt ėshtė mė i madh se tė gjithė titujt: e dashur, e shtrenjtė, e bukur ...
    Sepse ti je yll!
    Por edhe yjet duhet tė luftojnė pėr njė vend mė tė mirė nė qiellin e bukur. Njė vend, ku nė tėrė madhėshtinė e vet do tė shihej shkėlqimi i vėrtetė.
    Lufto ylli im!
    Dhe sonte shkėlqe.
    Shkėlqe edhe pėr mua.
    (A.R)

CHEERFUL GIRL
    Anėtarėsuar
    14-04-2008
    Postime
    3,536

Thone se i shkruan bukur dashurise, por nuk i kam lexuar asnje liber. E pashe nje dite ne nje interviste, po sa bukur e embel qe fliste. Epo prandaj mendova qenka cilesuar i tille. Me kane rekomanduar " Bombe ne Beograd" dhe "Ditar dashurie i nje shkrimtari" , jam kurioze ti lexoj.
    E ne qofte, ftohte e ngrice, ti duro se dimri do t ike nje dite...

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •