Postuar mė parė nga Cupke_pe_Korce
Hmmmm...si ta marr ate "duartrokitjen" aty me lart, si kompliment apo sarkazem? Edhe mund te jem gabim por...me sa shof, qenke rrezuar nga piedestali hyjnor ne token profane (shpresoj te mos ma keqinterpretosh kete shprehje figurative ashtu sic ke bere gjithmone).
Me sa shof ti po mundohesh te mbrosh nje argument me metafora...gje e pavlefshme kjo per shkencen. Metaforat e bejne punen shume mire ne letersi....well...jo ne praktike. Me vjen shume keq qe ti nuk ke arritur ta kuptosh kete gje.
Megjithese eshte folur shume per selektimin natyror, ti perseri ke nje ide te gabuar per te. Mutacionet jane nje nga componentet mbi te cilet vepron selektimi natyror, por jo te vetmet (faktoret e tjere i kemi sterthene nje mije here). Kur ambienti perzgjedh gjenet, kjo nuk do te thote qe patjeter ka ndodhur nje mutacion gjenetik. Gjenet qe do te selektohen jane ato qe i pershtaten me mire ketij mjedisi. Eshte llogaritur se syri i nje peshku mund te kete evoluar ne me pak se 350000 vjet, pothuajse me asnje mutacion. Taksonomistet mendojne se syte mund te kene evoluar mbi 40 here.
Per syrin e njeriut dhe ate te mollusqeve, qe ti nuk e ke kuptuar drejt, eshte me se e qarte pse retina e vertebroreve dhe qelizat fotoreceptore jane ne kah te kundert. Retina e vertebroreve ka evoluar nga rritja e trurit, dhe si rezultat ajo ruan pozicionin origjinal duke e shperndare driten para se te kapet nga qelizat receptore (shiko anatomine e syrit dhe lidhjen e nervave optike me trurin), ndersa tek mollusqet retina ka evoluar nga qelizat e lekures. Megjithate, njerzit do te kishin nje imazh me perfekt se c'kane nese syri do te ishte ndertuar ashtu sic duhet. Syte ndryshojne nga gjallesa ne gjallese. Pelin ka me se te drejte kur thote se syte e shume zogjve jane me te mprehte se ata te njeriut, ndersa ka kafshe (si psh macja dhe qeni) qe e kane vizionin bardhe e zi.
Kisha edhe une nja dy fjale ne lidhje me entropine. Pelin e ka shprehur qarte se ligji i dyte i termodinamikes nuk aplikohet per procesin ne fjale (nese ti kembengul une mund te perdor interpretimet shkencore mbi kete). Por nese e shofim nga afer, ti ngaterrohesh me kembet e tua. Nja njera ane thua se paisjet elektronike (me mijera pjese te vogla) kane erdhur nga rremuja ne rregull, ndersa nga ana tjeter e mohon se evolucioni ndjek te njejten vije. Pra, ligji i dyte i termodinamikes nuk te jep asnje baze per ndertimin ketyre paisjeve elektronike...do me thene, sipas ketij ligji, asnje nga keto paisje nuk mund te krijohej. Pra, si mund te argumentosh qe evolucioni nuk duhet te beje perjashtim nga nje ligj, kur dukuri te tjera bejne? Sic mund ta kuptosh edhe vete, ligjet e termodinamikes nuk aplikohen per te gjitha sistemet.
Pelin-
Une mund te kem deklaruar se do jap doreheqjen, por jo ti.
Eshte nje "sweet irony" qe Sokoli, nga njera ane eshte bere flamurtar i kreacionisteve duke sjelle si argument te gjitha idete e tyre, dhe nga ana tjeter mundohet ta heqe veten si te papozicionuar (metode kjo mjaft e praktikuar ne qarqet kreacioniste). Kam pershtypjen se heret a vone do na duhet ti themi: "Welcome on board"
Dear cupke!
Diskutimit tend nuk i mungon asgje pervec besimit.Bota nuk do shpetoje prej Neodarvinisteve,as prej evoluimit.Kjo jo se keto nuk kane ekzistuar kurre po sepse gjithcka ne te cilat bazohen jane HIPOTEZA:
E di ti se cfare do te thote hipoteze????
ja kshu....
Tani vazhdojme me diskutimin.
Ti Sokol kot e paske hap ket muhabet se duket qe besoke.
Une e dashur te them se:
1.Shtresat e tokes nuk kane me shume se 200.000 vjet ,kjo nga analizat.
2.Nese qenia ime,po po,une qe po shkruaj tani do kishte ster ster-gjysh krimbin,dmth nese evolucioni do kryhej i plote do duheshin shume me shume vite se ai 200.000.
3.neo-darvinizmi bazohet mbi mutacionet,se per evoluimin e kapakut te moluskut s'na dilka koha.
Atehere une te them se Shkenca(ajo ku ti po bazohesh) ka vertetuar dhe s'ka gjetur kurre nje mutacion te dobishem.
Kjo sepse te gjitha mutacionet jane te demshme.Dhe nese ndonjeher ka ekzistuar nje rast mutant,paska qene aq i shpeshte dhe aq i sakte sa na ka evoluar neper tere stadet.
Pyetje:
pse njeriu insiston te bindi veten se ka ardhur nga njeqelizoret?
Pse nuk bindemi se shkenca dhe feja s'kane shkuar kurre kunder njera-tjetres????
Pse nuk paska ketu mor Zot kaq besimtare sa te tregojne mrekullite e vertetuara dhe ato qe do vertetohen ende te shkruara ne Kuarn para 1400 vjetesh????
?????????????????????????????????????????????????? ???????
Pysni veten,edhe ishallah gjeni rrugen.
Shnet,Choc![]()
Krijoni Kontakt