I bashkohem ketij mendimi (te cilit edhe mund t'i shtohet dicka, por qe nuk po e bej tani per tani).-per Intelektualin e sotem qe pranon Darvinizmin, zoti nuk ka egzistuar kurre , ose nese ka egzistuar dikur andej nga adoleshenca ,eshte harruar me kohe.
Edhe une jam dakort, por sic e sheh edhe me siper, biseda po tenton te degezohet. Mire do qe te ndiqnim vetem nje dege.-jam teresisht me ate qe duhet ta ngreme jo vetem 'caze' nivelin e diskutimit , po kjo varet kryesisht nga mesuesi qe mban leksionin.
Sa per mesues, ketu nuk ka, dhe nuk kemi pse e projektojme ne ate plan.
Perse t'a identifikojme me mesim (ne klase) dhe jo me nje Kuvendim, ne shesh...?
E vetmja gje qe na nevojitet eshte nje kujdestar. Rolin e te cilit e luan Etika.
Nuk mendoj ashtu. Feja ka egzistuar para kesaj hipoteze dhe eshte e natyrshme qe hipoteza e lindur te jete e ndikuar (ne cfardolloj plani) nga vete egzistenca e fese...-Darvinizmi nuk merret me zotin, zoti merret me Darvinizmin.
Nese e ke vene re u jam shmangur "konluzioneve" me sa ka qene e mundur dhe une vete nuk jam pozicionuar deri tani....dhe te japim vetem konkluzione.
Jam thjesht nje diskutant, si shume diskutante te tjere, te cilit do t'i pelqente t'a "rrihte" kete teme...sa t'i dilte "fundi"![]()
Pallavra edhe mund te quhen, por jo gjithsesi te gjitha. Shume prej atyre qe thote Baobabi jane interesante.-nese duam te kemi pak perfitim dhe te mos harxhojme kohen me pallavra reciproke "fillozofike" atehere le te sjellim argumenta.
psh. cili aspekt i Darvinizmit eshte hedhur poshte :
Nese do te merresh me aspektin shkencor te Darvinizmit, dakort!
Vetem te mos harrojme se ketu nuk eshte pozicionuar njeri ne te tille menyre sa te sjelle prova konkrete e te mund te krahasohet me propagandizem.
Ketu thjesht diskutohet.
Pra askush (deri tani te pakten) nuk po vetobligohet te provoje dicka per te cilen eshte i bindur.
Meqenese ti Pelin je i bindur dhe beson ne ato qe thua, ndryshon puna. Fare mire mund te vesh nje tulle te vlefshme ne bisede e cila mund te argumentoje egzistencen hipotezes ne te cilen ti beson dhe e emerton teori.
Pra nese ketu, ka vertet nga ata qe e kundershtojne Darvinizmin, nuk do te qe keq te sillnin ne ndihme te tyre edhe ndonje fakt , te njejten gje mund t'a bejne edhe ata qe besojne ne te, ne Fe, Kreacionizem etj.
Pra ketu thjesht arsyetohet, dhe perpjekja eshte qe nepermjet nje debati te shendoshe, arsyetimet te EVOLOJNE.
Krijoni Kontakt