i paqarte per shkak te alegorizmit kam nje pyetje per pyetjen e Sokolit (post#16) :
behet fjale per te zgjedhur midis Arkes se Noes dhe breshkave te Galapagos apo ka dhe ndonje alternative tjeter si ps Creationism ..?
i paqarte per shkak te alegorizmit kam nje pyetje per pyetjen e Sokolit (post#16) :
behet fjale per te zgjedhur midis Arkes se Noes dhe breshkave te Galapagos apo ka dhe ndonje alternative tjeter si ps Creationism ..?
E bukura eshte ne syte qe e shikojne _Wilde
Me vjen disi keq qe ky debat i lire po merr formen e interpelancave parlamentare, dhe per kete kemi te gjithe merita. Neje.
Zakonisht, ne nje debat brenda rregullores se shkruar (e te pa shkruar), te gjithe pjesmarresit shprehin mendimin e tyre. Keto mendime perplasen me njeri - tjetrin (apo ballafaqohen) dhe gjate rruges edhe permirsohen apo zhvishen nga pikat e dobeta. Kjo eshte e mira e debatit.
Shpesh, njerezit, te shtytur nga parametra jokonstante te cilet jane te lidhr drejtperdrejt me te qenit e tyre, njeri, u pergjigjen pergjigjeve me pergjigje. Ne rastin konkret (te mesiperm), pyetjes me pyetje. Kjo nuk do te thote qe po e klasifikoj si dicka "te mire", apo "te keqe". Thjesht eshte rrjedhoje.
[quote]behet fjale per te zgjedhur midis Arkes se Noes dhe breshkave te Galapagos apo ka dhe ndonje alternative tjeter si ps Creationism ..?[/qoute]
Te kuptohemi pakez. Une nuk ju kam vene perpara disa alternativa nga te cilat ju duhet te zgjidhni. Ky eshte nenforumi i Filozofise
Dhe Filozofia nuk jep pergjigje por e ka ne natyre te ngreje pyetje.
Per mendimin tim eshte dhjetra here me mire te formulosh nje pyetje te veshtire se te arrish ne nje konkluzion (e pashmangshme kjo, por te pakten te mundohemi t'a vonojme).
Pra i dashur Pelin, ky nuk eshte sondazh me 2 opsione. Eshte thjesht nje diskutim, nivelin e te cilit do te benim mire t'a ngrinim caze.
- Mėndjen nė mėndje e zemrėn nė zemėr.
- Tė mirėn bėje e hidhe nė det,
po s'e diti peshku e di Zoti vetė.
Bao, sipas arsyetimit tend, del qe jo vetem qe Komunizmi dhe Darvinizmi kane lindur ne te njejten periudhe, por edhe qe mund te jene vellezer binjake.![]()
Apo jo?
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Sokoli : 25-09-2002 mė 19:44
- Mėndjen nė mėndje e zemrėn nė zemėr.
- Tė mirėn bėje e hidhe nė det,
po s'e diti peshku e di Zoti vetė.
Sa teme interesante!!!
Por po me vika pak cudi qe nuk paska shume njerez qe e mbeshtesin Darvinin. Jam i sigurte se te gjithe ata qe luftojne (qe flasin kunder tij me sakte) as qe kane studiuar ndonjehere dhe sa qe e kane idene se cfare thote Darvini.Te gjtha ato teori per sa i perket rracizmit dhe krijuesi te gjithesise nuk jane gje tjeter pervecse vrer nga goja e klerikeve dhe te gjithe atyre teorite e te cilit Darvini i nxorri fiasko.
Eshte e vertete se teoria e darvinit ishte shume e perparuar per konceptet e njerezve te asaj kohe ashtu si edhe per disa te sotem me cfare po shikoj ketu. Darvini e provoi teorine e evolucionit dhe ai qe e ka kuptuar e ndjen dite per dite brenda vetes. Eshte shume e thjashte miqte e mij: I forti shkon perpara dhe zhvillohet, i dobeti vdes dhe shuhet. Uprovua katerciperisht se kjo eshte e verteta e hidhuer per shume nga ne.
Sa per teorite e kishes se bota u krijua nga hici dhe per shtate dite etj etj keto prralla kujt i pelqen ti besoje le ti besoje, nuk ben gje tjeter pervecse perkul qafen perpara realitetit.
Zhvillimi eshte i eger, te zote fitojne dhe jo llafazanet. Te gjith e dine se te mbijetosh nuk eshte e lehte dhe shume here te duhet te shkelesh edhe mbi koka. Sado e hidhur qe te jete kjo duhet ta pranojme sepse eshte e verteta.
Pershendetje te gjitheve
HISTORIA NUK SHKRUHET ME SHKROLA E SHKOKLA!
Sipas meje relacioni midis ketyre dy krijimeve qe edhe e kam pershkruar pak me siper me gjinine e publicistikes mund te paraqitet ne nje forme tjeter me vizuale duke perdorur gjinine e fotografise.
Faza e Kelyshit ose Darvinizmi paraqitet me foton e meposhteme
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga baobabi : 25-09-2002 mė 19:32
Faza e Pjekurise se Plote ose Komunizmi paraqitet me poshte
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga baobabi : 25-09-2002 mė 19:38
Postuar mė parė nga Sokoli
lind pyetja spontane :
Kush e bėri vezėn?
Ua.. Kolo.. se dike ti ?
Po pula more xhan pula...![]()
miqesisht,
huggos
nese ''filozofia nuk jep pergjigje por e ka ne natyre te ngreje
pyetje'' atehere del se une qenkam ne rregull : une pyetje bera!
por meqenese une nuk mendoj se filozofia nuk jep pergjigje, atehere po i pergjigjem pyetjes :
-per Intelektualin e sotem qe pranon Darvinizmin, zoti nuk ka egzistuar kurre , ose nese ka egzistuar dikur andej nga adoleshenca ,eshte harruar me kohe.
-Darvinizmi nuk merret me zotin, zoti merret me Darvinizmin.
-ne esence ajo qe ben 'creationism'-i eshte njesoj sikur te varesh nje kanace ne bishtin e nje maceje; njerezit dashur pa dashur degjojne zhurmen e kanaces boshe.
- personalisht do preferoja breshkat e pazhvilluara te Galapagos ne vend te arkes arkaike te noes. Me qarte, Darvinizmin,sado imperfekt dhe me probleme,si cdo shkence tjeter, ne vend te dogmes te vjeter apo dogmes se re te retushuar nga creationism(cretinizmi fetar).
- eshte e vertete qe feja ka arritur te ndaloje mesimin e Darvinizmit apo Bing Bang si ne Kansas apo Utah mbase dhe gjetiu tjeter po kjo nuk do te thote se eshte ndaluar ne USA. Federalizmi amerikan ta jep shansin, eksperimento po pasojat jane te tuat.
-jam teresisht me ate qe duhet ta ngreme jo vetem 'caze' nivelin e diskutimit , po kjo varet kryesisht nga mesuesi qe mban leksionin.
Nuk besoj se niveli mund te ngrihet duke pare ndonje emision ne TV , as duke lexuar ndonje artikull pergjysem , as duke huajtur ndonje batute te forte nga ndonje forum tjeter , as duke devijuar apo ngaterruar objektin e diskutimit dhe me ne fund as duke besuar se ,te gjithe ne qe po debatojme bashke, jemi aq jashtezakonisht te afte sa te kemi kurajon te injorojme argumentat pro e kunder te atyre qe kane shpenzuar jeten per kete problem , dhe te japim vetem konkluzione .
-nese duam te kemi pak perfitim dhe te mos harxhojme kohen me pallavra reciproke "fillozofike" atehere le te sjellim argumenta.
psh. cili aspekt i Darvinizmit eshte hedhur poshte :
transmutationism,common descent,strugle for existence, natural selection,sexual selection,biogeographic distribution, heredity,random mutation,genetic drift/neutralism ??
kush jane argumentat e kundert te statism,paralel descent, commensualism,neo-Lamarckism etj ?
Do t'i lexoja me shume kenaqesi .
E bukura eshte ne syte qe e shikojne _Wilde
Krijoni Kontakt