Close
Faqja 23 prej 30 FillimFillim ... 132122232425 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 221 deri 230 prej 294

Tema: Darvinizmi

i/e regjistruar Maska e Kshu_jam_un
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Toronto
    Postime
    19
    Jo pa qellim i bera pyetjet me siper sepse cuditerisht te gjithe evolucionistet i fillojne shpjegimet e tyre ne nivelin e qenieve njeqelizore pa e marre mundimin te shpjegojne ne fillim bazen e jetes, molekulen, menyren si lindi ajo, mundesite e te qenit dicka e rastesishme etj . Me poshte po paraqes nje paragraf i shkeputur nga libri i biologut molekular me fame boterore Majkell Behe "Darwin's Black Box".
    For the sake of the argument hidhini nje sy dhe thoni cfare mendoni.

"If you search the scientific literature
    on evolution focusing on how the molecular basis of life developed, you will
    find an eerie and complete silence. The complexity of life's foundations have
    paralyzed the attempts of science to account for it. Tens of thousands of
    scientists have dedicated the better part of their lives to the study of the
    cell, that is, life at the molecular level. The result is a loud, clear,
    piercing cry of "Design !", a result so unambiguous, and so clear, that it
    must be ranked as one of the greatest achievements of science."
    It is clear why this is true. The chance of even a simple protein molecule
    forming at random, as it must in evolution theory, is only 1 in 10 followed
    by 113 zeros. According to Borel's law any event that has 1 chance in but 10
    followed by 50 zeros is no chance at all. The number 10 followed by 113 zeros
    is larger that the estimated total number of all the atoms in the universe!
    The probabilities involved in the formation of the nucleotides in DNA exceed
    even this. Mathematicians, using probability analysis, are playing a major
    role in the scientific disproof today of neo-Darwinism.
    Regardless of what the Kansas Board of Education declares, if it wishes to
    avoid the charge of blatant indoctrination, it is going to have to teach
    evolution along the lines proposed by Behe in a recent article in "The New
    York Times."
    "Teach Darwin's theory. But also discuss where it has real problems
    accounting for the data, where the data is seriously limited, where
    scientists may have engaged in wishful thinking, and where alternative, even
    "heretical" explanations are possible."

By "heretical" Behe means intelligent design.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kshu_jam_un : 28-11-2002 mė 21:29

Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602

ufffff......

For the sake of true science...e kemi sterlexuar kete ketu e tre muaj me pare.

Pergjigjen Behes ja jep Miller....si ti vije per mbare.

Sorry, por kshu e kam une
    Summertime, and the livin' is easy...

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    pelin baobab ose ti ihti.... e di si a puna, a nuk ma nisni edhe mua librin prej nga ku ihti njeri amfib ka edhe nickun.
    ...
    flm..po ma niset.
    pelin................tung
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

i/e regjistruar Maska e pelin
    Anėtarėsuar
    15-08-2002
    Postime
    214
    Macia_blu,

Do kishja aq shume deshire te ta plotesoja kerkesen,po nuk di ku ta gjej.Eshte nje botim shume i vjeter dhe une kam 9 vjet pa shkelur ne Shqiperi,besoj se me kane harruar krejt.
    Ndoshta Ihti mund ta kete...
    (Aleksander Bjeljaljev - Njeriu amfib)

gjithe te mirat per ty,Macia e mire.
    E bukura eshte ne syte qe e shikojne _Wilde

i/e regjistruar Maska e pelin
    Anėtarėsuar
    15-08-2002
    Postime
    214
    Cupka,

Doja te te shkruaja dicka ne lidhje me censuren dhe inkuizicionin si mjetet' me perfekte te vetembrojtjes' te fanatikeve, por nderkohe duke u menduar se si, njekohesisht kerkoja ne internet dicka rreth anti-evolucionistit te shquar Jahja.Me kishte terhequr vemendjen fakti qe partneret tane ne diskutim e permendnin me shume respekt;s'me kishte dale kurre ne asnje bibliografi dhe isha bere vertete kurioz.

Por , o Allah i vertete e madhnueshem , shkencetari me fame boterore Harun Jahja na paskesh qene nje .... hoxhe,hoxhe safi me callme ne koke !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Akoma me tej: te gjitha punimet e tij te shquara ishin ne turqisht dhe te perkthyera, ku thua ti ? ne shqip, ne serbokroatisht( per bosnjaket) dhe ne gjermanisht per 3 milion turqit e atjeshem.

Me vjen te hapet dheu e te me perpije; po pse moj Cupke me hoxhallare qenkemi marre ne 3 muaj me rradhe,paskemi qene budallenje fare .Edhe ne benim teorira kreacionizmi,bibla e tra-la-la zura nje gale....

Po ti more Ihti-ihtiandri, po ti ku i kishe syte,po veshet; s'paske nuhatje fare mo, mos ke qene gje me grip?, o katerkembesh qe s'te gjejme dot ku je futur.

Lexo te lutem dhe me thuaj :

http://www.harunyahya.org/other/evol...olucioni6.html
    'gjunjezimi i evolucionit'

http://burimi.net/jeta_e_kesaj_bote.htm (use underscore between jeta,e,kesaj,bote)
    'jeta e kasaj bote'

E di qe s'te durohet prandaj po te jap nje pasazh te vogel:

" Arsyeja pse njeriu egziston ne toke gjendet ne kur'han ku allahu thote : 'ai eshte qe krijoi vdekjen dhe jeten....ne nuk e krijuam qiellin ,token e cdo gje cka midis tyre shkel e shko...'"
    Haruun Jahja-jeta e kesaj bote

shiko,edhe krijimin e ka filluar me 'vdekjen' !

t'emen-o !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga pelin : 29-11-2002 mė 21:21
    E bukura eshte ne syte qe e shikojne _Wilde

Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602

LOL

Pelin...mos qofsh ishalla...

I laughed insanely kur e lexova ate aty me lart. Here tjeter, keto njoftimet bombastike beji me me takt se do na marresh me qafe per zotin.

Cupkes t'ja falesh kesaj here, se per pune 'fillozofish islame' spara ja thote dhe aq...le pastaj qe ka qene aq 'overloaded' kohet e fundit, sa nuk e ngre kandari. Mortja, mortja mua....dhe une vrisja mendjen pse s'na merrnin vesh keta ne. Po c'te marrin o i gjore, kur u ka fryre ne vesh nje hoxhe? Degjome mua...na kane namatisur...(LOL)

Ja edhe ca arsyetime nga me te 'llogjikshmet':
    Kjo filozofi ėshtė "materializmi", e +-cila pėrmban njė numėr pikėpamjesh ireale pėr arsyen dhe mėnyrėn se si njeriu erdhi nė ekzistencė. Materializmi predikon se nuk ekziston asgjė tjetėr veē materies...Nisur nga kjo, ai mohon ekzistencėn e Krijuesit, Allahut tė Madhėruar.
    H. Jahja

Per marksin thote:
    Ai gjithashtu kishte simpati pėr Darvinin, kjo gjė duket nė faktin qė ai ia dedikoi Darvinit librin e tij Das Kapital (Kapitali), i cili konsiderohet si vepra e tij mė e njohur. Nė botimin gjermanisht tė librit, Marksi shkruante: “Nga njė admirues i devotshėm i Darvinit.”
    H. Jahja
    Aman se do me bjere infarkt nga ky 'zbulim gjenial.' Me zuri goja lesh mua duke ndare sheqerin nga shapi...what a mockery!

Dale se sehiri s'ka mbaruar:
    Qėllimi i kėtij libri ėshtė tė paraqesė faktet shkencore qė refuzojnė nė tė gjitha fushat teorinė e evolucionit dhe tė informojė njerėzit pėr qėllimin e vėrtetė tė kėsaj tė pseudo-shkence, e cila nė tė vėrtetė ėshtė mashtrim.
    H. Jahja

O lord...o mighty....mos edhe ate kafken e 'studjuar' te Ajnshtajnit e ka marre ketu Sokoli?

Pelin, tu befte dita njemije ishalla....allahu te falte shendene, dhe lutju te madhnushmit te na sjelle mente ne te marreve, qe te shome 'caze' me la, dhe mos harxhojme edhe ata 'caze' fryme qe na ka mbetur!

Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    Ate punen e 'aquatic ape' nuk e kam harruar. Dua ta lexoj me nge...dhe shpresoj se shpejti te me jepet rasti. Pastaj kam edhe ca gjera te tjera per te shkoqitur se do me mallkoje zoti po i lashe pas dore.

Lierature antievolucioniste ka me kilometra.
    Jahja nuk eshte hoxhe, por eshte pseudonim. Emri i vertete i tij nuk dihet.

Te ironizosh dike ne menyre plebishtare nuk ben asgje tjeter vec tregon mendjengushtesi dhe shpirtngushtesi.
    Mendjengushtesia me te cilen gjykoni dhe shpreheni flet vetem per ju, ju siguroj per kete.
    Ai jo vetem qe nuk eshte hoxhe, por edhe sikur sterhoxhe te kete qene, menyra se si i gjykoni bindjet fetare te tjetrit perseri ju siguroj se flet vetem per ju.

Une nuk u kam servirur pa qellim ato materiale qe u kam servirur.
    Une nuk jam pozicionuar. Une nuk jam shprehur se i besoj apo nuk besoj ne dicka konkrete.
    Librin e kam pas lexuar dhe ai ngre pikpyetje shume te mira.
    (Im ate eshte ortodoks sa per dijeni)
    Sinqerisht nuk me intereson nese e ka shkruar nje musliman, i krishtere, budist apo i pafe. Ato pikpyetje jane teper te qendrueshme dhe hedhin drite mbi shume gjera.
    Po ta keni vene re, fillimin e temes, o chatiste te ndritur, ka pasur tjeter drejtim. Tema ka pas per qellim fillestar te merret me impaktin e Darvinizmit ne shoqerine tone njerzore.
    Po njerez dritshkurter, si ju, as e vrasin mendjen per to. Ju llomotisni per ato qe u kane servirur ne pjate, tamam papagallce.
    Edhe une nuk jam ndonje studiues i darvinizmit, keshtu qe me duhej ti referohesha ndonje pjate tjeter. Kjo nuk do te thote ama qe une jam shqepur se ngreni ne kete banket pjatash o mendjembyllur!
    Une kam postuar me kuotime, me data, dhe komente te verifikueshme, nuk kam hedhur ne ere komente driteshkurtra e postime te shoqeruara me inat nga pamundesia per tu pergjigjur.

Eshte bere tema sa nje mal dhe deri tani kam lexuar vetem ironite e dy antareve. Temen desha une s'desha une e devijuat, nga ana shoqerore e devijuat ne ate shkencore fillimisht, pas shkencoresh e devijuat ne tallje e ofendime ndersa tani tema u analizoka ne planin fetar. Turp nuk keni?
    Respektin qe kishit fituar si diskutante te zjarrte e keni humbur, pasi keni filluar te demostroni mendjengushtesi.

Megjithate, po u risjell ca nga ato faktet e atij hoxhes qe ju bij te nderuar te ketij kombi mergimtar nuk e merrni parasysh pasi na paska pasur callme e te shohim sa qesharake u duken.

Jam ne dileme t'ua u editoj postimet apo jo, pasi nje nga rregullat themeltare te ketij forumi eshte te ndalohen shprehje qe u fryjne ndasive fetare.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Sokoli : 30-11-2002 mė 06:15

Darvinism's top hits.

Juve e keni gjykuar dhe ulur figuren e atij qe paska shkruar disa prej ketyre gjerave. Nuk do e keni te veshtire besoj tu pergjigjeni pasi me siguri, perderisa shpreheni me perbuzje, dmth qe jeni te ndergjegjshem per lartesine tuaj. Ja lexoni postimet qe do vijojne:

e keni pas ke posti # 70

A duket e logjikshme apo e arsyeshme: kur nuk mund te egzistoje qofte edhe vetem nje proteine e formuar rastesisht, si eshte e mundur qe miliona proteina te tilla u kombinuan rastesisht ne menyre (te perkryer) qe te krijonin qelizen e gjalleses? Si eshte e mundur qe biliona qeliza u formuan rastesisht dhe pastaj u bashkuan rastesisht per te formuar gjallesat?! Si eshte e mundur qe keto gjallesa u shnderruan pastaj vet ne peshq?! Si eshte e mundur qe keta peshq u hodhen po vete ne toke dhe u kthyen ne zvarranike, zogj, gjitare... (edhe njerez) e miliona specie te tjera mbi Toke??!
    Megjithse kjo nuk mund te duket e logjikshme, per evolucionistet eshte e tille. Kjo, ne te vertete, eshte nje kembengulje e kote, sepse ata nuk kane qofte edhe nje prove per te vertetuar historine e tyre. Ata kurre s'kane gjetur qofte edhe nje forme kalimtare si psh. nje gjysmepeshk-gjysmezvarranik, ose nje gjysmezvarranik-gjysmezog. Ata s'qene kurre ne gjendje te provojne se nje proteine, apo thjesht vetem nje aminoacid, te jete formuar rastesisht as nen ate qe ata e quajne "kushte tokesore fillestare" e as t'i formojne ato ne laborator me pajisjet me te sofistikuara. Perkundrazi, as me pepjekjet e tyre per gjetjen e provave per evolucionin ata vetem kane demonstruar se asnje proces evolutiv nuk ka ndodhur e as qe mund te ndodhe kurre ne Toke.
    Gjunjezimi i Evolucionit, H. Jahja

Evolucioni, jo vetem qe eshte irracional dhe teresisht joshkencor por dhe sugjeron se materia pa jete paska nje lloj force dhe inteligjence te magjishme per te krijuar format me kompekse te jetes.

Ja 2 prej tyre:
    Epersia e Balenave drejt rruges se pushtetit te madhesise filloi me sa duket rreth gjashteqind milione vjet me pare kur disa gjitare katerkembesh me qime, ne kerkim te ushqimit, filluan te hyjne ne uje. Me kalimin e kohes, ndryshimet filluan te shfaqen ngadale. Kembet e prapme u shnderruan ne flete, qimet i lane vendin nje shtrese te trashe te lemuar, hundet u zhvendosen ne maje te kokes, bishti u zgjerua dhe ne boten pluskuese te ujit trupi mori permasa gjigande.
    Victor B. Shciffer, "Exploring the lives of Whales", National Geographic, vol 50, dhjetor 1976, fq. 752

Dale se Darvinism's top hits s'ka mbaruar, shikoni kete tjetren:

Disa zvarranike ne zonat e ftohta filluan te zhvillojne nje metode per te mbajtur trupin e tyre te ngrohte. Nxehtesia e prodhuar prej tyre rritej kur bente ftohte. Humbja e nxehtesise filloi te zvogelohej kur luspat e tyre filluan te beheshin me te vogla dhe me te mprehta, e me pas u shnderruan ne qime. Djersitja ishte nje pershtatje e re per te rregulluar temperaturen e trupit, dmth. ajo ishte nje mjet per te ftohur trupin kur eshte e nevojshme duke avulluar ujin. Te vegjelit e ketyre zvarranikeve filluan te lepijne djersen e nenave te tyre per t'u ushqyer . Disa gjendra djerse filluan te sekretojne sekrecione gjithmone e me te pasura,te cilat formuan qumeshtin. Ne kete menyre te vegjelit e ketyre gjitareve te hershem paten rastin e nje fillimi me te mire ne jete.
    George Gamow, Martynas Ycas, Mr. Tompkins Inside Himself, London, Allen & Unwin, 1968, fq 149

Ideja se qumeshti e ka origjinen nga gjendrat e djerses jane perralla me mbret te cilat jo vetem qe s'kane pike baze shkencore (e nuk e kuptoj si Peli & Co. i ha per mengjes), por as qe eshte e mundur te provohen.
    Darvinistet dine vetem te shfaqin hipoteza sakate te cilat nuk jane ne gjendje as ti shpjegojne. Si mund te besohet nje gje e tille?
    Darvinismi nuk permbahet per nga imagjinata kur ka nevoje te arrije ne perfundime, por kur vjen momenti te shpjegojne mbesin ne klase ne tentative per te arsyetuar se per te provuar as qe behet fjale.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Sokoli : 30-11-2002 mė 06:17
    • Mėndjen nė mėndje e zemrėn nė zemėr.

• Tė mirėn bėje e hidhe nė det,
      po s'e diti peshku e di Zoti vetė.

Faqja 23 prej 30 FillimFillim ... 132122232425 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Evolucioni! Realitet apo njė Pėrrallė e shėmtuar!
    Nga Akus nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 167
    Postimi i Fundit: 21-08-2008, 08:16
  2. Racizmi dhe darvinizmi social nė Amerikė
    Nga Gimi3 nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 30-01-2008, 10:36
  3. GJUNJEZIMI I EVOLUCIONIT..Per ata qe kane durim!
    Nga Miremengjes nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 25-12-2006, 03:56
  4. Tė dhėnat fosile hedhin poshtė evolucionin
    Nga monarku nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 02-11-2006, 10:34
  5. Fenomeni i terrorizmit – Sfida e rendit te ri boteror
    Nga Enri nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 17-01-2004, 10:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •