Kjo loje eshte duke u zhvilluar momentalisht:
Skofiar - Darsi
![]()
Kjo loje eshte duke u zhvilluar momentalisht:
Skofiar - Darsi
![]()
Tani levizje interesante
21. hxg5 fxg5
22. Nxe5 Nxe5
23. Bxb7 Qc7
Loja ne vazhdim u zhvillua keshtu
24.Rd5 Qb7
25.Ra7 Qc6
26.Rxe7 Kf6
27.Ra7 Nd7
28.c3 Ke6
29.f3 Nb6
30.Ra6 Nxd5
31.Rxc6
Skofiar-Darsi 1:0
Analize e lojes
Hapja fillon me variantin e quajtur sicilian, por kalon shpejte ne sistemin holandez.
Levizja e dhjete e Darsit b5 duket se jep mundesi depertimi ne qender keshtu qe vendosa ta luaj kalin ne qender ne d5.Nuk kam prit Darsi se do ta ndrrosh kalin ne e5 sepse mbrteresha ime merr ne e5 dhe rrezikon ne f7 keshtu qe detyrimisht duhet bere rrokaden ne levizjen e 12. Ttani krijohet mundesi per mua qe te marr te dy toret per mbretereshe, me nje epersi minimale per mua.
14. a4 ishte e rendesishme qe te liroje kolonen a1-a8, duke dobesuar ushtarin e te ziut ne b5 qe qendron pa mbeshtetje.
21.hxg5
Ketu ishte shume e rendesishme qe te merret ushtari nga h ne g5 e jo fxg5 sepse me krijohet mundesi ta fitoje ushtarin ne e5
22.Ne2 edhe nje epersi per mua
Levizjet tjera ishin taktike dhe ishte lehte per mua sepse veq kisha krijuar nje epersi.
29.f3 Nb6
Ky ishte gabim
30.Ra6...
Nuk mbetet tjeter mundesi vetem se te merr kali ne d5 duke lene mbretereshen dhe duke fituar toren dhe oficerin ne e3.
Ketu Darsi dorezoje lojen sepse pas levizjes time Tore b6 humb ushtari i zi ne b5.
I bardhi mbetet me dy ushtare dhe kualitet ne epersi, keshtu qe Darsi si nje sportist i vertete me uroj fitoren dhe e dorezoje lojen.
Hapja ishte e bukur nga dy palet dhe loja ne pergjithesi ishte e forte.
Postuar mė parė nga Darsi_I
Mbaji pakes kuajt o trim se do perfundosh ne ndonje hendeko "sha-she-tore"...Ne fakt nuk do jesh as i pari as i fundit. Qe thua ti, (te te tregoj pakes histori shahu-forumore), ketu jane bere beteja te pergjakshme, te llahtarshme fare, harakiri kane bere njerezit, dorezime dhe flamure te bardhe jane ngritur, tifoza lart e poshte, duele, thyerje egosh, revanshe te furishme qe kane perfunduar perseri ne gjakderdhje....etcetc...(mos ta bej me tragjike
).
Si perfundim, pasi i nxorrem uje te zi shahut u kthyhem perseri ne jeten tone te zakonshme. Ti i humbe te gjitha keto se je pak me vonese, dhe une po ti them qe te mos shkaktosh ndonje kataklismo te ri se jemi edhe me provime tani dhe do na besh hatane.
Sa per ate komentin e meshkujve kunder gjinise se forte, ta them une rezultatin: Kandari anonte shume here nga gjinia e forte, po meqe ti qenke besimtar...nuk i dihet, mund te te prije fati ndonje dite.
P.S. Hi Skofi : )
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga nausika : 08-06-2006 mė 22:30
When in Doubt, Act Stupid!
;White: fatosvh
;Black: abhinav213745
1. e2-e4 e7-e6 , Teoria e shahut studion levizjet e para me te mira qe mund te luhen,si thuhet hapja e lojes,
2. f1-c4 f8-e7 , kjo eshte hapje jo e rregullt qe nuk studiohet nga teoria!
3. g1-f3 d7-d5
4. e4xd5 e6xd5
5. c4-d3 c7-c6 , 5. c4-d3 gabim,me mire c4-b3.I yiu barazon pozicionin e fillimit,
6. b1-c3 c8-e6, 6.c2-c3 per ta ē`bllokuar lojen dhe oficeri ne c2 dhe kal ne d2 me vone,
7. h2-h3 g8-f6 ,i ziu me 7. g8-f6 ngadalson iniciativen
8. o-o o-o
9. b2-b3 b8-d7, i bardhi gjithnjeeshte gabim pse nuk luan c2-c3,
10.g2-g4 d8-c7,gabim i madh i te bardhit!Levizje e panevojshme: nuk ēelet mbreti kaq heret,
11. d3-f5 e6xf5,edhe ky gabim i madh,dobesim i rrezikshem i situates,duhej d3-e2
12. g4xf5 e7-d6,deri ketu mendova qe i ziu eshte shahist dukshem me i mire: e7-d6 i panevojshem
13. d2-d4 f6-e4 ,me mire d2-d3,me ruajt kompaktesine e figurave,
14. c3xe4 d5xe4
15. f3-d2 e4-e3, i yiu gabon - levizje e panevojshme dhe e pakuptueshme,i bardhi permison gjendjen
16. f2xe3 d6-h2+,edhe shah ne h2 i panevojshem dhe levizje e gabuar
17. g1-h1 c7-g3,i ziu ngutet: nuk sulmohet me forca te pamjftueshme,gabim i tij
18. d2-f3 h2-g1, humbja e figures e paevitueshme,i ziu eshte dashur te parashikoj kete levizje,
19. f3xg1 g3-g5, shume me mire 19. d1-f3,perforcim i pozites,por i ziu eshte humbes
20. g1-f3 g5xf5,
21. h1-h2 a8-d8
22. f3-e5 f5-e6
23. e5xd7 d8xd7
24. d1-g4 e6-d6+
25. h2-h1 b7-b6
26. c1-b2 f8-e8
27. d4-d5 g7-g6
28. d5xc6 d6xc6+
29. f1-f3 c6xc2, gabim fillestar,ndoshta i tajmingut - i bardhi e sheh at qe nuk e pa i ziu dhe
30. g4xd7 e8-c8
31. d7xf7++ , e perfundon lojen si duhet !
================================================== =======================
Ne fund te shtoj se kjo ishte loje ne mes te dy amatoreve fillestar,te cilet bene gabime te bollshme por qe ndodhin.Loja u fitua nga gabimet e kundershtarit,jo nga kreativiteti i fituesit.Ju duhet te ushtroni me tej,para se gjithash teorine e hapjeve - atyre me kryesore.Edhe shahistet e regjur (si une) lojrat i humbin ne levizjet e para : shih dy lojra qe une i humba nga Skofiar.Perparesia fitohet nga levizjet e para.Tung dhe suksese !
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Darsi_I : 09-06-2006 mė 02:30
Nausika,qellimi im eshte te pasuroj temen per shahistet e pasionuar dhe entuziast.Besoj te kam kontribuar me aktivitetin tim,megjithese ndokush mund te mbetet edhe i irituar.Une shahun e kam pasion dhe hobi- per te plotesuar kohen e lire.Nuk jam profesionist te perfitoj nga ai,andaj nuk angazhohem fort ne emocione.Aq me teper,se jemi antare vetem virtual dhe na mbron anonimiteti,etj.
Pershendetje dhe suksese!
Mat nė 1 levizje.
Where have all the good men gone
& where are all the gods?
-Kiniku,kontrolloje edhe nje here saktesine e problemit,mos te lodhemi kot.Postuar mė parė nga kiniku
-I bardhi luan dhe duhet te jep mat ne levizjen e 1. te vetme?!
-Fusha e7 ku mund te largohet mbreti i zi nga ēfardo shahu,mund te mbulohet vetem me levizjen e kalit te bardhe g8 ose d5! Por kjo levizje e kalit nuk jep mat menjehere.
-Nese problemi eshte i sakt,mos e zbulo zgjidhjen.Bravo kush e gjen !
Krijoni Kontakt