gazeta panorama
-
KORÇE/ Pranga 20-vjeçares. Ndryshon akuza nga “braktisje” në “vrasje me dashje”
Arrestohet nëna vrasëse
Pasi e lindi foshnjën, e la në haur derisa vdiq
JULI KAPURANI/ KORÇE
Foshnja, e cila u gjet e vdekur në një haur bagëtish në fshatin Zvezdë të Korçës ka ndërruar jetë pas lindjes. Ky ka qenë konkluzioni në të cilin ka arritur ekspertiza mjeko-ligjore ditën e djeshme, në të njëjtën kohë me arrestimin e nënës që e lindi.
E dyshuara kryesore e policisë, Gjylize Gorari, 20 vjeçe, është ndaluar në Korçë, duke pranuar lindjen e më pas braktisjen pas vdekjes së vajzës së sapolindur. “Kur është siguruar se ka vdekur, atëherë e ka braktisur në haurin e shtëpisë së pabanuar dhe më pas është larguar pa lënë gjurmë”, kanë pohuar ekspertët e policisë. Gjylize Gorari është arrestuar nga policia vetëm një ditë, pasi disa fëmijë të fshatit gjetën foshnjën e vdekur, ndërsa luanin në shtëpinë e ndodhur në periferi. Nëna e re ishte larguar në drejtim të qytetit të Korçës për t’iu shmangur jo vetëm thashethemeve të fshatit, por dhe policisë. Ajo ka rrëfyer pas ndalimit se, foshnjën e kishte lindur të gjallë, ka pritur në haur derisa foshnja të vdiste dhe ka parë me sytë e saj se si fëmija është nxirë nga të ftohtët dhe ka ndërruar jetë. Pasi ka parë që vajza e lindur prej saj ka vdekur, Gjylize Gorari është larguar qetësisht, duke e lënë fëmijën ashtu lakuriq dhe të pajetë. Më pas nëna është larguar për në shtëpinë e saj pas lindjes që ka kryer natën në haurin e shtëpisë së braktisur. Policia dyshoi fillimisht se, vajza e re ishte ndihmuar dhe nga nëna e saj për të kryer këtë akt makabër. Sipas burimeve policore, vajza e re nga fshati Zvezdë u shoqërua bashkë me nënën e saj për në dhomat e para-burgimit, pasi ajo dyshohej si e implikuar, por më pas nëna e Gjylizes është lënë e lirë. Tani mbi nënën 20-vjeçare rëndon akuza e vrasjes me dashje, ndryshe nga ajo e një dite më parë, për braktisje, që rëndonte para se policia të merrte dëshminë e së ndaluarës. E reja do ta kalojë fundin e vitit në dhomat e paraburgimit, nëse gjykata do të vendosë arrestin me burg për të. Ditën e nesërme asaj do t’i duhet të mbrohet nën akuzën e vrasjes së fëmijës, akuzë e cila pohohet se do të ngrihet nga ana e Prokurorisë së rrethit.
---
sikur ta dinte e shreta se.. me ate foshnje qe lindi vete.. ishte bere me e pasura e botes.. nuk do e bente krimin..
injoranca ku ste con..
Krijoni Kontakt