Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 17 prej 17
    1.2.3...I
    Anėtarėsuar
    10-09-2005
    Postime
    1,967
    Citim Postuar mė parė nga citizen insane
    ku e bazon?
    Aty si edhe ti.
    Citim Postuar mė parė nga citizen insane
    neurotiku eshte me i ndergjegjshem per problematiken e tij ne krahasim me nje njeri me crregullim personaliteti duke qene se tek ky i fundit problematika eshte bere menyre jetese / funksionim i zakonshem i personalitetit.

Princes.
    Kur njerezit qe vuajn nga neuroza bien ne konflikt me bote,ata menjehere vijne ne perfundim se kjo qe ka ndodhur per shkak te tyre.
    Ndersa kur iu ndodh kjo njerezve me personalitet te crregulluar,atehere ata akuzojn tere boten si fajtor,vetem veten jo.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga zANė : 02-01-2006 mė 08:34

Perjashtuar Maska e diikush
    Anėtarėsuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    ema, keto qe thua ti si hamendje me duken, jo si gjera te bazuara ne shkencen e psikologjise

mbase e kam gabim...

1.2.3...I
    Anėtarėsuar
    10-09-2005
    Postime
    1,967
    Citim Postuar mė parė nga diikush
    ema, keto qe thua ti si hamendje me duken, jo si gjera te bazuara ne shkencen e psikologjise

mbase e kam gabim...
    YYYY
    Kerko pak se do ta gjesh a eshte e bazuar a jo ne shkencen e psikollogjise.

Eshte menyra se si jam shprehur une e thjesht pasi qe goca tha se nuk kam lidhje me psikollogjine.

dikushi po kjo kerkoj shembuj te pergjithshem nuk e tha ndonje te veqant,apo e kam gabim?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-11-2005
    Vendndodhja
    Ne Kosove
    Postime
    33
    Emma flm
    Njerez se di pse nuk me kuptoni une po kerkoj ne pergjithesi dallime,jo te nje pesonaliteti te crregullau qe quhet keshtu apo ashtu;por ne pergjithesi
    Si mund ta dalloni nje person qe vuan nga njera apo tjetra.

Flm per mirkuptim.

satyr Maska e Gunnar
    Anėtarėsuar
    23-06-2005
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    490
    me falni se ne kete teme me terhoqi titulli dhe tani nuk kam kohe ti lexoj te gjitha shkrimet vecse (duke u nisur nga titulli "crregullimi i personalitetit" ) mendoj se eshte nje teme shume e dobishme per nje pjese te konsiderueshme te anetareve te forumit
    To look life in the face....

i/e regjistruar Maska e hysnib
    Anėtarėsuar
    13-02-2006
    Vendndodhja
    Suedi
    Postime
    41
    Citim Postuar mė parė nga Princes_Ks
    Shume njerez vuaj nga neouroza apo nga personalitrti i crregulluar!Keto dy gjendje jane crregullim i pergjegjesive,dhe si te tilla bien ndesh me pershtatshmerin ndaj botes dhe ndaj problenmeve te saja.

Ku qendron dallimi ne mes te njerezve qe vuajn nga neuroza dhe atyre me personalitet te crregulluar ?!!!!!!!!!!
    Ērregullimet e Personalitetit

Ērregullimet e personalitetit janė probleme tė strukturės bazė tė personalitetit tė njė individi.Ērregullimet e personalitetit janė shpesh tė pranishme edhe nė ērregullime tė tjera dhe janė dėmtime afatgjata tė funksionimit shoqėror dhe personal.Kur ka karakteristika tė keqpėrshtatjes,qė shkaktojnė pikėllim ose dėmtim tė aftėsisė pėr pėrshtatje,ato quhen ērregullime tė persona-litetit.Ērregullimet e personalitetit shpesh fillojnė nė adoleshencė dhe vazhdojnė gjatė gjithė jetės.
    DSM-III-R i pėrmbledh ērregullimet paranoide,skizoide dhe skizotipike tė personalitetit.Gjėja kryesore qė vihet re tek individėt me kėto ērregullime ėshtė se ata paraqiten tė ēuditshėm nė paraqitjet e tyre tė pėrditshme.Grupi B pėrfshin ērregullimet antishoqėrore,tė ndėrmjetme,histrionike dhe narcistike tė personalitetit.Njerėzit me ērregullime janė ė ndjeshėm,dramatikė dhe mund tė bėhen antishoqėrorė.GrupiC pėrfshin ērregullimet e personalitetit tė ttipit shmangės,tė varur,obsesiv tė papėrmbajtur dhe pasiv agresiv.Kėta individė shihen si tė ankthshėm dhe tė druajtur.
    Njė nga ērregullimet mė serioze tė personalitetit ėshtė ērregullimi i personalitetit antishoqėror,i njohur gjithashtu si personaliteti sociopatik ose personaliteti psikopatik.
    DSM-III-R e identifikon tiparin kryesor tė kėtij ērregullimi,si njė model tė sjelljes sė papėrgjegjėshme dhe antishoqėrore qė fillon nė fėmijėri ose adoleshencė dhe vazhdon nė moshėn e pjekurisė.Sipas njė studimi tė Robins dhe kolegėve (1984),ai ėshtė shumė mė i pėrhapur te meshkujt (4,5 %) sesa te femrat (mė pak se 1 %).Kur ėshtė fėmijė,individi ka probleme sepse gėnjen,vjedh,zihet dhe largohet nga shtėpia.Nė moshė tė rritur,modeli i papėrgjegjshmėrisė dhe ai antishoqėror vazhdojnė,pasi individi nuk respekton detyrimet,nuk pajtohet me normat shoqėrore,dhe shfaq sjellje antishoqėrore qė lidhen me shkatėrrimin e pasurisė dhe ngacmimin e njerėzve tė tjerė. Nė mėnyrė tipike,ai nuk pėrjeton ndonjė ndjenjė faji pėr veprimet e veta dhe e provon ndjenjė e turpit.Shpesh ai pėrsėrit tė njėjtat gabime dhe duket i paaftė pėr tė mėsuar prej tyre.Disa individė me kėtė ērregullim bėhen kriminelė,por shumė tė tjerė kanė thjesht probleme tepėr serioze pėr t’u pėrshtatur nė shoqėri.

C O B sanguin Maska e whisper
    Anėtarėsuar
    14-11-2004
    Vendndodhja
    Toronto ( perkohesisht ne Tirane)
    Postime
    1,028
    Pershendetje

Neuroza eshte nje crregullim i natyres funksionale dmth nuk ka nje shkak mjekesor organik si psh traume e kokes, tumor etj ,por nje crregullim me i lehte qe shfaqet zakonisht pas nje traume psikike.
    Neurozat jane disa llojesh dhe mund te mjekohen edhe vetem me psikoterapi ...ndersa crregullimet e personalitetit jane nje kategori tjeter shqetesimesh ,zakonisht me te renda dhe karakteristike e tyre eshte se fillojne qe ne femijeri.
    Baba Frojdi njihet si njeri nga njerezit themelues te psikoanalizes dhe ne fillimet e tij trajtoi disa lloj neurozash.
    Per kuriozitet , neuroza e quajtur histeri kompromenton funksionet e organizmit ne nje menyre te tille deri ne paraliza jorreale ,verbime etj qe pas nje periudhe psikoterapie ose hipnoze gjithshka kthehet ne gjendjen normale.

Ka 11 grupe crregullimesh te personalitetit si psh. personaliteti antisocial jane tipat e dhunshem qe ne i quajme rrugace te pandreqshem,Tipat narcisstike jane tipat qe mbi gjithshka vene vetveten,,,pra "te dashuruar me vetveten", tipat obsesive jane tipat strikte qe kerkojne qe cdo gje te behet sipas rregullave te percaktuara nga ata..si psh...xhindosen nese ti padashje u prish rregullin e vendosur nga ata per kryerjen e dickaje, jane kokeforte dhe te perpikte si ora e Gim Docit...dmth...ore zviceriane...lol

Kaq per sot sepse me duhet te shkruaj nje poezi....

ps. Bobooo..kisha kaq kohe qe e kisha harruar qe kam studiuar per mjekesi dikur...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga whisper : 06-04-2006 mė 19:49
    ......dhe Udhe e Qumeshtit ne qiell
    drejt gjinjve te tu me ndjell...

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •