Close
Faqja 9 prej 18 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 173
    ________
    Anëtarësuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    Familja ideale nuk ekziston.Por edhe nese mundohemi ta projektojme ne teori,numri i femijeve dhe gjinia nuk eshte teper e rendesishme.Familja e mire do te ishte ku mbi te gjitha mbizoteron dashuria dhe perkujdesja.

Te pakten ne menyren se si e konceptoj projektin familjar une 4 femije do ishte mire.2 goca dhe 2 cuna ne menyre te atille qe goca te kete edhe moter edhe vella
    por edhe cuni te kete edhe vella dhe moter.
    Ndryshuar për herë të fundit nga FLORIRI : 23-02-2005 më 09:24
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Jam dakort me Floririn, nuk mund te veme dhe nje rregul per numrin e pjesetareve ne familje. Rregulli i arte do te ishte harmonia dhe dashuria ne familje. Personalisht do te deshiroja nje familje te madhe (por jo aq sa te mos u mbahen mend emrat e te shenohen femijet me numra ).
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

e Shqipes Maska e Foleja_
    Anëtarësuar
    04-08-2004
    Postime
    1,694
    Te kesh femije, eshte dhurata me e qmuar qe mund te kete nje qift .Une besoj qe njeri nga faktoret e krijimit te nje harmonie familjare eshte vete Femiu,pavaresisht nga numri dhe gjinia.Te lexosh ne syte e femijeve lumturine qe ua ofron si prind eshte diqka e papeshkruar. andaj ska rendesi sa femije ke, por sa ju kushton kohe, vemendje e mbi te gjitha dashuri prinderore.
    Gjilanasi csi... nuk mundem ta marr me mend qe vertete e mendon ate qe ke shkruar ketu, persa i perket gjinise se femijeve.Shqiptaret per te cilet shkruan ti qe kan probleme me VAJZAT , ta them une arsyen... se qe nga lindja e vajzave , ata i kan vene ne kategori te dyte si femije ndoshta me me pak vlere se cunat, nuk u kan kushtuar aq sa ato kan nevoje, dhe .. tani ata (prinderit)paguajn haraq per nenqmim gjinor ndaj femijut te vet.
    Ju pershendes me kengen e Irma Libohoves... Kush ka vajza boten ka
    Qendro me ate qe te puthe shpirtin, lekuren ta puthe kushdo !

Charles Bukowski

Kush ka ekonomine, sa me shume te kete femije, aq me mire.
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

i/e regjistruar Maska e Poeti
    Anëtarësuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovë
    Postime
    4,216
    Eh, familje ideale?
    Ideale nuk ka askund dhe për asgjë në jetë!
    Është cekur këtu disa herë se ajo që për një familje ka rëndësi është harmonia dhe pajtohem plotësisht.
    Por ajo që unë dua të them është se numri i anëtarëve të rinjë në një famije varet së pari nga kushtet ekonomike të cilat ajo familje i ka, sepse nuk është qëllimi vetëm t’i lindim fëmijët por edhe të iu mundësojmë kushte normale për jetë, të mundohemi që të kenë ato që iu nevojiten: dashurinë prindore, mirëqenien ekonomike, veshmbathjen e duhur dhe korresponduese, shkollimin adekuat dhe kualitativ, dhe që të mundësohen këto të cekura duhet baza ekonomike-materiale.
    Nëse këto kushte janë të plotësuara, atëherë nuk ka rëndësi gjinia që fëmijët, si pasuri e familjes, do të kenë (duhet definitivisht ta tejkalojmë atë mendimin e traditës: se fëmija femër është i huaj).
    Do të thonja se për mua familja ideale sikur e ka thënë edhe FLORIRI duhet të ketë 4 fëmijë (në mënyrë që vëllau të ketë vëlla dhe motra- motër), ashtu jemi ne në familje, hahaha, por për të iu mundësuar ato që ceka më lart, edhe dy fëmijë në familje janë tamam.
    Kështu mendoj unë, edhe në një mënyrë do të aprovoj edhe mendimin e foleja_
    se ndër shqipotarë vajzat (cucat apo gocat) janë fëmijë të rangur të dytë, që është gabim total.
    MOS SHIKONI KISHA E XHAMIA, FEJA E SHQIPTARIT ËSHTË SHQIPTARIA

i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anëtarësuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220
    Citim Postuar më parë nga Foleja_
    Gjilanasi csi... nuk mundem ta marr me mend qe vertete e mendon ate qe ke shkruar ketu, persa i perket gjinise se femijeve.Shqiptaret per te cilet shkruan ti qe kan probleme me VAJZAT , ta them une arsyen... se qe nga lindja e vajzave , ata i kan vene ne kategori te dyte si femije ndoshta me me pak vlere se cunat, nuk u kan kushtuar aq sa ato kan nevoje, dhe .. tani ata (prinderit)paguajn haraq per nenqmim gjinor ndaj femijut te vet.
    Ju pershendes me kengen e Irma Libohoves... Kush ka vajza boten ka
    Ashtu ishte mendimi im , qe mund te tregoj edhe dicka , ty se para 60/70 Viteve ne Kosov ne katundet e disa Qyteteve ne Kosov , kur ka lind GOC , kan marr gocen 1 ditshe dhe e kan varros te gjall ne dhe , do te thot nuk kan dasht goca , e mire un mendimi im do ishte jo i kohes se 70 vjetve , por kshtu..

Problemet qe po behen qe un si 19 vjecar qe po shoh neper qytete si eshte psh Qyteti i Gjilanit , qe po drogiraten , neper Disco , neper dreqne , dhe masnej pa dijenin e familjes , po ta bin nga nje her edhe ndoj lajm , qe BAB jam shtatzan , dheee cka don ti bosh asaj vajze , apoooo shkon ec me ndoj mashkull 1 muaj apo 2 dhe vjen ne shtepi thot BAB kshtu me beri ky mashkulli , masnej grahi problemeve BABA..

Kshtu un per vete ndoshta zotit si dihet , por vajz nuk kam deshir me me fal nejse tash zotit nuk i dihet.

Gjith te mirat
    Më gënjeu pasuria, jeta vrap më iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka në dhe të huaj do të vdes..

At'qivia Maska e Flori
    Anëtarësuar
    12-03-2004
    Vendndodhja
    Tiranë, Albania
    Postime
    2,551
    Un Per Vete E Kom Menu

Tparin Djal D`tytin Vajz Edhe Ska Mo

Do Ta Pres Pastaj Se Si Dihet T`shko Menja Prap
    LooooooooooL
    Femra ne Sex:
    Akmerikanka: o yes o yes
    Gjermanja: ja gut ja gut
    Shqiptarja: "mos i trego kerkujt"

Une Ti Dhe Zoti Maska e EDUARDI
    Anëtarësuar
    06-09-2003
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    1,946
    Nje djale nje Vajze mjaftojne per mendimin tim

do me then nje familje e perbere prej kater anetaresh

Nena Babai dhe dy femije...
    Takohemi Ditën e Gjykimit

i/e regjistruar Maska e Poeti
    Anëtarësuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovë
    Postime
    4,216
    Citim Postuar më parë nga GjIlAnAsI_cSi
    Ashtu ishte mendimi im , qe mund te tregoj edhe dicka , ty se para 60/70 Viteve ne Kosov ne katundet e disa Qyteteve ne Kosov , kur ka lind GOC , kan marr gocen 1 ditshe dhe e kan varros te gjall ne dhe , do te thot nuk kan dasht goca , e mire un mendimi im do ishte jo i kohes se 70 vjetve , por kshtu..

Problemet qe po behen qe un si 19 vjecar qe po shoh neper qytete si eshte psh Qyteti i Gjilanit , qe po drogiraten , neper Disco , neper dreqne , dhe masnej pa dijenin e familjes , po ta bin nga nje her edhe ndoj lajm , qe BAB jam shtatzan , dheee cka don ti bosh asaj vajze , apoooo shkon ec me ndoj mashkull 1 muaj apo 2 dhe vjen ne shtepi thot BAB kshtu me beri ky mashkulli , masnej grahi problemeve BABA..

Kshtu un per vete ndoshta zotit si dihet , por vajz nuk kam deshir me me fal nejse tash zotit nuk i dihet.

Gjith te mirat

GjIlAnAsI_cSi,
    Dua të të shtroj vetëm një pyetje: nëse nuk lindin vajza, apo më mirë thënë sikur e thua ti: Nuk dua të më lind vajzë!!(dhe kështu sikur të thonë të gjithë)!!?? Me kë do të martohesh ti që të të lindi djali?? (apo do ta marrish nga epruveta)
    Kaq nga unë, je vetëm 19 vjeqar dhe më vonë ndoshta do të të bien ndërmend fjalët e të tjerëve që kanë postuar këtu si dhe të foleja_ që e ke cituar me lart.
    MOS SHIKONI KISHA E XHAMIA, FEJA E SHQIPTARIT ËSHTË SHQIPTARIA

satyr Maska e Gunnar
    Anëtarësuar
    23-06-2005
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    490
    familja ideale:
    1 burre
    4 gra
    20 femije (% midis sekseve ska shume rendesi nese jane 20)
    dhe nje gjysh qe te kete shume pare dhe te ti lere trashegimi

po nese ske nje gjysh te tille atehere 2 cuna dhe 2 goca do ishte mire
    To look life in the face....

Faqja 9 prej 18 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Spiunazhi
    Nga Toro në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 121
    Postimi i Fundit: 29-04-2019, 13:39
  2. Vath Koreshi.
    Nga ChuChu në forumin Shkrimtarë shqiptarë
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 06-11-2013, 09:43
  3. Tahiraj: Rrefime mbi luften ne Kosove
    Nga Kuksjan_forever në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 09-11-2010, 14:42
  4. Dhimiter Pango - "Enigma Otranto '97"
    Nga shigjeta në forumin Shkrimtarë shqiptarë
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 23-03-2009, 00:57
  5. Antitrafiqet nisin gjuetinë e bazave të prostitucionit
    Nga Beqari002 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 55
    Postimi i Fundit: 17-11-2007, 14:23

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •