Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 32
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Albo...

tashti une me duket se te kam dhene pergjigje me siper, se Bibla flet drejtperdrejt kundra besimeve te rreme. Per me teper, ti (aq me teper ti), nuk sheh se pretendimi yt, eshte aq i izoluar personalisht, sa te duket se ti po na formon nje doktrine te re te padegjuar deri tani, se krishterimi nuk u dashkerka te krahasohet me asnje shpallje qe pretendon te kete burim hyjnor.

Keshtu lloj pretendimesh te paditura ne maksimum jane bere me qindra ne vazhden e shekujve...ti nuk je i pari...

Per me teper as qe kerkove falje sic premtove. Une vendet ne Bibel ti kam dhene, perse nuk e mban premtimin? Por per me teper vazhdon me (paturpesi!!!) kembengulje te njejtin absurditet.
    Arsyeja perse mua me vjen keq eshte se ti as qe ja thu per keto pune, edhe vjen edhe JEP MEND PALE...

EDHE NJE SQARIM:

SHKO TEK BIBLA QE KE SJELLE VETE NE SHQIP EDHE LEXO -LETRA E GALATIANEVE, KAPITULLI 1, VARGU 7....

EDHE MOS KI ME PATURPESI PER TE TILLA MENDIME

TE LUTEM!

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Klodi, une me lart te kerkova te me citoje Jezu Krishtin, mbretin e popullit te Izraelit dhe Zotin e te krishtereve, e jo dishepujt e Tij. Dishepujt e Tij ishin njerez te zgjedhur si ty e si une, qe kishin bekimin e Perendise.

Megjithate, une shkova dhe e lexova citatin tend:

Por, edhe sikur ne ose njė engjėll i qiellit t'ju predikonte njė ungjill tė ndryshėm nga ai qė ju kemi predikuar, qoftė i mallkuar.
    Ne citatin e mesiperm, behet fjale per "ungjillin ndryshe" dhe jo per fete e tjera. Je ti ai qe po e intepreton nje varg te nxjerre nga Bibla dhe po e perdor per te krahasuar Fjalen e Perendise me fjalet e feve qe nuk njohin ringjallje.

Bibla, Fjala e Perendise nuk krahasohet me asnje liber ne bote ! Per mua eshte mekat te krahasosh Ate me cdo shkrim tjeter.

Asnje lider shpirteror nuk ka guxuar te beje krahasime te tilla. Nese ti njeh ndonje, mund ta sjellesh ne forum.

P.S Nene Tereza eshte Shenjt.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Albo je me gjithe mend fenomenal, ashtu pikerisht sic te mendoja...

Ti tenton te ulesh thenien e apostollit ne nje rang me te ulet se vete fjale e Krishtit? ti e kupton se cfare flet, e kush keshtu?

Dmth sipas teje, Bibla, Fjale e Perendise, u ndaka ne fjale te rendesishme e te me pak te rendesishme, edhe per me teper, qe autoriteti i fjales se apostojve na qenka jo prej vete zotit, por prej apostojve...

Ja kjo ka qene arsyeja, perse une deri tsh, duke e ditur mendjesine tende, te kam "perbuzur" pakez....gje qe ty te duket mendjemadhesi e imja, e se kupton se eshte nje moskompetence fillestaresh e jotja...

Tashti Albo djali te te shpjegoje edhe dicka logjike Klodi ty....

Sipas teje, meqe Krishti nuk permend ndonje fe te caktuar (islamin ps), ne pasazhet kur Ai denon pseudobesimet, nuk u fliskerka per islamin pasi nuk permendet fjlala islam...

Sipas kesaj logjike, ligji hyjnor apo shteteror qe thotese kush vjedh denohet me burgim apo me vdekje, ky ligj nuk me prek mua edhe miliona apo miliarda njerez, pasi ne te nuk permnedet emri im edhe i te tjereve

Albo...mos le nam, edhe nam foshnjarak madje...

A nuk u foli Krishti atyre qe u bene pengese te Vertetes me 'mjere ju', 'pjelle neperkash', 'hipokrite', 'brez i lig'...mos keto fjale iu drejtuan vetem atyre degjuesve apo te gjithe brezave ku persona apo shoqeri pengojne te Verteten?!

Per me teper, pasazhi qe vete e citove nga Galatianet thote, se mallkuar qofte kush shpall nje Ungjill tjeter...

Cfare do te thote kjo? Vrite mendjen albo!!!

Ungjill, do te thote Lajm i Mire, dmth doktrina qe shpeton, ky eshte lajm i mire....

Lajm i mire per te krishteret eshte se Bir i Perendise u misherua qe te shpetoje njerezine....

Kush e ndryshon kete thelb, edhe mohon se Biri u misherua per shpetimin e njerezise, Bibla thote se eshte Antikrishti...

edhe kjo prek te gjithe pa perjashtim qe bejne keshtu...

me kupton ku e kam fjalen?????

====

Vec nje gje, Burre nuk qenke se, une nuk te kerkova, vete the se po te citohem do me kerkosh falje....

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Klodi, ti u vjen anash gjerave dhe nuk i prek ne thelb. Une perseri po te bej dy pyetje direkte:

1. Cili ishte qellimi juaj i hapjese se kesaj teme?

2. Me jepni qofte edhe nje emer shenjtori, kleriku qe ka marre guximin te krahasoje Fjalen e Zotit me doktrinat e tjera fetare?

Ti me tregon mua me lart se une gaboj qe nuk pranoj "llogjiken" e shkrimit tuaj, kurse une te them qe eshte MEKAT te krahasoh FJALEN e Perendise me fete e doktrinat e tjera.

Nese kujton se duke e "krahasuar" i ben njerezit qe te shikojne ndryshimin, ti vetem sa po perzien grurin me egjer. Me kete perzierja askush nuk ushqehet, pasi u mbetet buka ne gryke te gjitheve.
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ike ore se qenke...kalama fare...

ti do shkrim shenjtori? Me qindra, shkrimet e mesiperme nga shkrimi i shenjte nuk vlekan siaps teje?

Qellimi im i kesaj teme? Kush je ti qe me pyet?

Maj venin cun, se as njoh "KRYETARIN"!!!!

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Postuar mė parė nga klod
    Ike ore se qenke...kalama fare...

ti do shkrim shenjtori? Me qindra, shkrimet e mesiperme nga shkrimi i shenjte nuk vlekan siaps teje?

Qellimi im i kesaj teme? Kush je ti qe me pyet?

Maj venin cun, se as njoh "KRYETARIN"!!!!
    Njerezit me nje mendje utopike, nuk u pelqen diskutimi por propagandimi vetem i mendimeve te tyre. Ti po me "gjykon" mua me siper, dhe nga ana tjeter e quan veten te krishtere. Kur argumentat ne nje diskutim mbarojne, fillojne sulmet personale dhe sharrjet.

I Krishteri nuk duket tek fjalet e bukura, duket tek sjellja, dhe ti ke shume pune per te bere ne kete drejtim, pasi sjellja juaj karshi gjithe anetareve te ketij forumi le shume per te deshiruar.

Keta ta them si i Krishtere dhe jo si Albo admnistratori.

Gjithe te mirat!

P.S Kjo ishte hera e fundit qe une replikoj me ty, tani apo ne te ardhmen. Une nuk e harxhoj fjalen me njerez qe nuk te lexojne e kuptojne, por te paragjykojne.
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Jepi kalit Albo se e ngiske shume mire mbrapsht...

Ti nuk e imagjinon dot se sa kompleks je si njeri!

Ti nuk di ne te ketilla tema, nderkohe qe vjen e guxon te flasesh me nje autoritet te habitshem, qe nuk mund te jete tjeter vecse nje eufori e vetemashtrim se ti je dikush qe nuk je...

ALBO, TI MUND TE JESH KRIJUES TEKNIK I FORUMIT, POR MOS GABO TE MENDOSH SE JE MOTORI I MORALIT, INFOS APO TEMAVE NE FORUM

Ky eshte nje kopmleks shqiptaresk, qe ti shfaq pa e kuptuar...

Sa e sa here te kam pare te flasesh gjera (neshume vende), por ja po themi tek forumi fetar, qe ne fakt vetem info jo te sakta mund te quhen te cilat mund te dalin vetem nga nje person i papjekur qe mendon se eshte i pjekur...

Kur nuk merr vesh per dicka, perulu, pyet, qendro asnjanes, degjo e me pas fol...edhe jo te guxosh e te japesh mend qe si ke...Une nuk ta toleroj kete aty ku ndeshesh me mua...

Sa per sjelljen time ne forum, nuk e sheh sa keqdashes qe je?
    Se te kundershtoj ty, ti e perdore kete karte..

Ja kjo eshte arrgonca e miresjellte e juaja, qe jua tha edhe Elinda...
    Ju te fyeni me miresjellje(?) (hipokrite!!!)

KAQ E VESHTIRE ESHTE PER TY TE KUPTOSH SE KUR NUK MERR VESH DICKA, HESHTJA ESHTE ME E MIRE, NDERSA TE SHPREHURIT, MARREZI!

Deri me tash ti vec ke treguar ne kete forum se ne gjykojme, ne sjemi atdhetare, ne sjemi fetare

Mos valle ti na qenke i tilli?

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    Klodi !!

Nja dy mendime kam.

Tek ceshtja se ishim ortodokse ose katolike ne periudhen para pushtimit OSMAN nuk duhet te nisemi thjesht nga stili arkitektures se Kishave sepse ato nuk jane percaktuese.

Sot dhe nji xhami ndertohet ne stil modern qe ska te beje me stilin klasik te nje xhamije ne arabi.
    Ose shume kisha ne koh te ndryshme kane pershtatur stile te ndryshme ne varesi te teknikes se kohes dhe rrethanave.

Edhe Kisha e San Marcos ne Rome kur eshte ndertuar eshte ne linjen e ashtu quajtur Bizantine por aty nuk mund te themi se ka pasur ushtrim te fese ortodokse te tipit grek.
    Ne hapsirat ku sot jeton dhe ka jetuar Kombi shqiptar ka pasur levizje kulturash e rrymash fetare.
    Kjo i dedikohet politikave te kohes, sundimtareve e aleancave te atyre periudhave.
    Ne ato kohra sundimtaret dhe kokat fetare kane qene shpesh te njejtet persona dhe shtet e autoritet fetar kane qene shpesh e njejta gje.

Ne lidhje me arbereshet..(arbereshet e Italise)

Arbereshet jane disa llojesh..qofte nga rajonet nga iken qofte nga periudhat kur iken.
    Ka arbereshe qe jane te ikur nga rajonet ku sot shtrihet veriu i shtetit grek ashtu sikurse ka arbereshe te ikur nga rajonet ku sot shtrihet veriu i shtetit shqiptar.

Ata te ikur nga Jugu kuptohet moren me vehte trashegemine fetare te rrymes ortodokse ose te influences bizantine dhe ata qe iken nga Veriu shqiperise moren me vehte influencen e kristianizmit te rrymes katolike.
    Kuptohet athere nuk ishin krijuar nocionet Komb e Atdhe si ne kuptimin qe i japim ne Sot.

Ne hapsiren gjeorafike ku sot shtrihet i shperndare kombi shqiptar ndarjet mes katolikve dhe ortodokseve nuk ishin ndarje te thella e te qarta.
    Ka pasur nji nderthurje fesh e kulturash e popujsh ne vijen breg detare greqi-shqiperi-Dalmaci qofte si ekspansion Jug->Veri Helen-Bizantin qofte si ekspansion Veri ->Jug romak e me vone Venedikas-Raguzian.

Pra nuk ka kufij e humnera ne mes feve e popujve e kulturave.

Skenderbeu (ashtu si princat e tjere te mesjetes) eshte kur i duhet here ortodoks bizantino-lindor e here katoliko romak.

Ne lidhje me ato Citatet per Krishtin dhe Muhametin do te lutesha te verifikosh autoret sepse Muhamedi dhe Jezusi jane te periudhave te ndryshme dhe futja e tyre ne citate te njejta bashke nga autore te ndryshem duket pak si sajim..

Po e vulgarizoj me nji shembull kot..

A mund te kete nji citat te tille te Marksit...

" Kromwelli ishte gjaksor kurse Lenini eshte paqesor dhe Enveri me Mao Ce dunin partizan te luftes klasave"

Naturisht nuk mundet sepse Marksi ka degjuar patjeter per Kromvellin e Anglise por nuk mundi te degjoje per Leninin e Enverin..

Tjeter...

termi SERB nuk eshte ne kohen e skenderbeut sinonim i Kombit qe sot e quan vehten SERBI..

principatat Sllave-ortodokse kane gjithashtu nji histori te ngaterruar qofte me fene e qofte me shkrimin..e historise tyre.

Duke pershtatur biblen ne gjuhet sllave nepermjet shkrimit Cirilik u nje trajtezuan deri diku sllavet ne rajonet ku sot shtrihet Rusia, Cekia, Bullgaria e Serbia etj..
    Sot ky shkrim deri diku krijoj dhe ndarjen e ortodoksise ne ortodoks bizantino-Sllavo-Ruse e ortodokse greke e sorrollop.

Megjithate kemi ortodoks dhe ne Sirine e Libanin e sotshem te cilet jane me afer Origjinalit.

tung

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Pershendetje,

Une tani sapo u regjistrova ne AlbaSoul. Me terhoqen vemendjen temat qe zhvillohen ketu dhe shoh ne to shume mendime interesante.
    Une vete jam Ortodoks dhe banoj ne Tirane. Ndoshta me Klodin njihem( nuk e di nese dhe ai banon ne Tirane apo jo).
    Kam shkruajtur tek AlbForum, sidomos tek Teologjia.

Ky ishte nje prezantim i shkurter.
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar Maska e Ndriēimi
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    57
    Te urojme mirseardhje ne kete forum, dhe shpresojme tja kalojm mire

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 22-03-2009, 23:17
  2. Pėrse Evropa mbyllet kundrejt Shqipėrisė? (Albanistan)
    Nga ideus nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 04-01-2007, 18:40
  3. A e ruajti feja islame popullin shqiptar nga asimilimi?
    Nga imaas nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 166
    Postimi i Fundit: 30-10-2005, 09:27
  4. Ndihme per Historikun i Islamizmit ne shqiperi
    Nga Evil-Ralf nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 13-02-2005, 18:06
  5. Nekmedin Erbakan, kumbar e nacional islamizmit shqiptar!
    Nga Seminarist nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-12-2004, 19:30

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •