Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 32
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet nė Bllog
    22
    Klodi, arsyeja perse ta bera ate pyetje retorike (qe nuk kish nevoje per pergjigje) ishte qe ti te kuptoje qe Jezu Krishti nuk u mundua te tregonte madheshtine e Atit te Tij duke share X fe apo Y sekt, por thjeshte duke deshmuar madheshtine e Atit, te vetmit Zot perpara te cilit te krishteret ulin kryet e tyre.

Nese ti e quan veten te krishtere, ec ne hapat e Jezu Krishtit dhe lerua sulmet ndaj feve te tjera te pafeve. Lajmi i Mire nuk percillet duke bere krahasime fesh, pasi as vete Jezu Krishti nuk beri ndonjehere nje krahasim fesh. Menyra e vetme qe Lajmi i Mire percillet eshte sjellja, mendimi, puna e cdo te krishteri.
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ore po kush je ti ore Albo djali, ku referohesh ti per keto b...... qe keput?

Me cfare autoriteti more djalke e cfare guximi me drejtohesh ti mua?

Kaq i papjekur qenke!!!

Kjo eshte revoltuese...A mendohesh para se flet ti apo jo?

Cfare te duket vetja ty?

A nuk e di ti, duhet te ta them une, se sa here permend fene edhe gjerat ne lidhje me te, keput gafa qe te kane hije?

Mos...here tjeter..

Censura mund te te quhet e drejte, nqs mendon se je pronari legjitim i ketyre faqeve..

por jo te me tregosh budallalleqe te tilla...

e kush, ti, pa asnje formim per kete pune, vjen e flet me autoritet!

I parespekte, me antoninim mendjemadhesine...

Je krejtesisht gabim ne te gjitha aspektet, ku nuk diskutohet krishterimi fare

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet nė Bllog
    22
    Jezu Krishti u tha dishepujve te tij "Mos gjykoni njeri" kurse ti me siper merr persiper te gjykosh jo vetem mua, por fene islame e sektet e tjera te krishterimit. Me lart me drejtohesh mua kush jam, dhe une jam i Krishtere, por ndryshe nga ty nuk e humb kohen qe te gjykoj fete e tjera pasi kam sec mesoj nga feja ime. Fete e tjera, qofshin te drejta qofshin te gabuara mua nuk me interesojne.

Lajmin e Mire te krishteret e perhapin me veprat dhe sjelljet e tyre
    dhe jo me fjale dhe provokime. Shembulli me i mire eshte Shenjtorja Nene Tereza me jeten dhe vepren e saj mbi toke.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Albo, eshte fatkeqsi te mos arrish te kuptosh se nuk duhet te flasesh aty ku nuk te takon fare, per me teper qe je duke keputur te paqena...

Albo, meso nje here...apo kjo keshille s'te pelqen ty!

E ne fund te fundit, respekto temen!

Po deshe te diskutojme ndonje parim biblik a te krishter, hap(e)im nje teme e flasim atje sic ka hije...

nderhyrjet e mesiperme kane qene teper te ceketa, ne cdo drejtim.

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet nė Bllog
    22
    Klodi, me gjej nje rresht ne Bibel ku Jezu Krishti shprehet per fene islame dhe une do te kerkoj te falur per nderhyrjen. Ne te kundert, duhet te me kerkosh ti te falur mua.

Te krishteret dine te falin, kjo i vecon nga fete e tjera.

°»¤«°mģ§§ÆŠee°»¤«° Maska e ^BabY__GirL^
    Anėtarėsuar
    28-09-2002
    Vendndodhja
    babys heart :)
    Postime
    325
    Cdo njeri do mbroje fene e tij........
    The Heart Has Reasons That Reason Cannot Know

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Keshtu po. Faleminderit..

dmth, ne rradhe te pare, kur nderhyn ne nje bisede a diskutim, duhet te besh te perulurin, pyetesin, ate qe merr leje, e jo te vish ketu edhe te nxjerresh teori jo vetem pa lidhje, por mbi te gjitha teper gabim.

Tashti, ne serish jemi pakez jashte teme, mgjth une do te pergjigjem.

Pyetja jote e formuluar me sakte do te ish: A ekziston ne Bibel motivi komperativ (krahasues) moralo-fetar i te vertetes hyjnore te Jahves me perendite edhe profetet e rreme?

Une them se Bibla tejpertej eshte jo vetem nje deshmi indirekte (qe ne fund te fundit po direkte i bie te jete) kunder feve edhe profeteve te rreme, por per me teper shpesh ajo behet mese direkte.

Deshmi qe Zoti apo profetet folen ne menyra direkte kunder atyre qe mshtronin ne emer te Jahves ke me dhjetra ne DHV edhe ne DHR.

Keshtu u fol haptas kunder adhurimit te Baalit, Vicit te argjende e sa e sa perendive false te asaj kohe...

ne DHR, joan pagezori flet haptas kunder farisejve edhe saducejve (nekundershtim me Nene Terezen???!!!),madje ne menyrat me te ashpera, sepse ata beheshin pengese per te verteten.

Apostojt mallkuan ata qe lecisin (predikojne nje ungjill tjeter, kushdo qofte, ku hyn edhe Kurani) pervec ungjillit te Zotit Krisht (Galatianet), edhe Joani thote tek letra e tij e pare, se ai qe mohon se Krishti eshte bir i Perendise, qe u misherua, ky eshte Antikrishti!!! mendohu pak per keto...

si edhe Zbulesa thote se kush i heq apo i shton ndonje gje fjales se Zotit, ketij do ti hiqet emri nga peme e Jetes...

=======

Ti ende nuk e di se per ke edhe ke perfshijne keto paralajmerime?

E sheh pse me "nxeh" moskompetenca...?

Flm!

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet nė Bllog
    22
    Klod, cdo fe (e krishtere apo jo e krishtere) themelet i ka mbi absolutizmin e Zotit. Te gjitha fete predikojne kredon e tyre si te VERTETE, ZOTIN e tyre si shpetimtar (ti kete e di me mire se une). Ajo qe me shqeteson mua, ajo qe me beri te marr pjese ne kete teme eshte se ti po e vendos veten ne rolin e Zotit, duke harruar qe ne jemi sherbetore te tij.

Ti perpiqesh te perdoresh LLOGJIKEN per te nxjerre ne pah ndryshimet midis feve duke dashur me apo pa vetedije te tregosh qe feja qe ti te ciles i perket predikon gjera "me te llogjikshme" se feja tjeter. Per nje njeri qe udhehiqet nga llogjika, ky diskutim mund ti duket interesant. Por ti anashkalon faktin tjeter qe "krahasimi" dhe "llogjika" nuk eshte menyra se si njerezit gjejne te verteten e Zotit. (mendje + zemer + shpirt).

Beji pyetje vetes:

Mendon se ata besimtare myslymane qe e lexuan kete shkrim u njohen me Lajmin e Mire?

Mendon se besimtaret myslymane do te respektojne ty pasi te lexojne kete shkrim qe ne menyre indirekte mundohet te ngreje vlerat e Krishterimit dhe te uli ato te Islamizmit?

Si do te ndiheshe nese do te dilte nje besimtar myslyman qe do te perpiqej te te tregonte ty se feja qe ti beson, krishterimi, nuk eshte rruga e drejte?

E kam vene re qe ti nuk e ke te lehte te pranosh sugjerime apo mendime nga anetare qe mendojne ndryshe apo jane me te rinj ne moshe se ty. Une si i krishtere (jo si Albo) po te them se do ti beje nje sherbim shume here me te madh vetes dhe komunitetit te krishtere, nese kohen dhe mendimet e tua tia perkushtoje plotesisht besimit te krishtere dhe komunitetit fetar tendin, duke lene menjane ngacmimet apo vleresimet per fete e tjera. Ne jemi njerez dhe e kemi shume te veshtire te gjykojme e njohim njeri-tjetrin dhe jo me ta veme veten ne pozita te tilla qe te krahasojme fe te ndryshme.

Do te kisha qejf te mesoja dhe diskutoja me ty mbi Krishterimin ne forumin 'Mesime nga Bibla'.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ketu eshte e keqja edhe me e madhe.

Albo me kerkove te dish nese flet Bibla apo jo kundra feve te tjera, duke cilesuar veten si te vertete, edhe une te dhashe pergjigje...

Une nuk pres sugjerime (te tilla) nga askush, pasi jo se kam hunden perpjete, por jane aq gabim, saqe mendimi qe te se kupton se jane gaim, edhe 'guxo' e i shpreh kaq me 'autoritet' me shtyn te mendoje se kam te beje me dike qe jo seriozisht do te vere seriozitet.
    E ke shume gabim. une nuk shkruaj se mendoj se jam me i mire se tjetri, apo thjesht te fitoj dike. Une perpiqem te shkruaj te verteten (kjo eshte e detyra ime, te pakten ne forum), edhe nuk kam marre persiper misione shiprterore te dhenies se shembullit te mire ndaj te tjereve.
    Fakti qe dikush qe i lexon edhe preket personalisht prej ketyre shkrimeve, une e shoh si nje problem personal te personit ne fjale. Une nuk do shkruaj (ta kete te qarte gjithkush) qe tu beje qejfin askujt, as te krishterve, as muslimaneve e as politikaneve pseudo atdhetare, por do perpiqem te shkruaj ne pavaresi me keta, gje qe nuk ka te beje me tenedenca te miat per ti ulur.

Une nuk mbaj mend te jem merzitur nga ndonje shkrim qe flet ne kundershtimme krishterimin, derisa eshte perdorur e drejta e diskutimit, te faktuarit edhe jo thjesht e fyerjes, si ne rastin e ateistit!!!

Feja, nga natyra, eshte debative, madje shume me teper nga rryma te tjera si filosofi, politike e etike, keshtu qe per nje fetar, debati, eshte normal...

gje qe nuk e kuptojne afetaret, te cilet e dine fene si dicka babaxhane, qe sia thote vecse te beje mire, s'ka vitalitet etj...

Artikulli eshte mese real, edhe te gjitha pikat e tua nuk mbeshteten askund ne vendet qe ti pretendon.

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet nė Bllog
    22
    Klodi, Jezu Krishti nuk zuri ne goje asnje fe ne menyre te hapur, asnje ! Jezu Krishti nuk tha qe islamizmi apo budizmi apo fete e tjera jane te rreme. Ai e fokusoi predikimin e Tij ne mesimet e Zotit. Jezu Krishti foli me parabola, shembellime, predikime qe lene vend per interpretime. Ti i interpreton si i kupton, por si ty e si une jane me mijra njerez qe i intepretojne sic i kuptojne, dhe ne te shumten e rasteve keto intepretime lene vend per spekullime.

Jezu Krishti nuk zbriti ne toke te gjykoje, zbriti ne toke te SHPETOJE dhe te SAKRIFIKOJE. Detyra ime si i krishtere nuk eshte te gjykoj njerezit, fete qe ata besojne, por te kuptoj dhe ndjek rrugen e Jezu Krishtit. Gjykimin e njerezve, gjykimin e feve, une ia le Zotit tim Jezu Krisht ne diten e Gjykimit, qe do te afroje me ardhjen e dyte te Tij ne toke, por kesaj rradhe jo per te mbjelle por per te korrur.

Cila eshte menyra qe te krishteret perhapin Lajmin e Mire?

Menyra qe une e perhap Lajmin e Mire, nuk eshte duke treguar me gisht te gjithe ata qe nuk besojne ne fene time. Une nuk gjykoj njerez dhe jeta ime, puna ime, kontributi qe une jap per komunitetin dhe familjen jane edhe shembulli me i mire se cfare mund te arrihet me besimin ne Zot. Nene Tereza nuk u predikoi indianeve sike krishterimin duke u thene se sekti i tyre ishte i rreme. JO! Ajo u sherroi plaget njerezve me te varfer ne rruget e Kalkutes dhe te mbare botes. Kjo ishte menyra qe ajo i deshmoi gjithe njerezimit se cfare do te thote besim ne Zot. Besimi eshte dashuri ne veprim, dhe kjo dashuri nuk te ben ti ndash njerezit por te ben te duash edhe armiqte e tu.

Besimi i Krishtere eshte i pakrahasueshem me asnje fe tjeter, bile une besoj se eshte mekat ta krahasosh ate me fete e tjera, kushdo qofshin keto.

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 22-03-2009, 23:17
  2. Pėrse Evropa mbyllet kundrejt Shqipėrisė? (Albanistan)
    Nga ideus nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 04-01-2007, 18:40
  3. A e ruajti feja islame popullin shqiptar nga asimilimi?
    Nga imaas nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 166
    Postimi i Fundit: 30-10-2005, 09:27
  4. Ndihme per Historikun i Islamizmit ne shqiperi
    Nga Evil-Ralf nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 13-02-2005, 18:06
  5. Nekmedin Erbakan, kumbar e nacional islamizmit shqiptar!
    Nga Seminarist nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-12-2004, 19:30

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •