Mė lehtė mė duket ta pėrshkruaj c“do gjė tjetėr, por kur jamė nė pyetje unė atėhere nuk di cfarė tė them. Ndoshta akoma nuk e kam gjetur vetveten... Jetoj nė Suedi, vetem sa kam diplomuar. Jamė e lindur nė Serbi, nuk kam jetuar kurrė nė Kosovė dhe shqipen e kam mėsuar vetėm nga familja ime.
E di qė kėrkoj tepėr nga jeta, por kėshtu jamė si person. Mė mundon materjalizmi sepse e di qė gjėrat mė kryesore nė jetė janė ato qė syri i njeriut nuk mund ti shef. Prandaj analizoj, pyes dhe vdes dhe ringjallem...Ky ėshtė njė cmim i madhė pėr tė paguar, por nuk pendohem. Cdo person e ka pėrrallen e vetė, cdo person e ka njė thellėsi...Po ku janė ata njerėz qė nuk i takoj nė kėtė botė? Mos egzistojnė vetėm nė ėndrren time? Ndoshta janė vetėm iluzion i njė personi tė zhgėnjyer?
Cfarė ka ndodhur me boten e sotme, ku ėshtė dashurija? Jamė e inspiruar nga njė ndėr idolet e mi mė tė mdhaj nė botė: Martin Luther King. Ai cili e din kush ėshtė ai, atėhere e kupton ėndrren e tij: paqe dhe dashuri pėr PEOPLE OF ALL NATIONS. Unė e kuptoj ėndrren e tij dhe ndoshta jamė e humbur sepse nuk e kam gjetur nė kėtė botė. Ndoshta prandaj nuk e kam gjetur veten, por nuk dorėzohna...
Krijoni Kontakt