Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 13 prej 13
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-07-2005
    Postime
    31
    Citim Postuar mė parė nga autori
    Shume interesant ky fakt ! "The Cranes are flying" ("Kur fluturojnė lejlekėt" - ne frengjisht, filmi titullohet "Quand passent les cigognes") eshte film rus i vitit 1957 dhe konsiderohet si kryevepra sovietike e viteve '50-te dhe filmi mė liberal rus i periudhes se pas vdekjes se Stalinit (ky i fundit e theu qafėn ne 1953-shin). Filmi (qe ne rusisht quhet "Letiat Jouravlij" ), u prezantua ne festivalin e Kanės ne 1957 ku dhe fitoi PALMĖN E ARTE !
    Me aq sa di une, titulli i filmit eshte perkthyer ne shqip si "Kur shtegtojne krillat" . Eshte shfaqur ne kinemate e kryeqytetit shqiptar ne fillim te viteve '60, mbase edhe me heret, s'po me kujtohet tani viti i sakte dhe ka bere buje te madhe. Eshte shfaqur perseri , gati 30 vjet me vone ne TV shqiptar andej nga fundi i viteve '80, por nuk pati te njejtin efekt.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611
    Citim Postuar mė parė nga Ladi05
    Me aq sa di une, titulli i filmit eshte perkthyer ne shqip si "Kur shtegtojne krillat" . Eshte shfaqur ne kinemate e kryeqytetit shqiptar ne fillim te viteve '60, mbase edhe me heret, s'po me kujtohet tani viti i sakte dhe ka bere buje te madhe. Eshte shfaqur perseri , gati 30 vjet me vone ne TV shqiptar andej nga fundi i viteve '80, por nuk pati te njejtin efekt.
    Shume faleminderit per informacionin: ai duhet te jete titulli i sakte ne shqip, pra "Kur shtegtojne krillat". Une bera nje perkthim nga titulli ne frengjisht, sepse ne fillim te viteve '60, nuk kisha lindur akoma dhe nuk isha ne dijeni te faktit qe filmi qenka shfaqur ne kinemate e Tiranes. Me siguri, ka qene ne vitet 1958-1960, sepse ne 1961 Shqiperia preu mardheniet me BRSS.

Po ashtu, nuk e dija se filmin e paska rishfaqur TVSH ne fund te viteve '80, edhe pse asokohe kam qene ne Tirane. Duhet te kene qene vitet 1989-1990 kur sapo u rivendosen mardheniet me BRSS dhe USA.

Perseri faleminderit per informacionin !

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-07-2005
    Postime
    31
    S'ka perse autor. Po pate pyetje te tjera bej nje ze, se jam i predispozuar t'ju ndihmoj.

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Cfarė ngjyre preferoni nė rroba ...??
    Nga Piskavica_ nė forumin Bukuri dhe estetikė
    Pėrgjigje: 148
    Postimi i Fundit: 16-11-2023, 14:49
  2. Humoristi juaj i preferuar?
    Nga Homza nė forumin Humor shqiptar
    Pėrgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 02-12-2007, 06:20
  3. Filmat e huaj historik (mitologjik) !
    Nga Kryeplaku nė forumin Kinematografia dhe televizioni
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 31-03-2007, 17:38
  4. Filmat Qe kane bere Historine e Kinemase
    Nga autori nė forumin Kinematografia dhe televizioni
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 15-07-2005, 15:17
  5. Filmat mė tė preferuar pėr 2004-ėn
    Nga autori nė forumin Kinematografia dhe televizioni
    Pėrgjigje: 70
    Postimi i Fundit: 06-03-2005, 01:55

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •