e dashura e shkrimtarit
Zilja e telefonit bie.Ta ngre apo jo?kush mund te jete ne kete ore?
Me mire po e kaloj ne mesazh.Gjumi me doli fare kur ne sekretarine telefonike po rregjistrohej nje ze i vuajtur.Ishte Ajo.E dashura e shkrimtarit.E takova te Ura e Lanes me nje shishe te vogel plot me valium.Te pahapur akoma.Donte qe ta puthja gje qe nuk e prisja dhe me habiti po me teper me frikesoi se ngjante me nje trup te vdekur.Ecem pa folur dhe pa shikuar njeri tjetrin ne sy drejt shkalleve te muzeumit.Nje egersi e lehte po i pershkonte fytyren.Dyshova qe refuzimi i te puthures ishte arsyeja.Dicka me e thelle vraponte ne trurin e saj.Shkrimtari ishte i gjithe problemi i saj.
Relacion pa pasion ne,sic filloi ta quante,ne te cilin kishte shume
pak te merrje dhe te jepje.Cdo gje e bazuar ne nje makine shkrimi dheajo si e paralizuar ose si e pergjysmuar ne karrike degjonte shkrimet e tij plot ndjenje.Sa qesharake dukej kjo ndjenje per ate.Ndjenja qe ajo donte te egzistonte ishte sensuale,e deshirushme,e zjarrte,e paturpshme.Ajo guxonte ta zhvishte turpin nga vetja dhe ta digjte me zjarrin e saj ndersa shkrimtari idealizonte faktin qe femra duhet te vdesi me turpin veshur.Ajo guxonte te ndjehej lakuriq dhe fituese,shkrimtari edukohej me zerin e shoqerise.Kjo ishte jeta e saj pa
paragjykime apo turp,nje pol komplet i kundert me ate te shkrimtarit.Te gjithe shkrimtaret genjejne veten,shfryej,kujtojne se te japin kenaqesi me cfare shkruajne kur erotizmi eshte gjeja me e cmuar ne nje dhome dhe jo te ulesh nate per nate duke kujtuar se krijmtaria eshte ajo qe me ben te ndjehem epshore.Aq e urrente ate per cka fliste aq me shume e donte me zjarr.Nuk kishte turp te shikonte drejt e ne sytee mi dhe te me thoshte qe zjarrin e shikoj tek ty.Tek une?
Jo.Kurre.Asnjehere.Zjarri im ngroh shpirtra,zjarri i asaj djeg shpirtra.
Sa cinik behet njeriu.Duhet te kesh shume fuqi t'ia dalesh.Dhe sa shumeshkrimtari kishte ndikuar ne gjendjen e saj.
U kthye vetem te Ura e Lanes.Ndersa vazhdoja rrugen gjate lumit pashenje shishe bosh valiumi.Nuk doja ta dija cfare ndodhi.Pres nje dite kur mekatet do flasin per mua.
p.s.ej,kete e kam shkruajtur per qefin tim,keshtu qe mos u merzisni kot dhe te beni zhurme si nje Tore qe i eshte lidhur kanocja te bishti..lol..
Krijoni Kontakt