si eshte puna mer?
si eshte puna mer?
Injoranca nuk zhduket me top
nuk kam nevoje per punesimet e BDI-se e ti lirisht mund te vazhdosh qe qendrosh ne listen kadrovike ndoshta nje dite te gjejne ndonje pune.
Edhe nje gje nuk e shaj islamin por e kritikoj injorantet qe pretendojne se e perfaqesojne islamin me bomba e dhune.Nuk mund ti idenfikoni keto dy gjera si te njejta.Nese je vehabist dhe kerkon kthimin e "idiles se deveve" nuk do te thote se je ma musliman se une.
Ndryshuar për herë të fundit nga Shkupi : 30-12-2005 më 08:53
Postuar më parë nga Shkupi
HA HA HA, sa palidhq koke
hajt kallzona qka jon vehabistat??
Whether long range weapon or suicide bomber
Wicked mind is a weapon of MASS DESTRUCTION
Me fal zonje, por nese je myslimane duhet ta njohesh sado pak Kuranin. Ne 9:29 ke dhe frazen e meposhtme. Nuk e shpika une, gjendet ne Kuran.Postuar më parë nga fjollat
29. Luftoni ata që nuk besojnë All-llahun e as botën tjetër, nuk e konsiderojnë të ndaluar (haram) atë që e ndaloi All-llahu dhe i dërguari i Tij, nuk besojnë fenë e vërtetë, prej atyre të cilëve u është dhënë libri, derisa ta japin xhizjen në dorë e duke qenë të mposhtur.
Pra islamiket qe predikojne zbatimin strikt te Kuranit kerkojne 1) Xhizen( taksen qe nje jomysliman duhet tu paguaje atyre per tu njohur keshtu superioritetin e tyre) , 2) Te gjithe ata qe nuk besojne ne Allah te jene te mposhtur!
Imagjino te krijohet nje shtet mysliman, ku ne vend te Kushtetutes te jete Kurani, cdo agresion i cfaredolloj forme do te jete i justifikuar nga keta uahabiste, sepse e kane me Kushtetute-Kuran qe te mposhtin cdo jomysliman.
Kur nuk paskan bere lufte kunder pushtetareve , perse shume organizata terroriste e individe terroriste si Bin Laden jane denuar ne mungese , u jane hequr nenshtetesite dhe jane shpallur persona non grata nga shtete islame?Sikur ky të ishte qëllimi, këta do të fillonin luftën kundër pushtetarëve (dembelava) të shteteve islame e jo kundër amerikës, sepse në fakt, vetë pushtetarët e këtyre shteteve janë pengesë kryesore për kalifat.
Puna eshte se ata nuk duan te bashkojne vetem arabet, por gjithe myslimanet....Meqe ra fjala dhe shqiptaret myslimane, sipas uahabisteve, u takon te jetojne ne kete khalifat, madje nen ligjin e Sharias! Je dakort me kete ti?Në fund të fundit, është e drejtë e tyre të bashkohen në kalifat, ku e merr të drejtën amerika për ti ndaluar?
"Who is John Galt?"
Per Vehabist-edhe pse nuk e di mire se cka kuptoni ju me kete,po ju garantoj se nuk jam dhe asnjehere nuk kam qene, e se sa musliman jam une,dhe kush nga kush eshte me musliman ate une nuk mund ta them,se nuk e di,e din vetem I Gjithdijshmi.Postuar më parë nga Shkupi
Sa per ate listen kadrovike te BDI-se,besoj se aty duhet gjenden emra te njerezve te kualifikuar si ti dhe te papunesuar, e une shyqyr edhe pse i padiplomuar ende,kam pervoje pune *vjecare ne sektorin privat,dmth nuk kam nevojee as deshire te jeme ne ndonje liste te tille.
Besoj te me keshe kuptuar mire,
thx.
Punë, djersë, dashuri mes njerëzve dhe ndaj atëdheut.
Si muslimane që jam, duke e njohur deri diku Kuranin (a besoj se e njoh shumë më tepër nga ç'e njeh ti), po të them se ajetet Kuranore nuk interpretohen si të vijë përmbarë zotrote, ata janë të ndërlidhur dhe ndërvarur nga njëri tjeri dhe e spjegojnë njëri tjetrën. Për më tepër, egzistojnë spjegime të ajeteve Kuranore nga njerëz të ditur që mun ti lexosh dhe ta kuptosh domethënien e vërtetë të ajeteve dhe mesazhin elementar të Islamit.Postuar më parë nga Toro
Edhe ku e gjen ti veten apo amerikën të rrezikuar nga kjo?Pra islamiket qe predikojne zbatimin strikt te Kuranit kerkojne 1) Xhizen( taksen qe nje jomysliman duhet tu paguaje atyre per tu njohur keshtu superioritetin e tyre) , 2) Te gjithe ata qe nuk besojne ne Allah te jene te mposhtur!
Thjeshtë sepse janë shpallur terroristë...Kur nuk paskan bere lufte kunder pushtetareve , perse shume organizata terroriste e individe terroriste si Bin Laden jane denuar ne mungese , u jane hequr nenshtetesite dhe jane shpallur persona non grata nga shtete islame?
Sikur këta të synonin kalifatin dhe të luftonin pushtetarët e shteteve të tyre, do ta kishin fare lehtë të arrinin deri tek këta, së paku shumë më lehtël sesa deri te WTC.
Si shifni ëndrra me sy çelë, sa lehtë manipulohet njerëzia?!Puna eshte se ata nuk duan te bashkojne vetem arabet, por gjithe myslimanet....Meqe ra fjala dhe shqiptaret myslimane, sipas uahabisteve, u takon te jetojne ne kete khalifat, madje nen ligjin e Sharias! Je dakort me kete ti?
I'm muslim, don't panic please.. oh bloody sheeps
Toro
fjollatPra islamiket qe predikojne zbatimin strikt te Kuranit kerkojne 1) Xhizen( taksen qe nje jomysliman duhet tu paguaje atyre per tu njohur keshtu superioritetin e tyre) , 2) Te gjithe ata qe nuk besojne ne Allah te jene te mposhtur!
ti fjollat domethen e pranon se ajo qe shkroi Toro eshte e vertete. rreziku eshte tek mini shtetet islamiste qe myslimanet e izoluar ne komunitetet e tyre po krijojne. kjo mund te vihet re me mire ne France apo Suedi.Edhe ku e gjen ti veten apo amerikën të rrezikuar nga kjo?
liria jote mbaron aty ku cenohet liria e te tjereve te krishtere se disa duan ta bejne edhe Italine apo Ameriken si te ishin ne pakistan.
ne Itali pershembull 4 imame jane perjashtuar dhe disa strehoheshin falas edhe nga bashkia. e shikon ca pushtlleku bejne ca nga keta imamet
http://www.repubblica.it/2005/h/sezi...iebouchta.html
ne amerike me siguri qe jane perjashtuar me shume imame te till.Terrorismo, in 2 anni quattro
imam espulsi dall'Italia
ROMA - Bouiriqi Bouchta è il quarto imam espulso dall'Italia per presunti legami con il terrorismo internazionale di matrice islamica. Ecco chi sono gli altri.
17 novembre 2003: l'espulsione dall'Italia del cittadino senegalese Fall Mamour, alias Abdul Kadel, alias el Fkih, meglio noto come imam di Carmagnola, viene decisa dal ministro dell'Interno a tre giorni dalla perquisizione della sua abitazione a pochi chilometri da Torino, effettuata dalla Digos il 13 novembre.
L' Imam di Carmagnola aveva fatto delle rivelazioni inquietanti alla stampa, dicendosi sicuro che nel mirino di Al Qaeda ci fossero i militari italiani. Una macabra profezia, quella dell'imam di Carmagnola che nel nostro paese svolgeva un lavoro di consulente finanziario di una banca legata alla famiglia di Osama bin Laden.
17 agosto 2004: gli imam Abu Ajub e Ben Snoussi Hassine, che nei centri di preghiera islamici di Varese e Como inneggiavano alla jihad vengono espulsi dalle due città del nord Italia. Predicavano nelle moschee lombarde contro l'occidente, così le autorità di pubblica sicurezza li hanno rispediti in Marocco e Tunisia.
(6 settembre 2005)
Dy jane ceshtjet
1) xhamite duhen kontrolluar per radiacion dhe mire bejne qe i kontrollojn pasi kur ka imame ekstremista ateher nuk perjashtohet qe ata te mbajne fshehur lende te rrezikshme
2) xhamia eshte vend publik per myslimanet dhe mund te shfrytezohet nga ekstremistat qe hiqen si besimtare te mire pa e ditur te zotet e xhamise.
se mos perfundosh edhe me arabe ti fjollat![]()
![]()
http://www.timesleader.com/mld/times...d/13501338.htm
Posted on Wed, Dec. 28, 2005
Wife of Abu Omar recounts visits with husband
BY JOHN CREWDSONChicago Tribune
In July Marsela Glina, Abu Omar's Albanian wife, went to Egypt with their two children, hoping to make contact with the husband she had not seen in eight years.
Although Abu Omar left her behind in Albania when he moved to Milan, where he took an Egyptian wife, the couple had remained in touch. He had sent regular child-support payments and maintained an interest in their children.
In Egypt, Glina saw him three times in jail, and she recalled the visits in a telephone interview with the Chicago Tribune after her return to Albania.
Her first visit was in late July in a prison in Alexandria. With her were Abu Omar's sister, Rawia, who is an assistant prosecutor in Alexandria, and his mother, Umm Amal.
After an emotional reunion, Abu Omar told of his abduction in Milan, his rendition to Egypt, and beatings and other torture he said he suffered.
Glina remembered him saying, "I do not feel well now, because they used electric shock on me to make me crazy, so that I could tell them about my friends."
Glina said Abu Omar had seemed dull-witted in the first two of their three meetings. For that she blamed torture.
At the second meeting a week after the first, the family brought food, clothes and money. He needed the money, she said, "because you have to pay for your laundry at the jail."
But Abu Omar told his family he didn't need the food, because he planned a hunger strike to protest his jailing.
When they met for the third time, at the end of September, Abu Omar told Glina he had been beaten again, to force him to stop the hunger strike.
According to the family and his Egyptian lawyer, Abu Omar is still behind bars, not charged with a crime but held under an anti-terrorism law. In November, Abu Omar's mother died, her son still in prison
Nuk e paskam ditur se validiteti i ligjeve dhe rregullave islame varret nga konfirmimi imTi ermal kur tu bësh analiza rregullave islame, është mirë të lexosh pak literaturë, që të mos përfundosh me konkluzione të gabuara.
Po pra! Problemi është se bota nuk ia var fort kësaj thënie:liria jote mbaron aty ku cenohet liria e te tjereve te krishtere se disa duan ta bejne edhe Italine apo Ameriken si te ishin ne pakistan.
ne amerike me siguri qe jane perjashtuar me shume imame te till.
Dy jane ceshtjet
1) xhamite duhen kontrolluar per radiacion dhe mire bejne qe i kontrollojn pasi kur ka imame ekstremista ateher nuk perjashtohet qe ata te mbajne fshehur lende te rrezikshme
2) xhamia eshte vend publik per myslimanet dhe mund te shfrytezohet nga ekstremistat qe hiqen si besimtare te mire pa e ditur te zotet e xhamise.Shif ti motrën, gruan, apo nënën tënde mos po përfundojnë me ndonjë arab a me ndonjë hispanic, ndonjë kinez, a ku e di unë çfarë, se atje ku je ti janë të zakonshme këto gjëra, nuk është për tu habitur. Për mua mos ki dert se këtu akoma i kemi të ruajtura traditat tona shqiptare.se mos perfundosh edhe me arabe ti fjollat
A din ti te me tregosh se ku behen keto analiza, por ne nje menyre objektive?Postuar më parë nga fjollat
Une mbreme e pash nje dokumentar i bere nga disa arab te cilit kishin qendruar ne Afganistan, Pakistan, Angli, e disa vende tjera. Kishin bere gjirime neper vende rekrutimi te muslimanve te rinje per lufte, kishin vizituar xhami dhe shkolla te kuranit, ne disa xhami ku shikonin filma te Jihadit, ku imamet haptas i therrisnin ne lufte keta te rinjet.....etj. Disa nga keta(qe kishin bere filmin) punojne si gazetar te All- jazira. Mos me besosh ti ,sic duket po din arabisht dhe futu e kerko tek google me fjalen "rete"(ne arabisht) se keta donin qe idete etyre te shperndahen si rete ne qiell(por m e ate fjale ne arabisht) dhe i gjen keto gjera. Dmth nuk jane te kanalit al-hurra TV.الحرة
الأوقات بتوقيت غرينتش. غرينتش, الجزائر,
البحرين, تشاد, دجيبوتي, مصر, العراق, الأردن ...
Ndryshuar për herë të fundit nga iliria e para : 03-01-2006 më 06:04
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
O iliri, kush tha se muslimanët nuk bëjnë rekrutime, përgatitje për luftë, akte terroriste... i bëjnë! Nuk mohohet dot, normalisht, kur ngriten shtetet perëndimore e vijnë e ta okupojnë shtetin; e të vrasin; e të djegin; normalisht se do ti bëjnë gjitha këto. A e kupton ti se çfarë po bën amerika (pa marrë parasysh se na ka ndihmuar neve) amerika është ajo që i nxit gjitha këto gjëra. Unë habitem si nuk të bën përshtypje që amerika ka bërë gjithë këtë rrëmujë, flasin faktet, jo unë.
Krijoni Kontakt