Close
Faqja 6 prej 10 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 92
    I larguar Maska e panchovilla
    Anėtarėsuar
    11-09-2005
    Vendndodhja
    Milky Way Galaxy
    Postime
    502
    O seminarist sa flet me teper e tregon veten se je me injorant.
    Pse nuk u ndale pak te tema e Daviusit. Meqe qenke prift si ka mundesi te kesh aq shume urrejtje per shqiptaret muslimane. Edhe te tema e Kosoves thoje hapur se je kundra pavaresise se Kosoves(shkaku dihet s'kam nevoje ta permendi).
    Une me larte thashe se keto kryqe vihen ne menyre ilegale ne prona qe si takojne kishes apo besimtareve krishtere. A e din cka thote ligji i pronave? Pasi ne diten e sotme jetojme ne shtete laike qe i respekton te drejtat e individit.
    Po Jezusi a nuk ka dal nga lindja e mesme a? Cfare injoranti qe je. Ti njehere ben krahasime pa vend. Une te thashe ty Kryqi nuk krahasohet me ezanin. Psh ne Maqedoni popullata ortodokse eshte sllave, dmth komb tjeter dhe flet gjuhe tjeter por nuk i ofendon shqiptaret muslimane kaq sa i ofendon ti. Dmth ti je armik i nje pjese te popullit qe e flet gjuhen e njejte me shume se sllavet.
    `Ti i leshon fjalet si lopa baglen`. Dmth brendesia jote eshte e piste. Keshtu qe si shqiptar musliman nuk e fajesoj fene ortodokse por te fajesoj ty sepse je nje psikopat injorant qe nuk di gje tjeter perpos urrejtjes. Se marr vesh si persona si ti u bekan prifterinj.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga panchovilla : 27-12-2005 mė 07:28
    Hardworking pays off in future, laziness is paying off right now

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Injoranti ne ket mes je ti, jo une!

Ne radhe te pare plasi syte dhe shih se une thash me siper se nqs kryqet ngrihen ne vende publike pa leje, jo ne toka private, jam dakort qe te hiqen. Pra, fondamentalist, lexo mire.

Se dyti, tema nuk eshte thjesht KRYQI, por OFENDIMI. OFENDIMI mund te vije jo vetem nga KRYQI, por nga CDO veprim.

Konkretisht, fondamentalistet ne Shqiperi FYHEN nga prania e kryqit. Eshte e drejta e tyre te FYHEN nga venia e kryqit, por a nuk duhen te ndihen po ashtu te FYER jo islamiket e Shqiperise nga BUCITJA e ALTOPARLANTEVE pese here ne dite ne shtate dite te javesm ne ARABISHT, aq me teper kur AS NJE perqind e qytetit nuk eshte praktikante suno-islamike?

Por, te krishteret ngaqe nuk jane INFERIORE, as jane ankuar e as jane prononcuar mbi kete fenomen te myzejenit-stereo.

Dhe qe je nje koketrash, kjo duket qe kur pohon se une jam prift meqe Daviusi tha keshtu.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Dhe sa per dijeni, nuk eshte e vertete qe une urrej nje besimtar musliman...

I larguar Maska e panchovilla
    Anėtarėsuar
    11-09-2005
    Vendndodhja
    Milky Way Galaxy
    Postime
    502
    Sikur ti lexoje dikush keto mesazhet e tua e merr vesh mire a i urren shqiptaret muslimane apo jo. Dmth une nuk po i mbroj arabet apo indonezianet sic i mbron ti serbet dhe greket por po i mbroj shqiptaret qe e flasin te njejten gjuhe me ty.
    Nese tha Daviusi qe je prift besoj se e ka marr vesh dikund dhe nuk besoj se ai ja fut kot. Keshtu qe po pate karakter thuaje a je apo jo? Po mos te ishe c'te duhet ty ta mesosh `Greqishten e vjeter`? Nese je besimtar i cilesdo fe nuk duhet te genjesh apo jo? Tani thuaje te verteten.
    Ne mesazhet e meparshme thashe hapur nese nje prone bilhet dhe ndertohet kishe ne ate vend askush nuk del kundra por une flisja pra per prona qe i takojne te gjitheve biles si ai vendi afer Butrintit eshte shpall pasuri boterore nga UNESCO.
    Hardworking pays off in future, laziness is paying off right now

________
    Anėtarėsuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    Kjo puna e kryqeve ka shume vite qe ka filluar.Te shkonjsh e te vesh nje kryq ne Diber eshte njelloj sikur te shkosh e te ndertosh nje xhami ne Mirdite.

Keto prrocka i benin dikur.Se per cfare i benin nuku e kam marr vesh akoma.

Disa ketu permenden xhamine e Ethem beut ne qender te Tiranes apo ate te Shkodres duke thene qe edhe keto dy objekte jane ne vende publike.

Xhamia ne qender te Tiranes eshte ndertuar para se ne shqiperi te ishte degjuar ndonjehere termi laik.Eshte nje veper e mrekullueshme.Normale qe ne nje fshat-qytet si Tirana e asaj kohe me besimtare muslimane praktikant te ndertohej aty ku eshte(ne qender).

Xhamia ne qender te Shkodres nuk eshte ndertuar badihava sic mund te mendohet.Eshte ndertuar ne pronat e komunitetit musliman te Shkodres.
    Objektet e kultit kudo ndertohen neper qendra si katedralet e kishat ne perendim kudo neper qendra.Edhe xhamia ne Shkoder ne qender.

Ne nje vend publik si rasti i ketij ne Bushat prone e askujt nuk duhet te vihen simbole fetare.Kap du tri hunj qepi ne gozhda e ngre nji kryq te madh tek varrezat apo ne ndonje koder fshat me popullsi katolike.Po jo ne bushat ku jane gati gjys per gjys katolik musliman e pikerisht ne nje vend publik qe si perket askujt.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga FLORIRI : 27-12-2005 mė 07:57
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Askush nuk eshte duke diskutuar ketu - mesa shoh une - mbi vendndodhjen e xhamise, ne qender te Tiranes apo kudo qofte. Po flitet per - ate qe nje jo sunit praktikant i duket - Ulerima e Altoparlantit neper qytetin (dmth hapesiren publike) me popullate laike me nje pakice te pakonisderueshme numerike praktikantesh sunite, sic eshte Tirana. Dhe kjo jo ne NJE xhami te vetme, por ne mese me teper se dy a tre te tilla.

Me cfare te drejte dhe mbi cfare baze kane te drejte te na ulerasin ne arabisht pese here ne dite?

Ne asnje vend te Europes, per ku po aspirojme, nuk ngjet dicka e tille megjithese ka me shume muslimane ne numer dhe ne devotshmeri.

Sa per ngritjen e kryqave, nuk perjashtohet mundesia e ndonje fanatizmi individual apo ndonje grupi. Megjithate, ceshtja duhet hetuar me DREJTESI.....se nuk eshte HETUAR ENDE MIRE....e pastaj te merren vendime konkrete.

Dhe konkretisht, veprime vandalo-dhunuese KONKRETE ne Shqiperi, nga fete jane bere nga SUNITET. Ju kujtoj Voskopojen etj...

Une personalisht nuk ofendohem te hiqet nje kryq i vene pa vend e pa leje.

Por, te ngrihet Myftiu e te thote se OFENDOHET nga PRANIA e kryqit, kjo eshte fondamentalizem injorant inferior.

Dhe hiqe nga TRURI (beji operacion nqs nuk mundesh) ti Pancho bashke me shoket e tu, se nuk te jap llogari se cfare bej e kush jam une.

Nqs ti mendon se une jam prift - qe do ta kisha per NDER - meqe mesoj greqisht, athere nuk kam cfare te te bej as ty as shokeve te tu.

Une nuk i urrej muslimanet, jo thjesht sepse jane apo jo shqiptare, por sepse nuk i urrej, cfaredo qofshin keta qofte dhe arabe nqs do, ne varsi te sjelljes se tyre, perderisa nje pjese shohin punen e vet me ndershmeri e pasterti. une nuk mund as te kritikoj e as te urrej dike per ate cka beson, thjesht meqe eshte ndryshe nga une. Eshte tjeter gje debati, kur vjen puna per te.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 27-12-2005 mė 08:16

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Përse muslimanët ofendohen nga Kryqet?
    Përse nuk janë në gjendje t'i injorojnë?

Ndoshta sepse tingulli i heshtjes së Kryqit e eklipson krejt zërin e lartë të myzeinëve...

Po kështu, sa gjë e ulët është ta lidhësh simbolin universal te Kryqit me barbarinë serbo-komuniste të Millosheviçit....
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

V per Vendeta Maska e ORIONI
    Anėtarėsuar
    10-12-2003
    Vendndodhja
    Shkup-Prishtine-Ulqin-Tirane-Cameri
    Postime
    919
    MJAFT!!!!

Diskuto nese don, nese nuk don shko atje tek aj nenforumi me lart, atje be si te duash.
    Lufte ketu nuk duam, ke vende sa te duash ne bote ku mund te marresh pjese.

IEP

PS
    Disa po mendojne(po me pyesin) se une e kam perjashtuar Orionin. Une nuk e bera por kete e ka bere moderator tjeter. Nese doni te shifni se cka kishte shkruajtur ai ketu, jau dergoj ne MP, se nuke shte per forum.
    iliria e para
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 28-12-2005 mė 12:11

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Fillimi ishte me pare, keshtu vazhdon......Ja lexojeni se cte mira kemi nga feja.

“Kurbani”, sharrohet kryqi në Bushat
    Akti i turpshëm në mesditë, banorët e ringrejnë dhe e saldojnë

Nuk kishin kaluar as katër orë, kur presidenti Moisiu kishte shtrënguar dorën e myftiut të Shkodrës, duke i uruar Bajramin, kur në Bushat është dhënë alarmi: kanë rrëzuar kryqin, në kodrën e Zef Janit.

Me shpejtësi burrat e fshatit Rranza janë ngjitur në kodër për të parë ç’kishte ndodhur. Përveç hekurit të rrëzuar përtokë, nuk kanë dalluar asgjë tjetër rreth e rrotull. Pas disa minutash, në vendngjarje kanë mbërritur edhe forcat e policisë, të cilat kanë nisur hetimet për ngjarjen. Në orët e mbrëmjes, kur policia ka mbaruar ekspertizën, banorët e Rranzës, e kanë salduar sërish kryqin, duke e ngritur në këmbë.
    “Kemi parë dy burra, që po e tundnin fort kryqin, derisa ka rënë”, janë shprehur dy fëmijë të vegjël rreth orës 14:30, kur kanë treguar në shtëpi për atë që po ndodhte mbi kodrën e Zef Janit. Të shqetësuar nga ajo që fëmijët po u tregonin, më të rriturit kanë dalë jashtë dhe kanë vërtetuar me shikim të lirë se kryqi nuk ishte më në vendin e vet. Fjala ka marrë dhen dhe kryeplaku, burrat e fshatit, si dhe përfaqësues të fesë janë ngjitur me urgjencë në kodër. Kryqi, i lartë 5 metër, i lyer me ngjyrë portokalli dhe i ndërtuar prej profile hekuri, ishte sharruar në një distancë prej 42 centimetrash nga bazamenti ku ishte ngulur dhe betonuar. Sipas të prerave të hekurit, vërtetoheshin sërish fjalët e fëmijëve, se burrat e kishin tundur kryqin, pasi vetëm një sipërfaqe ishte sharruar dhe më pas hekuri ishte përkulur. Rreth gjysmë ore më vonë, përgjatë kodrës janë parë të ngjiten edhe uniformat blu. Ekspertët e policisë, kanë kryer veprimet procedurale, duke u munduar që të marrin ndonjë gjurmë a provë, por ishte e kotë. Përveç dëshmisë së fëmijëve për numrin e burrave që kishin tundur kryqin, nuk kishte asnjë të dhënë. Burime nga policia kanë sqaruar se përveç sharrës, nuk është përdorur ndonjë mjet tjetër për të dëmtuar kryqin. Pasi kanë pritur që të kryhen veprimet procedurale, banorët e fshatit, rreth orës 17:00, kanë sjellë me krahë deri në majë të kodrës një gjenerator. Me anë të tij, ata kanë arritur që të saldojnë kryqin në vendin ku ishte sharruar. Deri tani burimet policore, nuk kanë dhënë asnjë sqarim në lidhje me këtë ngjarje, që komuniteti katolik i zonës, por njëkohësisht edhe ata myslimanë e kanë dënuar jashtëzakonisht. r.d
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anėtarėsuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    O mileti mire qe e keni nis me Kisha e Xhamia,me Kryq e me gjysma hene por te pakten respekt per te gjithe.Ateist perjete.

Faqja 6 prej 10 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kundėr tolerancės, pro bashkėjetesės fetare
    Nga Orientalist nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-05-2009, 17:51
  2. Miti i 'tolerances fetare' nė Shqipėri
    Nga Qafir Arnaut nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 05-08-2006, 05:26
  3. Drejt shqiptarizimit te hierarkise fetare
    Nga copy & paste nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-01-2006, 12:12
  4. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-11-2005, 12:33
  5. Gjendja Aktuale Fetare Shqiptare
    Nga Anton nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 23-08-2004, 17:34

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •