http://www.unipr.it/uffstampa/docs/2005/07/durazzo1.jpg
Interesant eshte qe kjo pamja ne kete foto(klikoni tek linku) nuk i pengon kujt?
Ato ndertesat aty si shtepite si ai objekti i larte?
http://www.unipr.it/uffstampa/docs/2005/07/durazzo1.jpg
Interesant eshte qe kjo pamja ne kete foto(klikoni tek linku) nuk i pengon kujt?
Ato ndertesat aty si shtepite si ai objekti i larte?
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Ne nuk po flasim per estetiken e kishave apo xhamive. Tema quhet `toleranca fetare` dhe pos flasim a mund te vihet kryqi ne vend qe i takon te gjitheve. Vendi i xhamise eshte blere dhe xhamia eshte ndertuar me leje ashtu si ndertohen kishat. Dmth nese ta vret syrin xhamia apo nese ja vret syrin kisha muslimaneve(mua nuk ma vret aspakeshte problem psikologjik.
Nejse kur shkova per here te pare ne Kosove pas lufte ne v 2002 ne hyrje te kufiri trupat grek e kishin vene nje kryq te madh sikur te kishte kishe aty e jo thjesht pike ndalimi e ushtrise. Kete e kane bere per kuj. Por une nuk ja vari aspak. Vetem nese eshte ne ndonje vend si te Butrinti aty duhet te hiqet patjeter.
Hardworking pays off in future, laziness is paying off right now
Po uleritja ne arabisht e stereo-myzeinit, qe nga oret e para te mengjesit e deri ne darke dhe kjo per cdo dite, a nuk eshte ofeze per nje qytet me nje shoqeri laike ne nje shtet laik?!
Je shume larg temes o seminarist. Nese doni ta ndaloni nje gje te tille duhet te shkoni me rruge te ligjshme -via parlament. Por keto gjera jane shume te veshtira voglushat si puna jote ti kuptojnePostuar mė parė nga Seminarist
![]()
Madje, me ket rast, zgjidhja e ngritjes se kryqave duhet bere brenda nje aspekti me te gjere se bashku me altoparlantet e xhamive. Po te ket takat le te dale te kendoje myzejeni si Bilali ne kohe te Muhamedit, e te ulerase sa te doje pa kaseta e pa altoparlante.
Ne fakt as kjo nuk duhet tu lejohet!
Hajde llogjike hajde. Shih nese duhet te ndalohet ezani duhet te ndalohet edhe kembana. Nese ndalohen minarete duhet te ndalohen kullat e kembanave te kishes pra. Per llogjiken e fundamentalistave si ti duhet te zgjohet xhaxhi Enver dhe ta tregoje qefin ty. Per njerez intolerante si ti duhet te vije edhe njehere atezimi i v.1967 ne fuqi.Postuar mė parė nga Seminarist
Per mendje si mendja jote ose duhet te kete demokraci tamam ose totalitarizem. Sepse ndryshe nuk shkon.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga panchovilla : 26-12-2005 mė 13:13
Per cfare llogjike po flet?
Nje lloj eshte nje kembane qe bie ne 1 Kishe qe ka qyteti i Tiranes, apo i Shkodres, cdo pasdite me tingull (zhurme) te pakonsiderueshme, dhe nje te Diele ne oren 8:45 am (me pak me teper zhurme), me ulertjen me altoparalant ne me shume se 1 xhami qe ka Tirana, apo Shkodra, pese here ne dite duke fillu qe nga oret e para te mengjesit?!
Pastaj, a krahasohet timbri i kembanes me arabishten?
PS: Une po ju drejtohem qytetareve te RSH...
Postuar mė parė nga panchovilla
Mos e urreni kaq shumë Kryqin, sepse, po i shtrire duart tua je edhe ti Kryq!!
Një gjë duhet të dishë; nuk më bëhet varrë as per grek as për turq, në një fjalë jam Shqiptarë. Por më ra në sy aty kur thua se kinse kur kie ardhur në Kosovë , në kufi paske parë kryqin të vënumë nga grekët, nëse e kie fjalen për në Kosovë, zotëri nuk është e vërtetë ajo.
Ndërsa në anën tjetër, s'keni nevojë edhe kaq shumë të komentoni urrejtjen ndaj Kryqit, këtë gjë e kam të qartë kah moti. Luften mëtë madhe e keni me Kryqin e Krishtit. Te e fundit; kjo është edhe frymzim nga Kurani i juaj udhërrëfyes.....!!
Disaher nga ti personalisht dhe nga disa anëtar tjerë të këti forumi jeni shprehur kinse nuk keni urrejtje ndaj të krishterëve, por ajo se thuani është e kotë sepse, vet urrejtja ndaj Kryqit është urrejtje ndaj të krishterëve! Mua më bjen në sy ku ti personalisht mbrenda dite i poston tri apo katër shkrime kundër Kryqit andaj kjo z'do koment!
Para lufte dhe gjatë luftes në Kosovë më kujtohet se sa urrejtje të madhe kishte serbi ndaj Flamurit edhe pse ishte vetëm shtof dhe dru, por ishte simboli i shqiptarve, pos asaj ishte domëthënës në konceptin e shqiptarve, kudo se e gjetshin flamurin e djegshin dhe e copëtojshin armiqt tanë-serb. Kot më thua se nuk të urrejë; e njënja është edhe në Kryqin e Krishtit, sepse, për të krishterët është shumë domethënes dhe simbol i tyre! Andaj, nëse të pengon Kryqi jam duke të penguar edhe unë si i krishterë, e dyta; urrejtja ndaj Kryqit është urrejtje ndaj Krishtit, sepse Krishti në Kryq vulosi misionin e vetë të shenjtë!
Mos marohi kaq të përkushtura për pronen dhe bukurinë hapsinore sepse rrezulltatet tregojnë ndryshe për ne shqiptarët në tërsi!
Sikurse të ishte ashtu është mirë por.......!!
toni77
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 26-12-2005 mė 13:18
Edhe eshte IRONIKE sepse me SHUME pjesemarresa muslimane (po qene muslimane edhe qe jane te tille vetem me emra dhe qe s'jane te konvertuar ne krishterim) ka ne Krishtlindje dhe Pashke, se sa ne me ramazan...
Pra, nuk ka asnje arsye qe myzeini te ulerase pese here ne dite...ne nje kohe, kur numri i praktikanteve sunite nuk perben as nje perqind te asnje qyteti!
Ti me kete e tregon injorancen qe e ke per fene tende se pari. Kryqi ka dale shume me vone pas Jezusit. Kete e dine te gjithe historianet. Dmth Kryqi nuk ka kurrcfare vlere as per krishterizmin e vertete pro tipa si ti pra e perdorni per kuj.Postuar mė parė nga toni77_toni
Kryqin mbaje ne kishe dhe ne shpi mbase eshte aq i shejte per ty. A daton ndonje kryq i vjeter nga koha kur ka jetuar Jezusi para 2006 vjetve?
Nese gjen ndonje argument postoje ketu.
Krijoni Kontakt