Close
Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 92
    Warranted Maska e Qerim
    Anėtarėsuar
    06-12-2003
    Vendndodhja
    Home
    Postime
    1,641
    Une i kuptoj shume mire ata persona qe jane kunder vendosjes se kryqeve .Bile ne momente te caktuara edhe une kam qene dakort qe keto kryqe te hiqen.Jam i sigurte se keto kryqe acarojne banoret jokrishtere dhe rrisin tensione fetare dhe sinqerisht nuk jane shume estetike.

Por ju te dashur miq duhet te na kuptoni edhe neve qe i perkasim besimit te krishtere !

Mua personalisht me perkatsi ortodokse kur mendoj se vendi im eshte nje vend me shumice myslymane ,gjate qendrimit tim jashte Shqiperise,nuk me shkohet ne shtepi.Me duket sikur nuk perkas aty.Ky eshte edhe qellimi i vendosjes se kryqeve.Ti bejne besimtaret e krishtere te besojne se jane ne vend te tyre, se asgje dhe askush nuk ju kanoset.

I larguar Maska e panchovilla
    Anėtarėsuar
    11-09-2005
    Vendndodhja
    Milky Way Galaxy
    Postime
    502
    Citim Postuar mė parė nga Gjin.Bue.Shpata
    Une i kuptoj shume mire ata persona qe jane kunder vendosjes se kryqeve .Bile ne momente te caktuara edhe une kam qene dakort qe keto kryqe te hiqen.Jam i sigurte se keto kryqe acarojne banoret jokrishtere dhe rrisin tensione fetare dhe sinqerisht nuk jane shume estetike.

Por ju te dashur miq duhet te na kuptoni edhe neve qe i perkasim besimit te krishtere !

Mua personalisht me perkatsi ortodokse kur mendoj se vendi im eshte nje vend me shumice myslymane ,gjate qendrimit tim jashte Shqiperise,nuk me shkohet ne shtepi.Me duket sikur nuk perkas aty.Ky eshte edhe qellimi i vendosjes se kryqeve.Ti bejne besimtaret e krishtere te besojne se jane ne vend te tyre, se asgje dhe askush nuk ju kanoset.
    Ty qe nuk tu shkoka ne Shqiperi pse nuk shkon ne Rusi apo Serbi? Mund te shkosh edhe ne Liban apo Etiopi sepse edhe andej ka ortodokse me duket. Ma hap barkun fundamentalizmi fetar nga cilado fe te jete.
    Hardworking pays off in future, laziness is paying off right now

Larguar.
    Anėtarėsuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Citim Postuar mė parė nga Gjin.Bue.Shpata
    Or Gjin, qetesohu pak, pi pak uje se te paska hy frika ne shtat. Kam postuar diku kete me poshte, lexoje mire dhe do te marresh vesh çfare eshte shqiptari. Mos u frikeso prek kater mjekrroshave fondamentaliste e prej ca prifterinjve qe i fusin hundet kudo.

Ti te shkosh ne shtepi dhe koken lart bile, se jane te rralle ata kombe qe nuk zene ndermjet vetes per arsye fetare. Ne vritemi per gardhe e pula, por per fe, kjo s'ma me merr mendja qe do te shkoje.

Tani lexoji keto fjalet dhe jane fjale te nje serbi qe i vjen plasja pse ne jemi keshtu. Emri i tij eshte Vuk Karaxhiç, ndoshta ta kane degjuar veshet.

"Shqiptaret na japin nje shembull akoma me te afert dhe me te pershtatshem sesa Hungarezet dhe Gjermanet : ne mes shqiptareve ka katolike (ndoshta dhe ortodoks) e megjithate ato quhen ndermjet vetit "Arnauti" ; nese ato urrehen pak ndermjet tyre, kjo nuk i pengon te jetojne, perballe popujve te tjere, si vellezer te te njejtit besim. Cilido mysliman ndermjet tyre do te vriste dhjete Turq per nje Shqiptar katolik, njelloj siç nje Shqiptar katolik do te vriste dhjete italiane per nje Shqiptar mysliman"

Dhe siç e ka thene ai miku, krejt Italine e Francen dhe krejt Turqine e Arabine e jap per ty, e edhe ti duhet ta japesh krejt Greqine e Serbine per mua.

Per ato kryqet, nuk jam hiç dakort, sepse e para : jane ne prone publike (bashkiake apo komunale) dhe e dyta, permasat jane te medha. Mund ta vesh ne bahçen tende ne permasa te vogla e aty, edhe une vij e shoh.

Shendet

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Perse kryqi ju jep frikesim? Mendoj se duhet te mendoni reth ketij fakti. Cfare ka kryqi ne mesazh dhe perse ju luftoni kryqin?

Larguar.
    Anėtarėsuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Ohuuuuuuu qenke te ura ti djale...

Nuk ka frike kush as nga kryqi as nga hena as nga dielli e as nga King Kongu ne kinema, kjo duhet ngulitur mire.

1. Kryqat e henat mund (dhe jo duhet se nuk eshte e detyrueshme) te vihen ne prone private. Ty zoteri mund te te shkoje mendja te ma ngresh nje kryq para shtepise time e une te rri aty si tuhaf... Ncuq, kjo nuk shkon, edhe per henen njelloj.

2. Permasat e ketyre kryqave e henave nuk duhet te prishin pamjen e mjedisit, nje kryq dy kilometresh do te tmerronte Evropen. Edhe nje hene pese kilometreshe do t'i bente ufot qe te mos shkelnin me ketu, dhe Hena e vertete do ia mbathte me te katra.

3. Ne prone publike nuk ben se edhe une bej pjese ne publik. Pike !

Kaq deshmues, mos hap debate te paqena se na u be koka dhalle.

Hajt shendet dhe te mi gezosh Krishtlindjet dhe Vitin e Ri

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga deshmuesi
    Perse kryqi ju jep frikesim? Mendoj se duhet te mendoni reth ketij fakti. Cfare ka kryqi ne mesazh dhe perse ju luftoni kryqin?

Pytje me vend!

Tė njėjten pyetje e kam edhe unė!

???!!!

Anėtarėsuar
    11-09-2005
    Vendndodhja
    Milky Way Galaxy
    Postime
    502
    Nuk ja ka kush friken kryqit vetem se kryqi nuk vihet vend e pa vend. Kryqi e ka vendin e vet ne kishe. Cfare dobie kane besimtaret krishtere nga venia e kryqit pra? A mund te ma shpjegoni kete?

V per Vendeta Maska e ORIONI
    Anėtarėsuar
    10-12-2003
    Vendndodhja
    Shkup-Prishtine-Ulqin-Tirane-Cameri
    Postime
    919
    Akoma se keni kuptuar se djalli nuk largohet me temjan ose me kryqe por me Monoteizem.
    Akoma se keni kuptuar se asnje nuk ka frike prej kryqeve po na kujton varret masive ne Kosove dhe bosnje.
    Akoma se keni kuptuar se kryqet na jane bere si deshmitaret e jehovait qe vijne pa ftese ne cdo orar ne shtepite tona.
    Akoma se keni kuptuar se asnje njeri nuk po qahet per kishat ne pronat e juaja por per kryqet ne vendet publike qe na perkasin te gjitheve.
    Akoma se keni kuptuar se besimi nuk perfaqesohet me simbole por me vepra dhe dituri.
    Akoma se keni kuptuar se nuk adhurohen sendet e formuara prej njerzve dhe njerzit qofshin profete apo te shenjte por adhurohet vetem Zoti.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-11-2005
    Postime
    27
    Cfare kane myslimanet qe terbohen kur ngrihen kryqe neper kodra apo vende ku nuk i prishin pune njeriu? A nuk e kane mbushur Shqiperine (dhe Kosoven/Maqedonine) kusherinjte e tyre, jevgjitet arabe me xhamia te cilat jane jo vetem bosh por edhe te shemtuara? Ne fund te fundit, c'dreqin i duhen Tiranes xhami te shumta kur edhe ato qe jane kane vend bosh sa te duash per te akomoduar te gjithe myslimanet?

Kjo eshte pyetja qe hapesi i kesaj teme duhet t'i pergjigjet para se te ngreje pyetjen per kryqet. Pse ndjenjat e semura islamike preken kaq shpejt ndersa perdhunimi qe i kane bere bastardet arabe ne bashkepunim me Gazidedet shqiptare natyres dhe peisazhit tone, i kenaq? Mos valle u pyeten shqiptaret ateiste, te krishtere, bektashinj apo agnostike cfare ndjenje u jep pamja mjerane e xhamive neper fshatra apo qytete shqiptare?

Megjithate ato ndertesa pa pike vlere arkitekturale apo shpirterore vazhdojne te ngrihen ne token tone dhe ne fund te fundit, le te ngrihen sepse mure guri jane dhe shumica bosh do te ngelen. Por nese e pranojme qe vendi yne te marre pamjen e Kabulit apo karakatinave te tjera te Lindjes se Mesme, atehere, le te mbyllin gojen mjeranet islamike per kryqe qe acarojne vetem mazllemet dhe vampiret.

Toleranca fetare nuk prishet sepse ngrihen kryqe, por sepse pislleku Arabo-Islamik vazhdon te jetoje ne shekullin e 6te. Skizofrenia islame i ben myslimanet te care ne dysh: ketej jetojne ne nje vend qe synon Evropen e mijevjecarit te III, andej jane gati te vrasin e te therin ne emer te nje evgjiti arab nga mesjeta e hershme.

Indoktrinimi ekstrem eshte tipar i ketyre muxhahedineve qe tani perdorin foruminshqiptar per te perhapur helmin e obskurantizmit arab. Eshte ironi e koherave tona dixhitale qe i lejon hapesire per t'u shprehur edhe ketyre korbave te cilet do te jetonin ne kasolle balte e cadra po te mos ishte Perendimi dhe qyeteterimi qe s'ka te beje fare me idete fetare te Muhamedit.

Ne si shqiptare nuk shqetesohemi nga kryqet neper kodra, dhe as nga xhamite ne per fshatra. Me serioze eshte ajo qe ndodh ne mendjet njerezore kur tek to hidhet fara e indoktrinimit. Ato simbole jane importime, qofshin kristiane qofshin myslimane. Asnje nga ato nuk jane shqiptare. Por si shqiptar une do te thoja: Le t'i heqim ato kryqe se jane kot, por le ti shembim edhe ato xhamite, se jane akoma me kot!

Anėtarėsuar
    11-09-2005
    Vendndodhja
    Milky Way Galaxy
    Postime
    502
    Se pari dua te them se nuk dua te futem ne debat me ekstremista fetar si eshte ky holy diver vetem se duhet te sqarohet disa gjera.
    Ne po flasim per male, bjeshke gure, shkembinj, etj. Keto gjera jane te popullit apo `public property` nuk i takojne as hoxhes e as priftit. Nuk eshte tema `A te ndertohen kisha apo xhami?' por ne po disktojme ketu qe mos te vihen kryqa aty ku nuk e kane vendin. Sepse kishat dhe xhamite ndertohen ne toke qe blihet. Mos i keni blere ju edhe malet? Perdore pak trurin dhe mos u fut ne debat me urrejtje sepse sipas ketij mesazhit te meparshem tregon hapur se je ekstremist i madh. Vjet e patet vene kryqin ne `park kombetar` afer Butrintit. Ai vend eshte shpall vend i rendesishem edhe nga UNESCO. Veni kryqe ku te doni vetem se ne menyre te ligjshme. E jo ne vende ku nuk jane prone e dikujt apo prone e popullit.

Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kundėr tolerancės, pro bashkėjetesės fetare
    Nga Orientalist nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-05-2009, 17:51
  2. Miti i 'tolerances fetare' nė Shqipėri
    Nga Qafir Arnaut nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 05-08-2006, 05:26
  3. Drejt shqiptarizimit te hierarkise fetare
    Nga copy & paste nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-01-2006, 12:12
  4. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-11-2005, 12:33
  5. Gjendja Aktuale Fetare Shqiptare
    Nga Anton nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 23-08-2004, 17:34

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •