Në mbarë botën përkujtohen viktimat e Cunamit
Xhakartë: Në shumë vende të botës me minuta heshtjeje, mesha kishtare dhe ceremoni përkujtimore u përkujtuan më tepër se 220 mijë viktimat e katastrofës së Cunamit. Më 26 dhjetor 2004, në oqeanin Indian ndodhi një tërmet nënujor me pasoja tragjike. Pamje të shkatërrimit të paimagjinueshëm përhapën një valë shoku në mbarë botën. Pa asnjë paralajmërim tërmeti nënujor krijoi një valë shkatërrimtare batice në afërsi të brigjeve të Sumatrës.
Brenda pak minutash dhuna natyrore e shpërthyer asgjësoi qindra kilometra bregdet në Indonezi, në Tajlandë dhe në Srilankë duke çuar drejt vdekjes rreth 220.000 njerëz. I ngarkuari i posaçëm i Kombeve të Bashkuara për mënjanimin e pasojave të Cunamit, ish-presidenti amerikan Bill Klinton deklaroi dje se përkundër ndihmave të deritanishme njerëzit në rajonet e katastrofës do të përballen ende me vështirësi të mëdha: "Unë e di se shumë prej jush duhet të duroni ende vështirësi të mëdha. Dhjetëra mijëra prej jush jetojnë ende në mbrojtje të pamjaftueshme dhe dijnë shumë pak për të ardhmen e tyre. Megjithatë, përkundër vështirësive dhe vuajtjeve ju ishit të pathyeshëm", tha Bill Klinton.
Krijoni Kontakt