Pershendetje te gjitheve.
Teme e bukur shume.
Une jetoj ne Angli , edhe drejten me thene gjynof me u qa. Por te them te drejten duke qene si popull mesdhetar edhe shume me teper ballkanas, shumica jemi "qaramane", njeres qe vetem ankohemi , fodulla, edhe shume egoista. Duke qene shume gjera edhe shume komplekse qe na rrethojne na ben qe te vuajme kudo qe jemi . Kur erdha ne fillim ne angli , u bona derr , me te thene te drejten , sepse menyre ndryshe nga ajo e te jetuarit ne shqiperi. Ne fillim kete thonja edhe une , qahesha , nuk shtyhet nuk behet. A tju bej nje pyetje te terve qe jane jashte atdheut. Si ja kaloni ne shqiperi ??? Sikur te keni edhe miliona, kur ulesh me i lokal , edhe shokun qe ke ne tavoline ta qellojne edhe ta vrasin , ose kur dike tjeter aty tek celi i lokalit merr vesh se i vodhen makinen?? Une kam qene para 3 muajsh ne shqiperi , edhe ju siguroj qe po ta boni i gje te tille, ka me ju ik truni. Po flas pak tani sikurse flitet midis shokve. Te them te drejten , po folim te drejten gjithe ato qe jane ne angli gjynof me u qa, se i vret zoti . Ju kujtoj , Italine , stacionat e trenit , vagonat e trenit qe u shendruan ne shpi banimi, per shqiptaret e marokenet. Ndersa ketu , vjen e strehohesh ne shpi tamon , me i bo letrat , mund te bosh cere pune ta ka qejfi , pa piken me te vogel te problemit. Pastaj shqiptaret nuk dun vetem me u perzi me anglezet. Ne kemi ardhe ketu , si emigrante, edhe ne dum me ju ndryshu rregullat anglezve gje e pamundur. Dikush me lart tha pune shpi pune shpi . PO pse mor vlla nuk shko ne KINEMA ti ? Pse nuk shko ne teater ti ? Pse nuk del perjashta me nje mik a nje shok , a nje te panjohur fare, ulesh ne lokal e ha nje darke? Apo do me pune 16 ore ne dite qe te bosh "keshtjellen " ne shqiperi ? Integrimin ne komunitet duhet ta kerkoni vete. Mos harroni po ju kujtoj te gjitheve, jetojme ne nje vend te huaj ku ne duhet tu pershtatemi atyre, edhe jo ato neve(nese duam te banojme ketu?). Mos harroni qe ne emigrantet jemi me rracista se vete vendalinjt , ketu.
Ju faleminderit shume ,
gresi
Krijoni Kontakt