Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 24
    Football Factory Maska e Moltisanti
    Anëtarësuar
    22-11-2002
    Postime
    1,437

Stadium i ri në Shqipëri me 40.000 ulëse!

Degjova qe projekti ka dale dhe ktu flitet per ndertimin e nje stadiumi te ri ne shqiperi me kapacitet 40.000 vendesh , i mbuluar dhe nje nder me modernet ne ballkan. kostoja e ktij stadiumi eshte rreth 30 milion dollare . Dhe Tani pritet vetem vendimi i bashkise per gjetjen e tokes ku do te ndertohet stadiumi , jane 3 alternativa ,1 ne kamez ,2 tek coca cola dhe 3 tek liqeni , ku tek kjo e fundit mundesite jane shume te pakta pasi toka eshte shume e shtrrenjte !!

Jepni mendimet tuaja mbi kte projekt qe do ti hapte syte gjithe shqiptarve anembane botes !!

SPHINX
    Anëtarësuar
    17-04-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    835

Kush do ta mbushe stadiumin

A ka 40,000 veta qe vene te shikojne ndeshje ne nje te diele ne Shqiperi; ne mos 40,000 te pakten 25,000???

Po qe se ka njerez qe do vene ne keto ndeshje atehere ky projekt duhet te kete mbeshtetje. Do jete me vertet shume mire sidomos per kombetaren.
    Liberty, if it means anything, is the right to tell people what they don't want to hear.
    WCC 2006 ITALY

Shife icik ket..timin Maska e miko
    Anëtarësuar
    05-04-2003
    Vendndodhja
    Në botën e çudirave
    Postime
    755
    Tito me të dëgjuar nuk ndërtohen stadiume,e as biseda të shëndosha.Do bëje mirë të citoje një burim pak a shumë të besueshëm për të gjithë,e pastaj diskutonim më gjerë.

Tani e kam rradhën unë,me të dëgjuar e shikuar lol

Sipas edicionit të mbrëmshëm të lajmeve në Top-Channel,duke cituar nga intervista e Armando Dukës,thuhet qartë që bëhet fjalë për një stadium 20.000 vëndesh e jo 40.000.Stadium i cili do arrijë një kosto totale prej 23 milionë Euro dhe që ngelet në duart e shtetit shqiptar të përcaktojë vendin ku do të ndërtohet stadium i kaqshumë pritur.Edhe pse në pamje të parë le shumë për të dëshiruar nga pikpamja e kapacitetit të tij,por unë përshëndes iniciativën që më së fundi po vihet dorë dhë në futbollin shqiptar.Shpresoj në të ardhmen dëgjofshim sa më shumë lajme të tilla...
    .........................

Anëtarësuar
    22-11-2002
    Postime
    1,437
    Ky stadium mendohet te jete vetem per kombetaren dhe finalen e kupes se shqiperise .

Sa per mbushjen e stadiumeve as 25.000 nuk mbushet , nuk ka interesim sidomos ne rank clubesh .

Ndersa me kombetaren ndryshon muhabeti , me ekipe te medha mbushet qe cke me te . Sa per Qemal stafen gjithmone e kam urryer , stadium kot , more bilete per ke 10tçet me mire shife nga shpia se nuk shef gjo .Me te zon bresheri ose shiu edhe çadra ste bo pune se osht veni tille qe te kap era te kput , kshu qe mire do bohet me kte stadiumin e ri .

Gjithsesi une mendoj per Shqiperine do ishte perfekt kapacitet 30.000 vendesh . 40.000 jane shume .

Anëtarësuar
    22-11-2002
    Postime
    1,437
    Per mikin meqe na vuri ne dyshim lajmin .

Tirana Observer, 08.03.2006 (Futboll)

Tri zonat ku mund të ndërtohet stadiumi i ri

Rrethinat e Kamzës, pellgu pranë fabrikës "Coca Cola", si dhe Kodrat e Liqenit janë tri vendet ku presupozohet se do të ndërtohet stadiumi i ri në vendin tonë. Projekti i këtij impianti ka kohë që përflitet nëpër korridoret e Federatës Shqiptare të Futbollit. Një nga inisiatorët e këtij të fundit është edhe presidenti aktual, Armando Duka. Një zyrë zvicerane është marrë me parametrat dhe ka hedhur në letër edhe projektin në fjalë, i cili tashmë ndodhet në zyrat e Federatës Shqiptare të Futbollit. Stadiumi do t'i ngjasojë shumë atyre evropiane që janë ngritur kohët e fundit, sidomos në Gjermani.
    Financimi
    Një pjesë e mirë e parave për ndërtimin e këtij impianti gjigand për sa i përket futbollit në vendin tonë do të investohen nga FIFA dhe UEFA. Por në projekt sipas zyrtarëve të FSHF-së, do të përfshihen edhe biznesmenë shqiptarë dhe të huaj, të cilët do të jenë të interesuar për ndërtimin e këtij stadiumi. Edhe federata do të luaje pjesën e saj në këtë projekt.
    Emri
    Edhe pse projekti është gati për emrin nuk është menduar ende. Kjo ndoshta edhe për faktin se emri është gjëja më pak e rëndësishme në kohët e sotme. Duke iu referuar edhe të shkuarës për stadiumet janë përdorur pikë së pari emra heronjsh. Madje edhe stadiumi më i rëndësishëm në vend ka emrin e një heroi të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare dhe jo emrin e një futbollisti të dëgjuar, të cilët nuk i mungojnë vendit tonë.
    Rikonstruksionet
    Gjatë viteve të fundit janë rikonstruktuar një sërë impiantesh sportive në vendin tonë. Vlen të përmendet për shembull rikonstruksioni i stadiumit "Roza Haxhiu" në Lushnjë, ku ka zhvilluar shpeshherë ndeshjet e saj edhe skuadra e shpresave; stadiumi "Loro Boriçi" në Shkodër, përurimi i të cilit u bë me ndeshjen Shqipëri - Rusi në vitin 2003; stadiumi "Tofik Jashari" në Shijak, ku zhvillon edhe seancat stërvitore Kombëtarja kuq-e-zi etj.

Rrethinat e Kamzës
    Avantazhi i ngritjes së stadiumit në rrethinat e Kamzës është afërsia me kryeqytetin. Disavantazh mund të jetë fakti se Kamza mbetet një nga zonat informate më problematika në Tiranë dhe gjetja e tokës do të jetë një nga problemet kryesorë.

Pranë "Coca Cola"
    Avantazh mund të jetë gjetja pa vështirësi e tokës si dhe hapësirat e mundshme për ndërtimin edhe të parkingjeve. Disavantazh mund të jetë largësia nga kryeqyteti e cila do të ndikojë në shumë tifozë për të shkuar në stadium.

Pranë kodrave të liqenit
    Është vendi ndoshta më i mirë, por edhe më i shtrenjtë për sa i përket tokës, ku do të ngrihet ky stadium. Për shumë biznesmenë do të jetë me interes investimi duke parë zgjerimin e kryeqytetit në atë zonë. Por fakt është se tashmë një metër tokë në këto rrethina kushton më shumë se kudo në Tiranë.

Kapaciteti
    Sipas projektuesve të këtij stadiumi, impianti më i madh që mund të ndërtohet në një të ardhme të afërt në Shqipëri do të ketë 40 mijë vende të ulura. Pra, më shumë se gjysmën e kapacitetit që ka tashmë stadiumi më i madh në vendin tonë "Qemal Stafa". Impianti do të jetë i gjithi i mbuluar dhe do të jetë një ndër më luksozët dhe më të mëdhenjtë në Ballkan.

Kostoja
    Sipas preventivave të dhëna për këtë projekt mendohet se ndërtimi i stadiumit do ta kalojë shifrën e 30 milionë eurove. Natyrisht një pjesë e mirë e këtyre parave do të financohen prej Federatës Shqiptare të Futbollit, FIFA-s, UEFA-s dhe shumë biznesmenëve që do të jenë të interesuar për ndërtimin e këtij impianti gjigand për nga përmasat për vendin tonë.

Sponsorizimi
    Një pjesë e mirë e parave për ndërtimin e këtij impianti gjigand për sa i përket futbollit në vendin tonë, do të investohen nga FIFA dhe UEFA. Por në projekt sipas zyrtarëve të Federatës Shqiptare të Futbollit, do të përfshihen edhe biznesmenë shqiptarë dhe të huaj, të cilët do të jenë të interesuar për ndërtimin e këtij stadiumi. Edhe federata do të luaje pjesën e saj në këtë projekt.

Toka
    Toka mbi të cilën do të ndërtohet ky impiant është ndoshta i vetmi problem madhor që ka mbetur vetëm në letër për momentin. Sipas drejtuesve të Federatës Shqiptare të Futbollit është shumë e vështirë që stadiumi të ngrihet brenda Tiranës. Kështu ka të ngjarë që ai të pozicionohet në rrethinat e Kamzës, pranë fabrikës "Coca Cola" ose edhe pranë kodrave të liqenit artificial.

Lokalet
    Impianti nuk do të jetë vetëm një vepër që do t'i përkasë futbollit. Është menduar që në brendësi të tij të ketë një mori zyrash, baresh, restorantesh, etj, të cilët do të gjallërojnë më shumë jetën përreth tij. Një gjë e tillë është pritur me interes edhe nga mjaft presidentë klubesh, të cilët do të investojnë në ndërtimin e impiantit edhe në interes të marrjes së ambienteve pranë këtij të fundit.

Presim per nje dicka me zyrtare , dhe bejme diskutim por sidoqofte nje stadium per te qene do ishte shume i nevojshem , sidomos per kombetaren . Nje kapacitet prej 30.000 vendesh nuk do ishte keq aspak dhe sigura do mbushej per kombetaren , kurse ne rangun e superliges , bahh harojeni
    Eshte e vertete qe puna e fisnikeron njeriun, por shoqeria jone nuk ka nevoje per aristokrate.

Shife icik ket..timin Maska e miko
    Anëtarësuar
    05-04-2003
    Vendndodhja
    Në botën e çudirave
    Postime
    755
    Citim Postuar më parë nga Titi
    Per mikin meqe na vuri ne dyshim lajmin
    O Tito o mik i nderuar,s'ta vuri njeri në dyshim besueshmërinë e fjalës tënde.Thjesht kërkova një pikë referimi ku mund të mbështetej biseda jonë.Kaq

Nga shpejtësia e sjelles së shkrimit më duhet të pranoj se reagimi yt qenka për tu marrë shembull nga gjithë kto moderatorët e Fsh-së ...Hallall plako lol
    .........................

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-11-2002
    Postime
    1,509
    Shifni, shifni endrra me sy hap!

Ne Shqiperi s'ka kanale per ujna t'zeza, ju doni stadium t'ri kur ato qe jan s'mushen asiher.
    Ignore List: Den Bossi

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    o Tito amon mo si spertoni e flisni per futbollin tek ne pash nje dit per kureshtje nje permbledhje te neshjeve javes qe shkoj dhe nuk kishte asnji tifoz neper stadiume dukej sikur po benin stervitje e jo neshje.

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Shume gje e mire kjo. Stadiumi mbushet per ndeshjet e kombetares me disa rezultate te mira te kombetares tani. Poashtu per ekipet tona kur luajne ne kupat e Europes, me disa rezultate te mira te tyre, gje qe pritet shume duke filluar prej ketij viti, do mbushet stadiumi edhe per to ne keto gara. Kurse sa per kampionat, Elbasani me duket qe eshte i vetmi ekip qe ka nje mesatare shikuesish per ndeshje mbi 10 mije veta, diku rreth 12-13 mije veta. Kurse tjerat Tirana, Partizani, Dinamo, Vllaznia e edhe Skenderbeu e ndonje tjeter jane diku rreth 7-8 mije shikues per ndeshje. Numri i shikuesve po rritet secilen here e me teper. Nje bashkim i Liges se Shqiperise me ate te Kosoves do rriste numrin e shikuesve shume sepse kampionati do behej me kompetitiv dhe me i madh, gje qe urojme te behet sa me pare.

Ndertimi i stadiumeve duhet te behet per te ardhmen, pra duke pasur parasysh te ardhmen e futbollit shqiptar, e qe sipas te gjitha trendeve te deritashme eshte duke u rritur, prandaj edhe 40 mije shikues edhe pse duket shume per momentin, do duket pak ne nje te ardhme te afert.

Tung
    Ndryshuar për herë të fundit nga dodoni : 10-03-2006 më 17:59
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kështu foli Tahir Zemaj
    Nga Nice_Boy në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 123
    Postimi i Fundit: 01-01-2014, 18:52
  2. Esse dhe artikuj të muslimanëve
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 09-12-2010, 09:31
  3. Misioni Amerikan Në Shqipëri (1946)
    Nga DriniM në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 21:39
  4. Ervin Hatibi
    Nga erzeni në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 18-11-2006, 00:39
  5. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •