Zgjohem në mëngjesin e mugët të jetës sime, hap ngadal dritaren që të thith ajrin e freskët të mëngjesit dhe sado pak të largoj shijen e hidhur të natës së kaluar. Në horizontin e hapur para meje e kërkoj diellin, diellin e jetës sime, e kërkoj më kot në drejtimin kah zakonisht lind dielli, në drejtimin kah edhe kam hapur dritaren e jetës, por nuk vërej, nuk gjej dhe nuk ndjej asgjë, as një rreze sado e vockël nuk më ngroh trupin, zemrën dhe mendjen.
I zhgënjyer e mbyll dritaren dhe kthehem në vetminë time, aty ku jam mësuar të jetoj dhe i zhgënjyer ndal kërkimin, provoj sërish të mbyll sytë dhe ti kthehem gjumit, por nuk ia arrij, tanimë edhe gjumi ka ikur nga vetmia ime.
Vishem me përtesë, dal jasht shtëpisë, në hapësirat e pafund të jetës, hyj në kolonën e gjatë të të humburve dhe këmbët vetvetiu më bartin andej kah të humburit kanë drejtimin, në botën e zhgënjimit.
Ec dhe ec, kurse lodhja më ngarkon ndjenjat e shkatërruara dhe trupi fillon ngadalë ti dorëzohet rjedhes së jetës në shkatërrim!
E kërkoj me ngulm diellin e jetës sime, e kërkoj në të gjitha anët e horizontit, e kërkoj në lindje, në veri, në jug…për qudi nuk e kërkoja në perëndim, sepse kjo më duket se barazohej me përfundimin e jetës sime…
Ngadal sikur me frikë vërej një rreze të vockël që provon të qaj horizontin dhe të depërtoj në thellësinë e shpirtit tim, ndjej lehtas një ngrohtësi që më hyn në zemër!
Qudi dielli im i jetës lind në perëndim!!!
Krijoni Kontakt