Close

Rezultati i Sondazhit: Cfar mendoni per luften qe shpall Bushi kundra Irakut?

Votues
30. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Eshte e drejte

12 40.00%
  • Eshte e padrejt

7 23.33%
  • Palet te meren vesh pa lufte

9 30.00%
  • nuk me intereson

2 6.67%
Sondazh me disa zgjedhje
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 15
  1. #-9

Konflikti me Irakun: Ç'vjen më pas?

Shtetet e Bashkuara kanë filluar një ofensivë diplomatike për të binduar popullin amerikan dhe aleatët skeptikë se tani presidentit irakian Sadam Husein gati i ka përfunduar edhe shansi më i fundit për t'u çarmatosurÇfarë ndodh tani me krizën në Irak? A mund të shmanget ende lufta në këtë pikë? Na thoni çfarë mendoni.
    Më vjenë ndonjëherë në mendje, e nuk shkruaj dot. Më duket sikur të gjitha fjalët para teje janë të kot! Dhe dal nga kjo gjendje, e bie përsëri, e si mund të jem i qetë kur në zemër je ti?! Prandaj shko moj vajzë, shko ti prej këtej, largohu...

2. #-8
    i/e regjistruar Maska e ALBA
    Anëtarësuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609
    Une mendoj qe lufta nuk eshte e drejte!Per nje grup njerzish te vriten me qindra te tjer te pafajshem ,kjo nuk eshte e drejte.Cfar kan sjell lufterat ??Gjithmon vetem demtime vrasje shkaterime.prandaj dhe kam votuar qe palet te meren vesh me njeri tjetrin pa lufte.
    "Jeten duhet ta paguash me cmimin e vuajtjes."
    .

3. #-7
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,968
    Postimet në Bllog
    22
    A eshte e drejte qe nje prej vendeve me te pasur me resurse natyrore ne bote, vendi i vetem me shkallen me te larte te emancipimit ne shoqeri ne gjithe boten arabe, sic eshte Iraku, te jete aktualisht vendi me i shtypur ne bote dhe nje prej vendeve me te varfera ne boten arabe ?

Per syte e shume prej jush ky eshte "pushtim", per ata qe jane ne Irak kjo lufte e ka emrin CLIRIM. Irakut nuk i mungojne as te ardhurat nga shitja e naftes, as njerezit per te krijuar nje qeveri gjithperfshirese dhe demokratike. Ajo qe i mungon Irakut, eshte pamundesia per te hequr qafe nje tiran qe nuk ka kursyer as jeten e djemve dhe dhendureve te tij.

Lufta ne Irak eshte vetem fillimi i nje platforme te re politike te sponsorizuar nga USA per ti kthyer te gjitha vendet e botes arabe ne vende te lira e demokratike. Por para se ta beje kete, duhet qe te heqi qafe tirane dhe monarke te korruptuar qe i mbajne shoqerite e ketyre vendeve te izoluara nga pjesa tjeter e botes.

Feja ne keto vende nuk eshte me nje liri, por nje mjet qe njerez dhe lider te vecante e perdorin per te mbajtur te shtypur popuj te tere. Demokratizimi i kesaj pjese te botes, do te jete investimi me i madh per paqen ne bote, dhe Amerika tashme e ka shprehur gadishmerin e saj per ti shkuar ketij procesi deri ne fund, pa marre parasysh shpenzimet dhe kohen qe do te duhet.
    "Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"

4. #-6
    CUMPALIBRE Maska e princi i kalter
    Anëtarësuar
    13-12-2002
    Vendndodhja
    anej,knej,gjithanej
    Postime
    108
    mendoj,se ne disa pika albo ka te drejte,po nuk besoj se amerika eshte me shume e interesuar per clirimin e irakut,por per kundrazi sic e tha edhe albo me siper iraku eshte nje vend me risorsa te medha sidomos ne fushen e arit te zi,dhe amerika duke rrezuar sadamin dhe duke vendosur nje shtet ashtu si ne pakistan,apo qofte edhe vite me pare sic ka vepruar me tokat arabe ne palestine me shtetin izraelit,bushi dhe amerika behet nje nga forcat me te medha per mos te thene me e madhja ne te gjitha fushat,mos harrojme se vetem kryeqyteti irakut,ka risorsa te naftes sa e gjith ajo qe prodhon amerika,prandaj pervetsimi i shtetit irakien nga amerika do te sillte nje fitore te madhe per shtit amerikan.
    ne qofte se inspektoret e ONU ne inspektimet e para qe bene dolen me deklaratat qe nuk po gjejme arme kimike,insistimi nga ana e bushit eshte mese i qarte,te coj ne vend politikene ndjekur nga babai i tij per pervetsimine kesaj risorse te madhe ku prej vitesh amerika ka hasur gjithmon probleme me vendet arabe per shkak te politikes qe gjithmon ka ndjekur kundrejt tyre.
    mendoj qe eshte nje thike me dy presa lufta e bushit pasi sot lufta me ane te trupave tokesore apo qofte edhe ajrore e detare eshte pak e vlefshme pasi n.q.s iraku ka ne duar armet kimike edhe atomike sic thote amerika,mendojeni se per sa pak kohe do kishte me miljarda te vdekur,pra nuk mendoj se amerika po ben rolin e shpetimtares se vendeve te nenshtruara nga diktatura,sepse mbi te gjitha nuk duhet te lejoje me atentatet kamikaze por duhet ti japi njehere e pergjithmon palestines ato troje qe ja shiti izraelit vite me pare,per sa i perket kesaj ceshtje amerika nuk do tja dije e con here pas here delegatet e sekretaret e saj duke vene loje nje popull te te tere.
    me 11 shtator ne amerike nuk vdiqen as sa gjysma e atyre qe vazhdojne te vriten dita dites ne palestine.
    mendoj se nuk eshte kjo rruga per ti sjelle paqen botes,per nje moment amerika duhet te pranoje se hitleri e musolini vdiq qe askush nuk mund te pervetsoj ate qe dikujt tjeter zoti ja ka dhene.
    jo luftes po paqes dhe arsyes
    perche aspettare domani per un sorriso,perche aspettare domani per una carezza,perche aspettare domani per un baccio
    oggi pago,oggi trombo

5. #-5
    i/e regjistruar Maska e Shën Albani
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Amerika
    do te bente mire ta cliroje Irakun prej ketij despoti. Ky do te jete shteti i pare arab me demokraci.
    Sikur neve Amerika te na e kishte bombraduar Partine e Punes ne vitet e 60, edhe ne do ta kishim falenderuar. Se e ka bombarduar Hitlerin, edhe sot gjermanet jane mirenjohes dhe vazhdimisht e peremdin se amerikanet na kane cliruar nga nacizmi!

Kudo ne vendet arabe i biri e trashegon babain ne pushtet. Qeverite jane atje klane familjare dhe fisesh!

6. #-4
    Shèn Albania

un sjam me ty aspak per kta si thua ti se Amerika spo don me i ra
    Irakut per pun demokraciet lal ??

po per gjana tjera se ma merr mendja se edin ti shum mir edhe nje njeri i pa shkoll se Amerika

Irakut po i bjen per naft
    Më vjenë ndonjëherë në mendje, e nuk shkruaj dot. Më duket sikur të gjitha fjalët para teje janë të kot! Dhe dal nga kjo gjendje, e bie përsëri, e si mund të jem i qetë kur në zemër je ti?! Prandaj shko moj vajzë, shko ti prej këtej, largohu...

7. #-3
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    ...interesi nacional shqiptar eshte me amerikanet , e jo me arabet!

Cdo qendrim tjeter, eshte kunder ardhmerise tone dhe krijon izolime te reja. Per tu bere opozite amerikane duhet te jesh me i forte se ata!

8. #-2
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    gr
    Postime
    4
    Allahu e din me se miri te ardhmen.
    Por mendimi im per kete lufte eshte vetem nje lufte e rradhes e tiranise se padukshme e amerikes kundrejt mbare popujve myslymane.
    Shpreh keqardhjen time per qendresen e BE ne kete qeshtje e cila do te kete pasoja te pa sherueshme.
    Poshte ideollogjia amerikane.
    Rrofte paqja midis popujve
    Me rrespekt
    Elgert Vladi thess gr
    00306978160107
    me rrespekt
    selam ualejkum

9. #-1
    i/e regjistruar Maska e ALBA
    Anëtarësuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609
    Shen_Albani!I kam lexuar shume shkrime te tuat dhe me kan pelqyer shume,je vertet i zgjuar dhe inteligjent,dhe per kete te vlersoj jo vetem une por dhe shume antare te forumit.Por mos u nis nga opinjoni feve ne kete ide per lufte,sepse eshte e padrejte nje lufte e tille ne shekullin 21.Zgjuarsia e superfuqive ne bote ka arritur te zbuloje Planetet,e jo me nuk qenka e zgjut dhe dipllomat te kapi nje Sadam pa lufte.Por kjo lufte eshte me hile,por te gjithe kan frike te dalin haptas,sepse kan frik Ameriken,
    Nuk duhet te jemi racista se dhe ata njerez jane,ska pyll pa derra,
    por te vrasim derrat pa e djeg pyllin.Ky eshte mendimi im.Jam me paqen,jam kundra luftes kundra varferis kundra krimineleve qe jan per lufte ,e jo per paqe.Me respekt Alba_Mausi
    "Jeten duhet ta paguash me cmimin e vuajtjes."
    .

Anëtarësuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Alba,

lufta si lufte nuk eshte e drejte, Vrasja e njeriut nuk eshte e mire, mirepo jetojme nje nje bote plot kundershtime dhe pikeveshtrime te ndryshme...Lufta ka pasur, jane bere per interes, ka, behen per interes, do te kete, do te behen per interes...

mirepo ne duhet gjithmone te pozicionohemi aty ku eshte interesi jone. Nese nje familje ka nje konflikt me nje tjeter, nuk eshte e ndergjegjeshme te marrim anen e kundershtarit. Ne ketu nuk e kemi kundershtar Sadamin, por mik e kemi Ameriken, e cila na ka ndihmuar...dhe jemi duke shpresuar se na ndihmon ne Kosove..., pra si anetar i nje shtepie me nje pozicionim te gabuar demtojme familjen, shteti demton kombin me nje qendrim te gabuar.
    Kur ne me forcen tone ekonomike dhe ushtarake behemi pro Sadamit, kjo eshte harakiri se i bashkangjitemi Libise e Sudanit, e qellimi dhe interesi jone jone politike e ekonomik eshte Perendimi...
    Nuk duhet te marrim shembull Gjermanine ( une besoj se Schröder do te rrrzohet para kohe, per shkak te vijes kunderamerikane ) nese behet lufta do te mbetet i turperuar sepse amerikanet nuk vendosin ne Berlin, por atje, ku eshte vendi e kuvendi-! Ky do te mbetet si nje qene frikacak i cili lehu tere kohen , por nuk mundi te beje gje. Kundershtimi i tij nuk eshte parimor, sepse nuk ka alternative...

Po ta sjelle nje citat te revistes § Stern" te kesaj jave se cka thot per luften, dhe botuesi ne veshtrimin redaskional thot se nuk eshte duke luftuar Amerika kunder Irakut, por Zoti kunder Allahut:
    ja ai citat :

" Lufta eshte nje gjendje ku njerzit shtiejne ne njeri tjetrin, kunder njerzve qe nuk njihen , me komande prej njerzve te cilet njihen ne mes vete, mirepo nuk shtiejne kunder njeri tjetrit" Sipas kesaj pikepamje te Bernard Shaw luftat mund te pengohen vetem atehere kur shpallesit e luftes t´i lidhnin vet cizmet ." Helmut Raush.

Qendrimi jone: Cafre dobie kemi nese behemi kunder Amerikes dhe cfare demi e pasoja ? Nese ne behemi kunder Amerikes , do ta perjetojme perseri izolmin sic e kishimi ne kohen e Enverit dhe Kosova do te pershendetej me pavaresine, a nuk te duket ky nje argument i forte per tu mos tallur me interesat tona, ne emer te nje humanizmi te papraktikueshme ???*
    Humanizmi eshte i mire, por ne politike nuk ka shanse akoma, se kjo planete ka dhe do te krijoje probleme...sot Amerika, nesra kinezet, pasnesra ruset, pakistanezet e keshtu me radhe...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Shën Albani : 08-02-2003 më 06:56

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Konflikti shqiptaro-serb mbi Kosovën
    Nga ARIANI_TB në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 11-08-2009, 09:57
  2. Shqiptarët, konflikti SHBA-Iran dhe Soros
    Nga Davius në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 04-05-2006, 23:06
  3. Mafia politike Serbe dhe lidhjet e saja me Irakun
    Nga Hyllien në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 13-10-2004, 14:35
  4. Konflikti mes mendjes dhe epshtit
    Nga altin55 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 21-07-2004, 19:19
  5. Lufta në Kosovë dhe arsyet e këtij konflikti
    Nga Klevis2000 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 06-01-2004, 12:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •