Close
Faqja 19 prej 22 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 217
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga fattlumi Lexo Postimin
    Pikerisht ate po e them edhe une.
    Nuk eshte kryesorja ku jeton,por si mendon dhe sa eshte i ngritur intelekti i tij.
    Bile ka njerez qe preferojne te jetojne ne fshat me shume sesa ne qytet,stresi ne pyetje.
    ok, por ky qytetari kur shkon per te jetuar ne fshat, behet fshatar apo mbetet qytetar?

nese nje njeri sado inteligjent te jete dhe sado i ngritur, nese ka lindur, eshte rritur dhe jeton ne fshat medoemos do te jete fshatar.

ose nje person qe ka lindur dhe eshte rritur ne qytet, mund te mos kete pare kurre nje fshat ne jeten e tij, ai sado debil te jete, perseri do te mbetet qytetar.

ka fshatare te zgjuar dhe me intelekt ashtu si ka qytetare injorante dhe idiote...
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    ok, por ky qytetari kur shkon per te jetuar ne fshat, behet fshatar apo mbetet qytetar?

nese nje njeri sado inteligjent te jete dhe sado i ngritur, nese ka lindur, eshte rritur dhe jeton ne fshat medoemos do te jete fshatar.

ose nje person qe ka lindur dhe eshte rritur ne qytet, mund te mos kete pare kurre nje fshat ne jeten e tij, ai sado debil te jete, perseri do te mbetet qytetar.

ka fshatare te zgjuar dhe me intelekt ashtu si ka qytetare injorante dhe idiote...
    Une fola edhe me larte.

Qytetarine e nje individi e shikoj vetem ne menyren e te menduarit te tij,ne menyren se si ai i sheq gjerat,pra sa eshte i ngritur ai individ pavaresisht se ku jeton.

Nese deshirojme ti dallojme per nga menyra e jeteses ,une mendoj se sot nuk kane dallim aq te madh sa kane pasur p.sh.para 20 viteve.
    Sot ne fshatra kane asfalltim te rrugeve,kane internet ,kane kabllovik,me nje fjale i kane te gjitha qe i ka nje individ qe jeton ne qytet.
    Dallimi i vetem eshte tek tollovia ne qytete dhe stresi i shtuar,se perndryshe nga menyra e te menduarit nuk dallojne.
    Ti ke njerez qe jetojne ne qytet e nuk mundesh ti besh dy llafe me te ,sepse nuk din,nuk ka tru thjeshte,e vetit i thote qytetar vetem pse po jetoka ne qytet.Mendon qe nese jeton ne qytet,qyteti e bene te qyteteruar dhe te menqur.

Njeri te qyteteruar te bene dija dhe menyra e te menduarit e jo vendi ku jeton.

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Ti ke njerez qe jetojne ne qytet e nuk mundesh ti besh dy llafe me te ,sepse nuk din,nuk ka tru thjeshte.
    dhe kete njeri ti e quan fshatar????
    ndersa ate person qe eshte lindur e rritur dhe jeton akoma ne fshat, nese eshte i mençur e quan qytetar...

si pa kuptim me duket
    Vasudhaiva Kutumbakam

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Si "qytetaria" ashtu edhe "katundaria" rralle perdoren per te identifikuar vendbanimin.

Ti admiral mund te rrish ne katund, por perseri te jesh i qyteteruar, te zoterosh kulturen, mirekuptimin dhe etiken civile ne sjellje e veprime. Nje qytetar i vertete

Nga ana tjeter mund te rrish ne mes te metropolit prej brezash edhe te jesh kokrra e katunarit. Edhe sado te varesh ne qafe regjistrin e gjendjes civile, as botekuptimi yt, as sjellja jote nuk te ben dot civil. Ke per te mbet nje katunar pershembull.

Asnjeri nga te dy rastet nuk perfshin detyrimisht konceptin e inteligjences. Ka katunar te zgjuar edhe qytetar budallenj. Por perseri ai i pari mbetet katunar dhe i dyti qytetar.

Mese e qarte me duket...

Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Po qytetarine une e kuptoj tek mendja e njeriut e jo tek nje vend qe ka semafor dhe tollovi te automjeteve ne rruge

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-02-2010
    Postime
    136
    Citim Postuar më parë nga dodoni Lexo Postimin
    Gjergj Fishta

Katundare he burre
    Ki me i ndrru shtate pale lekure
    po njeri ski mu ba kurre

Hahahaa.

Fishta ka qene antikatundar i madh. Njehere kishte dashur tia ndalonte katundareve zbritjen ne qytetin e Shkodres fare, duke ju thene qe po ma flliqni qytetin, rrini ne katunde ju, mos me vini ketu ne qytet. Bile thuhet se kjo ka qene nje nder arsyet ,bashke me faktin qe ka qene prift, qe komunistat e kane urryer.

Une per vete mendoj qe tani, pothuajse nuk ka dallime fare mes qytetareve dhe katundareve, dhe edhe nuk ka me katunde fare. Jemi bere si Amerike, vetem qytete kemi ne, nuk kemi katunde me fare.
    Kjo thenja e Fishtës eshte e vertet, dhe mir ka be qe i ka permend vetem 7 pale, e teta e verteta

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    nje nate ne itali, po beheja gati te dilja me shoqerine dhe disa te njohur. une isha i vetmi shqiptar. njeri, i cili nuk e dinte qe jam shqiptar, i thote nje tjetri: ç'eshte kjo kemishe e shemtuar? dukesh si shqiptar... pra ky person perdor fjalen "shqiptar" si fjale perçmuese per dike qe nuk di te vishet. ashtu si ju perdorni fjalen "fshatar" ose "katundar" si fjale perçmuese per dike pa intelekt. fshatarin e vertete, nese ka intelekt dhe kulture e quani qytetare. po mua, nese di te vishem, si duhet te me quante ai tipi qe quante shqiptar njerezit qe nuk dine te vishen???
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e Endless
    Anëtarësuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    nje nate ne itali, po beheja gati te dilja me shoqerine dhe disa te njohur. une isha i vetmi shqiptar. njeri, i cili nuk e dinte qe jam shqiptar, i thote nje tjetri: ç'eshte kjo kemishe e shemtuar? dukesh si shqiptar... pra ky person perdor fjalen "shqiptar" si fjale perçmuese per dike qe nuk di te vishet. ashtu si ju perdorni fjalen "fshatar" ose "katundar" si fjale perçmuese per dike pa intelekt. fshatarin e vertete, nese ka intelekt dhe kulture e quani qytetare. po mua, nese di te vishem, si duhet te me quante ai tipi qe quante shqiptar njerezit qe nuk dine te vishen???

Mos me thuaj qe ne ato momente ti e pohove me kok, dhe i fute ndonje te lehte shqiptareve qe s'dine te vishen?
    Without deviation from the norm, progress is not possible

Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Kur flitet per banoret e Shqiperise ne pergjithesi diqka ,pse thuhet qytetaret e shtetit shqiptar e nuk thuhet katundaret e shtetit shqiptar

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Kur flitet per banoret e Shqiperise ne pergjithesi diqka ,pse thuhet qytetaret e shtetit shqiptar e nuk thuhet katundaret e shtetit shqiptar
    Pyetje enigme,ka fshataruc qytetar ka dhe qytetar ne koncept fshatar.
    Une e kisha fjalen per ata jashte fshataret....apo.
    Derrat.

Faqja 19 prej 22 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kushtetuta e Kaçanikut, themelet e shtetit shqiptar në Kosovë
    Nga SkyThinks në forumin Kulturë demokratike
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 27-05-2016, 15:32
  2. Fatmir Limaj
    Nga ARIANI_TB në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 07-02-2015, 16:09
  3. Polici i ndërtimores terrorizon me armë qytetarët
    Nga Humdinger në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-02-2007, 07:52
  4. Kur qytetarët i thonë Mjaft keqpërdorimit politik
    Nga veris06 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-11-2006, 12:34

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •