Close
Faqja 16 prej 22 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 217
    _____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga illyrian rex Lexo Postimin
    Tani eshte koha e integrimeve ne qytetrimin Evropian.
    Bravo, te mbeshtes. Nese e lexon serisht pergjigjet ne kete teme do shohesh qe Shqiptaret qe jane integruar me Evropen edhe perendimin kane mesuar te respektojne individin edhe jo te bejne sharje/pergjithesira si mos me koti. Mbase duhet ti vendosesh ne vesh mendimet e tyre meqe e deshiron integrimin ne Evrope (ku nuk ka dallime qytetetare-fshatare, por dallime midis njerezit e edukuar edhe ato qe rrine me ndihma ndaj shtetit, te cilet prap nuk shahen por dallimi qendrron)
    Ndryshuar për herë të fundit nga s0ni : 21-02-2010 më 15:54

i/e regjistruar Maska e alem_de
    Anëtarësuar
    02-10-2009
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    6,745
    Edhe pse nuk duhet bere dallime mes fshatarit dhe qytetarit,ndryshime ka,si ne sjellje edhe ne kulturen e pergjithshme.

HoneY-BunnY √
    Anëtarësuar
    10-10-2009
    Vendndodhja
    Mbi re...
    Postime
    2,710
    Di qe me shume fjala "katunar" apo "fshatar" perdoret per te treguar mentalitetin e prapambetur te nje personi apo sjellje jo te mira pavarsisht se jeton ne qytet apo fshat.
    U come 2 love not by finding the perfect person,
    but by seeing an imperfect person perfectly.

ღ♥ aNtipatrea ♥ღ Maska e Albela
    Anëtarësuar
    16-05-2006
    Vendndodhja
    mEs iLuzionesh te hUmbura
    Postime
    2,718
    Mendoj se me teper se ne
    E bejn ata vet diferencen fshatar apo katunar
    Ndoshta munges infrioriteti
    Kshu me duket mua ndoshta jam gabim
    La Femme est le Chef-d'0euvre de Dieu
    sur tout quand elle a
    le Diable au corps...
    ✿⊱╮✿⊱╮ ✿⊱╮

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Uaww ne forum paska vec qytetar dhe plaka .Por me mire se fshataret punojne ,shkollohen jetojne me nje fjale behen njerez kurse qytetaret e forumit i kemi per me shit ashtu

Pa nxirreni nje cik surratin t'jua shohim i cike dhe pataj bejme dallimet kush eshte me kater kembe dhe kush eshte me dy meqe keshtu e dashkeni ju .

Civilizimi ne nje shoqeri ndikon ne ndarje dhe asgje nuk ka te keqe dmth nese je i civilzuar dhe i pershtatesh asaj shoqerie apsolutisht nuk ka lidhje a ke lind ne Qafethane apo ne Sharr,mund te kesh lindur ne Tirane apo Prishtine po nuk ke kulture.

Une do ti kisha ndare ne te civilizuar dhe te pacivilizuar.

Tre çereku i shqiptareve eshte nga fshati..., keto jane statistika ekzakte deri nga fillimi i 90'
    Ne Shqiperi nje "fshatar", nuk do te thote me do e mos, banues ne fshat..., por nje individ me kulture dhe sjellje me te ulet se ne..., pra ofendim gratis.
    Kjo gje ben te tejkaloje konceptin e fshatarllikut pasi qe me kete nofke mund te emertohet fare mire nje banues ne qytet...
    Por qe kjo gje eshte difektoze si nocion..., pasi ne ne Shqiperi abuzojme me perdorimin e kesaj fjale..., pasi qytetar nuk eshte vetem kush banon ne qytet por e gjithe popullata..., qofshin keta edhe pakica minoritaresh ose te ardhur rishtas ( emigrant ), pra fjala qytetar nuk eshte nje privilegj, por nje e drejte e shenjte e ç'do banuesi ne ç'do skaj te Atdheut..., si ai qe zbret nga bjeshket po ashtu edhe ai qe ka lind 10 hapa nga Sheshi Skerderbej...
    Mund te gaboj, por keshtu e mendoj une, ne bote kjo vihet re...
    Edhe pse i huaj nje person eshte qytetar i huaj, por gjithnje qytetar..., ketu pa diskutuar fare ate person qe eshte i lindur ne ate vend..., pse pra tek ne do behen dallime te tilla??? Pa arsye fare!Ne ralle te pare eshte diskriminuese......!
    Pershendetje

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Citim Postuar më parë nga alnosa Lexo Postimin
    Uaww ne forum paska vec qytetar dhe plaka .Por me mire se fshataret punojne ,shkollohen jetojne me nje fjale behen njerez kurse qytetaret e forumit i kemi per me shit ashtu

Pa nxirreni nje cik surratin t'jua shohim i cike dhe pataj bejme dallimet kush eshte me kater kembe dhe kush eshte me dy meqe keshtu e dashkeni ju .
    Ke ndonje gje me ne fshataret zotria jote?!
    Jo se,gjalpin na e hani ne fshatareve ju,edhe qumeshtin na e pini...po djemte nuk na i merni per dhendurre

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Dikush duke u grindur
    si foli gjat ca fjale
    Ne fund per te me fyer
    Me tha - Je provincial

Por ai s`kuptoi
    sa shume mu be qefi
    Qe per te me fyer
    Tjeter fjale nuk gjeti
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    Citim Postuar më parë nga laura.. Lexo Postimin
    haha ti qenke fare mo
    lol
    ne vend te gomarit ka makina
    ne vend te baltes ka asfalt
    njeriz bien here parfum dhe jo here gjalp dhije
    A te ka then njeri ty se gomari eshte bio, dhe makina demton seriozisht igjenen globale ku bejm pjes dhe ne???

Te kan then ty gjekundi se balta, ka vetit e saja shumfish te dobishme, sepse, thith gjithcka duke u nisur qe nga uji i shiut e deri tek pislliqet e vogla, ndersa ne qytet duhet te udhetsh me anije ose ti marresh ere plerave,ose mbetjeve te tjera, sepse ska me tok per te thithur pislliqe,e cdo gje qendron ne siperfaqe.

Te ka then ndonje ty se parfumet, jan te demshme per organizmin e njeriut, sepse shumica e tyre kan perberje kimike,dhe sidomos kan efekte ansore per meshkujt.

Jo nuk te kan then ose nuk ke mesuar dicka per jeten e pergjithesi.

Fshataret qe enderojn qytetin, po te dinin pasojat qe mbart jeta ne qytet, jam i bindur se nuk do ta nderronin kurr parajsen e tyre ne fshat.

ps;evropianet me te qyteteruar, mundohen me do kusht te bejn nje menyre jetese sa me pran natyres,pa e demtuar ate, kurse ju qe e mbani veten per qytetar,krenoheni me ata se jetoni ne nje bunkier gjigand,ku stresi dhe mizeria jan prezent ne cdo koh ne cdo minut.

Nese ju quani jet te lumtur kete qe te jetosh ne bunkier betoni, kjo tregon se nuk dini te vlersoni jeten,dhe genjeni veten tuaj, me makiazhin e modernizimit,i perber, nga ndotja akushtike,ajrore,ushqimore etj,te cilat jan burimet e semundjeve te ndryshme te organizmit te njeriut.
    Ndryshuar për herë të fundit nga sulioti : 21-02-2010 më 18:09

Faqja 16 prej 22 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kushtetuta e Kaçanikut, themelet e shtetit shqiptar në Kosovë
    Nga SkyThinks në forumin Kulturë demokratike
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 27-05-2016, 15:32
  2. Fatmir Limaj
    Nga ARIANI_TB në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 07-02-2015, 16:09
  3. Polici i ndërtimores terrorizon me armë qytetarët
    Nga Humdinger në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-02-2007, 07:52
  4. Kur qytetarët i thonë Mjaft keqpërdorimit politik
    Nga veris06 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-11-2006, 12:34

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •