Close
Faqja 22 prej 22 FillimFillim ... 12202122
Duke shfaqur rezultatin 211 deri 217 prej 217
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    ne itali ekziston fjala "mongolo"...
    mongolo quhet thjeshte nje banor i mongolise, por shpesh perdoret per te thene "debil"...
    nese do te pyesnin nje banor te mongolise: a je "mongolo"? çfare duhet te thoje ai? JO???

e njejta gje me fshataret.
    nese pyesni ndonje doktor qe ka lindur, eshte rritur dhe jeton ne fshat: a je "fshatar"??? si duhet te pergjigjej ai? JO, jam qytetar?!!!
    Vasudhaiva Kutumbakam

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Admiralo... pse ndje detyrimisht nevojen me iu pergjigj te gjitheve?

Ke be nje qerre me postime te kjo tema edhe akoma askush nuk ka kuptu cfare do te thuash ti personalisht.

Nderkohe ti vete ke kuptu gjithcka qe nuk duan te thone te tjeret.
    LoL

Na hiq nje kuriozitet... ti vete nga je???

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Ke be nje qerre me postime te kjo tema edhe akoma askush nuk ka kuptu cfare do te thuash ti personalisht.

Nderkohe ti vete ke kuptu gjithcka qe nuk duan te thone te tjeret.
    LoL

Na hiq nje kuriozitet... ti vete nga je???
    nese nuk me ke kuptuar po te siguroj qe eshte faji yt.
    besoj se une kam kuptuar pikerisht ate qe kane dashur te thone te tjeret...

jam nga shkodra. lindur dhe rritur ne mse te shkodres. ne parruce.
    babai im eshte profesor dhe nena ekonomiste.
    edhe gjysherit i kam pasur arsimtar.

pse deshe ta dish???

p.s. nuk me duket se paskm postuar edhe aq shume.
    Ndryshuar për herë të fundit nga the admiral : 24-02-2010 më 18:41
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Postime
    7

Sot Nuk Duhet Te Ekzİstoje

Citim Postuar më parë nga AgainstAllOdds Lexo Postimin
    Ndeshemi shpesh ne fjalorin e perditshme me shprehje perbuzese "fshatar" ose "katundar" nga njerez te ndryshem ! Disa qe jane qytetar te brumosur tradicionalisht me kete "rracizem" , disa nga fshatare te "qytetarizuar" te cilet duket sikur duan ta harrojne prejardhjen e tyre duke perdorur kete shprehje sa me shpesh !Pse kjo fjale identifikuese ( fshat , katund ) mori vlerat e nje fjale fyese ?Nese fshati mbeti mbrapa ne zhvillim kulturor , arsimor , industrial etj etj , eshte nga mungesa e brumit intelektual te tyre apo nga faji i shoqerise (pushtetit ) qe nuk i dha te njejten perparesi zhvillimit te tij ?
    Dhe ne fund , a eshte i drejte paragjykimi kolektiv qe i behet atyre ?
    Me ndryshimet demokratike ne Shqiperi,mendoj se ky distnivel do te shkoje drejt zhdukjes.Sot asgje nuk mungon ne fshat,asgje me teper nuk ka qyteti.Lindja ne fshat apo qytet nuk jane virtyte personale.Ato jane rrjedhoje e paraardheseve tane te cilet per nje arsye apo nje tjeter fati ose zgjuarsia e tyre i solli ne qytet.Une mendoj se qytetarine njeriu e ben me sjelljen e tij,pavaresisht se ku jeton ne qytet apo ne fshat.Pra qytetarine nuk e ben vendi por trashegimia familjare.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-08-2009
    Postime
    1
    nuk munda ti lexoj te gjitha postimet pershkak te kohes te shkurt qe kam ,por aq sa vrejta une sa munda te lexoj asnje nuk ka kapur ate se qfar eshte shkruar nga postuesi i kesaj teme . ``Pse kjo fjale identifikuese ( fshat , katund ) mori vlerat e nje fjale fyese ?``
    kjo eshte pyetja qe eshte ber , kete duhet ta kapeni , pse nuk thuhet ky qenka fare qytetar ose ky qenka fare Romak ose ky qenka fare Indian por thuhet ky qenka fare fshatar hmmm ti mund ta indentifikosh nje njeri me koh te caktume po jo me emrin ``fshatar `` ti mund te thuash ky njeri qenka sikur te jetonte ne kohen e gurit ose ose ose......por jo fshatar se ne fshatar jemi te gjith , te me falni une jetoj ne kryeqytetin e Austris dhe jetoj si nje qytetar pa me diktuar dikush se jam nga fshati hahah apo me diktojn por nuk ma thon :P si thoni ju ?

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Te gjithe ne qe kemi lindur ne Shqiperi jemi qytetare Shqiptare. Vendlindjen e kemi te ndryshme. Dallimi ka qene me i theksuat gjate regjimit komunist. Ata qe kane jetuar ne fshatra kane qene me te vuajtur, persekutuar, e lene ne nje varferi me te theksuar si nga ana ekonomike, ashtu dhe kulturore. Tani dhe banori i fshatit ka mundesi te shijoje te njejtat privilegje si banori i qytetit.

Sa per injorancen eshte veshtire te thuash kush eshte me injorant.
    Ai qe ka jetuar mes Tiranes me te gjitha mundesite e shkollimit, por i dukej humbje kohe vajtja ne shkolle, apo ai qe eshte rritur mes maleve, por ne pamundesi transporti, apo mundesi financiare per tu shkolluar diku larg shtepise se tij eshte bere bari dhensh?!

Une ne Tirane, si Tiranas i lindur aty, e ndjej veten shume te "diskriminuar" nga popullsia e ardhur. Po te ulesh ne tavoline nuk ka rast te mos hedhin "kunja" ne lidhje me Tiranen dhe Tiransit kur e marrin vesh se je nga kryeqyteti . Me nje fjale ka njerez qe veteidentifikohen si katunare ne sjellje, nuk e kane fajin qytetaret. Nje rast personal ky.
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

Faqja 22 prej 22 FillimFillim ... 12202122

Tema të Ngjashme

1. Kushtetuta e Kaçanikut, themelet e shtetit shqiptar në Kosovë
    Nga SkyThinks në forumin Kulturë demokratike
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 27-05-2016, 15:32
  2. Fatmir Limaj
    Nga ARIANI_TB në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 07-02-2015, 16:09
  3. Polici i ndërtimores terrorizon me armë qytetarët
    Nga Humdinger në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-02-2007, 07:52
  4. Kur qytetarët i thonë Mjaft keqpërdorimit politik
    Nga veris06 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-11-2006, 12:34

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •