Close
Faqja 21 prej 22 FillimFillim ... 1119202122 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 217
    Sensual
    Anëtarësuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    Shqiptaret ne veshje e teprojne shume .. me nje fjale sdine kohen e pershtatshme ku te veshin dhe cfare te veshin ne vendin e duhur ...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-01-2010
    Vendndodhja
    @
    Postime
    383
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    shume e vertete kjo qe thua.
    une thjeshte dhashe nje shembull ku u fol per veshjen dhe kjo beri qe te devijohet pak tema...

sdq nuk jam aspak dakord qe fjala "qytetar" te perdoret si sinonim inelekti dhe ajo "fshatar" si sinonim injorance...
    kjo me duket marrezi...
    une edhe nese mund te jeme kokrra e injorantit, nuk mund te jeme kurre "fshatar"...

Nje cik e paske inat me te thene ndokush qka je vesh si shqiptar...hahha
    What goes around,comes around.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Ti ke kete manine me ndertu polemika inekzistente.

Si pasoje pastaj per te treguar sa i afte je te flasesh, vazhdon e insiton ne ato qe nuk kane mender ku te rrijne.
    Edhe amerikanet vishen ne menyre skandaloze per mendimin tim. Por ketu po flasim per shqiptaret. Keshtu leri gjermanet rehat.

Ti je ne pune apo student? Se mua me tingellon si dikush qe deri tani ja kane blere rrobat dhe jo ti bleje vete...pffff
    ti shkurt the qe shqiptaret vishen keq sepse nuk kane para per t'u veshur mire.

une t'u kunderpergjigja duke te thene qe gjermanet edhe nese kane para, vishen keq. kjo verteton qe paraja nuk eshte e domosdoshme per t'u veshur mire...
    te duket kaq palidhje ky krahasim?

une jetoj vetem qe ne moshen 18 vjeç dhe qe ne ate moshe jam i pavarur ekonomikisht...
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga llapmuhaxheri Lexo Postimin
    Nje cik e paske inat me te thene ndokush qka je vesh si shqiptar...hahha
    haha! jo. kam inat qe fjala "shqiptar" te perdoret si sinonim i dikujt qe nuk di te vishet... po une, nese di te vishem nuk quhem me shqiptar??? shqiptar jam.

prandaj nuk me duket e drejte qe disa ketu quajne "fshatar" nje person pa kulture dhe intelekt dhe nese eshte intelektual, e quajne "qytetar"...
    Vasudhaiva Kutumbakam

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Ne lidhje me temen,

keto fjale te tipit qytetar vs katnar , e kane historine ehu shume vite me pare. Kjo ka ardhur si rezultat se fshataret kane qene te percmuar, diskriminuar gjithmone qe ne kohen e enverit, qe i futi ne koooooperative.. kshu tuf. Lol

Ka qene lloji i jeteses dikur ne fshat, te distancuar nga cdo gje...i la shume te prapambetur. Jo se ish faji i tyre, po i tille ishte ambjenti , jeta atehere. Tani ka ndryshuar koncepti. E perdorin me shume katnaret tani vs qytetareve. E kunderta. LoL

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    Une kam pershtypjen dhe lartmadhnia e tij Admirali hyn te katnaret. Poshte katnaret si puna e ketij. LoL
    Si urdheron pink panther...
    po nga te erdhi ky hamendesim??? apo ngaqe nuk bej si ti qe perdore fjale anglisht per te bere si intelektuale?
    ah po... harrova se hobi yt eshte te hipotezosh mbi anetaret e forumit...
    nuk eshte hera e pare qe e ben...

e po te pakten po me behet qejfi qe kete rradhe nuk shkruajte ndonje "Meshkujt Retard"; "I believe jane te rralle"; apo "Oh well, vazhdo".

te lumte pink panther! po ben progrese!!!
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2007
    Postime
    197
    Për konceptitn e qytetarisë, QYTETARIT, është folur me qindra vjet dhe vazhdon të flitet e të shkruhet edhe sot.

Koncepti qytetartregon qytetrim, intelekt, veti të shumta njerëzore. Qytetari mund të jetë në qytet edhe katund. Pra koncepti i qytetarisë, QYTETARIT nuk ka të bëjë me vendin ngushtësisht, ndërkaq në mënyrë të tërthortë po.
    Predispozitat për zhvillim të konceptit të qytetarisë, natyrish në qyteti janë më të mëdha sesa në katunde. Vetë mënyra e jetës, zhvillimi i jetës kulturore dhe gjithsesi edhe tradita pararendëse ndikojnë që personi në qytet, (jo domosdoshmërisht) të jetë më afër të konceptit të qytetarisë, pra të qenit qytetar.
    Një rëndësi, natyrisht dominante kanë pararendësit, intelekti dhe qytetrimi i tyre, patjetër që krijon mundësi për zhvillim intelektual me koncept qytetar.
    Fjala katundar, në të shumtën e herave përdoret si fyerje. Kjo, s' do mend është e padrejtë, e paarsyeshme.
    Sa më shumë që të zhvillohet fshati, krijohen kushte dhe mundësi për zhvillim të intelektit dhe konceptit qytetar.

Dikur, aristokracia kishte intelekt dhe koncept qytetar, por aty nuk perfshiheshin masat. Ata madje ishin grupe tepër të vogla.

Koncepti i qytetarisë, i qytetarisë intelektuale në masat e gjera është vështir të arrihet, madje kjo gati është e pamundshme...
    Ndryshuar për herë të fundit nga trysil : 24-02-2010 më 15:16
    Sidoqoftë, mirmëngjes Jetë!

Larguar..
    Anëtarësuar
    31-08-2009
    Postime
    4,530
    Per te dyja palet une nuk them gje no coment.

Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Cja fut kot , ti je nje individ por e pergjithshmja eshte e vertete qe shqipetaret nuk dine te vishen, shpesh me vjen turp me i taku.Shikoini me xhekovento inkiliti, me percina me ryp me shqiponje , pash zotin na le rehate, se nuk i duroj dot ngrefosjet pa merite.
    Persa i perket katundare dhe qyetatare , shkoni ne temen per intelegjencen , nga varet ajo dhe do te gjeni dhe pergjigjen e kesja dileme.
    ahhaha pastaj si mund ti thuash atij qe akoma nuk ka mesuar te vishet?katundar apo qytetar?
    mua me shume me pelqejne kur veshin pandallona lekure me kepuce kauboi vdes fare ...
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

i/e regjistruar Maska e The_Capital
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    1,366
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    ti shkurt the qe shqiptaret vishen keq sepse nuk kane para per t'u veshur mire.

une t'u kunderpergjigja duke te thene qe gjermanet edhe nese kane para, vishen keq. kjo verteton qe paraja nuk eshte e domosdoshme per t'u veshur mire...
    te duket kaq palidhje ky krahasim?

une jetoj vetem qe ne moshen 18 vjeç dhe qe ne ate moshe jam i pavarur ekonomikisht...
    Shoku tregove veten mos vazhdo me..
    Burri 1 X flet !

Faqja 21 prej 22 FillimFillim ... 1119202122 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kushtetuta e Kaçanikut, themelet e shtetit shqiptar në Kosovë
    Nga SkyThinks në forumin Kulturë demokratike
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 27-05-2016, 15:32
  2. Fatmir Limaj
    Nga ARIANI_TB në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 07-02-2015, 16:09
  3. Polici i ndërtimores terrorizon me armë qytetarët
    Nga Humdinger në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-02-2007, 07:52
  4. Kur qytetarët i thonë Mjaft keqpërdorimit politik
    Nga veris06 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-11-2006, 12:34

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •