Close
Faqja 2 prej 22 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 217
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-04-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    222
    Nje nga dobesite qe kemi, eshte perbuzja qe e kemi teper te theksuar. Fshati shqiptar duke qene se ne te banonte pjesa me e madhe e popullsise, ka nxjerre shume koka te medhaja te cilat sikur te permendeshin, do ishin te panumerta.

Njeriu i lig, duke mos pasur arsye tjeter te te ''ul'' perdor ''epitetin'' fshatar. Kjo gje verehet shume edhe tek njerzit qe pak a shume e ndjejne veten te ''europianizuar''!

Qeverite tone te rendomta dhe shume pak humane, pasi hyra Demokracia, fshatin e lane me ate cope toke, me ato bageti dhe asgje tjeter. Asnje lloj projekti nuk behet ne fshat, asnje lloj kontakti s'ka shteti me fshatin, pervec kur behet fjale per faturat e dritave!

Gjithsesi le te vazhdojne, gojet qe nuk perdorin pasta dhembesh, te vjellin mbi te shkelurit sepse cdo gje ne bote eshte reciproke!

MULTUM IN PARVO Maska e Antipatrea
    Anëtarësuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Gjithandej, por ne te njejten kohe, asgjekundi !
    Postime
    605
    Po pse i merrni gjerat ne kuptimin fizik te fjales more...
    Qytetar e Fshhatar ste ben vendi ku ke lindur e je rritur, te ben truri....ka fshatare ketu ne forum sa te duash.....me thase i gjen...

i/e regjistruar Maska e Labeati
    Anëtarësuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    North America
    Postime
    1,232
    Ndersa axha jem gjithmone thote:

"Po pate kuriozitet per jeten e katundit (fshatit), merr nji kandil e shko mbylly nja 2-3 ore ne nevojtore.... dhe e nxore mallin"

Perjashtuar Maska e shkodrane82
    Anëtarësuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    Sunshine State
    Postime
    1,750
    Labeati hahahaha axha jot e paska vulose taman se ca asht katundi.
    Une per vedi nuk kam komplekse, s'kisha mujte me jetu ne katund se ashtu jam mesu me jeten e qytetit..Por ama per disa qe jane linde e rrite aty..e rrine ne shpija 100 mi here ma te mire se nje cope apartament se kane problem.
    Per mendimin tem ato katundare qe kane komplekse jo ti je qytetar etj etj e vuajne dicka te tille. Pasi cfare do qe te jesh duhesh me kene proud per vendin ku je rrite e ku ke jetu. Une jam proud per do toka e ullishte qe i kam ne emer tem andej nga ana e malit ne Shkoder e sa here shkoj ne Shqipni shkoj e i shof ullinjte si i kam..lol. Besa po baj lojna se ke shpija kaq te bukura ne rrethinat e Shkodres qe ke qejf me i pa e jo ma jetu ne to.
    Rendesi ka me pase nje jetese te mire, nje kerr ( makine ) se e ke qytetin dy hapa afer...

i/e regjistruar Maska e Labeati
    Anëtarësuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    North America
    Postime
    1,232
    Citim Postuar më parë nga shkodrane82
    Labeati hahahaha axha jot e paska vulose taman se ca asht katundi. ...
    . Besa po baj lojna se ke shpija kaq te bukura ne rrethinat e Shkodres qe ke qejf me i pa e jo ma jetu ne to.
    Rendesi ka me pase nje jetese te mire, nje kerr ( makine ) se e ke qytetin dy hapa afer...
    Ke te drejt shkodrane... sot edhe ne katunde po bahen vila moderne... po shprehja ishte per katundin e dikurshem tradicional... pa drite (ose me llampa 25W), e me eren e bagetive e plehut te tyne neper oborr...

tash kane ndryshu punet...

Bile edhe banjot... po u mbylle ne banjon e rinovume te shtepise... prap nuk ja shijon taman eren katundit.... duhet banje allaturka hahaha

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-04-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    222
    Citim Postuar më parë nga Labeati
    Ndersa axha jem gjithmone thote:

"Po pate kuriozitet per jeten e katundit (fshatit), merr nji kandil e shko mbylly nja 2-3 ore ne nevojtore.... dhe e nxore mallin"
    Ai qe sjell kete super thenje (kuku medet) te axhes se tij, simbolizon nje zemer te vogel raciste sepse qenja trung i tij ka lindur ne qytet (rastesisht sepse nuk ka zgjedhur vete). Para se te sjellesh ''arsyen pse egzistojne nevojtoret'' ne forum, mendohu 2 here heren tjeter.

P.S. Nga cili fshat asht axha jot?

MiLaNisT Maska e sLimShady
    Anëtarësuar
    22-04-2004
    Vendndodhja
    Shif ka mrapa m'ke
    Postime
    1,116
    Nuk e kuptoj pse disa mundohen ti perulin fshataret?

Labeati nqs e marrim shtruar sa per gjendjen financiare katundaret ose fshataret jan bossa ndaj qytetarve , nqs marrim per kulturen sjemi mo para 100 viteve ska njeri qe nuk eshte i arsimuar , biles shumica i mbarojne studimet me sukses e jo si nje pjes e qytetarve qe bejn nja 10 vite per te mbaru fakultetin
    M&M

Perjashtuar Maska e romeoOOO
    Anëtarësuar
    27-08-2005
    Postime
    1,542
    Citim Postuar më parë nga R2T
    "Fshatar" te ben sjellja, kultura (ose mungesa e saj), mendimet, bisedat e c'do gje tjeter qe te ben ta jetosh jeten sikur je akoma duke mjelur lopet ne shekullin e 13-te. "Fshatar" te ben injoranca dhe padituria. Mund te jesh qytetar e te emblemohesh "fshatar" se je ulur ne cep te bordures duke ngrene fara luledielli i veshur me xhinse me 300 xhepa dhe kemishe pambuku me kuadrata me menge te gjate ne 40 grade celcius, e je duke i fyshkellyer apo gerthitur ndonje femre qe po kalon rruges per qefin e saj.

Si thonte edhe ke filmi Forrest Gump - Budalla eshte, kush si budalla ben!

Pra nuk ka te beje preardhje por kultura dhe sjellja, edhe pse stereotipi ne kte rast eshte racist.

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Gjergj Fishta

Katundare he burre
    Ki me i ndrru shtate pale lekure
    po njeri ski mu ba kurre

Hahahaa.

Fishta ka qene antikatundar i madh. Njehere kishte dashur tia ndalonte katundareve zbritjen ne qytetin e Shkodres fare, duke ju thene qe po ma flliqni qytetin, rrini ne katunde ju, mos me vini ketu ne qytet. Bile thuhet se kjo ka qene nje nder arsyet ,bashke me faktin qe ka qene prift, qe komunistat e kane urryer.

Une per vete mendoj qe tani, pothuajse nuk ka dallime fare mes qytetareve dhe katundareve, dhe edhe nuk ka me katunde fare. Jemi bere si Amerike, vetem qytete kemi ne, nuk kemi katunde me fare.
    Ndryshuar për herë të fundit nga dodoni : 27-04-2006 më 21:25
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anëtarësuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667
    Nje etiketim i tille i ka rrenjet ne 'pamundesine' e njeriut (me sakte, 'nje grupim apo grup njerezish te verbuar nga injoranca) qe vullnetshmerisht te pranoje respektimin 'e egzistences' ne nje dallim 'artificial.' Nuk eshte aspak e veshtire te kuptohet 'loja e fshehte' sipas 'rregullave' anagjore te se ciles, perbuzja apo diskriminimi i manifestuar drejtperdrejt apo Live, eshte arma me e forte per te shkaterruar 'konfidencen' apo progresin e te ngjashmit, tashme te njohur si me pozite te lekundur.
    Kategorizimet respektivisht, urbane dhe rurale, jane termat me te rinj, funksioni i te cileve ka per qellim parimor dhe final, identifikimin e zonave te caktuara per qellime ekonomike, politike, statistikore demografike etj, e jo nje orientim drejt kategorizimit abuziv te tyre, sic ndodh shpesh.

Eshte e vertete qe gjendja ekonomike si dhe kapaciteti intelektual ne fshat e tejkalon drejt negativitetit ate te qytetit, mgjth duke qene se qyteti apo rrethi X eshte pergjegjes (e ritheksoj) per shperndarjen e barabarte te fondeve te akorduara nga buxheti vjetor i qeverise Y (po marr rastin e Shqiperise, doemos) drejt gjithe komunave te fshatrave ne menyre sa me rigoroze, per nevojat me akute, ndodh e kunderta. Hipen filani ne krye te bashkise, (sic ka ndodhur keto 15-16 vitet e fundit ne Sh.) vidh e vidh e vidh, e abuzo ne menyra nga më maX-vet'perfituese, aq sa s'i nxë më agait (katundar dinak ky, lool) thesi (aq sa i ngjesh tufkat e kartushkave ne thes, me kembe -lol-) e pastaj sikur s'mjaftoi kjo; favorizo filan e filan njeri ne dëm te nje te tjetri e si rrjedhim dihen pasojat, qofte keto ekonomike, e ne rastin diskriminues e zgjeron akoma me teper distancen e keqinterpretimit te qellimshem te dallimit qytetar - katundar.
    Ky eshte realiteti, fatkeqesisht. Uroj qe e ardhmja te flase ndryshe!
    Ndryshuar për herë të fundit nga EXODUS : 27-04-2006 më 22:20

Faqja 2 prej 22 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kushtetuta e Kaçanikut, themelet e shtetit shqiptar në Kosovë
    Nga SkyThinks në forumin Kulturë demokratike
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 27-05-2016, 15:32
  2. Fatmir Limaj
    Nga ARIANI_TB në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 07-02-2015, 16:09
  3. Polici i ndërtimores terrorizon me armë qytetarët
    Nga Humdinger në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-02-2007, 07:52
  4. Kur qytetarët i thonë Mjaft keqpërdorimit politik
    Nga veris06 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-11-2006, 12:34

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •