Po ndesh Fshatar ndeshe Qytetar,kruesorja mos me ofenduar njeri tjetrin,
une kur shkoj ne Fshat me thojn qe na erdhi kjo zoragjikja.![]()
Po ndesh Fshatar ndeshe Qytetar,kruesorja mos me ofenduar njeri tjetrin,
une kur shkoj ne Fshat me thojn qe na erdhi kjo zoragjikja.![]()
- - Shumë shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askë!
Agim Metbala" ♥
Laura edi si eshte nje gje, pa ofendime, te flasim drejt.
Ne fshat njeriu ndihet i lire, nuk ka stres,nuk ka ndotjen e e qytetit, ne te gjitha diemnsionet.
Njerzit ne qytet duan sduan behen ipokrit se eshte vet sistemi i jetes i till, dhe sidomos ne kapitalizem, ndersa ne fshat secili punon ate cop tok qe ka, e fiton ato qe i nevojiten per baz ushqimore pa e vrar shum mendjen.
Nuk ka dallime fshatar qytetar,por dallim inteligjence, sepse njerzit nuk jan te gjith njesoj,secili ka preferencat e veta per menyren e jeteses, por ama qe te paragjykosh tjeterin per menyren e jeteses qe ben, do ishte e udhes, ti bije nje her lapsit, dhe te peshoje te mirat dhe te keqiat.
Dhe une jam i sigurt, qe njerzit e qytetit qe kan fituar njohuri te mjaftueshme, nese do kishin zgjidhjen e tyre ne mosh fejminore, jam mese i sigurt se do e kishin zgjedhur fshatin,per te jetuar.
Mire pra, po e vazhdoj un
ja ku po te prezantohet nje puro vlonjat,
lindur e rritur ne mes te vlores.
Sa per temem me fole tamam nuk do bere dallime dhe vetem injorantet bejne dallime te tilla pasi ne qe jemi ne emigrim i perkasim nje kategorie akoma me te veshtire qe qehet te "ardhurit" dhe nuk eshte aspak e lehte me tregu vlerat ne shtete te huaje.
Mendjemadhesia eshte KRENARIA e njerezve te dobet!
a egzston mundesia
as qytetar , e as katunar
po
Rock N Roll
Un jam vetëm një rrugaç i rock'n rollit
Nuk do të gënjej
Ata thonë se adhuroj djallin
Por ata mund të jenë budallenjë apo të qorra
Jam vetem nje rrugaç i rock'n rollit
Ata do mundohen të luajn me zemrat e juaja
Nëse ata do mund të shihnin të mbrendshmen tënde
Do shihnin fytyrën e vërtet.
une nuk kam asnje paragjukim per katundaret... njoh katundare qe jane 10 here me te njerezishem dhe me mirenjohes se qytetaret...
po te kisha paragjykime do te isha i njejte me europianet qe kane paragjykime ndaj shqiptareve...
sdq kur shoh qe nje katundar me 7 klase shkolle, qe behet drejtor ne mes te qytetit dhe nuk di as te flase mire shqip, aty me ngriten nervat...
le te behen, çfaredo. drejtore apo edhe ministra, por ama duhet te jene te zote dhe ta meritojne...
Vasudhaiva Kutumbakam
Krijoni Kontakt