Sa mire e shkruajme ne pergjithsi behet fjale besoj...Ktu ne forum shpesh shkruajm me shkurtime, shkruajme shpejt apo na pelqen te perdorim dialekte kshuqe mendoj se perdorimi i gjuhes shqipe duhet pare me gjere.
Pa dyshim gramatika nuk mjafton te shkruash mire shqip. Rendesi ka dhe kuptimi i asaj qe shkruan apo pasuria e fjalorit, menyra e perdorimit.
Personalisht mendoj se kam akoma mangesi..(s'di a perdoret kjo "akoma" se si zor do kemi kohe per rikuperime) po vertet ka shum fjale per te cilat jam ne dyshim si shkruhen, nese i perkasin gjuhes shqipe dhe nese jane te duhurat ne nje situate te caktuar..(kjo ka te beje me mos ditjen ne detaje te kuptimeve)
Pervec ksaj mendoj se dhe gjuhet e huaja, kryesisht turqishtja qe e kam perdorur shume kohet e fundit, e qe ka nje strukture shume te ndryshme nga ajo e gjuhes shqipe, kane ndikuar ne dobsimin e menyres se te shprehurit ne shqip..
Ah se mos harroj se fundi dhe shenjat e piksimit..Jo se nuk i di po shpesh i neglizhoj dhe per kte kam marre dhe vrejtje miqsore, mirdashese..lol..nga disa perfeksioniste te shqipes ne forum:-)..
Te vesh note fikse eshte e veshtire..megjithate po qendroj te teta (8)
Krijoni Kontakt