Close
Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 95
    Perjashtuar Maska e diikush
    Anëtarësuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    Pink, me sa di une, mjeket rekomandojne (shumica) per arsye higjenike; ndonje thote qe mund te kete shume pak humbje sensitiviteti perreth kaposhit mbas qethjes me tas , por gjithsesi dicka jo-signifikante.

Personalisht jam i kenaqur qe prinderit me bene synet , keshtu qe po te kem ndonje djale vete kur ti vije radha, do ja pres.

Mos degjo Kuqen qe te tremb me historira si ajo e klases se saj, se ato jane gjera shume ekstreme; nuk ka ndonje rrezik apo komplikim serioz nga synetlleku (per cunin qe eshte i vogel ama, jo burrin ... lol j/k).

Tek e fundit, sic thane edhe mesiperfolesit , degjo 7 a 8 dhe bej si do vete.

madmoiselle Maska e angeldust
    Anëtarësuar
    08-06-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    1,368
    Citim Postuar më parë nga panchovilla
    ...Kurse ka edhe semundje tjera qe po nuk qe lekura nuk mund te infektohet personi fare.
    ...qe je prere e morrem vesh. Por ka dhe menyra qe ta rrisesh prape. Biles menyrat e rritjes se lekures se prere aty poshte kane ekzistuar ne ne antikitet ne Romen e lashte.

Ajo semundja tjeter qe citohet shpesh neper studime eshte nje lloj kanceri i rralle i "lafshes"... qe kap 3 veta ne 10 milion, ose po ta krahasojme me popullsine e Shqiperise, ne gjithe Shqiperine i bie te kete vetem 1 person me kancer te tille. Kjo eshte nje shifer shume e vogel qe nuk justifikon prerje te lekures ne mase per cdo femije mashkull qe lind.

Njerezit ne kohet e sotme po s'u lane e po s'u pastruan.... si te duan le ta kene aty poshte... prerja s'mund te zevendesoje higjenen. Edhe per semundjet seksuale, po s'u mbrojtje keq e ke punen.

Kam lexuar edhe shkrime qe thone se per femrat eshte me i rehatshem kur s'eshte i prere. S'e di... eshte subjektive kjo gje ndoshta...
    Ndryshuar për herë të fundit nga angeldust : 13-12-2005 më 20:35
    In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.

I larguar Maska e panchovilla
    Anëtarësuar
    11-09-2005
    Vendndodhja
    Milky Way Galaxy
    Postime
    502
    Citim Postuar më parë nga angeldust
    ...qe je prere e morrem vesh. Por ka dhe menyra qe ta rrisesh prape.
    Jo moj bije se skam nevoje ta rris prape. Jam i kenaqur me dimensionet

Kam lexuar edhe shkrime qe thone se per femrat eshte me i rehatshem kur s'eshte i prere. S'e di... eshte subjektive kjo gje ndoshta...
    Une e kam degjuar te kunderten. Por sidoqofte kjo eshte `matter of choice`. Por edhe te preret ta nderrojne mendjen ty
    Hajt ika une tani...Shendet!

PS: Atehere pse shumices se femrave nuk i perlqejne te papreret?
    Hardworking pays off in future, laziness is paying off right now

Perjashtuar Maska e Prototype
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    1,450
    My bebi nuk do behet synet dhe pike ... do e mesoje buri si ta pastroje dhe ska per te pasur probleme

Ca e bejne per fe ca e bejne se mendojne se vlen per pasterti po po dite si ta mirembash ska pse te shkosh ne masa ekstreme .. kshuuu

Anëtarësuar
    11-09-2005
    Vendndodhja
    Milky Way Galaxy
    Postime
    502
    Citim Postuar më parë nga Evelyn
    My bebi nuk do behet synet dhe pike ... do e mesoje buri si ta pastroje dhe ska per te pasur probleme

Ca e bejne per fe ca e bejne se mendojne se vlen per pasterti po po dite si ta mirembash ska pse te shkosh ne masa ekstreme .. kshuuu
    Si flet me shume kompetence Nuk mund ta kesh idene fare sepse as ne burrat nuk flasim per gjera qe ju i dini me mire, apo jo? S'mund ta dish kurre si eshte me apo pa?
    Pra kush te doje si te doje le te veproje. Kete e ka demokracia.

................
    Anëtarësuar
    19-11-2004
    Postime
    1,110
    Mund të na thoni ju "mish-hequrit" se ku e keni kallon që ju bëjnë mbathjet dhe pantollonat??!!
    Natyra, çdo gjë që ka krijuar e ka krijuar sepse vlen për diçka (përjashto apandisitin)
    Na dalin tani QYLAFË-PRERËT e thonë që femrat kanë më shumë kënaqësi me ta !!
    Nga e nxorrët këtë xhevair o trima??
    Sa për diskutimin e pastërtisë, NUK RROJMË NË MESJETË DHE PA KUSHTE...nëse nuk do lahesh përditë, të qelbet edhe fija e flokut e jo më ai miku.
    Akoma me shekullin e shpatave na flisni o njerëz...apo s'keni ujë e drita edhe në USA ??!!

Perjashtuar Maska e Prototype
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    1,450
    Si flet me shume kompetence Nuk mund ta kesh idene fare sepse as ne burrat nuk flasim per gjera qe ju i dini me mire, apo jo? S'mund ta dish kurre si eshte me apo pa?
    Pra kush te doje si te doje le te veproje. Kete e ka demokracia.
    yeah free choice .. pastaj me mire te mendosh keshtu se me mendime te kalbura dhe idera qe po e preve do jete me mire ...

Anëtarësuar
    11-09-2005
    Vendndodhja
    Milky Way Galaxy
    Postime
    502
    Citim Postuar më parë nga Evelyn
    yeah free choice .. pastaj me mire te mendosh keshtu se me mendime te kalbura dhe idera qe po e preve do jete me mire ...
    Mua vetem nje gje me habit. Ne evrope e ne shtete tjera nuk ka rendesi. Kurse ne SHBA ka shume rendesi. Pra thjeshte nje mashkull apo mos te them gjaj fare qe nuk eshte `circumsized` shihet si `wierd? A mund te ma shpjegoje dikush kete?

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Evropianet nuk behen aq synet sa amerikanet, (pervec anglezeve qe behen njelloj me amerikanet)... kurse vitet e fundit dhe ne Amerike ka rene perqindja e femijeve qe behen synet ne martenitet. Vite me pare ne Amerike ka qene qe 95% e bebeve ne maternitet beheshin, kurse tani kjo shifer eshte ulur ne rreth 60%. Ne shtetet perendimore si per shembull ne Kaliforni synetlleku eshte vetem tek 30%-shi.

E keshtu... jada-jada-jada.... mamate te bejne vendime te informuara kur vendosin ta bejne ate pune... jo te marrin parasysh vetem si eshte moda.
    Para L2B, nuk ka qene ne "mode" syneti ne US. Me ardhjen e shume cifuteve nga Europa etj, dhe infiltrimi i tyre ne fushen e mjekesise (apo dhe mediave) gjerat ndryshuan. Arsyeja eshte shume e thjeshte. Ne Gjermani, gjate L2B, shpesh here cifutet identifikoheshin nga gjermanit me nje veprim praktik, "te ulnin pantallonat," pra dalloheshin qe ishin cifute sepse ishin bere synet, ne krahasim me popullaten gjermane, apo ne vende te tjera si ne France, Poloni, Itali etj.
    Kur erdhen ne US, per te evituar te kaluaren, (faktikisht thjesht menyre mbijetese) filluan te propagandonin te mirat e synetit.
    Ne 10 vjetet e fundit, jane bere studime nga me te ndryshme ne lidhje me kete ceshtje, po flas per ne US. Dhe nuk jane gjetur lidhje midis semundjeve dhe te berit apo jo synet. Thjesht, faktori kryesor ne nje menyre apo ne tjetren eshte higjena personale.
    Ne fakt ne US, nqs kerkon ta besh femijen synet ne maternitet kur lind, mesa di une, duhet te firmosesh per kete procedure, sepse doktoret nuk duan te mbajne pergjegjesi per pasojat. Po te ishte dicka natyrale, apo pa pasoja me vone, nuk ka pse firmos.

Per mendimin tim, vendimi i prinderve ne lidhje me kete ceshtje varet me shume nga besimi apo tradita fetare, sesa mjekesore.

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    No wonder pse eshte perqindja aq e ulur ne Kaliforni
    A din se gjysma e kaliforinise jane mejicano? Mekiska, Amerika e mesme dhe amerika latine nuk behet synet.
    Une se marr vesh cka don te thuash me keto perqindje? Nese mundohesh ta justifikosh mos berjen e synetin nuk me duket e llogjikshme aspak.

Perqindja e popullesise latine ne Kaliforni eshte 32%, as 50%, as 70%.

Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •