Close
Faqja 9 prej 10 FillimFillim ... 78910 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 95
    V per Vendeta Maska e ORIONI
    Anëtarësuar
    10-12-2003
    Vendndodhja
    Shkup-Prishtine-Ulqin-Tirane-Cameri
    Postime
    919
    Citim Postuar më parë nga pink
    Or ti Alket Barkderri
    Kete e kane damkosur si ato vicat spanjolle.

Synetlluku eshte nje miresi shendetsore e cila nuk ka nevoje per shume llogjike mjafton me qene mashkull ta kuptosh dhe mos kesh bark shume qe te pengon shikimin.Ketu e ka pasur qellimin dhe Pinku perderisa i tha barkderr.Lol

i/e regjistruar Maska e arber x
    Anëtarësuar
    02-03-2005
    Postime
    51
    Citim Postuar më parë nga Lioness
    Dardajan, analize interesante, por kur lexova kete pjese, te me falesh por kam qeshur me te madhe. Qe ta marrim vesh mire tani, per ne qe s'dime shume nga keto pune, lol, dmth ata te pasynetllosurit jane ne pergjithesi " 2 min man?!" Ndersa ata te synetllosurit vazhdojne me vale te gjata?! Ky eshte ndryshimi? Teme interesante, cfare nuk meson !
    Epo te mendjeni dhe mua pra, se me bete per te qeshur vertete. Nuk po i referohem askujt ne vecanti, por e kam ne pergjithesi me reagimet ndaj kesaj teme. Me thene te drejten, une nuk aktivizohem fare ne forum keshtu qe ju mund te qeshni edhe me shume me mua qe kujthohem si kofini pas te vjelave per te shkruar. Jam si ata qe vezhgojne nga larg dhe bejne lloj-lloj fytyrash kur lexojne shkrime te ndryshme. Por ne fakt ka tema interesante dhe mendime interesante, te vlefshme per tu marre ne konsiderate. Me pak fjale diskutime te frytshme, por ka dhe te tilla qe te ngacmojne humorin, si ne rastin e mesiperm.
    Nuk i kam lexuar te gjitha postimet rreth kesaj teme, por dua te shtoj vetem dicka qe mund edhe ta keni ndeshur me pare.
    Normalisht, rrethprerja (ose synetlleku si te doni quajeni) eshte mese i rekomanduar nga ana shkencore, mjeksore. Ka nje moment qe eshte me i pershtatshmi per tu kryer ky operacion.Eshte dita e tete e lindjes kur femija ka imunitetin me te madh gjate gjithe jetes se tij.
    Ne Shqiperi nuk besoj se ka munguar informacioni nder mjeke, sesa ka munguar informacioni tek prinderit. Si rrjedhim i takon qe meshkujt kane vuajtur ose kane "shijuar" pasojat ne rini te tyre, qe besoj nuk kane qene fare situata te kendshme per me teper kur duhet te mbuloheshin me fustanelle .
    Nejse kaq kisha per te shtuar sepse sikur nuk ma zuri syri gjekundi kete fakt. Por ndoshta eshte vetem vezhgimi im i dobet pasi nuk e kam lexuar linkun ku eshte marre informacioni. Nese eshte fakt i perseritur per ju, atehere mund edhe ta injoroni si shkrim.

Ps: A ka ndonje mjek/e ketu ne forum? Kam nevoje te di dicka qe ka lidhje me endokrinologjine. Nese po merreni mundimin te me kontaktoni, sepse e shoh qe jeni forumista aktive ( te rrethprere ) dhe nuk ma ha mendja qe do me lini pa pergjigje. Do te ishte habi e madhe pastaj.............

i/e larguar
    Anëtarësuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Ministria e Mbrojtjes Se Republikes Demokratike te Shqiperise
    Postime
    1,499
    Eshte dita e tete e lindjes kur femija ka imunitetin me te madh gjate gjithe jetes se tij.
    Po e vertete! Po e kam lexuar dhe une ne Kuran kete.

Femija 8 ditor, jo vetem dhimbjen dhe infeksionet e mundshme per synetllekun e perballon, por ka imunitetin me te madh te tretjes ne stomak, imunitetin me te madh per te perballuar vrapime, imunitetin me te madh per te perballuar strese etj.

<-----
    Anëtarësuar
    13-05-2002
    Postime
    985
    Citim Postuar më parë nga Kuqalashja
    p.s. uster per president. vote for uster; i paster nga brenda e nga jashte.
    Sa inatçore je lol
    Megjithate , Larg duart nga Vietnami
    ...

madmoiselle Maska e angeldust
    Anëtarësuar
    08-06-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    1,368
    Citim Postuar më parë nga Alket123
    Po e vertete! Po e kam lexuar dhe une ne Kuran kete.

Femija 8 ditor, jo vetem dhimbjen dhe infeksionet e mundshme per synetllekun e perballon, por ka imunitetin me te madh te tretjes ne stomak, imunitetin me te madh per te perballuar vrapime, imunitetin me te madh per te perballuar strese etj.
    Ncuq!

Flisni si Cekja te ajo komedia ku luante pjesen e nje doktori popullor! Paska imunitetin me te madh ne diten e 8-te femija!

Momentin qe lind femija (jo shtatanik dhe me peshe normale) ka imunitetin njelloj si te mamase sepse ja ka mare nga placenta gjate shtatzanise. Sistem imun qe te prodhoje antitrupat e vet femija i sapolindur nuk ka! Pastaj gjate nje periudhe 6 muajshe mbas lindjes, antitrupat e mamase qe ka mare nga lindja harxhohen derisa shkojne ne zero. Ne periudhen midis 2-3 muajsh fillojne te formohen antitrupat e vet, te femijes. Ne momentin para se te ndodhe kjo e fundit femija ka imunitetin me te dobet te mundshem. Prandaj duhen ushqyer femijet me qumesht gjiri... sepse qumeshti i gjirit permban antitrupa qe suplementojne imunitetin e dobet te femijes ne 6 muajt e pare te jetes. Sistem imun te plote femija mund te kete nga mosha 4-5 vjec. Prandaj femijet e vegjel jane ne rrezik me te madh te sa e sa semudjeve infektive.

Sa per dhimbje ajo eshte e tmerrshme sepse ne shume raste nuk behet as me anestezi te pershtatshme. Tek femijet e vegjel s'mund te japesh ilace per anestezi te plote. Vetem mund t'ja lyejne me ndonje krem atje me duket. Ajo dhimbje eshte traume per nje bebi aq te vogel.
    Ndryshuar për herë të fundit nga angeldust : 18-12-2005 më 22:23
    In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.

i/e larguar
    Anëtarësuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Ministria e Mbrojtjes Se Republikes Demokratike te Shqiperise
    Postime
    1,499
    Citim Postuar më parë nga angeldust
    Flisni si Cekja te ajo komedia ku luante pjesen e nje doktori popullor! Paska imunitetin me te madh ne diten e 8-te femija!
    angeldust arben-x eshte mjeku popullor ose Cekja si i referoheni juve qe kerkoni. Te dy e kemi lexuar ne Kuran se eshte dita 8 e jetes qe njeriu ka imunitetin me te madh te jetes se tij.

Citim Postuar më parë nga arben x
    Nuk i kam lexuar te gjitha postimet rreth kesaj teme, por dua te shtoj vetem dicka qe mund edhe ta keni ndeshur me pare.
    Normalisht, rrethprerja (ose synetlleku si te doni quajeni) eshte mese i rekomanduar nga ana shkencore, mjeksore. Ka nje moment qe eshte me i pershtatshmi per tu kryer ky operacion.Eshte dita e tete e lindjes kur femija ka imunitetin me te madh gjate gjithe jetes se tij.

Anëtarësuar
    08-06-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    1,368
    Citim Postuar më parë nga Alket123
    angeldust arben-x eshte mjeku popullor ose Cekja si i referoheni juve qe kerkoni. Te dy e kemi lexuar ne Kuran se eshte dita 8 e jetes qe njeriu ka imunitetin me te madh te jetes se tij.
    Kur e keni lexuar ne Kuran, postojeni ne forumi i fese, jo ketu. Perndryshe, ashtu sic e shoh une, beni padrejtesi! Femija nuk ka aspak imunitet me te madh diten e tete. Femija ka imunitet prej adulti vetem kur sapo lind (ate moment qe i pritet kerthiza), dhe gjithashtu kur arrin nja 5 vjec. Gjate periudhes se ndermjetme, sidomos 6 muajt e pare te jetes eshte i predispozuar per infeksione.
    Ndryshuar për herë të fundit nga angeldust : 19-12-2005 më 00:25
    In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.

Perjashtuar Maska e diikush
    Anëtarësuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    ore megjithmend ka mare zjarr tema sikur do tjua presin juve lipen fare ne te rritur qe jeni te tere, jo sikur behet fjale per nje mendim qe kerkoi roza (pinku) per djalin e shoqes

usterin qe e votoi kuqja per president te na paraqese platformen dhe se cdo te beje ai kur te vije ne fuqi per synetllekun, ca amendamente do parashtroje dhe a do bejme referendum popullor per synetllekun, apo si? lol

P.s. edhe atij arberit juve doktorat ju lutem kontaktojeni ne privat urgjentisht, pasi ai nuk ka kohe te tepert si puna jone te parashtroje pyetjen ketu ne forum, po patjeter qe meriton trajtim te vecante meqe e dinte kete te dites se 8-te te imunitetit te femijeve
    Ndryshuar për herë të fundit nga diikush : 19-12-2005 më 00:40

Anëtarësuar
    08-06-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    1,368
    Citim Postuar më parë nga diikush
    ore megjithmend ka mare zjarr tema sikur do tjua presin juve lipen fare ne te rritur qe jeni te tere, jo sikur behet fjale per nje mendim qe kerkoi roza (pinku) per djalin e shoqes
    It's a matter of principles.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar më parë nga diikush
    ore megjithmend ka mare zjarr tema sikur do tjua presin juve lipen fare ne te rritur qe jeni te tere, jo sikur behet fjale per nje mendim qe kerkoi roza (pinku) per cunin e shoqes

Me ne fund , fol o Diikush fol , se vetem ti me paske kuptuar .

Me verte sikur e hapa temen une te diskutojme " te papreret " vs " te preret " .
    Dhe me lart e thashe si me shaka , " e keni si e keni , vate ajo pune " .. dilema tani qendron te bebet qe vine ne jete , dhe jo te Ju qe jeni burra tani ne fakt .... ( Ouch , skeni faj qe irritoheni , vetem mendimi , ideja jua ben mishin puprrica - puprrica )
    Ndryshuar për herë të fundit nga PINK : 19-12-2005 më 11:13
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Faqja 9 prej 10 FillimFillim ... 78910 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •