Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 36 prej 36
    me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671

Talking

Citim Postuar më parë nga Legjion
    Interesat kombëtare? Ti do të thuash që interesat turke, greke, çifutamerikane, arabe, italiane dhe serbo/maqedone nuk janë interesat tona kombëtare. Mos do të thuash që luftrat tona moderne krishtero-islamiko-jehovaiste dhe çapitjet pas tyre nuk janë interesat tona kombëtare. Mos do të thuash që partitë tona të panumërta demokratike nuk janë interesat tona kombëtare. Ne luftojmë për integrim ose në Europë ose në Amerikë ose në Konferenca Arabike dhe ti na thua se këto nuk janë interesat tona kombëtare? - Turp, turp... Po për çfarë të luftojmë e punojmë ne ore për Shqipërinë e shqiptarët vallë, për veten tonë të punojmë? Ç'na thua o nacionalist primitiv, i pacivilizuar, o s'ke turp s'ke, racist i keq. Ne duhet ta përqafojmë multinacionalizmin se kjo është bota e re dhe rruga jonë e dashurisë për njerëzimin çan përmes traditave dhe sistemeve politike të të tjerëve. Mezi presim ndonjë alien të na tregojë traditën e tij ta adoptojmë dhe atë.

Jahvehu, Allahu, Krishna, Dollari e bekofshin Albaninë! Nxirrni llapën dhe gatituni...
    E ke pshtjelle e ke ba lamsh me dollar jahvena arab e multinacionalizma.
    Qfar civilizimi te ri po dojshe me na kriju keshtu Xhaxhi Ideolog i nderuar

MBRET Maska e ILIRI I MADH
    Anëtarësuar
    06-12-2005
    Vendndodhja
    Manastir, Ilirida
    Postime
    162
    Citim Postuar më parë nga alibaba
    Gjithashtu ata qe kane bere keto krime jane te njejtit qe sot shetiten te lire ne Maqedoni dhe sigurisht qe nuk ka bashke jetese me armiq.
    Edhe Policat ndimonin qe ti djegin shtepite Shqiptare...sigurisht qe jane te lire...

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Citim Postuar më parë nga elbasanas
    Un besoj qe bashkimi i trojeve shqiptare do behet VETEM kur shqiptaret do kene ushtri edhe b ol e te luftojne armiqte edhe ta marrin me lufte te ndershme.

Per momentin kjo esht e pamundur. Te fokusohemi vetem ke pavarsia e kosoves qe esht shume e mundur.
    Plotesisht me vend.Dhe nuk ka rruge tjeter perveq me lufte.
    Por nuk duhet nenvleresu potenciali luftarak i shqipetareve.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-12-2005
    Postime
    18

Arbën Xhaferi - Bashkim të Maqedonisë Perëndimore, Shqipërisë dhe Kosovës

Të nderuar vëllezër shqiptar

Arbën Xhaferin e vlerësoj shumë lart në aspektin intelektual, ndërsa sa i përket atyre se çka ka vepru në Maqedoni sa ka qenë në pushtet nuk e di.
    Ajo çka ka thënë Arbën Xhaferi, është e vetmja zgjidhje e qëndrueshme për zgjidhjen e çështjes shqiptare, duke mos i harruar edhe trojet shqiptare ne luginen e Preshevës, ne Malin e Zi dhe shqiptarët e Çamërisë. Sa është e realizueshme kjo është një ? e madhe, por më së shumti do të varet nga ne shqiptarët. Tash disa nga ju kam me me shajt, me me qujt te prapambetur a ku e di une çka, mirëpo ajo është e vërteta.

Shqiptarët jasht Shqipërisë kan mbetur kundër vullnetit të tyre dhe janë detyruar që të bashkëjetojnë me popujt tjerë në mënyrë të dhunshme, këtë të gjithë e dimë. Unë jetoj në Kosovë, dhe tani për tani pozita e shqiptarëve ne Kosovë është shumë më e mirë, mirëpo nuk ma jep askush të drejtën që ti harroj vëllezërit e mi në trojet tjera. Përderisa unë i them vetes shqiptar, unë kurr nuk do të pajtohem me dhunën që ushtrohet ndaj bashkatdhetarëve të mi kudo qofshin ata. Por kjo nuk duhet të jetë në asnjë mënyrë e tërë ajo që ne duhet të bëjmë, ne duhet të punojm dhe të veprojm në mënyrë aktive, secili prej nesh, me aq mundësi sa kemi që t’i ndihmojm njëri tjetrit sepse jemi të vetëm në këtë rajon, askush nuk na don, të gjith fqinjët tan na urrejn. Krejt ajo sa ne do të fitojm varet kryekëput nga organizimi ynë, e jo nga të tjerët. Është tepër e dëmshme prej nesh nëse nisemi prej asaj se Amerika ka me na ndihmu, Amerika ka ma na e pru pavarësin ose bashkimin kombëtar. KURR në asnjë mënyrë, përderisa ne nuk punojm dhe nuk lujftojm për interesat tona. SHBA-te kurr nuk do ta kishin bombarduar Beogradin pa qenë vendosmëria jonë përmes luftës së UÇK-së, e më herët bombardimi i Beogradit për Kosovën për shumkend ka qenë e pabesueshme.

Frika e jonë besoj se është: a është e arritshme bashkimi i trojeve shqiptare ? Ka mundësi shumë të mëdhaja që të arrihet një gjë e tillë.
    E para çka ne si shiptarë duhet të bëjmë është te tregohemi të vendosur në qëllimet tona dhe të punojmë intensivisht për realizimin e tyre dhe une jam i bindur se ka njerëz që janë duke punuar intenzivisht në këtë drejtim.
    E dyta është gjetja e mbështetjes nga fuqit e mëdhaja për realizimin e këtij qëllimi, përmes arsyetimeve të cilat do të tregonin pse një zgjidhje e tillë është me e mira arsye të tilla ka dhe ato arsye i kan hulumtu edhe vetë fuqit e mëdha. Një bazë të mirë e kemi me SHBA-të dhe me Anglinë (MB). Por po e theksoj edhe një herë se për të fituar mbështetjen e tyre nevojit vendosmëria dhe puna e jonë.

Çka do të na sjell e ardhmja unë nuk e di, por sipas mendimit tim bisedimet për statusin e Kosovës do të jenë të dështuara, dhe kjo sipas mendimit tim do të hap rrugën për opsionin e nderrimit të kufijve në ballkan. Rasti i shqiptarve në të a.q. Maqedoni është më i mirë, pasi për ndarjen e maqedonisë janë të pajtimit edhe grekët edhe bullgarët por edhe serbët. Do te jete veshtire për shqiptarët ne luginën e Preshevës, ne malin e zi dhe në Çamëri.

Shpresoj dhe e lus Allahun xh.sh. që të na ndihmoj drejt rruges sonë të drejt

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Arben Xhaferit po te ishte anetar i forumit do i shtoja ca pike per kete qe ka thene dhe si e ka argumentuar por Arbeni po harron se ne "lufte e siper" do te ndodhe: te fitojne "forcat" qe japin me shume territore pales armike ashtu qe me ndihmen e forcave armike te vijne ne pushtet si flete-garance per pazarin qe kane bere me ta.

Keshtu edhe vet Arben Xhaferri si iniciator i kesaj ideje ne fund te propagandes se eger televizive dhe luftes se brendshme politike te finansuar nga pala armike do te perfundoje si armik i popullit keshtu bajrakun do t'ia marrin kuislinget me energjik dhe ata qe jane te gatshem ti japin me shume territore strategjike armikut per karrigen e vet.

Ndjese paste.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

ILIR NË GEN Maska e flory80
    Anëtarësuar
    03-12-2006
    Vendndodhja
    Buzë Vjosës Kaltëroshe
    Postime
    1,531
    Arbën Xhaferri me sa mbaj mend unë ka dalë me këtë ide qysh në fillimet e shtetit artificial të FYROM-it
    Çuditem se si nuk mbështetet gjerësisht ideja e tija
    Rroftë Shqipëria Etnike
    EH I ZIU NJERI, GËLLTIT DIKU NJE LUGË ÇORBË TË PRISHUR, EDHE VJELL PASTAJ PËR GJITHË JETËN!

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema të Ngjashme

1. Gjykata zbardh vendimin: SHIK-u vrau Remzi Hoxhën si ‘agjent serb’
    Nga ex-x në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 384
    Postimi i Fundit: 26-09-2013, 08:45
  2. Vrasja e Kolonel Ahmet Krasniqit..
    Nga Brari në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 04-10-2010, 04:41
  3. Kosova në udhëkryq
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 01-03-2009, 11:52
  4. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •