E ke pshtjelle e ke ba lamsh me dollar jahvena arab e multinacionalizma.Postuar më parë nga Legjion
Qfar civilizimi te ri po dojshe me na kriju keshtu Xhaxhi Ideolog i nderuar![]()
![]()
![]()
E ke pshtjelle e ke ba lamsh me dollar jahvena arab e multinacionalizma.Postuar më parë nga Legjion
Qfar civilizimi te ri po dojshe me na kriju keshtu Xhaxhi Ideolog i nderuar![]()
![]()
![]()
Edhe Policat ndimonin qe ti djegin shtepite Shqiptare...sigurisht qe jane te lire...Postuar më parë nga alibaba
Plotesisht me vend.Dhe nuk ka rruge tjeter perveq me lufte.Postuar më parë nga elbasanas
Por nuk duhet nenvleresu potenciali luftarak i shqipetareve.
Të nderuar vëllezër shqiptar
Arbën Xhaferin e vlerësoj shumë lart në aspektin intelektual, ndërsa sa i përket atyre se çka ka vepru në Maqedoni sa ka qenë në pushtet nuk e di.
Ajo çka ka thënë Arbën Xhaferi, është e vetmja zgjidhje e qëndrueshme për zgjidhjen e çështjes shqiptare, duke mos i harruar edhe trojet shqiptare ne luginen e Preshevës, ne Malin e Zi dhe shqiptarët e Çamërisë. Sa është e realizueshme kjo është një ? e madhe, por më së shumti do të varet nga ne shqiptarët. Tash disa nga ju kam me me shajt, me me qujt te prapambetur a ku e di une çka, mirëpo ajo është e vërteta.
Shqiptarët jasht Shqipërisë kan mbetur kundër vullnetit të tyre dhe janë detyruar që të bashkëjetojnë me popujt tjerë në mënyrë të dhunshme, këtë të gjithë e dimë. Unë jetoj në Kosovë, dhe tani për tani pozita e shqiptarëve ne Kosovë është shumë më e mirë, mirëpo nuk ma jep askush të drejtën që ti harroj vëllezërit e mi në trojet tjera. Përderisa unë i them vetes shqiptar, unë kurr nuk do të pajtohem me dhunën që ushtrohet ndaj bashkatdhetarëve të mi kudo qofshin ata. Por kjo nuk duhet të jetë në asnjë mënyrë e tërë ajo që ne duhet të bëjmë, ne duhet të punojm dhe të veprojm në mënyrë aktive, secili prej nesh, me aq mundësi sa kemi që t’i ndihmojm njëri tjetrit sepse jemi të vetëm në këtë rajon, askush nuk na don, të gjith fqinjët tan na urrejn. Krejt ajo sa ne do të fitojm varet kryekëput nga organizimi ynë, e jo nga të tjerët. Është tepër e dëmshme prej nesh nëse nisemi prej asaj se Amerika ka me na ndihmu, Amerika ka ma na e pru pavarësin ose bashkimin kombëtar. KURR në asnjë mënyrë, përderisa ne nuk punojm dhe nuk lujftojm për interesat tona. SHBA-te kurr nuk do ta kishin bombarduar Beogradin pa qenë vendosmëria jonë përmes luftës së UÇK-së, e më herët bombardimi i Beogradit për Kosovën për shumkend ka qenë e pabesueshme.
Frika e jonë besoj se është: a është e arritshme bashkimi i trojeve shqiptare ? Ka mundësi shumë të mëdhaja që të arrihet një gjë e tillë.
E para çka ne si shiptarë duhet të bëjmë është te tregohemi të vendosur në qëllimet tona dhe të punojmë intensivisht për realizimin e tyre dhe une jam i bindur se ka njerëz që janë duke punuar intenzivisht në këtë drejtim.
E dyta është gjetja e mbështetjes nga fuqit e mëdhaja për realizimin e këtij qëllimi, përmes arsyetimeve të cilat do të tregonin pse një zgjidhje e tillë është me e mira arsye të tilla ka dhe ato arsye i kan hulumtu edhe vetë fuqit e mëdha. Një bazë të mirë e kemi me SHBA-të dhe me Anglinë (MB). Por po e theksoj edhe një herë se për të fituar mbështetjen e tyre nevojit vendosmëria dhe puna e jonë.
Çka do të na sjell e ardhmja unë nuk e di, por sipas mendimit tim bisedimet për statusin e Kosovës do të jenë të dështuara, dhe kjo sipas mendimit tim do të hap rrugën për opsionin e nderrimit të kufijve në ballkan. Rasti i shqiptarve në të a.q. Maqedoni është më i mirë, pasi për ndarjen e maqedonisë janë të pajtimit edhe grekët edhe bullgarët por edhe serbët. Do te jete veshtire për shqiptarët ne luginën e Preshevës, ne malin e zi dhe në Çamëri.
Shpresoj dhe e lus Allahun xh.sh. që të na ndihmoj drejt rruges sonë të drejt
Arben Xhaferit po te ishte anetar i forumit do i shtoja ca pike per kete qe ka thene dhe si e ka argumentuar por Arbeni po harron se ne "lufte e siper" do te ndodhe: te fitojne "forcat" qe japin me shume territore pales armike ashtu qe me ndihmen e forcave armike te vijne ne pushtet si flete-garance per pazarin qe kane bere me ta.
Keshtu edhe vet Arben Xhaferri si iniciator i kesaj ideje ne fund te propagandes se eger televizive dhe luftes se brendshme politike te finansuar nga pala armike do te perfundoje si armik i popullit keshtu bajrakun do t'ia marrin kuislinget me energjik dhe ata qe jane te gatshem ti japin me shume territore strategjike armikut per karrigen e vet.
Ndjese paste.
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Arbën Xhaferri me sa mbaj mend unë ka dalë me këtë ide qysh në fillimet e shtetit artificial të FYROM-it
Çuditem se si nuk mbështetet gjerësisht ideja e tija
Rroftë Shqipëria Etnike
EH I ZIU NJERI, GËLLTIT DIKU NJE LUGË ÇORBË TË PRISHUR, EDHE VJELL PASTAJ PËR GJITHË JETËN!
Krijoni Kontakt