Close
Faqja 38 prej 65 FillimFillim ... 28363738394048 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 371 deri 380 prej 641
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Perse nuk na bjen ato referencat e atij shitesit tend te pazari i gjelber ku i blene qepet dhe domatet, jam i sigurt se do te kene disafish me teper mbeshtetje se keto pislleqe qe me sjell x.y dr. adhamudh kurkushi e spekulante tjere qe ti diskutojme.
    Ndersa etiketimet i bere vet, se une nuk nxora "tine" greko-sllav por bullgaro-tataro-turko-greko-sllav, as iliret nuk i nxora fenikas por dardane te kthyer nga diaspora, me me kete nenkuptohen edhe "maqedhonet" tu jo por Emathianet Epirrotet, Khaonet etj. Te gjithe keta nga diaspora dardane te kthyer per te themeluar mbreteri te reja si ajo e romes, frances dhe anglise duke mos harruar ketu edhe ate te belgjikes.
    Greket ,
    po e kane then greket vet, se jan jevge nga afrika s'kam cte shtoj me teper une, po vetem do te precizoj se erdhen nga paralagjet e egjiptit dhe rrethi i portit detar.
    Keto teorit tua pansllave shko shitja atij dr adhamudhit tend qe te ka derguar ketu te dezinformosh shqiptaret.
    Kaq kisha me ty. Tani e tutje je ne listen e injorimit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 13-10-2006 mė 00:25
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-07-2006
    Postime
    170
    Citim Postuar mė parė nga Baptist
    po e kane then greket vet, se jan jevge nga afrika s'kam cte shtoj me teper une.
    Hendede ketu me dil!
    Une, mire apo keq, i kam shprehur hamendjet e mia ne postimet e mesiperme, duke dhene, aq sa kam mundur ne vija te pergjithshme, informacione per periudhat kohore me te mundshme, qe mund te kene ardhur dhe se nga cillat drejtime konkretisht!
    Kjo pergjigja yte aty lart mua me duket me afer te vertetes, porse eshte shume e thate ne te njejten kohe!
    Mos valle tine je ay i ndrojturi i shekullit, apo kerkon vetem te dish se c'fare dime ne te pashkollet?!
    Te na falesh per kusuret, se me duket se te kemi ngushtuar cik si shume , si i thone, sidomos kur behet fjale per prejardhjen e grekeve!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-07-2006
    Postime
    170
    Perse nuk na bjen ato referencat e atij shitesit tend te pazari i gjelber ku i blene qepet dhe domatet, jam i sigurt se do te kene disafish me teper mbeshtetje se keto pislleqe qe me sjell x.y dr. adhamudh kurkushi e spekulante tjere qe ti diskutojme.
    Ndersa etiketimet i bere vet, se une nuk nxora "tine" greko-sllav por bullgaro-tataro-turko-greko-sllav, as iliret nuk i nxora fenikas por dardane te kthyer nga diaspora, me me kete nenkuptohen edhe "maqedhonet" tu jo por Emathianet Epirrotet, Khaonet etj. Te gjithe keta nga diaspora dardane te kthyer per te themeluar mbreteri te reja si ajo e romes, frances dhe anglise duke mos harruar ketu edhe ate te belgjikes.
    Greket ,
    po e kane then greket vet, se jan jevge nga afrika s'kam cte shtoj me teper une, po vetem do te precizoj se erdhen nga paralagjet e egjiptit dhe rrethi i portit detar.
    Keto teorit tua pansllave shko shitja atij dr adhamudhit tend qe te ka derguar ketu te dezinformosh shqiptaret.
    Kaq kisha me ty. Tani e tutje je ne listen e injorimit.
    Une per vete nuk kam degjuar ndonje dardan dhe aq me teper historian, qe t'i nxjerre Illyret, Epirotet dhe Maqedhonet te erdhur pe Azise se vogel!
    Ato referenca, qe une kam sjelle, te sakta apo te pasakta qofshin, nuk do te thote se tine duhet te me gjykosh mua per gabimet, apo gjynajet e atyre qe i kane prodhuar ato! Andaja them une, le te diskutojme referencat me mire se sa te gjykojme njeri tjetrin dhe se ato listat e injorimit i hyjne ne pune vetem ciliminjve! Por megjithate "urime" per sherbimin e vyer, qe po i ben ceshtjes greke me keto teorite e tua, qe po na i shet neve te pashkolleve, ku nxjerr Illyret, Epirotet dhe Maqedhonet te erdhur pe Azise se vogel!

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Une vetem edhe nje pyetje kam, pse nuk kerkon referenca burimore, ose nese keto jane te veshtira, perse nuk citon shkencetare serioz ne lidhje me qeshtjet, pasi teoria ime te duket e thate, por me sjell ketu citate askush hiqash si puna e atij sllavo-maqedoncit aventurier Dr. Sam(uil) Vaknin? Dhe teorira tjera qe qarkullojne neper forumet sllave e greke?

Eshte me e sinqerte te biesh te dhena te ose pa interpretuara fare, ashtu si di vete, sesa te biesh interpretime nga mjedise dhe persona te deshmuar antishqiptar.
    Dhe jo, nuk te kam vene ne kurrfare liste, se nuk merrem me keso gjerash. Ishte thjeshte nje shprehje figurative, se per ta bere kete do te duhej te isha edhe vete injorant ose te mos e vizitoja me kete faqe.

Citim Postuar mė parė nga Arsato1
    Une per vete nuk kam degjuar ndonje dardan dhe aq me teper historian, qe t'i nxjerre Illyret, Epirotet dhe Maqedhonet te erdhur pe Azise se vogel!
    Kurse une kam degjuar nga burime antike se ata krenoheshin me kete perfshire ketu edhe romaket te cilet porositen shkrimin dhe botuan Eneiden me urdher shteteror. Prandaj them se teoria ime per origjinen pellasge dhe shtrirjen e tyre ne periudhen protohistorike eshte fundementale per kuptimin e levizjeve dhe shkembimeve qe jan bere midis ketyre tri kontinenteve te gjitha te banuara nga kolonet shqiptar. Pse si mendon ti se do te quheshin shqiptaret e diaspores po te ktheheshin nga amerika pas je katastrofe te madhe natyrore serish ne shqiperi e vende tjera ku ka shqiptare pas kesaj, invazion amerikan?

Prandaj menyra se si e interpretove ate qe thash une ne ato pak vargje eshte shtremberim ose kuptim i pamjaftueshem i se vertetes qe reflektojne ato dhe nuk paraqet vleren historike qe permbajne ato.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 13-10-2006 mė 07:55
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Citim Postuar mė parė nga arsato1
    E bre Baptist mos u merzit kaq shume tine me mua, ce nuk i nxora une Hyll-ire keta dardanet dhe pellazget e gad. dhe trojanet, por ayne, qe ka formuluar I/E Ethymological Dictionary!
    Nese "Hyll" dhe "Helios" nuk jane sinonime, a nuk nenkuptojne te njejten gje, gjithmone sipas I/E Ethymological Dictionary?!
    Helen't nuk kanė ekzistue para luftės sė trojės ose nuk pėrmenden.
    Fillimisht nė Greqi kanė jetue pellazgėt siē e dimė.Mė pas pėr shkak tė ardhjes sė Danaut dhe Egjiptit pėrbėrja racore ndryshoi.
    Por ekziston njė hamendje nė lidhje me pėrkatėsinė etnike tė luftėtarėve kundėr Trojės.Pėrse kali nga druri u quajt "dhuratė e danajve" dhe jo e Ahijįvės (akejve)?
    Siē duket akejtė kanė kénė nji kastė sunduesish ose komandantėsh pėrmbi plebsin Danajo-Egyptas.
    Both the Trojans and the Greeks were commanded by huge blond princes, the heroes of Homer, while the bulk of the armies on both sides was composed of little brunet Pelasgians, imperfectly armed and remorselessly butchered by the leaders on either side. The only common soldiers mentioned by Homer as of the same race as the heroes, were the Myrmidons of Achilles.
    Mė duket e besueshme sa i pėrket Ahijįvės, mirėpo trojanėt sipas mendimit tim nuk kanė pasė tė bįjnė asgjį me kėto dallime racore nė atė kohė.Ahijįva ishte nji fis nordik-indoeuropian qė kishte ardhė nė Greqi sipas mendimit tim jo nga veriu por pėrmes Azisė sė vogėl.

Kjo mį poshtė po flet nė favorin tand deridikund:
    About the time that the Acheeans and the Pelasgians began to amalgamate, new hordes of Nordic barbarians, collectively called Hellenes, entered from the northern mountains and destroyed this old Homeric-Mycenaean civilization. This Dorian invasion took place a little before 1100 B.C.

Simbas traditės nė atė kohė Dorėt kanė kénė tė ndarė nė tri grupe: Dimalėt, Hyllejt, dhe Pamfylėt.Dy fiset e para identifikohen lehtė sepse tė njajtat pėrmenden edhe mė trojet ilire nė veri, kurse fisi i tretė mendohet tė jetė pėrzierje e dy fiseve tė para.

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    He, he, he . . .
    Po kjo s'po ta kap syni si asht ma kontradiktore se tana tjerat a?

Citim Postuar mė parė nga Alibaba
    About the time that the Acheeans and the Pelasgians began to amalgamate, new hordes of Nordic barbarians, collectively called Hellenes, entered from the northern mountains and destroyed this old Homeric-Mycenaean civilization. This Dorian invasion took place a little before 1100 B.C.
    N'kohen qi Akhejt filluan me u perzi me Pellazgte, hordhite e reja t'barbarve verior, t'quejtun kolektivisht (kqyre ti ni here!) Helen, hyne nepermjet t'bjeshkve veriore dhe shkatrruan ket civilizim t'mocem Mikeno-Homerik. (Qyre tash) Ky invazjon Dorik ndodhi pak para 1100 P.K.

A ka nevoje me komentua gja?!!

He, he, uqte e historise e kan maru ket mjegull mja hup ferkemen shqiptarit.
    Ska skence ktu!
    E kom thane e po e perseris. Me ket mjegull del qi krejt bota asht greke e qi s'ka pas tjeter sen vec grek qi kan luftu me grek qi jan dynde prej greqije me ardh n'greqi me i pushtu grekt, e jo kta grekt e eger kan luftua kunder ktyne tjerve, kush dreci me ju ra n'fije, e rren mi rren bahet pala ma e trashe e nashta ju beson dikush.

Aeneas Dardanus

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-07-2006
    Postime
    170
    Citim Postuar mė parė nga alibaba
    Helen't nuk kanė ekzistue para luftės sė trojės ose nuk pėrmenden.
    Fillimisht nė Greqi kanė jetue pellazgėt siē e dimė.Mė pas pėr shkak tė ardhjes sė Danaut dhe Egjiptit pėrbėrja racore ndryshoi.
    Por ekziston njė hamendje nė lidhje me pėrkatėsinė etnike tė luftėtarėve kundėr Trojės.Pėrse kali nga druri u quajt "dhuratė e danajve" dhe jo e Ahijįvės (akejve)?
    Siē duket akejtė kanė kénė nji kastė sunduesish ose komandantėsh pėrmbi plebsin Danajo-Egyptas.
    Both the Trojans and the Greeks were commanded by huge blond princes, the heroes of Homer, while the bulk of the armies on both sides was composed of little brunet Pelasgians, imperfectly armed and remorselessly butchered by the leaders on either side. The only common soldiers mentioned by Homer as of the same race as the heroes, were the Myrmidons of Achilles.
    Mė duket e besueshme sa i pėrket Ahijįvės, mirėpo trojanėt sipas mendimit tim nuk kanė pasė tė bįjnė asgjį me kėto dallime racore nė atė kohė.Ahijįva ishte nji fis nordik-indoeuropian qė kishte ardhė nė Greqi sipas mendimit tim jo nga veriu por pėrmes Azisė sė vogėl.

Simbas traditės nė atė kohė Dorėt kanė kénė tė ndarė nė tri grupe: Dimalėt, Hyllejt, dhe Pamfylėt.Dy fiset e para identifikohen lehtė sepse tė njajtat pėrmenden edhe mė trojet ilire nė veri, kurse fisi i tretė mendohet tė jetė pėrzierje e dy fiseve tė para.
    Hej Alibabe! - Ne menyre, qe te mos keqkuptohemi! - Per mua nuk kane rendesi, se cilla teori eshte, apo jo e favorshe per mua, apo per Baptistin!
    Per mua ka rendesi te zbulohet e verteta!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-07-2006
    Postime
    170
    Une vetem edhe nje pyetje kam, pse nuk kerkon referenca burimore, ose nese keto jane te veshtira, perse nuk citon shkencetare serioz ne lidhje me qeshtjet, pasi teoria ime te duket e thate, por me sjell ketu citate askush hiqash si puna e atij sllavo-maqedoncit aventurier Dr. Sam(uil) Vaknin? Dhe teorira tjera qe qarkullojne neper forumet sllave e greke?

Eshte me e sinqerte te biesh te dhena te ose pa interpretuara fare, ashtu si di vete, sesa te biesh interpretime nga mjedise dhe persona te deshmuar antishqiptar.
    Dhe jo, nuk te kam vene ne kurrfare liste, se nuk merrem me keso gjerash. Ishte thjeshte nje shprehje figurative, se per ta bere kete do te duhej te isha edhe vete injorant ose te mos e vizitoja me kete faqe.

Kurse une kam degjuar nga burime antike se ata krenoheshin me kete perfshire ketu edhe romaket te cilet porositen shkrimin dhe botuan Eneiden me urdher shteteror. Prandaj them se teoria ime per origjinen pellasge dhe shtrirjen e tyre ne periudhen protohistorike eshte fundementale per kuptimin e levizjeve dhe shkembimeve qe jan bere midis ketyre tri kontinenteve te gjitha te banuara nga kolonet shqiptar. Pse si mendon ti se do te quheshin shqiptaret e diaspores po te ktheheshin nga amerika pas je katastrofe te madhe natyrore serish ne shqiperi e vende tjera ku ka shqiptare pas kesaj, invazion amerikan?

Prandaj menyra se si e interpretove ate qe thash une ne ato pak vargje eshte shtremberim ose kuptim i pamjaftueshem i se vertetes qe reflektojne ato dhe nuk paraqet vleren historike qe permbajne ato.
    Hej Baptist! - Ne rradhe te pare une nuk jam historian dhe se une kam paraqitur teorite e mia te bazuara ne ato referenca, qe kam mundur te qemtoj!
    Problematika nuk qendron tek hedhja poshte e teorive dhe referencave te mia, por tek moshedhja ne tavoline e referencave te tua, e cilla po shkakton mosshoshitjen e vet referencave dhe ne te njejten kohe fshehjen e se vertetes dhe se pa u shoshitur keto refererenca dhe pa dale e verteta ne shesh eshte nje cik si teper heret te percaktojme, se une qenkam greko-sllav dhe ti qenkesh shqiptar!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga arsato1 : 13-10-2006 mė 19:27

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Pyetja ime e sinqerte ishte perse quoton nje autor maqedon nje fabrikator mashtrues e nuk merr shembuj nga autore te provuar boteror ose nga autoret shqiptar; se ckishin thene dhe ata ne lidhje me keto gjera.

T'i biem trup:
    Kjo qeshtje shkencorisht nuk eshte e zgjidhur
    ende.

Dyndja dorike eshte nje h i p o t e z e e brishte qe nuk ka gjetur kurrfar mbeshtetje serioze deri sot.

Prandaj kjo, ne mungese te dhenash, si materiale ashtu edhe te shkruara, eshte e paqendrueshme dhe perqafohet here andej here kendej per shkaqe propagande me qellime te ulta politike dhe asgje me shume.

Besoj se u kuptuam se aspak nuk e kam per qellim te kualifikoj mendimin as qasjen tende. Une thjeshte te kam dhene mendimin se si qendron kjo qeshtje dhe ne c'menyre duhet thelluar me tutje.
    Aeneas Dardanus

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-07-2006
    Postime
    170
    Pyetja ime e sinqerte ishte perse quoton nje autor maqedon nje fabrikator mashtrues e nuk merr shembuj nga autore te provuar boteror ose nga autoret shqiptar; se ckishin thene dhe ata ne lidhje me keto gjera.
    T'i biem trup:
    Kjo qeshtje shkencorisht nuk eshte e zgjidhur ende.
    Dyndja dorike eshte nje h i p o t e z e e brishte qe nuk ka gjetur kurrfar mbeshtetje serioze deri sot..
    Ata autore, qe une kam permendur, nuk kan kane dhene definicione percmuese per rracen pellazge, illyre etj. etj. dhe se une nuk kam patur ndonje info., qe keta autore te kene qene te tille (fabrikator mashtrues)!
    1. Tani, persa i perket Danai-ve, (qe permend Alibaba) - ata permenden si Achae-as dhe se une nuk shikoj ndonje problematike, pasi ata vijne nga i njejti trung familjar, nga i cilli vjen edhe Cadm(us) dhe se, po pe ketyre Danai-ve vijne Perse(us) 1, (i cilli ka themeluar Micenae-n, por qe eshte shfronesuar pe kusherinjve te vet), Heracles 1/Hercules 1, si dhe Hyll(us) 1, i cilli ky i fundit na shfaqet si lider/mbret i Dorikeve dhe perkatesisht i fisit Hylleis etj. etj.!
    Nga ana tjeter ne Troje, nga trungu familjar i Dardan(us) 1, mbas tre gjeneratash, vjen Ill(us) 2!
    Pra, ne gjenerata te ndryshme dhe territore te ndryshme te gad. e me gjere, vihet re' perdorimi i termit Illyr(us)/Ill(us)/Hyll(us), ne emertime individesh, madje edhe fisi! - dhe duke shtuar ketu se, te pakten deri ne periudhen e luftes se Trojes, keta popuj i perkisnin te njejtes familje gjuhesore, del se kemi te bejme me popuj me te njejten bestytni dhe te te njejtit civilizim dhe sidomos pas Perendiut Hyll(us), qe te gjithe keta popuj e quajne vehten si rrace hyjnore dhe se lufta e Trojes, megjithese ka qene e permasave te nje lufte boterore per kohen e atehershme, gjithesesi ajo ka qene nje lufte brenda per brenda rraces!

Ja se c'thuhet me poshte ne nje materjal per Achaea-sit:
    "Lideret e Dorikeve ishin Achaea-s, kur vet Doriket kane qene popull nga stoku vendas (autokthone)!"
    C'fare une nenkuptoje ketu eshte se, nese kjo reference nuk eshte e sakte, atehere lideret Dorik kane qene thjesht Dorik dhe se, nese eshte e sakte, gjithesesi nuk kemi te bejme me ndonje pushtim te mirefillte te Dorikeve nga Achaea-sit dhe se ne nje menyre apo ne nje tjeter ata jane ilirizuar edhe sikur te supozojme se nuk ishin te tille!

Ja dhe disa referenca te tjera ne lidhje me kete ceshtje:
    "Then Doric tribes invaded Greece, but could easily understand the language of Achaeans, and nowadays Dorians and Achaeans are considered to have been just the two varieties of Greek population, with dialectal peculiarities in their common language"
    "Mycenaean language was an archaic form of Greek!"
    "Linear B was written in the Mycenaean Greek dialect!"
    "A close relationship between Doric, North-Western Greek and ancient Macedonian has been postulated!"
    Ja edhe nje reference tjeter, qe deshmon, se doriket kane qene dardane, madje nga autore shqiptar:
    M.V.Grashanini, thotė se: “lėvizjet e dardhanėve, si lėvizje egjeo-dorike kanė shkuar kah pjesa Perėndimore e Dardhanisė, ose nė territorin e sotėm tė Kosovės!"
    ZFF VIII – 1, thotė:
    “i gjithė materiali i gjetur onomastik nė territorin dardhan, mund tė ndahet nė dy grupe emrash:
    1. grupi lindor nė tė cilin ekziston elementi onomastik thrrakas dhe i cili pėrfshinė pjesėn lindore – territorin ndėrmjet Skupit (Shkupit),Kumanovės e Naisses (Nishit) dhe
    2. grupi perėndimor, nė tė cilin pėrfshihet territori i Kosovės dhe ēka ėshtė mė karakteristike – nė Kosovė ėshtė dėshmuar onomastika e pastėr dardhane, e rrjedhimisht ajo illire!"
    Nga sa me siper une nenkuptoje, se vet fisi "Hylleis" mund te kete zbritur pikerisht nga grupi perendimor, ku perkon me territorin e Kosoves se sotme!
    Persa i perket dyndjes Dorike, une kam edhe disa te dhena ne detaje per bemat e Hyll(us) 1 / Mbret i fisit Hylleis, si pe nga keto, qe "ai i preu koken mbretit te micenae-s e ia shpuri te gjyshes / te emes se Heracles 1/Hercules 1 etj. etj.!"

Me sa kuptoj une, nga shkrimet e tua, me duket se tine le te nenkoptosh, se greket, ose me sakte paraardhesit e ketyre grekeve te sotem, kane ekzistuar ne kohen e antikes dhe se, nese po', atehere duket se duhet t'i kthehemi ketij diskutimi nje cicke me thelle, duke e filluar qe me micenae-sit!
    Pra, po e filloje une i pari!
    Teoria ime:
    1. Per sa me siper, per mendimin tim, pas luftes se trojes deri ne mbarim te asaj, qe tine e quan "vrima e ozonit" 1200 - 800 BC, greket e sotem nuk kane aspak te bejne, as me micenae-sit, e as me doriket dhe se edhe sikur achaea-sit te mos ishin nje rrace me pellazget, ata u perzune per ne Azi te vogel pe Dorikeve!
    2. Per periudhen 800 - 59 BC, une, personalisht kam nje dyshim, se mos greket e sotem te kene ndonje leak me elementin spartan, por nuk kam info. te mjaftueshme per ta mbeshtetur kete teori!
    3. Pas vitit 59 BC - 1830 AD, une pikerisht e ve piken mbi "I' tek ajo katraura llatino-bullgaro-serbo-torko- rome e egjyptase, qe kane pasuar pushtimin e jugut te gad., dhe ku thuhet se
    "greket e sotem nuk perbejne te njejten 'genetic make-up' me ata te antikes" etj. etj.!
    Pra, nese tine je historian, dhe se, nese teoria yte eshte se:
    "greket e socem kane erdhur nga nje lagje e caktuar pe egjypti, atehere une do te doja te ishit me specifik ne lidhje me periudhen dhe rrethanat/konjukturat e kohes!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga arsato1 : 14-10-2006 mė 15:43

Faqja 38 prej 65 FillimFillim ... 28363738394048 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. "Thoti fliste shqip"
    Nga ALBA nė forumin Arkeologji/antropologji
    Pėrgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 26-11-2015, 16:49
  2. Atlantis nė Shqipėri
    Nga SyntheticZero nė forumin Arkeologji/antropologji
    Pėrgjigje: 636
    Postimi i Fundit: 01-09-2015, 14:36
  3. Illiristika - Nezir Myrta
    Nga Henri nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 06-04-2011, 17:47
  4. Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 07-07-2009, 15:33
  5. Pastėrtia e Gjuhės Shqipe
    Nga AsgjėSikurDielli nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 26-03-2003, 03:41

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •