Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 40
    Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anëtarësuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Citim Postuar më parë nga Rebele
    Doemos qe do kete interesa ne shoqeri- fundja pse e ke shok/shoqe nqs qendrimi me te s'te jep kenaqesi? E pelqen, te duket interesant- interes eshte edhe kenaqesia perderisa ka perfitim vetiak.
    Ky shoku "i vertete" qe po permendni ju qenkerka i tille se na mbronka, na jepka gjera pakursyeshem, pra na benka akte te mira ... dhe miresise ia dine vleren ato qe e kane lypur me shpesh.

Me shokun e vertete s'eshte nevoja te lypesh. Te kesh shok te vertete nuk do te thote me deomos te marresh dicka prej tij. Ka njerez qe ndjehen mire duke dhene. Me duket se e kemi pasur nje bisede te ngjashme ne te dy me pare...
    Ezekiel 25-17.

"..Nothing Else.." Maska e Helena78
    Anëtarësuar
    30-04-2003
    Vendndodhja
    Pertej Hijes...
    Postime
    289
    Mendoj se tema eshte relative dhe eshte ne varesi te eksperiences po aq sa dhe te konceptit ne teresi. Por ceshtja e interesit dhe shokut/shoqes se vertete eshte nje larmi ngjarjesh dhe situatash qe dedukojne perkufizimin e nje shoku te mire dhe te painteres. Per disa rezulton se egziston ende nje i tille per % me te madhe te njerezve rezulton e kunderta.
    E megjithate une mendoj se me evolimin e shoqerise sjelljet dhe interesat e saj ndryshojne ne varesi te kerkesave dhe pozicionimit te individeve ne kete shoqeri dhe mbi te gjitha ne varesi te frikes dhe kurajos per te perballuar ndryshimet dhe influencat e saj ne jeten e perditshme.
    Qe ketu lind dhe reagimi i cdo individi kundrejt njeri -tjetrit.....
    Forma qe i vishet Levizjes nuk eshte burgu por lekura e mendimit....

i/e regjistruar Maska e tani_26
    Anëtarësuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Ne vendin e shqiponjave ku tani ka vetem korba!
    Postime
    1,113
    Citim Postuar më parë nga PINK
    Ku shkoi shoku i vertete ?

Pse ka pas ndonjehere shok te vertete ? Na cuditet ne fakt .

Ne fakt per cvite , c'dekade po flasim qe mos keqkuptohena ?

Shok te vertete , Pfff mbaj mend kur kam qene ne klase te 1 a te 2 nje shoku im i bankes me jepte , lapsa , goma , prefse , vizore ... epo thashe e konsideroja shok banke .. kur mbas 1 jave me tha - Une te dua , po ti me do ? - Une e vogel ashtu , e pafajshme i thashe - Ncuq ncuq .. Ok me tha mi jep lapsat me gomat mbrapsht . lol
    hahahahaha
    Nuk ka njerez te perkryer ka vetem qellime te perkryera!

jom mo i bukri katunit Maska e TikTak
    Anëtarësuar
    26-04-2005
    Postime
    1,633
    ku o shoku i vertet?

o zhduk pa lon gjurm. ku ka shok sot mer daje sa kthen krahet te kan shit bile ndoihere ene me cmim shumice kot per fun

shoku ma i mire o xhepi jot
    o gjynaf ne care kohe jetojme s'ka mo as burrni e as virtyt sot ka aleanca tperkohshme sipas interesit

Çapkene... Maska e Arbresha
    Anëtarësuar
    12-03-2003
    Vendndodhja
    Underneath the tears of the Sun...!!!
    Postime
    260
    Citim Postuar më parë nga Veshtrusja
    Kur degjoj motren dhe mamin nganjehere te flasin per rinine e tyre i shikoj me admirim. Me tregojne per nje kohe kur shoku ka qene si vella. Nese ato i ngacmonte ndonje djale ne klas atehere iu dilnin shoket perkrah. Nuk shiheshin vajzat vetem per tu shfrytezuar apo per ndonje "interes" te metejshem.

Jam kurioze te di per ata qe jetojne ne shqiperi sot, ose dhe ata qe kane shoqeri shqiptare ne mergim, a ekziston ky lloj shoku sot?

Diskutim te mbare.
    Sigurisht qe ai shok ekziston por duhet me dit me ke lidh shoqeri dhe si te sidhesh. Dihet se eshte pak e veshtir te gjesh nje shok te till sepse menyra qe jemi rritur ne kur shofim nje djal automatikisht na shkon mendja aty ku sduhet. Kjo na kufizon shoqerit qe bejme.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Arbresha : 03-02-2006 më 13:46

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    ka mo ka shok te vertete..
    ka dhe shoqe te verteta..
    varet se kush je..e se ku i ke gjetur te njohurit.. pra shok shoqet..
    ne disko sgjen shok e shoqe te verteta.. dihet kjo..

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-09-2002
    Vendndodhja
    Myslym Shyri
    Postime
    644
    Me than te drejten veshtruese eshte e veshtir ne boten e sotme te gjesh nje shok/shoqe qe te jen te ngusht pa interesa te tjera. Per veten time, ne fakt kam 3 cuna qe mund ti them "shok" taman. Po ama, njeri eshte gay, edhe 2 te tjeret kan te dashura. Po mos te kishin te dashura, mendoja se prap do ishim thjesht shok sepse s'na puqet muhabeti ne ate "other level."

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-12-2005
    Postime
    40
    Shok... te gjithe jemi shoke se bejme shoqeri njeri tjetrit... shoqerizojme... por se pari duhet te sqarojme se cfare duam te themi me shok....???
    ose me mire cfare pret nga ai shok... ju jeni shoket dhe shoqet e mi ne kete forum... ne shkolle ka shoke dhe shoqe... ne pune ka shoke dhe shoqe.... te gjithe ne situata te ndryshme... pra shoku egziston por varet nga ambienti qe shoqerizon .
    asgje nuk ka ndryshuar nga me pare... edhe ateher ka pasur shoke me te fut... se ne nga mesuam me ua fut te tjereve.. ose me mire shokeve..

Arta Love Maska e Arta Love
    Anëtarësuar
    12-01-2006
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    4
    kam pershtypjen se shoqeria ekziston si te gjitha gjerat e qennesishme te tjera qe lidhen me ekzistencene njeriut. pa dyshim qe ka shoke te vertete dhe shoke te lidhur me interesa, por nga mendimi im personal, shoqerite e formuara ne vegjeli dhe nne gjimnaz madje deri diku dhe ato ne universitet jane me te pastra sepse nuk ka shume gjera qe ti lidhi interesi kurse shoqerite e punes nese ndahen kane gjithnje mosqendrim te drejte ndaj interesit dhe nuk jane shume te qendrueshme

i/e regjistruar Maska e nikos_gr
    Anëtarësuar
    09-02-2006
    Postime
    6

ku shkoj shoku i vertet?

jam dakort per kete por kam nje mendim apo nje pergjigie
    si te konsiderohet! gjithmon ka patur shok dhe shoqe!
    por varet se cfare respekti ka patur mes tyre
    duhet shume kujdes te kesh nje shok apo shoqe te mire
    mbi te gjitha synqeriteti eshte nje kohe qe shoqeria e sotme ka ngele e pa vlershme se e kemi bere ne vete,
    nje shok qe e do shoqerin e tjetrit e mban dua te them di ta mbaje
    me ka ndodhur shpesh here te jem i paqarte mes shqerise
    por dija qe tju sillja dhe keshtu perfitoja shqerine e vertet
    sote eshte bere me te vertet veshtire te gjesh shokun apo shoqen e duhur
    sepse ekziston ajo qe quhet nenvleresim! une mendoj se aq sa qe
    te perpiqesh ti japesh vleren atij aq me shume do te gjesh synqeritetin jo vetem sote por gjithmone siq mendoj une po se deshe tjetrin nuk te do askush !!!
    rrofte per gjithmone atedheu dhe mos u harrofte!!!!!!

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •