Close
Faqja 5 prej 9 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 90
    i/e regjistruar Maska e Poeti
    Anėtarėsuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovė
    Postime
    4,216
    Citim Postuar mė parė nga Studenti-Te
    Ne qe i takojm gjinis mashkullore e kemi shum lehte te ndahemi nga nje femer, por kur eshte ne pyetje te marim nje qe eshte lene ateher vin shum pik cuditese nga koka.. si e shpjegoni kete ...
    Studenti-Te,

Sikur ke marre autorizimin te perfaqesosh gjinine mashkullore me kete postim!Nuk mendove valle qe ka edhe te tille qe nuk pajtohen me ty?
    Duke marre parasysh perqindjen 51:49 ne favor te meshkujve, atehere asnje femer e moshes madhore nuk do te mbetet pa u perfshire ne eksperimentin qe u cek me larte. Do mbeten te gjithat te pa martuara?!
    Dhe nese ti ke keqperdorur nje femer apo me shume sosh dhe me lehtesi i ke braktisur, patjeter se do te marrish nje te tille per grua, te pelqeu apo jo.
    Per mua ka me shume rendesi qe ajo femer qe do te jete gruaja ime, te mos eksperimentoj me te tjeret pas marteses, sepse ajo qe ka ndodhur para se ta takoj une, do te duhej te mbyllej ne sirtare dhe te fundoset thelle ne toke, pastaj jeta edhe mund te jete kuptimplote, perndryshe nuk shkon...
    MOS SHIKONI KISHA E XHAMIA, FEJA E SHQIPTARIT ĖSHTĖ SHQIPTARIA

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anėtarėsuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    Pikrisht pse jam ne 22 mendoj keshtu..se femren e lene zort e kam ta mare une
    O student,

po pse merakosesh mor bab???

Asnje nuk ka per te dhene me zor ate qe s'te pelqen ta marresh, edhe po te vune kallashin tek koka, familja e saj do te gjesh rrugedaljen ...

Nje fjale jona popullore thote:

sipas kokes edhe festja

Kshu qe besoj se do te marresh ate qe do te pershatet.

P.s anyway te pershendes per temen qe ke hapur se duke lexuar neper te, arrin te kuptosh dicka neper karaktere.
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-12-2005
    Postime
    1
    hello shqipetaret e mi!

Ende merreni me kesi temash? Pse i smadhoni gjerat, pune e madhe se dikush paska kaluar me dike, nje femer, e haj medet cka ndodh nese dikush martohet me ate femer?!
    Shumica e femrave kan meshkuj, kane te drejte sikur meshkujt, pse jo...juve vellezerve meshkuj desha t'ju them disa fjale: kur luani me ndonje femer, mendoni pak , se ajo femer mund te jete motra ose vajza e yte ...nje dite. ...apo??

ary!

i/e regjistruar Maska e shitesi
    Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    ne frymemarrjen time
    Postime
    1,069
    Citim Postuar mė parė nga Blue_sky
    Pse jo dhe lakuriq ne pune?Fundja paraardhesit tane ne Lashtesi kur kane bere punet e tyre ne vere,lakuriq kane dalur neper pyje etj.Nese ti me te tute jepni shembullin e mire do ishte dicka mbi te cilen do reflektoja

Problemi eshte qe "stilin e te provuarit"nje pjese e meshkujve shqipetare e pranon vetem tek vetja dhe jo tek femra.Kur te dilni nga ai egoizem maskilist dhe te hapni syte i cike do kuptoni sa gabim jeni.S'keni te drejten ju e askush tjeter ti veni kushte qe nuk zbatoni per vetefemres qe "dashuroni"(dashuri i thençin) ndryshe do i dilnit me parullen"ik se s'te dua ngaqe ke dashuruar dike tjeter perpara,duhet te kishe ndaluar ndjenjat".
    Po ju beni keshtu ngaqe gjeni ca qyqe qe ju nenshtrohen shtypjeve te tilla,se femrat qe kane tamam vlera ju thone"ik mer zog gomari se je ne shekullin XXI,s'do nxij jeten me fshatarllekun tend"

Me gjej qofte dhe nje shkronje te vetme ne postimet qe bera une ne te cilen them qe "stili i te provuarit" me tutje duhet te vazhdoje dhe mbasi ke nje partner fiks!Mos u mundo te me shesesh teorira qe nuk do blija kurre.

Varet se cfare quan familje ti,cfare perkufizimi ke.Mgjth,ne syte e mi,me mire nje familje e divorcuar sesa nje grua e keqtrajtuar fizikisht dhe moralisht ne cdo lloje forme,e kjo ngaqe mentaliteti i shqipove si puna e ca kokrrave mesiper perbuzin femrat "e lena".
    Goce ti the qe "morali eshte nje pjese minimale e vleresimit te nje njeriu" dhe meqenese ishim duke pare vetem nje aspekt te tij une vazhdova logjiken tende dhe te shtrova ato pyetje qe skane te bejne me familjen tende te veshur:P kete me duket ta nenvizova.
    Ku flas per lirine pas martese ti hidhesh e thua qe skam thene kurre nje gje te tille.Pra nuk te duket vetja pak arkaike?Eshte e ndaluar qe njeriu te ndiej pas martese?Pse per te njejtin fenomen ke dy vleresime te ndryshme!?
    Ato fenomene(5-6 te dashur) veprojne njesoj (si ti kesh pasur si ti kesh) ne prishjen e nje martese ndaj te thosha qe ky moral e ruan familjen.
    Ky opinion pra eshte pozitiv per te ruajtur familjen.Po te kalojme ne konstatime se sa respektohet ky opinion duhet te kalojme nga gjykata dhe te shohim se sa divorce ka per kete arsye(shume)
    Familje une quaj ate ku morali eshte nje pjese maksimale ne vleresimin e njeriut.
    Ti me sa shoh mendon qe nje hap drejt lirise se plote eshte liberalizimi i pjeses se pare pra asaj para martese.Kur te arrije liria e plote une te thosha te shkrimi pare qe kjo do sjelle nje forme te re jetese qe nuk me pelqen ta vendosim pa e eksperimentuar te tjeret.
    Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria

E Lirė! Maska e KaLTerSi
    Anėtarėsuar
    27-10-2003
    Vendndodhja
    NYC.
    Postime
    850
    Ne qe i takojm gjinis mashkullore e kemi shum lehte te ndahemi nga nje femer, por kur eshte ne pyetje te marim nje qe eshte lene ateher vin shum pik cuditese nga koka.. si e shpjegoni kete ...
    Mo u lodh shume sepse shpjegimin e kesaj e gjejme tek mentaliteti mesjetar qe i ka rezistuar shekujve dhe tek kompleksi i pasigurise ke aftesite personale!

Dmth kuku for my eyes qe me lexojne postime te tilla allasoj!!
    Toleranca, eleksiri i lirisė.

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anėtarėsuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    Te till njerzit perparojne dhe femra eshte duke hecur me kembet larte...
    Ne fakt, une mendoj se kjo eshte sjellje tipike amerikane, se ata i ngrejne kembet mbi tavoline, per te mos i mbetur gjaku ne fund te kembeve, dmth pa u pastruar.

Si duket pastrimi i gjakut qenka shkaku i suksesit te tyre...good point
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

Perjashtuar Maska e Prototype
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    1,450
    Studento ...

Ashtu eshte dhe anasjelltas cuno , as nje mashkull qe e kan provu tjera ma pare nuk ja vlen ta marresh , pra eshte thike me dy presa kjo kujdes

i/e larguar Maska e Studenti-Te
    Anėtarėsuar
    09-09-2002
    Vendndodhja
    Ne pluhur
    Postime
    215
    Citim Postuar mė parė nga KaLTerSi
    Mo u lodh shume sepse shpjegimin e kesaj e gjejme tek mentaliteti mesjetar qe i ka rezistuar shekujve dhe tek kompleksi i pasigurise ke aftesite personale!

Dmth kuku for my eyes qe me lexojne postime te tilla allasoj!!

Shum lehet eshte te shitesh Kavalier me shkrime..por kur vin nje kohe te zbatosh ate qe ke llafosur nje dit ateher i bie murit me koke se c'paskam henger me pare...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Ēa do me than or mik?

Nese ndan diēka me nje femer dhe e sheh si gje normale per ate dhe per ty, athere pse u dashka qe, pasi ndahet nga ty, asaj femre t'i vesh etiketen "e lene". Ajo qe ka bere me ty a eshte normale? Nese pergjigja e kesaj eshte po, athere ēa ke qe flet? Nese pergjigja e kesaj eshte jo, athere nuk je normal qe ben gjera te tilla dhe duhet te rishikosh veprimet tua. Apo jo?

Mund te te kuptoja nese me te drejten tende (sipas botekuptimit tend) do mbaje ndonje qendrim ndryshe per mardheniet (qe ndonje tjeter mund ta quante te prapambetur), por te thuash se ajo qe bej une eshte OK, ndersa ajo qe ben femra eshte me pikepyetje (nderkohe qe jeni te dy pjesmarres ne ate lidhje), do te thote ta hedhesh trurin ne kosh...

Mendoj se duhesh zgjuar ca nga gjumi ti, qė tė mund tė ecėsh me hapin e jetės...

Me kėtė lloj mendimi, ku opinioni nuk i lė vend ndjenjės tė jetojė e lirė unė do tė sugjeroja tė pyesnje vetveten nė tė merrte ajo e ndara ty...?!

Jetojmė nė shoqėri tė lirė njerėzore ku mbizotėron ndjenja dhe dėshira e tė jetuarit mė dikė sepse e dashuron, sepse tė dashuron; sepse dhuron respekt, merr ngrohtėsi, e anasjelltas. Ndjenja lind papritur si dhe nganjeherė edhe pa tė pyetur ty a mua, e drejtohet ndaj dikujt qė ndoshta nė imazhin tonė perfekt tė trurit nuk do ishte ashtu, por ja qė ndodh. Dhe ti mendon tė ndrydhėsh ndjenjėn tėnde vetėm e vetėm sepse ajo mund tė kishte patur ish...?!

Hey, mė sė shumti se dhunim ndjenjės tėnde, asgjė tjetėr s'bėn. Ajo qė ka mend, vazhdon udhėn e s'mbetet tek shtegu ideve tua. Jeta vazhdon. Ajo ėshtė e bukur, por dhe shumė e shkurtėr pėr ta stopuar nė idetė dritėshkurtėra tė njerėzve qė e shohin jetėn si programim perfekt dhe jo si mirėardhje tė saj nė ēdo moment.

Personalisht jam e ndarė. Pa shume rendesi e ndava a mė ndau, e lashė a mė la por ja qė jam njė nga ky rasti qė ju Zotėri pėrshkruani kėtu sipėr. Dhe unė kjo e lėna apo e pamarra e pamarrė mbetsha tėrė jetėn e njė anadollak me mendime kaq primitive nuk e donja as pėr tė pastruar merimangat, se jo mė tė ndėrtoja jetėn me tė.

Mos u mėrzit

Jeta vazhdon, nė mos marrsh ti njė tė lėnė, por njė tė qepur, do e marrė yt bir, apo do jetė jot bijė qė do mund tė gėzojė njė status tė tillė, tė lėneje, sepse fatkeqesisht ēdo ditė e mė shumė po shkojmė drejt ca ideve ēuditėse pėr jetėn dhe ndėrtimin e saj saqė jemi pėrballė njė buqete modeli familjesh ( familja tradicionale, monoparentale, homoseksuale, lesbiene, poligamike, biseksuale, nudike,narkotike, alkolike, laxiste, raciste... etj etj). Problem mė i madh i shoqėrisė ky sesa ajo e lėna apo e palėna, prandaj , zgjohu...

Mendimi im ky

Elna.

Faqja 5 prej 9 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •