Po sikur vajza te mos jete ajo e lena qe thuhet ne kete teme por te jete djali qe eshte lene nga vajza .
Dhe kjo ndodh shpesh.
Si do t'ia bejme dhe cfare do themi?
Apo vajza eshte e keqe si e lene nga dikush ashtu edhe sikur ajo te lere dike!!!!!!
Po sikur vajza te mos jete ajo e lena qe thuhet ne kete teme por te jete djali qe eshte lene nga vajza .
Dhe kjo ndodh shpesh.
Si do t'ia bejme dhe cfare do themi?
Apo vajza eshte e keqe si e lene nga dikush ashtu edhe sikur ajo te lere dike!!!!!!
Fjalet e pa thena nuk lendojne kurre.
Don't wait for extraordinary circumstances to do good,try to use ordinary situations
:^proton
Pse jo dhe lakuriq ne pune?Fundja paraardhesit tane ne Lashtesi kur kane bere punet e tyre ne vere,lakuriq kane dalur neper pyje etj.Nese ti me te tute jepni shembullin e mire do ishte dicka mbi te cilen do reflektojaPostuar mė parė nga shitesi
![]()
Problemi eshte qe "stilin e te provuarit"nje pjese e meshkujve shqipetare e pranon vetem tek vetja dhe jo tek femra.Kur te dilni nga ai egoizem maskilist dhe te hapni syte i cike do kuptoni sa gabim jeni.S'keni te drejten ju e askush tjeter ti veni kushte qe nuk zbatoni per vetefemres qe "dashuroni"(dashuri i thençin) ndryshe do i dilnit me parullen"ik se s'te dua ngaqe ke dashuruar dike tjeter perpara,duhet te kishe ndaluar ndjenjat".Postuar mė parė nga shitesi
Po ju beni keshtu ngaqe gjeni ca qyqe qe ju nenshtrohen shtypjeve te tilla,se femrat qe kane tamam vlera ju thone"ik mer zog gomari se je ne shekullin XXI,s'do nxij jeten me fshatarllekun tend"
Me gjej qofte dhe nje shkronje te vetme ne postimet qe bera une ne te cilen them qe "stili i te provuarit" me tutje duhet te vazhdoje dhe mbasi ke nje partner fiks!Mos u mundo te me shesesh teorira qe nuk do blija kurre.
Varet se cfare quan familje ti,cfare perkufizimi ke.Mgjth,ne syte e mi,me mire nje familje e divorcuar sesa nje grua e keqtrajtuar fizikisht dhe moralisht ne cdo lloje forme,e kjo ngaqe mentaliteti i shqipove si puna e ca kokrrave mesiper perbuzin femrat "e lena".Postuar mė parė nga shitesi
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Blue_sky : 13-12-2005 mė 08:06
Kam vetem nje limit: qiellin!
Ne radhe te pare ti bie ne kundershtim me vehten ! Ne njeren ane thua
dhe ne anen tjeterPostuar mė parė nga Blue_sky
Perderisa sdo flesh me te , sdo i besh punet e shtepise , sdo i ndash hallet familjare etj etj atehere pse te intereson se cfare ben mbasi martohet ?Le te kete fjetur dhe me 5-6,s'me intereson minimalisht.Rendesi ka te jete njeri i edukuar,qe respekton e vlereson partnerin dhe natyrisht qe i rri besnike qe ne momentin qe i kane dhene fjalen njeri-tjetrit.!!
Tani meqe numrat s'thojne asgje per ty , provo ti shtosh nga nje zero atyre 5-6 dhe na fol prape me hipokrizi moralisteje..
Nje femer qe ka nderruar 5-6 vete do te thote qe ose nuk i rri by'tha nje vend dhe ka qef te provoje lloj-lloj ( pra me moral jo shume te mire ) ose eshte budallaqe dhe tallet cdo mashkull me te !
NJe shprehje thote "fool me once shame on you , fool me twice shame on me" e pra , nje femer qe e le i dashuri sepse ka dashur te tallet me te , e quaj fatkeqesi per kte gocen dhe njekohesisht forcim i saj per te ardhmen , te gjykoje me kembe ne toke dhe te mos lejoje qe te tallen te tjeret me te !Pra nje lloj eksperience qe do ta beje me te forte , inteligjente per te ardhme dhe qe nuk ka vend per paragjykime pasi kjo mund ti ndodhi cdo kujt !
Anyway , jeta e dikujt nuk fillon vetem sapo martohesh prandaj si rrjedhoje s'mund te fillosh gjykimin tend ne ate pike!
...
Ky postim meriton vemendje te vecante lol.Se pari ke nje kendveshtrim shume te ngushte per konceptin e moralit pasi si vajze "liberale" qe qenke duhet ta dish qe nuk perket vetem numrit te partnerve me te cilet ke bere dashuri ! Morali eshte nje koncept mjaft i gjere dhe qe eshte baza e cdo personaliteti njerezor !Postuar mė parė nga Blue_sky
Nese nuk gjykon nje njeri persa i merket moralit te tij , per cfare do e gjykosh ? Parate qe fiton ? Apo menyra se si vishet ? Apo makina qe ka ? Nje njeri pa moral eshte cdo kush qe i bie ne kundershtim normave te moralit te vendosura nga shoqeria ku jeton ! I pamoralshem mund te jete dikush qe jeton ne baze te mashtrimeve , genjeshtrave , fitimit te jetes ne menyre te pamoralshme ( vjedhjes , krimit etj etj ) ! Pra morali nuk eshte vetem tek cipa e virgjerise ! Morali eshte kompleks i personalitetit te njeriut dhe si i till eshte kryesori ne baze te cilit gjykohet nje person !
Shume i percipte ky mendimi yt , i must join![]()
...
Une do deshirojaqe te mos ndodhte dicka e tille pasi njerezit e familjes askush nuk ka deshire ti shohe keq,mirepo dhe po te ndodhte(natyrisht qe s'do me pelqente)s'do ngreja nje gisht dore per te ndryshuar ate situate.Jeta e tyre,forma ne te cilen kane ndertuar ato,punet e tyre...Postuar mė parė nga Worcester
Tani nese me thone numrat dicka per sjelljen time individuale eshte nje gje,dhe nese me thone numrat gje per sjelljen e te tjereve eshte gje totalisht ndryshe;per veprimet e mia pergjigjem une personalisht,normat vetes ja ve une.Mirepo normat restriktive qe i ve vetes s'kam te drejte ne asnje formeti gjeneralizoj dhe tek te tjeret e duke u bazuar tek vetja te them qe "ajo eshte rrugace pasi ka ndryshuar y-numer te dashurish,e une jo".
Une s'ja di gjendjen nje femres qe ka ndryshuar shume te dashur,eshte dicka qe s'kam eksperiencuar vete ndaj s'mund te them as qe eshte budallacke,as qe eshte e perdale ...asgje.Por ama ajo qe jam e detyruar te bej eshte te respektoj lirine private te cdo individi.Diskriminime ne baze te gjerave te rendomta sic eshte nr.i te dashurve mund ti beje vetem nje njeri qe s'ja thote jetes fare.
Te respektosh lirine private te tjetrit s'do thote te ndash te njejtat norma ose te njejtat eksperienca
Ah,dhe dicka te fundit,ne maredhenie pune dhe studimesh me ka rastisur te kem te bej me njerez(kavie studimi me teper) qe ishin moraliste te arte nga goja,por ne te vertete ishin ca plehre qe s'kishin lene gje pa bere.Moralistat e fjaleve te medha jane ekstremiste qe bejne krime nen koncepte injorance,moralistat pabukes jane rritur ne nje ambient ku s'ju ka mesuar kush te respektojne individet qe duan ta jetojne jeten sic duan,moralistat e ndryshkur jane njerezit qe per vete s'kane lene gje pa bere me cdo krijese qe mund te kete gjinine femerore dhe ne fund dalin dhe ju bejne moral njerezve qe respektojne lirine e tjetrit,njerezve qe bejne nje jete shume me te rregullt se ata vete...dhe si perfundim,moralistat hipokrite dalin rrugeve nen sajimet moralo-arkaike dhe ju vene etiketa njerezve qe as qe i kane njohur ndonjehere.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Blue_sky : 13-12-2005 mė 08:53
Kam vetem nje limit: qiellin!
Postuar mė parė nga Blue_sky
Ti edhe thua qe nuk perdor vehten si njesi matese e moralit te tjetrit edhe gjykon me poshte njerezit te cilet s'paska lene gje pa bere lolAh,dhe dicka te fundit,ne maredhenie pune dhe studimesh me ka rastisur te kem te bej me njerez(kavie studimi me teper) qe ishin moraliste te arte nga goja,por ne te vertete ishin ca plehre qe s'kishin lene gje pa bere.
Shume kontradiktore ne mendimet tuaja
Eshte hipokirizi te thuash qe nuk gjykojme njeri ne baze te normave te moralit te shoqerise ku jetojme pasi dhe vete mundohemi ti pershtatemi ne nje fare menyre kesaj pasi te dalesh kundra opinionit shoqeror ku jeton eshte njelloj si ti biesh murit me koke !
Idealisht do te ishte "Don't judge me if you don't know me" mirepo meqe skemi aq kohe dhe mjete ne duar sa ti shkojme per ije kesaj shprehje atehere gjykojme me aq sa shohim apo degjojme per momentin !Do te ishte mire sikur askush te mos gjykonte asken por meqe jetojme ne nje bote jo-perfekte duhet ti pershtatemi asaj duke u bere njerez jo-perfekte![]()
...
Me pelqejne forumet jo sepsejane vend ku njerzit debatojne por ne to njerzit shprehen ,,lirohen nga streset , disa te tjere kenaqen me ato qe shkruajne (psh une) dhe disa te tjere e kane si pune te perditshme ,,,dhe ky eshte vetem mendimin im dhe vetem i imi dhe qe nuk dua tja imponoj askujt.
A nuk do te ishte me mire qe gjithsekush te shprehte ate qe mendonte per vete ne vend qe te flase ne pergjithesi dhe te flase ne emer te NDRE MARK DEDE GJOKES apo MARIE PREN LUC MALOKES rreth moralit...dhe ku ta di une.
Une kur njof i femer nuk nisem me parimin qe femra e ka "xhomin e sahatit" te pathym sepse nuk me shkon mendja aty. Kur e njof bej i dore bashkebisedim me te i trash pak gjerat nuk te shkon mendja se sa ka patur dhe e ku ta di une. Por te them te drejten as nuk dua ta mendoj fare ...se per ndryshe do te filloj te " germoj tare te germoj" dhe e kam te sigurte qe do te gje "qenin e ngordhur" keshtu me mire nuk shkoj atje. Vetem nje gje mundohem qe ajo me te cilen jam te kenaqet ose une te mos ja bej jeten ferr. Tani ka patur momente ku ka patur pyetje rreth partnerve te meparshem,,, por ne nje apo tjeter menyre kjo eshte anashkaluar me shaka apo nje menyre tjeter.
Cka eshte me e rendesishme eshte te mos ndihem i ndrydhur dhe mos te ndrydh njeri bazuar ne te kaluaren.
Keshtu mendoj une , ky eshte vetem mendimi im, dhe duke qene dicka jo e prekshme dhe pjelle e trurit mund te ndryshoje ne varesi te gjendjes se trurit.
Do me thene vjen dikush e me thote : Ajo ka patur punuar prosti....kur ne fakt ajo me ka thene qe ka patur punuar kamariere... ketu punet ndryshojne ..pasi eshte ngritur nje maredhenie mbi baza jo te verteta ....por nje gje kam mesuar........NESE E DO DIKE FAL....
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga kundraRRYMES : 13-12-2005 mė 09:22
Mendime te tilla te shekullit te 3 nuk e lene Shqiperine te jete me shekullin e 21. Nuk themi qe te dyja palet te shkojne e ti zene me radhe te gjithe . por mendo per fatekeqesine qe mund ti kete ndodhur femrese ose edhe mashkulli. ne qofte se burri e rreh gruan cmendon se duhet te beje ajo? te rri dhe te vdes ne duart e burrit. jo or jo te iki. mendo te qe motra juaj ne ato kushte, apo do e linit qe ta rrihte djali i botes dhe ta linte ne vend ndonje dite ..
po edhe burri them une ska pse rri me nje grua qe e tradheton ose edhe nje grua qe e abuzon verbalisht. nuk ka pse. martesa ose cdo lidhje eshte per mirekuptim dhe per lufte.
keto jane fatkeqesi dhe fatekeqesi me e madhe eshte mentaliteti i vjeter i vendit tone. Vendi yne ka shume cilesira te mira, por jane edhe disa qe duhet te rregullohen.. Jemi duke ecur gjithnje me mendimin "Po bota cdo mendoj per ne???".
Kjo eshte fatekeqesi.
lorina
I can't understand why people are frightened by new ideas. I'm frightened of old ones
Ne qofte se mendoni qe femrat jane per eksperiment po ju them avash. Nga e dini ju qe ajo femer nuk ka eksperimentuar me ju ose eshte duke eksperimentuar me ju ne keto momente? Apo gjinia mashkull ka gjithnje te drejte? Ne qofte se jeni me keto ide, me vjen keq vertet. Si femer nuk mendoj qe eshte gje e shkelqyer per nje femer te vi rrotull, por ne qofte se mendimet, idete per te ardhment nuk perputhen, pse jo mos te iki. Nuk kemi pse u behemi skllave ideve te meshkujve qe jane akoma ne boten e sulltanit dhe mendojne qe vetem ata kane te drejte per te ngritur kembet kur vine nga puna.
jemi te gjithe njelloj, dhe po nuk respektove, nuk ke pse respektohesh,
Lorina
I can't understand why people are frightened by new ideas. I'm frightened of old ones
se kuptoj ku ke dashur te dalesh me kete teme, pasi si une qe jam i ndare, si ajo qe mund te jete, cfare rendesie ka? mos ke frike ta marresh sepse ajo mund te kete me shume eksperience se ty?besoj se vetem dikush qe ka pasion mashtrimin duhet te kete frike nga kjo gje... se di jo, por vertet nje mendim i tille me duket shume naiv, aq sa po mendoj mos valle e ke hapur kete teme vetem per tu tallur
![]()
Krijoni Kontakt