Close
Faqja 8 prej 14 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 135
    Larguar.
    Anëtarësuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Citim Postuar më parë nga [xeni]
    Tema e diskutimit eshte shume e qarte. Te gjitha keto qe ke shkruar me lart jane jashte teme. Nese nuk ke ndermend te besh kete edhe ate, thjeshte mos i bej, pse e ndjen te nevojshme te vish ketu e te flasesh? Edhe ne nje vend tjeter, po ironizoje dike (gati sa nuk i the kurve) vetem pse dha mendimin e saj te sinqerte ne lidhje me nje pyetje, dhe me pas bere nje rremuje te madhe e u detyrove te kerkosh te falur. Ketu eshte per te diskutuar zog, jo per te shitur pordhtriotizem etj. Nese do ishin gjithe zogj si ti qe benin "krrau krrau" gjithe kohes nuk do kishte forum ku diskutohej.. Nuk e kupton ti zog se forum ka nese ka njerez te ndryshem nga ti e nga une dhe ngaqe jo te gjithe jane njelloj?

Une te kisha shkruar nje pergjigje edhe me te gjate, por mendoj se je aq jashte teme saqe do fshiehj direkt nga moderatoret pergjigja ime....

Gjithsesi, nese ti zog mendon se ne muslimanet nuk jemi shqiptare, ndersa ju te paZotet jeni shqiptar te devotshem na thuaj ç'duhet te bejme (ç'ke bere ti) qe dhe ne te kemi mundesi te shkruajme ketu...perndryshe te shkojme diku tjeter dhe t'ia leme vendin ketyre ligjeratave te tua...
    Xeni, nuk e kuptoj fare mllefin tend, por nejse, po filloj te mesohem...
    Posti yt ketu eshte krejt, ama krejt pa lidhje, dhe me vjen keq qe nuk e kupton kete.
    Shpejt e shpejt per ironite e mia. Nuk eshte aspak e vertete per ate punen e kurves dhe nuk po vetepermbahem fare dhe po te them qe turp te kesh qe e permend ketu. Asnjehere nuk kam menduar qe dikush eshte kurve. Kjo fjale nuk ben pjese ne fjalorin tim. Biles, nqs do ta dish mire, une mendoj qe edhe prostitutat nuk jane kurva, dhe i nderoj dhe i respektoj si te tilla. Kjo fjala "kurve" ekziston ne fjalorin e disa te tjereve, sidomos tek ato qe jane te mbushur mire me citate.

Sa per ngaterresat qe jo myslimanet nuk jane shqiptare etj etj, keto jane thjesht gjepura qe sillen ketu per te futur sherr. Nje mysliman qe sheh hallin e vet ne shtepi te vet dhe ne qoshen e vet te faljes mund te jete me shume shqiptar se une qe nuk falem dhe se ti qe del me daulle per te trumbetuar te mirat e kesaj dhe asaj.
    Une e kam fjalen per te gjithe ato qe na kane dalur sot si shpetimtaret e islamit ne bote, si me te pakorruptuarit, si me te drejtet qe ecin sipas Kuranit etj. Islami nuk ka nevoje per avokate si ti e si te tjere ketu qe bejne apologji te krimit. Islami eshte ai çka eshte. Ka te mirat e te keqijat e veta. Por aty ku fle lepuri eshte qe nje pjese e myslimaneve te devotshem te shkolluar neper vende qe nuk i ka askush lakmi persa i perket ndonje mendimi kushedi çfare, vijne ketu dhe pellasin papushim qe islami eshte i paprekshem. Jo more jo, i prekshem qe ç'ke me te. Ose beson qe qenia njerezore ndryshon ne kohe ose beson qe ne kemi te njejtat mendime me prehistoriket, zgjidh ke te duash.

Dhe persa i perket asaj qe une qenkam i paZot, gabohesh rende, siç ndodh shpesh madje. Por ajo çka une besoj nuk jane lajle-lulet e librave por ajo çka ato percjellin. Dhe kur mua me vjen nje mesazh qe bie ndesh me natyren time njerezore, nuk e kam per gje qe ta hedh kete mesazh ne koshin e plehrave.

Dhe e fundit, falja eshte diçka njekohesisht hyjnore dhe njerezore. Nqs kerkimi i faljes mund te llogaritet ne gabimet qe paskam bere, atehere le te jem ne udhen e gabuar. It's my life.

Fundja, as qe me intereson perberja fetare e vendit tim, mjafton te me flasin shqip dhe te me qeshin shqip dhe i fshij te gjitha.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Citim Postuar më parë nga oiseau en vol
    Xeni, nuk e kuptoj fare mllefin tend, por nejse, po filloj te mesohem...
    Posti yt ketu eshte krejt, ama krejt pa lidhje, dhe me vjen keq qe nuk e kupton kete.
    Shpejt e shpejt per ironite e mia. Nuk eshte aspak e vertete per ate punen e kurves dhe nuk po vetepermbahem fare dhe po te them qe turp te kesh qe e permend ketu. Asnjehere nuk kam menduar qe dikush eshte kurve. Kjo fjale nuk ben pjese ne fjalorin tim. Biles, nqs do ta dish mire, une mendoj qe edhe prostitutat nuk jane kurva, dhe i nderoj dhe i respektoj si te tilla. Kjo fjala "kurve" ekziston ne fjalorin e disa te tjereve, sidomos tek ato qe jane te mbushur mire me citate.

Sa per ngaterresat qe jo myslimanet nuk jane shqiptare etj etj, keto jane thjesht gjepura qe sillen ketu per te futur sherr. Nje mysliman qe sheh hallin e vet ne shtepi te vet dhe ne qoshen e vet te faljes mund te jete me shume shqiptar se une qe nuk falem dhe se ti qe del me daulle per te trumbetuar te mirat e kesaj dhe asaj.
    Une e kam fjalen per te gjithe ato qe na kane dalur sot si shpetimtaret e islamit ne bote, si me te pakorruptuarit, si me te drejtet qe ecin sipas Kuranit etj. Islami nuk ka nevoje per avokate si ti e si te tjere ketu qe bejne apologji te krimit. Islami eshte ai çka eshte. Ka te mirat e te keqijat e veta. Por aty ku fle lepuri eshte qe nje pjese e myslimaneve te devotshem te shkolluar neper vende qe nuk i ka askush lakmi persa i perket ndonje mendimi kushedi çfare, vijne ketu dhe pellasin papushim qe islami eshte i paprekshem. Jo more jo, i prekshem qe ç'ke me te. Ose beson qe qenia njerezore ndryshon ne kohe ose beson qe ne kemi te njejtat mendime me prehistoriket, zgjidh ke te duash.

Dhe persa i perket asaj qe une qenkam i paZot, gabohesh rende, siç ndodh shpesh madje. Por ajo çka une besoj nuk jane lajle-lulet e librave por ajo çka ato percjellin. Dhe kur mua me vjen nje mesazh qe bie ndesh me natyren time njerezore, nuk e kam per gje qe ta hedh kete mesazh ne koshin e plehrave.

Dhe e fundit, falja eshte diçka njekohesisht hyjnore dhe njerezore. Nqs kerkimi i faljes mund te llogaritet ne gabimet qe paskam bere, atehere le te jem ne udhen e gabuar. It's my life.

Fundja, as qe me intereson perberja fetare e vendit tim, mjafton te me flasin shqip dhe te me qeshin shqip dhe i fshij te gjitha.
    Ta permenda ate teme, se e ke zakon te flasesh per personin dhe jo per temen, siç edhe po ben ne kete teme. Fjala ekziston edhe po e nenkuptove. Ky eshte gabim qe ti ben se ke qejf te ngrihesh mbi te tjeret duke i ulur ata, here duke i shpotitur e here duke i akuzuar. OK?

Ti akoma s'arrin ta kuptosh se nuk ke te drejte te besh gjykime ne kete teme, nuk ke te drejte te arrish ne konkluzione per ata qe shprehen ketu, qofte pro-Izraelit ose Palestines. Ç'te duhet ty te besh gjykime te tilla? Konflikti nuk eshte konflikt fetar, eshte konflikt etnik. Eshte nje lufte qe, pavaresisht nga ngjyrimet qe mundohen t'i japin palet, eshte konflikt etnik. Nese une mbaj nje qendrim te caktuar dhe ate e argumentoj, ti mund te hedhesh poshte argumentet e mija, duke perdorur fakte ose arsyen s'ke pse fillon e kendon kenge patriotizmi ketu, duke thene se ne po mbrojme Islamin etj. etj. Edhe po e mbrojta, eshte puna ime. S'te pyes ty. Ti ose hidhe poshte ate qe them une, ose pranoje, ose kaloje ne heshtje. Mos bej komente mbi personin tim. OK?

Tek puna e fese. Uroj qe ti te besosh ne Zot.

S'te tha njeri qe ke bere gabim duke kerkuar falje. Thjehste ta thashe se mos bie ne te njejtin gabim perseri.

Kapish?

Shpresoj se u morrem vesh. Nese akoma s'jemi marre vesh, dhe mendon se nuk lejohet ketu te shprehesh nje mendim, tek e fundit ashtu siç me teket mua, athere thuaje haptazi, do e respektoj kete qe thua dhe nuk do shkruaj me ketu. Hajde po te pres...

Larguar.
    Anëtarësuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Citim Postuar më parë nga [xeni]
    Tek puna e fese. Uroj qe ti te besosh ne Zot.
    Ja hidhi nje sy citimit. Ketu une shoh nje nga gjerat me famekeqe qe mund t'i ndodhe mendjes se dikujt me mend. Çfare lidhje ka feja me Zotin ? A mund te ma thuash kete ?
    Kush ia ka dhene te drejten papes se Romes qe te me ndermjetesoje me Zotin ? Po imamit ? Po arqipeshkopit ? Po rabinit ?

As qe me hyjne ne pune teteqind mije fete qe qarkullojne sot ne bote. Ato i shoh krejt se jashtmi dhe pa asnje emocion. Nqs Zoti ka menduar tu firmose letra punesimi imameve e prifterinjve atehere Ai nuk ditka ç'behet.
    Dhe kjo eshte e keqja e besimtareve te devotshem. Ato mendojne qe te besosh ne Zot, kjo te jep automatikisht te drejten per ta rreshtuar dhe kalleposur diku ne ndonje batalion besimtaresh, ose tufe dhensh.
    Kur ta heqin nga mendja kete, atehere do biem ne qetesi. Universalizmi i feve me ngjall neveri. Krishterim per gjithe boten ! Islam per gjithe boten ! Komunizem per gjithe boten ! Ne djall te tera keto !

Konflikt etnik ? Nuk mendoj se eshte kaq e lehte. Megjithate, ju le juve dijetareve te rremoni.

Personale ? Oh, aspak xeni. Fakti qe quhesh xeni apo zogu, kjo nuk ka te beje fare.

Dhe e fundit, mund te debatojme edhe pa bere pyetje te veshtira si Ok ? ose Kapish ?

Te uroj shendet, xeni

In God I trust Maska e fjollat
    Anëtarësuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Para shfaqjes së hitlerit
    Postime
    1,085
    Citim Postuar më parë nga FLORIRI
    Shqiptaret kriminele lindin (njerez) e halli(varferia) i ben te kafsherohen e te merren me pislliqe ndersa arabi lind (kafshe) e mbetet kafshe sepse dhe ne mentalitet e kan.
    Nje zebbo hisham pjelle e nje analfabeteje beduine(dmth kafshe) do te shkoj ne gjurme te tradites.Do te theri me thike,do te dhunoj njerezit e ndershem,do te crregulloje gjerat qe jane ne rregull...pra sic mund te bej nje kope me gomere qe marrshon rrugeve te Parisit.I kam pa un ne France kane me qindra vite qe rrine...po kafsha nuku evulon kafshe mbetet.I kisha ne klase disa kishin lindur ne france e nuk dinin te flisnin mire frengjisht...pra shkurt jane mbeturina..
    Ashtu edhe cifutet me ndryshimin e vetem qe jane kafshe me ambicioze se arabet.
    E di çka më iriton në postimet tua? Fakti që ti e dredh nga të bie ty më mirë!
    D.m.th. për ty kriminelët e prostitutat shqiptare janë të pafajshëm- viktima të kushteve dhe rrethanave, kurse kriminelët arab lindin të tillë?

Një psikolog i mençur ka thënë: "Mi jepni fëmijët e doktorëve t'i bëj kriminel dhe fëmijët e kriminelëve t'i bëj doktor." Ky njeri i mençur nuk ka thënë "me përjashtim të arabëve dhe çifutëve."

Nje zebbo hisham pjelle e nje analfabeteje beduine(dmth kafshe)
    S'kam koment lol!
    I'm muslim, don't panic please.. oh bloody sheeps

I larguar Maska e panchovilla
    Anëtarësuar
    11-09-2005
    Vendndodhja
    Milky Way Galaxy
    Postime
    502
    Vetem ne gje dua ta dij. Cfare dobie i sjell shqiptareve mbrojtja e Izraelit?
    Hardworking pays off in future, laziness is paying off right now

________
    Anëtarësuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    Citim Postuar më parë nga fjollat
    E di çka më iriton në postimet tua? Fakti që ti e dredh nga të bie ty më mirë!
    D.m.th. për ty kriminelët e prostitutat shqiptare janë të pafajshëm- viktima të kushteve dhe rrethanave, kurse kriminelët arab lindin të tillë?

Një psikolog i mençur ka thënë: "Mi jepni fëmijët e doktorëve t'i bëj kriminel dhe fëmijët e kriminelëve t'i bëj doktor." Ky njeri i mençur nuk ka thënë "me përjashtim të arabëve dhe çifutëve."

S'kam koment lol!
    Fjolle
    Arabet jane popull i cmendur jane "njerez" patologjik.
    Nuk kam kohe me te shpjegu rrenjesisht pemen zoologjike te evolimit arab.

Arabet kane mentalitet kafsheror dhe teper kriminel...kjo i ben kafshe automatikisht..nga studimet qe kane bere studiues te shquar te Izraelit(keto shajne njeri tjetrin po ka ca te verteta ne kete mes) thuhet qe DNA e nje palestinezi(arabi) duket qarte qe ka ndryshim me ate te hebrenjve dhe popujve tjere.Ndersa gjermanet vertetuan te njejten gje per semitet ne pergjithesi..(ne kuptimin e evolimit inteligjences)

Do ti duket cudi ndonjerit po po jane gjera te verteta.Tingellon profetike ajo thenia ne bibel per popullin e eger arab

"Zeri i tyre eshte si zeri i gomarit eger...dora e tyre do jete kundra te gjitheve dhe dora e te gjitheve kundra tyre"
    Ndryshuar për herë të fundit nga FLORIRI : 19-12-2005 më 10:13
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Fjolle

Arabet kane mentalitet kafsheror dhe teper kriminel...kjo i ben kafshe automatikisht..nga studimet qe kane bere studiues te shquar te Izraelit(keto shajne njeri tjetrin po ka ca te verteta ne kete mes) thuhet qe DNA e nje palestinezi(arabi) duket qarte qe ka ndryshim me ate te hebrenjve dhe popujve tjere.Ndersa gjermanet vertetuan te njejten gje per semitet ne pergjithesi..(ne kuptimin e evolimit inteligjences)

Do ti duket cudi ndonjerit po po jane gjera te verteta.Tingellon profetike ajo thenia ne bibel per popullin e eger arab

"Zeri i tyre eshte si zeri i gomarit eger...dora e tyre do jete kundra te gjitheve dhe dora e te gjitheve kundra tyre"
    Per mendimin tim, nuk mund te jesh kaq kategorik Flori.

I gjithe problemi eshte tek urrejtja reciproke qe u injektohet ketyre dy popujve (po u themi keshtu) per njeri-tjetrin.

Moshe Zimmerman, nje profesor ne Universitetin Hebre, thote:
    Shikoni femijet (hebrenj) ne Hebron. Ata jane ekzaktesisht si Rinia Hitleriane. Qe ne femijeri, atyre u perseritet vazhdimisht se Arabet jane te keqinj, qe te gjithe jane kundra nesh. Atyre u shperlahet truri qe te behen paranojake te nje "race me te madhe". Ne shoqerine tone ka nje tendence te rrezikshme per ta toleruar kete grup.

A kane qene arabet(muslimanet) armiqte e tyre te qemotshem? JO. E kam thene sa here. Gjate historise, çifutet kane jetuar te lumtur ne vendet ku kane qeverisur muslimanet. Si ne Andaluzi, ashtu edhe ne Perandorine Osmane. Nuk ishin muslimanet, por Evropianet e Krishtere qe i urrenin çifutet. Pas renies se muslimaneve ne Andaluzi, ata u perzune qe aty, meqenese nuk pranuan te behen te krishtere. Pra, urreejtja qe kane nuk eshte se ka nje justifikim historik.

Nga ana tjeter, ne boten arabe, ka nje tendence per te fajesu Izraelin dhe çifutet per çdo gje. Sigurisht qe Izraeli bashke me Ameriken kane bere nje mije e nje te zeza, por nuk eshte Izraeli shkaku i skamjes se sotme. Çfare ndodh? Individe te ndryshem, te cilet perballen me varferine, ose deshtojne ne jete per nje arsye ose nje tjeter, duan nje armik per te fajesuar. Kush eshte armiku? Izraeli, Amerika, imperializmi etj. Ngopi ata me komente tendencioze nga mesimet e fese dhe ja ku pergatite bisha.

Ti e di mire historine Floriri. S'eshte nevoja te mbroj une arabet. Mendoj se e ke te qarte ndryshimin e madh qe ndodhi tek arabet me ardhjen e fese. I njeti popull qe kishte shume vese e zakone shume te mbrapshta, u kthye ne motorin e te gjitha zhvillimeve shkencore, artistike etj. (kuptohet se u perfshine edhe shume popuj te tjere po edhe arabet kishin rolin e tyre.)

Shkurt muhabeti, une them se ne esence s'ka asnje popull te tille, siç e pershkruan ti Floriri. Rrethanat jane ato qe pjellin bisha. Dhe politikat e caktume te elitave. I njejti popull shiqtar qe ne kohen e komunizmit ishte shume i qyteteruar (qofte edhe me pahiri) u kthye ne nje popull qe ka nxjerre sa e sa te zeza. Ti e njeh fene. Proeeti ka urdheru punen dhe nxenjen e dijes. Ka terheqe vemendjen per rreziqet e varferise dhe injorances....Fatkeqesisht, nuk i eshte dhene rendesi ekonomise, diturise, edukimit, Islamit, por eshte kthy Islami ne nje ideologji, rendesi i eshte dhene vetem islamizmit dhe arabizmit. Ketu eshte problemi. Edhe ne anen tjeter. Nuk eshte feja hebreje ajo qe shkakton urrejtje. Une mund te sjell shume shembuj nga mistike hebrenj, ne veprat e te cileve ka shume gjera per t'u mesuar. Problemi eshte tek Cionizmi politik, qe per te arritur qellime te caktuara krijon mite, te cilat me pas behen shkak per antagonizma...

sa mund te shkruhet ketu...e zgjata ca...po e mbyll..

Gjithe te mirat!

P.S. Kjo eshte nje replike e imja me Floririn. Kujt nuk i pelqeje te kaloje tek postimi pasardhes.

In God I trust Maska e fjollat
    Anëtarësuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Para shfaqjes së hitlerit
    Postime
    1,085
    Fjolle

Futja kot Flori!

Kush qenka ky SHAJZE studiues që paska bë "zbulime" të këtilla?!

Arabët janë njerëz normal, sikur çdo popull tjetër. Ka edhe nga ata budallenj e kriminel, po kush nuk i ka? Shifi amerikanët, presidentin e kanë budall dhe kriminel
    Edhe ne jemi njerëz normal, megjithëse evropa na shef sikur njerëz me bishta...

Bibla në vete është kundërthënëse... mjafton të ceken versionet e saja me plot dallime.. por është temë më vete, s'ja vlen të shkruaj këtu.
    Ndryshuar për herë të fundit nga fjollat : 19-12-2005 më 11:07
    I'm muslim, don't panic please.. oh bloody sheeps

i/e larguar
    Anëtarësuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Ministria e Mbrojtjes Se Republikes Demokratike te Shqiperise
    Postime
    1,499
    Presidenti i Iranit ka ndaluar sot cdo muzike rock-n-roll, pop etj qe eshte perendimore ne tv, dhe radiot e Iranit.

Ky ose do jete i cmendur plotesisht ose do jete vene nga ndonje agjenture.

http://news.yahoo.com/s/ap/iran_musi...kxBHNlYwN0bQ--

Perjashtuar Maska e Lunesta
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    Ai eshte budall. Shi ca mbiemri ka...amaxixhamuxhunixhy.

Nejse, lexova nje reportazh sot tek New Yorker Weekly per Iranin. Shume interesant. Mu kujtua shqiperia e diktatures, origjinal. Shoqeria e larte iraniane dhe te pasurit atje benin jet dhe party me muzike, pije e seks qe mu duk sikur flitej per Parisin jo per Teheranin. Eshte vetem populli katnar dhe i indoktrinuar ai qe nuk degjon muzike, pjesa qytetare as qe e rru fare se ca thone mullahet e matufepsur.

Faqja 8 prej 14 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Fatmir Sejdiu
    Nga YlliRiaN në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 18-05-2010, 18:47
  2. Moisiu: Nuk nënshkruaj shkarkimin e kryeprokurorit Sollaku
    Nga Antimafia në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 192
    Postimi i Fundit: 30-09-2007, 18:11
  3. A po realizohet teoria e konspiracionit hebre?
    Nga DEN_Bossi në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 20-11-2006, 12:27
  4. Ndëron jetë presidenti i Kosovës Dr. Ibrahim Rugova
    Nga Veshtrusja në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 220
    Postimi i Fundit: 02-02-2006, 21:32
  5. Papa Gjon Pali II, ndërron jetë
    Nga Brari në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 152
    Postimi i Fundit: 24-05-2005, 07:13

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •