Postuar më parë nga
oiseau en vol
Xeni, nuk e kuptoj fare mllefin tend, por nejse, po filloj te mesohem...
Posti yt ketu eshte krejt, ama krejt pa lidhje, dhe me vjen keq qe nuk e kupton kete.
Shpejt e shpejt per ironite e mia. Nuk eshte aspak e vertete per ate punen e kurves dhe nuk po vetepermbahem fare dhe po te them qe turp te kesh qe e permend ketu. Asnjehere nuk kam menduar qe dikush eshte kurve. Kjo fjale nuk ben pjese ne fjalorin tim. Biles, nqs do ta dish mire, une mendoj qe edhe prostitutat nuk jane kurva, dhe i nderoj dhe i respektoj si te tilla. Kjo fjala "kurve" ekziston ne fjalorin e disa te tjereve, sidomos tek ato qe jane te mbushur mire me citate.
Sa per ngaterresat qe jo myslimanet nuk jane shqiptare etj etj, keto jane thjesht gjepura qe sillen ketu per te futur sherr. Nje mysliman qe sheh hallin e vet ne shtepi te vet dhe ne qoshen e vet te faljes mund te jete me shume shqiptar se une qe nuk falem dhe se ti qe del me daulle per te trumbetuar te mirat e kesaj dhe asaj.
Une e kam fjalen per te gjithe ato qe na kane dalur sot si shpetimtaret e islamit ne bote, si me te pakorruptuarit, si me te drejtet qe ecin sipas Kuranit etj. Islami nuk ka nevoje per avokate si ti e si te tjere ketu qe bejne apologji te krimit. Islami eshte ai çka eshte. Ka te mirat e te keqijat e veta. Por aty ku fle lepuri eshte qe nje pjese e myslimaneve te devotshem te shkolluar neper vende qe nuk i ka askush lakmi persa i perket ndonje mendimi kushedi çfare, vijne ketu dhe pellasin papushim qe islami eshte i paprekshem. Jo more jo, i prekshem qe ç'ke me te. Ose beson qe qenia njerezore ndryshon ne kohe ose beson qe ne kemi te njejtat mendime me prehistoriket, zgjidh ke te duash.
Dhe persa i perket asaj qe une qenkam i paZot, gabohesh rende, siç ndodh shpesh madje. Por ajo çka une besoj nuk jane lajle-lulet e librave por ajo çka ato percjellin. Dhe kur mua me vjen nje mesazh qe bie ndesh me natyren time njerezore, nuk e kam per gje qe ta hedh kete mesazh ne koshin e plehrave.
Dhe e fundit, falja eshte diçka njekohesisht hyjnore dhe njerezore. Nqs kerkimi i faljes mund te llogaritet ne gabimet qe paskam bere, atehere le te jem ne udhen e gabuar. It's my life.
Fundja, as qe me intereson perberja fetare e vendit tim, mjafton te me flasin shqip dhe te me qeshin shqip dhe i fshij te gjitha.
Krijoni Kontakt