Close
Faqja 11 prej 14 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 135
    I larguar Maska e panchovilla
    Anëtarësuar
    11-09-2005
    Vendndodhja
    Milky Way Galaxy
    Postime
    502
    Citim Postuar më parë nga Tannhauser
    Une nuk i devijova temes, korrigjova te thenat e Irfanit.

Njeriu ben gafa por 'cifutet' nuk jane gafa ime. Hap ndonje fjalor te bindesh..
    Une nuk kam friken qe te pranoj gabimet e mia por as friken qe te them te drejten...
    Fjalorin hape ti pra sepse fjala cifut ekziston ne fjalorin e gjuhes shqipe. Gafa jote eshte the se fjala cifut eshte fjale turke. E urrej te mburrem me gjuhe por ja per ty qe flet kot keshtu te te pyes sa guhe i flet ti? Per ti kapur shpejt fjalet se nga cila gjuhe vijne ato fjale duhet ta dish gjuhen sepse me fjalor e me internet nuk mund te flasish per etimologjine e gjuheve. Pastaj gabimi yt me i madh eshte se mendon se din shume duke i nenvleftesuar te tjeret. Ne shume tema kete e kam pare dmth je arrogant e diksuton sikur vetem ti ke te drejte. Por realiteti eshte shume i ndryshem nga ajo qe pretendon ti
    Hardworking pays off in future, laziness is paying off right now

Anëtarësuar
    11-09-2005
    Vendndodhja
    Milky Way Galaxy
    Postime
    502
    Ti nuk kuptove (dhe nuk do te kuptosh disa gjera)

1. Termi 'cifut' eshte term fyes per te pershkruar hebrenjte. Pra nuk mund te perdoret per te karakterizuar (nga ana kombetare, etnike) nje izraelit, hebre

2. Termi ne shqip eshte huazim prej turqishtes (qe ka te njejtin kuptim). Si dhe pse e perdoren kete term me kete kuptim turqit eshte nje bisede tjeter.
    Po perseri ja ke fut kot sepse ne turqisht eshte fjala `yahudi` apo thjesht si ne anglisht `jew` apo `jewish`. Nuk ka fjale `cifut` ne fjalorin e turqishtes.
    Fjaloirin e turqishtes po ta hapish nuk e gjen kete fjale kurre. Kete mund ta vertetosh edhe vet.

Larguar.
    Anëtarësuar
    02-11-2005
    Vendndodhja
    në Blog
    Postime
    1,121
    Lexo ketu: Çufut Qale or Chufut Kale is a historic fortress in the Crimea, near Bakhchisaray. Its name is Crimean Tatar for "Jewish Fortress". Çufut Kale was historically a center for the Crimean Karaite (Karaim or Qaraylar) community.

ja dhe faqja e internetit: http://encyclopedia.thefreedictionary.com/Chufut+Kale

Anëtarësuar
    11-09-2005
    Vendndodhja
    Milky Way Galaxy
    Postime
    502
    Perseri nuk ka lidhje me turqishten kjo fjale. A e perdor nje cike trurin ti apo degon lidhje te webfaqeve kot? Tregoje pra lidhjen me nje fjali tenden jo duke derguar lidhje te ketilla.

PS: Shih cka shkruan te njeri nga linqet e tua per kalane cifute apo karaimet.
    Karaim, from the Hebrew word קראים, meaning "readers", refers in the literal sense generally to practitioners of the Karaite sect of Judaism. In customary usage, however, it is often used to refer to the distinct Turkic-speaking Karaite community of Crimea and the related community of Karaites living in Lithuania and elsewhere in Eastern Europe, as well as to their Judæo-Crimean Tatar language. For more information see:

Ndoshta kjo fjale rrjedh nga vete perzirja e cifuto-tartareve. Por qe nuk eshte fjale turke nuk eshte kjo nuk diskutohet fare.
    Ndryshuar për herë të fundit nga panchovilla : 18-01-2006 më 12:24

Larguar.
    Anëtarësuar
    02-11-2005
    Vendndodhja
    në Blog
    Postime
    1,121
    Une thashe qe fjala cifut vjen nga turqishtja, pra se shqiptaret e huazuan nga turqit. Origjina e saj ne turqishte (sic thash me larte) eshte nje bisede tjeter qe nuk me intereson kaq shume. Pra si erdhi ky emer ne shqiperi? Sigurisht mes pushtimit turk. Pra kjo fjale nuk eshte shqipe.

Kaq e thjeshte eshte...

Anëtarësuar
    11-09-2005
    Vendndodhja
    Milky Way Galaxy
    Postime
    502
    Une thashe qe fjala cifut vjen nga turqishtja, pra se shqiptaret e huazuan nga turqit. Origjina e saj ne turqishte (sic thash me larte) eshte nje bisede tjeter qe nuk me intereson kaq shume. Pra si erdhi ky emer ne shqiperi? Sigurisht mes pushtimit turk. Pra kjo fjale nuk eshte shqipe.

Kaq e thjeshte eshte...
    Shih nga linku i mesiperm(qe e dergove ti) u mor vesh se ka shume mundesi qe fjala cifut te kete dale nga ato fiset me origjine te perzier tartare dhe cifute.
    Ti e mban veten historian por nje ide qe e hedh nuk din ta mbrosh. Dmth dergon argumente qe i kundershtojne idete e tua
    Si perfundim fjala `cifut` nuk ka ardhur nga gjuha turke apo nuk eshte futur ne gjuhen turke fare. Eshte futur ne shqip nga ndonje gjuhe tjeter. Praktikisht ndoshta nga dialketi tartaro-cifut si shihet me larte. E nuk ka te beje asgje me turqishten.

Larguar.
    Anëtarësuar
    02-11-2005
    Vendndodhja
    në Blog
    Postime
    1,121
    Si perfundim fjala `cifut` nuk ka ardhur nga gjuha turke apo nuk eshte futur ne gjuhen turke fare. Eshte futur ne shqip nga ndonje gjuhe tjeter. Praktikisht ndoshta nga dialketi tartaro-cifut si shihet me larte. E nuk ka te beje asgje me turqishten.
    Ne fillim na the se eshte puro shqipe! Tani po e ndryshon?

Mundet te jete origjina e saj tartaro-cifute, ta them per te treten here se nuk me intereson. Ajo qe me intereson eshte se si u huazua nga shqipja. Une di se ka ardhur nepermjet turqishtes qe e perdorin ne te njejten menyre. As tek turqishtja nuk me intereson se si erdhi. Une thashe qe ne fillim se nuk eshte shqipe dhe e them akoma.

Ti ndryshove ato qe the...

Larguar.
    Anëtarësuar
    02-11-2005
    Vendndodhja
    në Blog
    Postime
    1,121
    Citim Postuar më parë nga panchovilla
    Fjala cifut eshte puro shqip.
    E mban mend kete? Postimi 96

Anëtarësuar
    11-09-2005
    Vendndodhja
    Milky Way Galaxy
    Postime
    502
    E mban mend kete? Postimi 96
    E mbaj mend dhe une nuk thashe jam kundra perdorimin te fjaleve te huaja. Plus ne ketu ne forum jemi nuk eshte se jemi duke botuar libra.
    E 15 here mos u be njeri i trashe sepse shume mire ta shpjegova se fjala cifut nuk ka hyre ne shqip nga turqishtja dhe ja thjesht mua me pelqen ti them cifutit `cifut` per sjelljen e tij prej cifuti qe e gjithe bota e dijne se si jane cifutet.

Faqja 11 prej 14 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Fatmir Sejdiu
    Nga YlliRiaN në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 18-05-2010, 18:47
  2. Moisiu: Nuk nënshkruaj shkarkimin e kryeprokurorit Sollaku
    Nga Antimafia në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 192
    Postimi i Fundit: 30-09-2007, 18:11
  3. A po realizohet teoria e konspiracionit hebre?
    Nga DEN_Bossi në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 20-11-2006, 12:27
  4. Ndëron jetë presidenti i Kosovës Dr. Ibrahim Rugova
    Nga Veshtrusja në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 220
    Postimi i Fundit: 02-02-2006, 21:32
  5. Papa Gjon Pali II, ndërron jetë
    Nga Brari në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 152
    Postimi i Fundit: 24-05-2005, 07:13

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •