egzakt.........................
egzakt.........................
proscriptor ti qenke Pure Pagan edhe avatarin Viking e paske![]()
Natyra eshte me e rendesishmja tek Paganizmi!
Shqiptaret jane pagane por nuk e dine,duke fillu qe tek betimi,vajtimi,varrimi,bestytnite,ngrenia,berja dashuri(ne natyre :-)),emrat,ndertimet!
sikur t kisha gja ne dor
e t u bajsha akullor
buzt e tuja me shiju
ne gjoks tandin me piku-Orosh
proscriptor Rrnofsh more plako se me ke knaq me ato foto...
Paganizmi është një kategori e feve, që ndoshta është vështirë të përkufizohen në rang botëror, sepse si term u krijua në Evropë dhe lindje të afërme ku shërbeu si antipod i krishterimit. Pagan dmth fshatar sepse fshatarët e ruanin më tepër fenë e vjetër.
Duhet cekur se dy fe pagane nuk janë medoemos të afërta veç pse janë pagane. Bie fjala paganizmi arab është shumë më i afër me islamizmin, se sa me paganizmin shqiptar edhepse ky i fundit është paganizëm.
Fetë pagane, janë fe, edhepse pagane janë sërish fe. Kanë besimin në forcat e mbinatyrshme (perëndi, hyjni, demonë, zana etj), pastaj kanë ritualet e veta ose misteret sikurse i kanë islamizmi e kristianizmi, kanë mite e legjenda, e elemente tjera që një fe pagane e bëjnë thjesht fe.
Tendencat e evropianëve perëndimorë që sot bëhen hem ateist hem pagan, janë një përçudnim i historisë dhe i realitetit, si dhe është frika e tyre që nuk guxojnë të shprehin haptas besimin. Nuk mund të jesh pagan plus ateist. Atëherë për çfarë na qenka Thana me Vidasin, mos na qenkan vetëm figura përrallash? Mos janë vetëm emra me të cilët ti i tregon dikujt se je pagan, por e shton edhe më pas se jam ateist?
Gjëra të tilla janë thjesht reklamime personale, pasi është bërë e modës të jesh pagan, por njëkohësisht nuk do që të ngarkohesh me pyetje, po ato pyetje që ateistët ia bëjnë myslove.
Pra duke qenë se i beson, ato janë diku, përndryshe nuk do t'i besoje kot. Secila në këtë botë e ka diku domenin e vet, ku ndikon tek njerëzit. Bie fjala Allahu një demon me pamje alieni të përjargur, e ka domenin e vet në shkretëtirat e arabëve dhe nuk ka kurrëfarë ndikimi jashtë kësaj zone. Në trevat tona Zeusi pellazg është i pari, pastaj vijnë tjerët me radhë. Ne duhet të mbështetemi tek Zeusi sepse ai si perëndi që është ka fuqi shumë më të madhe se sa cilido njeri. Sa më herët që i kthehemi aq më mirë për ne.
Mund të lexoni diç më tepër për perënditë pellazge:
http://zojsi.albanianforum.net/
ose të shkruani diç më tepër, nga njohuritë tuaja.
PAGANËT PO TRIUMFOJNË, IMAMËT PO BIEN, BOTËS SË SHPEJTI DO TI KTHEHET PAQA.
Paganizma ka lindur gjithnje te cmendur apo te semure, nese do te fitosh sigurimin e zotit nga djajte dhe frymet e liga qe fshihen nen qyrkun njeri, duhet te behesh mysliman modern, i vertete, ose katolik.
Krijoni Kontakt