S'paska asnji çun durrsak ktu ne forum qe te na tregonte rreth ngjarjeve qe pershkruhen ne kete teme ???!!!???
S'paska asnji çun durrsak ktu ne forum qe te na tregonte rreth ngjarjeve qe pershkruhen ne kete teme ???!!!???
Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!
... Po ne Durres ...
Arsenali i mafies, 70 pistoleta me silenciatorë. Agjenti i infiltruar zbuloi trafikantët.
Një agjent i infiltruar brënda radhëve të trafikantëve të armëve ka çuar mesditën e djeshme në arrestimin në flagrancë të 7 personave dhe kapjen e 70 pistoletave të prodhimit amerikan model “Broowning” dhe një numri më të vogël silenciatorësh. Policia e Durrësit e kishte organizuar këtë grackë qysh prej një muaji, pas informacioneve të marra për një linjë të trafikut të armëve që vepronte në territorin e saj. Një agjent i policisë arriti të lidhej dhe të krijonte besim tek trafikantët duke u kërkuar atyre një sasi të madhe armatimi kundrejt një shume mbi 100 mijë euro. Trafikantët pasi kishin siguruar tregun, u vunë në lëvizje për të sjellë armët që për të thënë të vërtetën ishin të një prodhimi cilësor. Shkëmbimi i mallit me paratë ishte lënë për dje në mesditë në një vend të izoluar në bregdetin e Durrësit. Trafikantët udhëtonin në dy autovetura tip Benz, njëra me targa të Krujës dhe tjetra me targa të Kosovës. Tre prej tyre ndodheshin në autoveturën e parë që shërbente dhe si pararojë, ndërsa katër të tjerët udhëtonin në autoveturën e dytë ku ndodhej pjesa kryesore e mallit. Policia e Durrësit i kishte marrë masat qysh më parë për të realizuar ndërhyrjen në kohë dhe goditjen e këtij grupi trafikantësh. Gracka e policisë u mbyll dje rreth orës 13.00 në afërsi të Plepave. Duke parë rrethimin nga mjetet e policisë, Jasim Sula 20 vjeç, që ndodhej në timonin e benz-it ku ishin fshehur pistoletat tentoi të largohej për t’i shpëtuar arrestimit. Madje ai e përplasi autoveturën me mjetin e policsë por pa mundur ti shpëtonte arrestimit. Gjatë kontrollit të ushtruar në dy autoveturat e trafikantëve u kapën 70 pistoleta “Broowning”, 500 fishekë të kal ibrit 6.53, dhe një numër silenciatorësh që nuk u publikua nga policia. Sipas burimeve të policisë së Durrësit organizatorët kryesorë të këtij rrjeti janë Jasim Sula 20-vjeç nga Xhafzotaj i Durrësit dhe Beqir Selmani 45 vjeç nga Fushë Kruja. Bashkë me ta u kapën dhe Malko Sula 55-vjeç nga Xhafzotaj, Edison Fejzo 23 vjeç nga Xhafzotaj, Agim Abazi 40 vjeç nga Fushë Kruja, Halit Bujqeza 35-vjeç nga Shën Vlashi dhe Alfred Thaçi 25 vjeç nga Fushë Kruja. Policia është duke hetuar për të zbuluar origjinën nga vinte ky arsenal armësh dhe sa ngarkesa të tjera ka arritur të trafikojë ky rrjet kriminal. A.Hoxha
“Broowning”
Pistoleta e prodhimit amerikan “Broowning” është një armë luksi që përdoret kryesisht nga biznesmenë, intelektualë apo femrat për shkak të përmasave të saj të vogla. Kjo armë mjaft praktike është e preferueshme për distanca të afërta. Pistoletat e kapura dje janë të kalibrit 6.53
Gazeta Shqiptare
Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!
e keqja me e madhe ne shqiperi eshte se e keqja dhe mira ,e bardha dhe e zeza, e drejta dhe e gabuara tashme JANE PLEKSUR KEQ
Te ngrihen leshte perpjete kur lexon se lul berisha quhet bisnesmen??????
e kete e shkruajne gazetat ....
hapu dhè
nejrez si Lul Berisha jane vetem maja e ajsbergut te disa grupimeve ne shoqerine shqipetare.......fakt........ eshte se keta njerez zevendesohen perhere me te rinj por ate qe jane ne brapaskene dhe kurdisin te 100 ata nuk i gjen gje fare ..ata rrisin dita dites pasurine e vet .........morali dhe dinjiteti dhe fantazia shqipetare per west-demokrati
plotesisht dakort .....Postuar më parë nga skuthi_vogel
per ne qe jetojme jashte fatkeqsisht nuk jemi ne dijeni te "bisznesmeneve" shqipetare .....prandaj do ishte mire qe ata qe i njofin keta trregtare te japin pak me teper infos se kush jane keta.....
cfare flitet ne tirane per kete ngjarje tani ...ka ndo njo gje te re ..?????
apo ka dale person i pafajshem ?????
ne shqiperi cdo gje ben vaki ................
Postuar më parë nga skuthi_vogel
Eshte me shum spec djegs kjo teme or skuth , ti duhet ta dish mir se grupi i lulit me klodin kane pase disa lidhje me Nardin dhe ky i fundit me mikun e tij me lart qe e nxori Klodin nga burgu 100, vjecar kundrejt nje ....
ooooo cuuuuunaaa po rrini rehat e mos hapni tema te tilla ...kur e dini mir qe keni nje shtet te dobet e te korruptum .
une per vete jam nga DR . dhe te gjiithe kta emrat e te ashtuquajtures "banda e L.berishes" i kam njof personalisht sepse kam punu kamarier tek nje restorant-pizzeri (emrin e te ciles nuk dua ta permend. por ju siguroj se nuk behet fjale per R-pizzerine "c'era una volta" te lulit ) .
ata vinin pothuajse cdo dite e cdo nate tek kjo pizzeri qe hanin pinin e bonin muhabet e shtynin edhe kohen e lire . ishin si te shpise normalisht .
di te them vetem kaq ...se Lul Berisha sa e kam njoft aty e sa here qe ka ardh aty tek ne , nuk eshte sjelle asnjehere keq , me asnjeri . as nuk shikonte njeri me inat . as nuk gerthiste e te bonte sic e quajne si i forte . kur them kshu per lulin imagjino per te tjeret qe vinin me pas . madje ai me ne kamarieret ishte shuuum i sjellshem dhe i njerezishem . gjithmone na shifte si cuna te mir dhe punetore dhe qe vinim normalisht nga familje te thjeshta dhe me halle . dhe sa here qe kishte mundesi tregohesh doreleshuar me ne . madje u fliste edhe cunave te grupit te vet duke i prekur nga pak ne seder ...qe tna lenein sa me shume e sa me shpesh bakshishe meqe ishim rob hallexhinj dhe gjimnazista . pastaj kur ishte ne qef ishte edhe tip i gallates . kerciste qyfyrja per shtate pal qefe aq sa sna behej te linim punen !
edhe tek BarCenter perballe bashkise se DR tek Nard Murati kam punuar gjithashtu . edhe aty i kam njohur te gjithe . qe te gjithe shum mir silleshin . pa pretendime te teperta e pa pordhe . te gjithe pa perjashtim sadoqe ishin shoke te ngushte te nardit . mbaj mend kur presori im kujdestar i biologjise donte tme ngelte per vjeshte , ngaqe e dinte qe doja te ikja ne itali dhe donte tme rrjepte nei lek . kur me pa nardi nje dite te merzitur dhe me pyeti ca halli kisha , i tregova ashtu kot sa per muhabet . ai direkt u cu dhe boni cmos me me ndihmu . i mori ne telefon te gjithe nga i pari te i fundit dhe i boni per i lek . duke i thone : " po kaq legena t'qelbet e t'korruptum jeni re.... edhe robve hallexhi doni me i pi gjakun ju ?!.... etj etj qe skane rendesi te permenden "
thjeshte desha te them qe ne fund te fundit panvaresisht fames se keqe e gjerave te keqija qe kta njerez kane bere kundrejt disa te tjereve , ne fudn te fundit koha me tregoi se kta kishin brenda vetes se tyre nje zemer te bute . si luli po ashtu edhe nardi , njerezit hallexhi i ndihmonin shum . kte e kam vene re ne shume raste te tjera !
hej a voci i Salise asht ky cubi mor... bo booooooooo e paska dhe shpin afer shpis teme ne Durres ..kam frik se heren tjeter do leshojn ndonje bomb berthamore dhe shpia ime do ik per lesh . e bleva me ba pushimet .. kush don me blen shpi bre ne Durres ...
Coli:
Jaho Mulosmani furnizoi bandën me uniforma policie
Shekulli Online |
TIRANË- I pandehuri Adriatik Coli, i njohur ndryshe edhe si i penduari i "bandës" së Durrësit, vazhdoi edhe në seancën e djeshme t'i përgjigjet pyetjeve të avokatëve të Lulëzim Berishës, duke nxjerrë përsëri emra të rinj, si kontribues direkt apo indirekt në ngjarjet e ndryshme në qytetin bregdetar të Durrësit. Në seancën e djeshme gjyqësore, që ishte e 96 ndaj 15 të pandehurve të "bandës", i penduari Coli, përveç dëshmisë së tij për vrasjet e ndryshme të ndodhura në këtë qytet, ka përmendur dje edhe emrin e të dënuarit me burgim të përjetshëm për vrasjen e Azem Hajdarit, shtetasin Jaho Mulosmani dhe babain e tij. "Ka qenë viti 1998, nuk më kujtohet muaji, por, di që në atë kohë Jaho Mulosmani ka qenë shef në Komisariatin e Tropojës. Në këtë kohë ka ardhur në Durrës babai i tij dhe ka takuar Lulëzim Berishën. Ky i fundit i kishte kërkuar Jahos uniforma policie. Kur erdhi babai i Jahos dhe solli disa uniforma, Luli i kishte thënë që të mi dorëzonte mua. Më lajmëroi Luli dhe e takova babën e Jahos dhe i mora uniformat e policisë. Këto uniforma babai i Jahos, i kishte sjellë me porosi të këtij Lulit, pasi Luli i kishte kërkuar disa të tilla. Të nesërmen ia dorëzova Lulit këto uniformat e policisë"-, tha gjatë dëshmisë së tij Adriatik Coli, duke iu përgjigjur pyetjeve të avokatëve të të pandehurve.
Pas këtij deklarimi në procesin që vazhdon të zhvillohet me dyer të mbyllura ka ndërhyrë prokurori i çështjes që i ka kërkuar gjykatës të mos lejojë vazhdimin e këtyre përgjigjeve, të cilat janë jashtë objektit të gjykimit. I menjëhershëm ka qenë edhe reagimi i avokatëve, duke pretenduar dhe duke i kujtuar Gjykatës se i pandehuri me statusin e të penduarit në bashkëpunim me prokurorinë kanë fshehur disa vrasje të tjera. "Duam të provojmë para gjykatës, se i penduari ka dëshmuar edhe ngjarje të tjera të ndodhura në Durrës, për të cilat prokuroria nuk ka kryer asnjë veprim. Kjo na lë për të dyshuar se prokuroria në hetimin dhe përfundimin e fazës hetimore, ka dorëzuar në gjykatë vetëm disa persona të cilët i interesonin atyre dhe nuk ka kryer një hetim objektiv.
Për këto fakte të reja, që i pandehuri Coli ka deklaruar i kërkojmë sërish gjykatës që dosja t'i kalojë për hetim edhe njëherë organit të akuzës që duhet të verifikojë pozicionin e të gjithë personave të përmendur"-thanë avokatët. Pas tyre, ka reagoi edhe i pandehuri Lulëzim Berisha. Ai iu drejtua gjykatës duke akuzuar organin e akuzës se dëshiron që çështja e tyre të politizohet. "Prokuroria e ka përgatitur Colin që ta politizojë çështjen tonë, duke e kthyer çështje politike. Edhe kryeministrin Sali Berisha do ta kthejë kundër meje tani",-theksoi Lul Berisha para gjykatës.
Gjykata, Colitëshmo vetëm për vrasjet e procesit
Trupi gjykues i bandës së Durrësit, pasi dëgjoi pretendimet e palëve i kërkoi të penduarit Coli të vazhdonte dëshminë, por, të mos përgjigjej për rastet që nuk janë objekt gjykimit. Për kërkesën e avokatëve mbrojtës për tërheqjen e akteve nga prokuroria dhe rihetim të dosjes, gjykata u shpreh se "ka një vendim të ndërmjetëm për këtë kërkesë" dhënë disa seanca më parë që i është dërguar prokurorisë. Sipas akuzës, ata kanë një procedim të hapur për krimet për të cilat ka dëshmuar i penduari, përveç se për ngjarjet për të cilat janë të akzuar 15 të pandehurit e kësaj dosje. "Prokuroria e Krimeve të Rënda ka një procedim të hapur penal ndaj të gjithë këtyre pretendimeve të ngritura nga Adriatik Coli, të cilat po verifikohen dhe i janë nënshtruar një hetimi të gjërë",-thanë burimet nga akuza. Ndërkohë, Coli pak ditë më parë, gjatë dëshmisë së tij të lirë, ka përmendur një sërë emrash të ndryshëm të lidhur me "bandën", si Dritan Dajtin si person të cilit i është kërkuar të vrasë Lul Berishën, ish-kreun e PDK-së në Malësine e Madhe, Aleksandër Keka i cili u vra pak ditë para zgjedhjeve të 28 qershorit me mina me telekomandë dhe shumë persona të tjerë banues në qytetin e Durrësit.
gsh
Krijoni Kontakt