Close
Faqja 4 prej 11 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 101
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-06-2002
    Postime
    131
    apapapapaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

ktu asht mush me servila

po ca fitoni mor aman?

edhe nje here meqe sju paska pelqyer mendimi im teper i moderuar

vjershe me kot se kjo ska

asnje gje te re , origjinale

cari miei
    vazhdoni te ngrini lart dicka "TE MESME"
    kjo eshte dhe arsyeja qe jemi kaq te "njohur" ne rang boteror persa i perket letersise

one in a million Maska e ^VJOSA^
    Anëtarësuar
    11-05-2002
    Vendndodhja
    OLIMP
    Postime
    323
    shume e bukur Agim...urime

si pak romantike qe jam kjo strofe me pelqen me shume nga te gjitha

Mos më ndiq nga pas si hije
    Se nuk më kap dot!
    Kur kam mall unë vij dhe fshihem
    Veç tek gjoksi jot!
    LuM i RrEmByEr

Administratore Maska e Fiori
    Anëtarësuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Ne lidhje me poezine (tekst kenge) i uroj Agimit suksese, me nje muzike e orkestrim te goditur ka shume shanse per te fituar.

Si poezi nuk ka ndonje zhvillim apo ndonje thellesi ne te menduar (mendimi im) por ne fund te fundit te rralla jane kenget qe kane edhe muzike te bukur edhe tekst kuptimplote. Shumica e kengeve qe shiten me shume apo mbajne vendet me te larta ne klasifikime zakonisht nuk kane tekste poezie (thjesht dy rreshta me do sme do), por te nderlikuara me muzike, kthehen ne himne per njerzit.

Nuk jam duke vleresuar poezine, jane te tjere ata qe kane kohe per keto gjera por si poezi nuk hyn ne llojin e poezive qe une do kisha deshire te lexoja, eshte poezi qe cdo kush qe eshte duke rene ne dashuri apo duke u dalldisur nga ndjenja te tilla mund te shkruaje.

Pershendetje!

Ne lidhje me shahun dua te te sqaroj se ne kete forum nuk fshihet asnje ide, e vetmja arsye perse mund te ndodhe qe dicka te te fshihet eshte sepse ne pergjigje ka pasur fyerje apo sharje.

Me forumin e letersise merremi une, shigjeta (vajze) dhe Henri. Qe te treja kemi mendime apo gusto krejtesisht ndryshe nga njera tjetra (ne lidhje me letersine gjithmone) nq se do ndodhte se do fshinim dicka ne forum vetem sepse nuk na pelqente, atehere i binte qe mos ngelej asgje e shkruar ketu, pasi do kishim eliminuar njera tjetren.

Mos u grind vetem sepse njerzit nuk pelqejne idete tuaja, ndodh, po te mendonim te gjithe njesoj nuk do ishim keta qe jemi sot. Gjithashtu mundohu mos shkruash ne gjuhe te huaj ne forum, sidomos tek letersia - duke qene forum shqiptar, gjuha te cilen duam te kultivojme eshte shqipja.

Shpresoj mos kemi perseri debate rreth kesaj teme.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-06-2002
    Postime
    131
    fiori

faleminderit per sqarimet

nqs do ti kishe lexuar me kujdes te gjitha postimet

do te kishe pare qe une jam munduar qe te mbrohem

dhe nuk shqetesohem aspak nese dikujt nuk i pelqejne idete e mija ,sidomos kur behet fjale per njerez qe sme interesojne fare.

ciaooo mirupafshim

i/e regjistruar Maska e Agim Doçi
    Anëtarësuar
    23-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranë, Ministria e Mbrojtjes
    Postime
    2,799
    Vlersoj gjithshka nga ju, edhe kur dikush mund te mendoje se une i ndaj njerzit ne dashakeqas dhe dashamires. Kurrsesi! Ne raport me ndjenjen e shenjte te dashurise une "i ndaj" njerzit ne dy pista:
    a. qe i kane borxhe te pashlyera asaj!
    b. qe nuk i kane paguar asnjehere "taksen"...
    Me pak fjale duke sjelle per kete vlere njerzore (qe nuk ekziston tek kafshet) mesazhin tim te sinqerte, nuk pretendoj qe kam arritur persosmerine (se na i ka djegur temat Shekspiri) po e mbyll me 4 vargje qe ndoshta dikujt do i sherbenin:

Ta meritosh dashurine time
    ti mos kujto se eshte e lehte!
    Behu Romeo ne zemren tende
    dhe une ne cast behem Zhuliete!....

Ju falenderoj te gjithve, e sidomos ata qe kane insuficience ne dashurine njerzore ndaj poeteve (qe jane me zemer brishte nga te tjeret njerez te rendomte)
    Keni te fala dhe nga Lejdina Celo e cila me entuziazmin e vet me tha: " Xhaxhi Gim, kesaj here ne festival nuk dua cmim, por dua ti fus dashaniresit e kenges ne mendime fisnike!."
    Ju perqafoj dhe lirisht pres ende vrejtje qe teksti te dale sa me prane jush!
    Agim Doci

Lazaratas Maska e Bel ami
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Lazarat
    Postime
    1,184
    Agim suksese ne Festival
    Cti besh,ndonjehere te duhet te ndeshesh edhe me adoleshente
    qe e kujtojne poezine vetem kater vargje.
    Nejse POET (titull a profesion qe e meriton),te ra ky short.
    Per mendimin tim sbere mire qe e zbulove surpizen,jo se ke bere keq qe e solle ketu tekstin e kenges,por mua si tip me pelqejne surprizat

Qe te mos kaloj edhe une ne analize te poezise (sepse sjam i afte te te korigjoj) po te them se tek lista e bejtexhinjve (per humor) ke haruar Xhuliana Jorganxhi (* teksti i kenges JON).
    Sec dreqin mu kujtua tani nje kenge tjeter e Ledines,FAL,nesje ti je poet dhe e di qe fal.Fali adoleshentet...
    ... E ku thuhene ne karte
    Fjalet e Gjuhes se Zjarrte!

Administratore Maska e Fiori
    Anëtarësuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Edhe pse ne teme te gabuar - ketu jemi per kengen e Agimit dhe jo per adoleshentet sic i cuan Bel Ami - megjithate me vjen cudi me dicka qe ve re shpesh ne kete forum.

Shume nga ju ketu nuk keni bote te gjere te dashur. Secili e kupton dhe e pelqen poezine ashtu sic ka deshire - edhe adoleshentet ne qofte se te tille kane vendin e tyre ne idete dhe mendimet qe jepen. Tani sepse keta adoleshente, qe pas dy vjetesh do jene te rinj dhe ju gjysher, nuk pelqejne nje shkrim nuk do te thote qe ai shkrim nuk ka vlere po aq sa nuk do te thote se ai shkrim ka ndonje vlere.

Vleresimet jane relative dhe nuk duhet te fyheni vetem sepse dikush mendon ndryshe nga ju. Mos flisni per dashuri e lengje si keto se shume dashuri marrim cdo dite nuk e keni vene re?? Kudo buron dashuri...ah lum si ne. Ketu nuk ishte fjala per dashuri apo per bamiresi ishte per nje opinion qe ju dy me te "rriturit" e forumit e mbrojtet shume bukur.

Nuk me vret fjala adoleshente me lart (pasi shpresoj gjithe jeten te quhem e tille, dhe as do me vije keq ndonjehere) por me vret ajo se mbi mendimin tuaj ju nuk vini asnje tjeter. Kur e verteta ne festivalet shqiptare eshte krejt ndryshe...

Te degjosh kenget ne festivalet shqiptare ose jane saze dasme ose kenge si "Lady D" - qe shumicen e rasteve kendohen nga kengetare gjysem te cveshura. Nuk shikoj asgje te keqe me kete me kuptoni. Britney Spears eshte nje nga AdoleshenteT me te pasura ne bote - dhe kete e arriti me kenge si "I'm a slave" oh oh oh oh

"Mos me genje,
    mos luaj me mua -
    se jemi ne qiell
    dhe une te dua"

oh te lutem, ku eshte kjo parajse Toke qe nuk po e shikon njeri.Dashuria eshte ndjenje e bukur nuk e ve ne dyshim, po ka aq shume qe njerzit mund te thone per dashurine...

Gjithmone duke menduar se ky tekst mund te dale kenge shume e bukur...

p.s. Nuk kam kohe dhe shpirt per te vazhduar diskutime te tilla sepse jane pa krye e fund, vazhdoj te zhgenjehem nga "drejtuesit e institucioneve".

Lazaratas Maska e Bel ami
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Lazarat
    Postime
    1,184
    kjo gjeja qe ka bere "poeti" i shqiperise

eshte thjesht nje tekst qe e le ne vend ne pergjithsi liriken e kengeve te festivaleve shqiptare.ska asnje gje te re.
    himne te kota (si puna e san valentinos ose naj tjeter qe sme kujtohet.)

Fiori,ja ketu ishin ato cka me shtyne mua te perdorja termin adoleshent (periudhen me te bukur te jetes).Skam dashur te fyej talentet e reja,as Britnin as Martina Hingis (adoleshenten Kampione te Tenisit),por smund te pertyp analizat bajate qe i beri personi me larte zotit Doci.E di se eshte e kote nderhyrja ime,sepse poezine e Docit smund ta ulin disa njerez jo profesioniste,por vete smund ta le te kaloje para meje.
    Pra keshtu e nderuar Fiori,mos u zhgenje,fundja kaq na eshte dhene
    ... E ku thuhene ne karte
    Fjalet e Gjuhes se Zjarrte!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Postime
    273
    Postuar më parë nga Agim Doçi

Ta meritosh dashurine time
    ti mos kujto se eshte e lehte!
    Behu Romeo ne zemren tende
    dhe une ne cast behem Zhuliete!....

Agim Doci
    Agim tash me duhet ti thej nja dy tri fjale me ty.

A mendon vertet qe Shekspiri na i ka djegur temat e dashurisë?

Une mendoj se Shkespiri nuk solli diçka te re ne letresi. Kjo tashme ekzistonte qysh nga civilizim Antik. Nuk po them as grek as latin sepse çdo gjë tash ka filluar te konetstohet. Pra Shekspiri kreu nje detyre qe kishte ekzistuar. Kush me garanton se Shkespiri, Racini, Corneille, nuk i kishin lexuar tragjedite antike ku pasqyrohet dashuria dhe gjelozia ne menyren me te theksuar dhe ne menyren me fine?

Shkespiri i zhvendosi skenat e hapta te amfiteatrave te hapte ne kështjella te mbyllta te Evropes Perendimore. Ai e burgosi dashurine duke e mbylluar ne kështjelle. Aq me keq ne nje keshtjelle, te nje vendi te ftoftë, ne cilin meshkujt dhe femrat nese kane nevoje te rrine te mbylluar ne dhome nje ore me te dashurin (rën), mesdhetaret, aty ku zhvilluan gjarat me tronditese, kane nevoje te rrine kater ore dhe u duket pak.

As Corneille e as Racini nuk bënë gjë me shume. Oresti antik ishte edhe me i permallshëm.

Agim , a mendon se Romeu ka ditur te dashuroj apo te vuaj me shume se njeriu modren i sotem?

Durimi është më e madhja trimëri.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-06-2002
    Postime
    131
    shpejtesia e nje flote eshte e barabarte me shpejtesine e anijes me te ngadalte te asaj flote

eshte nje fraze tek romani martin iden

keshtu qe te merremi vesh te gjithe do mundohem ta ul nivelin e mendimit tim ne rangun e atyre "qe ecin me avash".

kam pas nje mace(kafshe) para ca vitesh
    dhe te them te drejten me donte shume(me menyren e saj kuptohet)

nuk e kuptoj se kush eeshte i rendomte nje njeri qe jep thjesht nje mendim apo nje njeri qe turfullon dhe do qe te quhet patjeter poet
    nje poet ska nevoje qe te pellase
    une jam poeeeeeeeeeet

fakti se dikujt nuk i pelqen nje poezi ose disa poezi nuk do te thote qe ai urren poetet
    do te thote vetem se ato poezi nuk jane te bukura per mendimin e atij personi

persa i perket avokatit (ose me sakte avokateve) mbrojtes te POETIT
    A ka mundesi te ma hidhni poshte mendimin tim me naj argument(ku qendron adoleshenca?)

cilesime si adoleshent ose naj tjeter keshtu kot e me kot mund te hedh edhe une sa te duash
    si psh
    trupeshk
    injorant
    por deri tani sme duket se kam cilesuar ndonjerin qe ndoshta edhe e meriton

edhe nje her meqe se pakseni kuptu

nqs qellimi eshte thjesht sjellja e mesazhit te sinqerte te poetit ok

por ama qe te pretendojme se ajo eshte dicka shume e bukur

ose ta adhurojme
    ose te na beje qe te hyjme ne mendime fisnike
    me vjen keq por per mu eshte shume e varfer
    shume e vjeter
    shume joorigjinale

Faqja 4 prej 11 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kisha është Një
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  2. Letra e Kishës së Romës drejtuar Kishës së Korinthit
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-03-2007, 16:35
  3. Jeta e Shën Nilit - 7 maj, 12 nëntor
    Postimi i Fundit: 10-07-2005, 22:19
  4. DOKTRINA - Kapitulli III: Trinia e Shenjtë
    Postimi i Fundit: 15-03-2005, 23:02
  5. Ortodoksia dhe Shqipëria
    Nga shendelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •