Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-06-2002
    Vendndodhja
    PACA, France
    Postime
    35

Mënyra qëndrimi pas masterit në Francë, Itali , Angli

pershendetje,

A e di njeri cilat jane mundesite reale per te qendruar ne france, angli ose itali pas nje masteri? dua te bej nje master ne compiuter science/ informatike, dhe te vendosem ne vendin qe bej master, po nuk jam e vendosur se ku.. Gjithashtu kam degjuar qe franca ka lehtesira per inxhinieret e kompiuterave, di njeri detaje?
    A ka lehtesira si psh. vize qendrimi pas masterit.. rreth 6 muaj ose nje vit, per tu vendosur ne vendin respektiv? kam degjuar qe franca ofron.. po nuk di asgje te sigurt. Falemnderit.

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Une jam ne Amerike e ketu pasi te mbarosh studimet ne bachelor's apo master ke te drejte te punosh nje vit, nese gjen pune natyrisht (shumica e studentave nderkombetar gjejne pune). E edhe pastaj, ne shumicen e rasteve kompania qe te puneson te sponsorizon dhe ti rregullon dokumentat.

Une i kam te gjitha letrat dhe jam duke bere master tash por une do kthehem ne Prishtine sapo te mbaroj masterin, sipas te gjitha gjasave. Ne qytetin ma te bukur ne bote, Prishtinen.

Sikur ne gjithe shqiptaret jashte, te edukuar e biznesmen, te kthehemi ne atdhe, kombi jone do ec para me hapa shume me te shpejte. Megjithese, edhe nje pervoje pune jashte, pervec edukimit, mund te ndihmoje shume ne karieren tuaj e edhe masnej kur kthehemi ne atdheun tone.

Tung
    Ndryshuar për herë të fundit nga dodoni : 04-12-2005 më 17:11
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Updating.... Maska e Wordless
    Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154
    Ne France te duhet nje kontrate pune pa afat (CDI - Contrat à Durée Indéterminée) dhe ke te drejte te besh kerkese pere leje qendrimi 10 vjeçare.

Nqs ke mundesi te zgjedhesh te keshilloj Angline. Franca ka shume kokeçarje,
    burokracira, rroga te uleta.

Paç fat!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-06-2002
    Vendndodhja
    PACA, France
    Postime
    35
    Po eshte e vertete qe pas studimeve te lene edhe 6 muaj te kerkosh pune ne france? Dhe midis Paris dhe Sophia-Antipolis cfare eshte me mire te zgjedh?.. une po mendoj per Sophia-Antipolis, pasi mendoj qe ne Paris besoj se eshte me e veshtire per te qendruar..

Updating.... Maska e Wordless
    Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154
    Kete nuke e di nese te lene 6 muaj apo jo :-( . Por qe nga ligji i shkruajtur dhe
    realitetit ka shume anashkalime. Kjo qe ju thash vlen per kedo qe ka nje leje
    qendrimi provizore ne France (ne rastin tuaj viza e studentes). Nqs arrini te
    siguroni nje kontrat pune te tipit CDI, atehere keni te drejte te bene kerkese
    per leje pune. E theksoj, keni te drejte te beni kerkese, por s'do te thote qe
    pergjigja do jete pozitive.

Nuk e njihja Sophia-Antipolis, ne fakt hera e pare qe e dogjoja si emer :-), mu
    desh Google-i per te marre vesh se qeka nje Nice :-), dhe se kampusi qeka ne
    Valbonne. Mendoj qe per dokumenta dhe pune eshte me mire Parisi sesa
    jugu i Frances.

Gjithe te mirat!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-06-2002
    Vendndodhja
    PACA, France
    Postime
    35
    falemnderit per pergjigjen. mendoja per sophia antipolis sepse eshte parku me i madh teknologjik ne europe, dhe mendoj qe mund te jete me lehte te gjesh pune ne teknologji.. une vazhdoj computer science and engineering.. po nga ana tjeter ne paris besoj se ka me shume te huaj, nuk e di nqs eshte mire apo jo..

po punedhenesit si jane ne france? eshte veshtire per te gjetur pune? dhe si sillen me shqiptaret?

i/e regjistruar Maska e emile
    Anëtarësuar
    26-08-2005
    Postime
    18
    Pershendetje,
    Edhe Sophia Antipolis eshte plot me te huaj dhe nuk do te keni asnje problem per tu ambjentuar. N.q.s. beni nje Master Recherche (Diplôme d'études aprofondies->DEA) do t'ju duhet te beni edhe nje stage per ta validuar diplomen dhe n.q.s. i pelqeni ndermarjes, mund te jeni i/e sigurt qe do t'ju mbajne.
    Nuk ka asnje sjellje raciste ndaj shqipetareve ne keto sfera ku do te punoni ju, por duhet tu tregoni se sa i/e motivuar jeni per punen gjate takimit.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-06-2002
    Vendndodhja
    PACA, France
    Postime
    35
    Falemnderit emile,
    Ne te vertete dua te bej nje master of science, dhe po ashtu si DEA duhet te bej nje stage. Do aplikoj se shpejti, shpresoj te me pranojne.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-06-2006
    Postime
    17
    mesa di un ketu ne angli , te japin te drejt qendrimi pas masterit vetem po ke mbaruar per keto deget inxhinierike, ose shkencore si mjeksi arkitekture e te tjera po jo per ato sociale se ka me shumice. konkretisht kam nje shoke qe ka mbaruar masterin ketu ne angli dhe i kan dhen leje qendrimi pa probleme.

ga ga Maska e bunny
    Anëtarësuar
    09-06-2003
    Vendndodhja
    U.K
    Postime
    935
    mesa di une- leja e qendrimit duhet te perkrahet me vend pune- nqfse ti ke nje zyre pune qe te mbron aplikimin ke me shum shanc qe kerkesa te aprovohet- sidomos ne pune shteterore, po ashtu edhe private

Suksese
    How can she fall, if there is no one there to catch her

Tema të Ngjashme

1. Për shqiptarët që jetojnë në Francë
    Nga Cattivo në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 115
    Postimi i Fundit: 26-01-2011, 19:31
  2. qendrim pas masterit, france,itali, uk
    Nga dea_alb në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-12-2005, 14:55

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •