Siē e di unė, hipoteza tė ndryshme hidhen pėr gjėra qė nuk i dimė, pėr mistere qė na mundojnė, por tė hedhėsh hipoteza, pėr gjėra qė dihen kjo ėshtė "pakėnaqėsi me realitetin e bukur".
Ēka na ēo dreēi me nxjerr hipoteza, kur nuk ka nevojė? Shkodra ėshtė Kodra, ju mundoheni ta lidhni me Shtitar tė sllavishtes, apo Aleksandria, kur nuk ka kurrėfarėlidhje etj.
Po jumund ta lidhni edhe me emrin e Sulltani Muratit, meqenėse historitė alternative nuk kanė tė sosur, por mė dhimbseni qė shpenzoni mund kot.
Janė gjėra qė shihen menjėherė, kush ėshtė shqiptar nuk e lodh kokėn mė tepėr.
Ishte Mirditės ! Gjithėsesi teksti i mėsipėrm i pėrkthyer nė Shqip :
Unė e shkruaj gjuhėn Shqipe si tė dua ! Unė nuk i muarrė leje askujt sesi e shkruaj atė . Unė e di gjuhėn letrare mė mirė se ty ! Unė nuk tė thashė asgjė se e ke shkruajtur tek firma "Feja e Shqiptarit ėshtė Shqiptaria" edhe se duhet t'a shkruaje "Feja e Shqyptarit asht Shqyptarija" siē e ka thėnė patrioti i nderuar Mirditės . Gjithashtu shkruan "shqiptarit" me gėrmė tė madhe . Njeri i pa ditur !
Edhe tė thashė njėherė , unė jam Shkodran . Kur ka qenė Shkodra qytet , parardhėsit e tu(Fierakėt > Apollonia) ecnin kėmba dorės(ndoshta i detyronin Grekėt t'a bėnin) ! Pra tregon vetėm mos dije , kur thua malok ! Mos kujto se nevrikosem , se jemi edhe nė rrjetė informatik edhe jo pėrballė . Asgjė personale !
Pėr pėrkthimin nga Serbishtja nuk ka nevojė tė mė falenderoni me njė pikė reputacion .![]()
[QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]
Nuk ka rėndėsi se ku lind por nga i ke familjarėt ! Unė kam lindur nė Tiranė por origjinat i kam nga Fieri ! Shkodra nuk ka mbiemra Vasa , por Mirdita katolike ka edhe shumė . Ai ishte katolik ! Vaso Pasha e shpikėn Mongolėt(Turqit) , emrin e kishte Pashko Vasa (Pasquale Vaso) ! Emėr tipik katolik i Mirditės ku mund t'i gjehej lehtė njė varietet Italian .
Krijoni Kontakt