Close
Faqja 10 prej 40 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 395
    Perjashtuar Maska e Lunesta
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    Citim Postuar mė parė nga Cyclotomic
    Duket nga vendodhja jote se si te erdhi inpirimi. Po kjo kucove e kuckave qe thua ti mos eshte andaja ne danmarke apo jo qemo ?
    Poti kucovar je qe u ofenove? une dhash versionin tim, ti jep tatin e mos boj kot si garip. ecc bab.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar mė parė nga Tannhauser
    Jo mer Cyclo, une nuk kam nevoje per perkthimin e Homerit se e di shume mire gjuhen e tij. Ne fakt, c'do njeri qe di greqishte mund te kuptoje sado pak.

Po tani une nuk do paguaj injorancen tende qe kur mesusi te bente histori ti shikoje nga dritarja...

Cili 'Tanush' mer vetem tre germa di te lexosh?

Sa per 'baloz' e kopjova nga R2T se kur e lexoj me vjen per te qeshur. Nuk e besoj te kete copyright.
    Cte bejme ne himarjotet o minoritar, nuk na dha shkolla enveri neve, ja u dha juve te persekutarve, po ja qe dilka qe ti paske mesuar me mire se mua, kaq mire saqe morre dhe grade ushtari, apo te menjanuan ne akademi ?

Lere R2T lere, ti e mban gje veten dioskur e ne na bere baloza ?
    Te fala nga shoku tjeter qemo nga danimarka, se tjetrin e ke nga hollanda. Edhe luxi mungon edhe ne rregull jemi.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Te gjithe, NJE NGA NJE. Me thuaj me pare sa ishin keto zotat (ne qofte se di).

E kam dhene 100 here pergjigjen. Nje gjuhetar shqiptar qe quhej Cabej e njeh? Do ta gjesh dhe tek ai pergjigjen.

He mer, u kape ne nje liber dhe zbulove Ameriken (prape). Po sikur ai libri te mos eshte bazuar gjakundi? Vetem me nje liber i plotesove njohurite?

Po si me kerkon fakte mua mer kur ti fillimisht i konsideron si "amatore"? C'fare fakte konkrete do ti kur me thua se Iliada dhe Odhisia eshte Shqip?

Ja fakti: ΔΩΚΕ ΜΟΙ ΕΚΔΕΙΡΑΣ ΑΣΚΟΝ ΒΟΟΝ ΕΝΝΕΩΡΟΙΟ, ΕΝΘΑ ΔΕ ΒΥΚΤΑΩΝ ΑΝΕΜΟΝ ΚΑΤΕΔΗΣΕ ΚΕΛΕΥΘΑ, ΚΕΙΝΟΝ ΓΑΡ ΤΑΜΙΗΝ ΑΝΕΜΩΝ ΠΟΙΗΣΕ ΚΡΟΝΙΩΝ ΗΜΕΝ ΠΑΥΜΕΝΑΙ ΗΔ' ΟΡΝΥΜΕΝ ΟΝ Κ' ΕΘΕΛΗΣΙΝ. ΝΗΙ Δ' ΕΝΙ ΓΛΑΦΥΡΗ ΚΑΤΕΔΕΙ ΜΕΡΜΙΘΙ ΦΑΕΙΝΗ ΑΡΓΥΡΕΗ, ΗΝΑ ΜΗΤΙ ΠΑΡΑΠΝΕΥΣΗ ΟΛΙΓΟΝ ΠΕΡ, ΑΥΤΑΡ ΕΜΟΙ ΠΝΟΙΗΝ ΖΕΦΥΡΟΥ ΠΡΟΕΗΚΕΝ ΑΗΝΑΙ, ΟΦΡΑ ΦΕΡΟΙ ΝΗΑΣ ΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ

Keto me lart jane vargje te Homerit (nuk te them ne jane nga Iliada apo Odisia dhe as cili varg eshte se do vesh ti gjesh perkthimin). Meqe keto jane shqip me thuaj dhe mua c'do te thote... Me trego nje fjale shqip me fjale te tjera qe te perputhet me tekstin.

Po pres me agoni...
    Tek "Odise" ke fjalen "Gurapetra= guri e pastaje edhe ne greqishte, por se pari ne shqipe....

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Jo mer Cyclo, une nuk kam nevoje per perkthimin e Homerit se e di shume mire gjuhen e tij. Ne fakt, c'do njeri qe di greqishte mund te kuptoje sado pak.

Po tani une nuk do paguaj injorancen tende qe kur mesusi te bente histori ti shikoje nga dritarja...

Cili 'Tanush' mer vetem tre germa di te lexosh?

Sa per 'baloz' e kopjova nga R2T se kur e lexoj me vjen per te qeshur. Nuk e besoj te kete copyright.
    E kam cekur edhe dikund tjeter se "iliada" apo si u quajt ne fillim me emrin "iliada e vogėl" nga homeri ėshtė shkruar ne gjuhen ionniane e ko ne greqishte, kete e dijne te gjithe, e me se miri e thote Herodoti.

Tanhauzer, ju duhet te studioni jeten e Homerit, perndryshe do mbetesh i verber si aji.

Lexoje hap pas hapi biografine e tije e pastaje do te vijne syte prape.

Lexoje se sa kohe qendroj homeri ne Egjiptė, si i mori te gjithe emrat e zotrave te tyre dhe i pershtati, qe tua plotesonte deshiren grekve duke e perkthyer "iliaden e vogel" qe zaten ia kishin vjedhur, e tani ajo kendohej edhe tek grket pa lejen e tije.
    Homeri kurre nuke e shkeli token greke, perpos ujdheses isos, ku aty e gjeti vdekjen gjate rruges per ne greqi dhe aty u varros, pa kurrfare epitafi.
    Ai njeri qe nuke interesohet per jeten e homerit, ai edhe nuke mundet kurrsesi te heci perpara ne studimet e dy veprave te tije te cilat nuke egzistojne askundi si dokument por qe jan pershkruar ne Aleksandri, he, he pas 13 shekujve, 1300vitesh dhe ate perafersisht.
    Thjeshte, eshte zbukuruar me kohen.

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    une mendoje se SHKODRA do thote SKA DER, pra kuptohet se ky qytet afer liqenit nuke kishte port detare.
    SKADER duke u mbeshtetur nga ADERA per Zaren ne Adriatike, qe keto dy qytete ishin te mdhaja ne kohen ilire.
    Kurse SKUTARI do thote qytete i fshehur, i pa diftum lehte, qe nuke diktohet lehte nga ana e detit.
    Skut= mund te jete edhe shqipe e vjeter, site ne per shembull ne kosove ende flitet per vrima apo strehimore te gjallesave.
    DURESI dihet edhe kjo qe vjen nga se aty ne hyrje te qytetit(dikur fshate) kishte dy drunje te medhenje RRAHI, qe i kan then pastaj te DY RRAHAT.

TROPOJA nuke eshte sllave si e ceket me larte, por vjen nga turqishtja si emer i vonshem qe do thote TRI FUSHAT, ngase ne turqishte oja i thojne fushes.
    Lushnja eshte poashtu shqipe qe do thote fushat nga fjala e vjeter shqipe LUSHTAKĖ.

BERAT, vjen nga druni BERR qe lidhet me TEK BERRAT, si per DURRSIN te dy rrahat.

Perjashtuar Maska e thorgal
    Anėtarėsuar
    20-05-2002
    Vendndodhja
    me zemer ne Shqiperi
    Postime
    296
    Citim Postuar mė parė nga dajaskender
    Skordisket kane jetuar 5-600 kilometra ne veri te Shkodres dhe ndoshta kurre nuk e kane pare Shkodren.
    ok si te duash ti

Saranda nga latinishtja santi quaranta
    Puka nga via publica
    Lezha nga alessio
    ne kohen e ilireve quhej lisi
    po KURVELESHIN a e di ndonjeri nga vjen nga vjen ?

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Edhe Santi Quaranta e Troadhes andej vjen mo nga latinishtja ? Epo nuk paska shkuar Enea atje, paskan shku Latinet(qe as i njifeshe ekzistenca atehere) ne Troje dhe i kaen vene emertimet.

Dicka me shume rreth emrit Santi Quaranta mund te na thuash ? Di gje rreth ndonje rituali qe ka te bej me kete emer ?
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Numeroj peshqit Maska e peshkaqeni33
    Anėtarėsuar
    31-12-2005
    Vendndodhja
    Ce pyesni kot, as vet se di ku eshte.
    Postime
    584
    Citim Postuar mė parė nga Lunesta
    Poti kucovar je qe u ofenove? une dhash versionin tim, ti jep tatin e mos boj kot si garip. ecc bab.

Pyetje e gabuar ne vend te gabuar.
    E shoh qe kjo pyetje te paska torturuar, shqetesuar, me fjal te tjera te paska lene pa gjume(mos te ka lene edhe pa bere seks, se atehere rasti yt eshte serioz). Nuk dua te ma vrasesh mendien shume se te dhemb koka.

Per te marre nje pergjigje per kete pyetje drejtohu personit te duhur. Po e marre une persiper rastin tend(megjithese me duket pa shpresa).

Kucova eshte nje qytet qe shtrihet, atje ku shume vite me pare rrinin ulur, para se te shtriheshin dy te rinje. Njeri bari dhe tjetra baresh.

Bareshen e quanin "E ndershmja" ndoshta per karakterin e saj te eger(para se te zbutej nga bariu), apo ngaqe i nderte gjithmon kembet sa here shihte bariun. Nejse sidoqofte emri i saj e dashur L'unesta nuk kishte lidhje fare me perkethimin ne shqip te nikut tua. Kurse ate, bariun, e quanin "C'nderuesi". Po , po , Ne qoftese per bareshen nuk isha shume i sigurt per kuptimin e emrit, per bariun s'kishte dyshim ............... shih emrin, ................... shih bariun.

E qe thoni ju te dashur miqte e mi virtual dhe koleget e mi shqipefoles, po losnin dy te rinjte. Loje pas loje e shaka pas shakaje, bariu e sheh veten persiper bareshes.
    - Ta coj une - e pyet bariu bareshen.
    - ............ - Bareshes nuk na i vinte zeri
    - Ta coj une - perseriti bariu
    - ............ - Bareshes i kishte ikur zeri
    - Ta coj une apo te iki - pyeti bariu gjoja i nevrikosur dhe pastaj vazhdoi - se vetem 3(tre) here pyes une pastaj iki dhe s'me shikon me.
    Atehere nga poshte degjohet, ndoshta i mbytur por ishte ZE.
    - E-he.......e-he .....
    - Cfare, the gje..?
    - E-he ...... e-he ....
    - e-he te iki .. ?
    - Jo, e-he te vish - belbezoi baresha

Dhe sia pertoi bariu. Ia coi. Ia coi sa syte xixa i cuan bareshes.

Dhe qe atehere bashke me karakterin baresha nderroi dhe karakterin e emrit. Tani vertet e quanin "E ndershme", por jo per karakterin e eger por sepse sa shikonte bariun nderte kembet.....

Ishte pikerisht ai vend qe i nderroi emrin "Te ndershmes"(thua te kete kete veti edhe me ato qe e mbajne kete emer ne gjuhe te huaj?)

Sa here binte fjala midis dy Heronjeve tane per ate vend, bariu pergjigjej

"Atje KU ta COVA"

Por ata qe e degjonin nuk e kuptonin ku e kishte fjalen bariu. Per ta ato fjale thjesht shprehnin nje vend te caktuar.
    Me kalimin e viteve dhe me vdekjen e dy heronjeve tane si pasoj e kalimit goj me goj, ose sic njihet ne gjuhen popullore "fenomeni i telefonit te prishur" emri pesoj ndryshime deri sa arriti ne formen qe e njohim sot, dhe qe na ka bere te mendohet aq shume L'unesta-n

KUCOVE

Ne qofte se do me shume hollsira dergom nje mesazh privat(dhe mbase kuptohemi me mire)

Me respekt
    peshkaqen-KUCOVARI
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga peshkaqeni33 : 06-03-2006 mė 17:02
    Proletar te te gjitha vendeve bashkohuni

Nisuni ju para, sa te therras Saliun

i/e regjistruar Maska e ZANOR
    Anėtarėsuar
    25-09-2002
    Postime
    1,114
    ku s'ka drejtesi - gjithkush ka te drejte, kur s'ka nje rruge te ligjshme, ka rrugica te paligjshme

kur s'ka spjegime definitive te mirefillta shkencore per emertimet - ka spjegime gjithfaresh edhe Tokio, mund te thuash vjen nga fjala - toke, toka

emertimet e atdheut, shkencerisht te sigurta, duhet te dihen definitivisht - e cfare beri shkenca jone... faji nuk eshte yni, qe duam spjegime, por i atyre qe nuk na lane spjegime te sigurta, apo i atyre qe nuk i lane ata, qe te na lene spjegime

kur s'ka spjegime - gjithkush spjegon

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    01-02-2006
    Postime
    8
    emri ı ulqınıt rrjedh nga vet shrırja e qytetıt shko dhe shıfe ULQIN - ULTESIR . dmth qe shtrıhet ne mes kodrave te larta nje ultsin-ulqın qe edhe sallavı ı thot uljcın vend ı ulet

Faqja 10 prej 40 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Diaspora shqiptare nė mbrojtje tė ēėshtjes sonė kombėtare
    Nga altin55 nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  2. Nga Iliret deri tek Shqiptaret!
    Nga tani_26 nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 06-03-2007, 21:53
  3. Mesjeta e hershme shqiptare
    Nga DYDRINAS nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-11-2006, 15:10
  4. Gjergj Kastrioti sipas pikėpamjeve antishqiptare
    Nga Davius nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  5. Ēėshtja Ēame
    Nga Eni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 154
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 19:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •