Close
Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 88
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-04-2006
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    39
    Citim Postuar mė parė nga Simulcro_ko Lexo Postimin
    DonAlda per mendimin tim duhet te fillosh te kontrollosh idete dhe projektet e tua duke e relizuar ne 3d dhe jo vetm makete..Keshille e nj kolegu nga Roma kjo..Do te jesh dhe me e qarte ne prezantim..
    Jo as pak nuk eshte e vertet se 3D eshte me e favorshme se Physical models.
    3D Vizualisimi eshte i favorshem per interpretim tek klientet por nuk mundeson zhvillimin e designit dhe conceptit, bile mund te them se 3D Visulaizimi te drejton ne drejtim te isolimit nga procesi i mendimit serioz te designit.

Donalda ne punimet e saja na tregon analiza serioze e jo sotisfakcione Grafike (wow effect nga 3D presentimi)

Ju Pershendes

Rajub
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga RAJUB : 02-10-2007 mė 06:15

human Maska e LAINA
    Anėtarėsuar
    13-03-2007
    Vendndodhja
    waiting...
    Postime
    348
    Pershendetje icelok! Une ndoshta do te te sugjeroja qe ne krahun e rruges kryesore te lesh vetem hyrjen per ne studio, ndersa hyrjen per ne zonen e banimit ne krahun e djathte, sic deshiron. E mira do te ishte te mos perziheshin, ne menyre qe te ruash disi intimitetin e studios. Do te preferoje nje ndertim modern apo klasik?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga LAINA : 06-10-2007 mė 05:28
    ....asgje teper e bukur ose teper e shemtuar zgjat per nje kohe teper te gjate....

tEh Uber-MOD Maska e Lonji
    Anėtarėsuar
    03-10-2007
    Vendndodhja
    Sesame Street
    Postime
    6
    Ekspozite vertet frymezuese arti. Une vete jam nje undergrad qe ndoshta do perpiqet te ndjeke nje edukim ne arkitekture. Nuk e kam me ndonje pasion idilik por kur shoh veprat e tua me duket nje nocion shume me tundues arkitektura.
    Firma Ime

Citim Postuar mė parė nga LAINA Lexo Postimin
    Pershendetje icelok! Une ndoshta do te te sugjeroja qe ne krahun e rruges kryesore te lesh vetem hyrjen per ne studio, ndersa hyrjen per ne zonen e banimit ne krahun e djathte, sic deshiron. E mira do te ishte te mos perziheshin, ne menyre qe te ruash disi intimitetin e studios. Do te preferoje nje ndertim modern apo klasik?
    pershendetje Laina.....
    do me pelqente nje model modern........
    dhe hyrja eshte e detyruar vetem ne perendim dhe nje tjeter ne lindje ..........
    pastaj rendesi ka te behet nje skice dhe astaj mund ta ndryshojme apo jo...
    si thoni ju
    ju faleminderit
    libero, fluttuante, suscettibile di evocazioni.

i/e larguar Maska e dibrani2006
    Anėtarėsuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    2,693
    plan Projekt
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura   

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-03-2007
    Postime
    8

Cool

Hi Donalda, mesa lexova po ben nje master ne Harvard..Shume interesante vertet..E kam ender meqe ra fjala,po sa me shume kalon koha po me pelqen Gjermania si shteti me avantgard ne teknologji per arkitekture..ok..dua te di sa vjet universitet ke bere..dhe cfar ishte ne sinteze projekti yt i fundit?..Kam nje pershtypje qe ska shume nivel shkolla amerikane sa emer,shume e c'organizuar dhe jo e perqendruar ne profesion.me nje fjale kur diplomohesh nuk je ne gjendje te projektosh apo te punosh vetm ne ndryshim nga shkollat ne Europe..sidoqoft suksese..Dhe sa here te kam thene meso pak 3d dhe renderings..

i/e regjistruar Maska e DonAlda
    Anėtarėsuar
    23-03-2003
    Postime
    104
    "Kam nje pershtypje qe ska shume nivel shkolla amerikane sa emer,shume e c'organizuar dhe jo e perqendruar ne profesion.me nje fjale kur diplomohesh nuk je ne gjendje te projektosh apo te punosh vetm ne ndryshim nga shkollat ne Europe"......hemmm...si pikerisht ke ardhur tek ky konkluzion? flet nga eksperienca tende? E cudicme sa po kembngul per modelet ne 3d...hajde, shiko punen tende! Mos na ngacmo me.
    alda

Ja nje skice e shpejte icelok.
    cerek ore u mora me te, sa per te krijuar nje ide. Dritaret nuk i kam menduar, Thjesht vizatova ca. Cfare ka rendesi ne fillim jane volumet e nderteses. Nese nje forme e tille te pelqen mund te ta detajoj edhe me shume. Organizimi funksioneve nuk eshte problem pastaj.
    me te mira.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura    

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-03-2007
    Postime
    8

Cool

Citim Postuar mė parė nga RAJUB Lexo Postimin
    Jo as pak nuk eshte e vertet se 3D eshte me e favorshme se Physical models.
    3D Vizualisimi eshte i favorshem per interpretim tek klientet por nuk mundeson zhvillimin e designit dhe conceptit, bile mund te them se 3D Visulaizimi te drejton ne drejtim te isolimit nga procesi i mendimit serioz te designit.

Donalda ne punimet e saja na tregon analiza serioze e jo sotisfakcione Grafike (wow effect nga 3D presentimi)

Ju Pershendes

Rajub
    Mbase nuk e ke idene per se po flasim Rajub..nuk e di ne i ke hyre rruges se arkitektures dhe nuk di nese, kur te ka rene ne duar te projektosh dicka, je shtyre te krijosh dicka te vecante..mesa pashe Punimet e Donaldes nuk jane kursesi te thjeshta dhe kur projekton nese nuk ben nje model 3d nuk mund te kontrollosh kurre nje seksion te nderteses apo nje plan te kateve si qendron muri apo ku hyn drita..me nje fjale nuk do ta kesh idene e hapsirave te brendshme dhe aq me shume disenjot e tua nuk do te realizohen kurre pasi do kene shum gabime..do ishte bukur po personalisht nuk kam arritur ne nivelin e F.Gehry qe meret vetm me koncepte dhe frymezime..dhe kur vjen puna se ka idene se si do qendroje ne kembe ajo ndertese qe ben..te flasim me kembe ne toke apo jo..kur projekton duhet te kesh me dhjetra mendime te ndryshme ne te njejten kohe..duhet pare nese struktura i reziston formes, kemi krijuar nje ambjent te pershtatshem per te jetuar, hapsirat e brendshme na permbushin kerkesen, kemi aritur mirqenien bioklimatike etj etj..nje arkitekt nuk ben vetm skulptura..vetm pak njerez ne bot e kane ate fat..ok Donaldes i keshilloj nje sit http://www.morphosis.net eshte nje studio vertet e mrekullueshme

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-03-2007
    Postime
    8

Cool

Citim Postuar mė parė nga icelok Lexo Postimin
    Nese projektin e kesaj ndertese do ta bejne arkitektet e ketij forumi.
    ne targen e ndertimit do te shkruaj."nga arkitektet e forumitshqiptar".
    ju faleminderit.
    shpresoj qe mos ju shqetesoj se jam i veshtire ne shije,kam dhe shume ide ,fantazi,po nuk di ti konkretizoj ne praktike.
    faleminderit
    Icelok per mendimin tim nuk behen gjerat vete (shiko njeher kete postim http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=56038 )..Thuaj qe je ne shqiperi pa nuk te linte njeri te vije ne tabelen e projektit: Arch. Arkitektet e Forumit Shqiptar..ndryshe behet fjale nese do besh nje shtepi abuzive pa patur nje arkitekt dhe pa e paraqitur ne bashki..te ishte kaq e thjeshte te gjith e kishin ndertuar nga nje shtepi me fruhme kolektive..sidoqoft me pelqen ideja qe ve ne pune arkitektet e rinj te forumit..

Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •